Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TaTa86.

62 bejegyzést írt és 9110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a…..
miután a diliházba kerülök a politika miatt: A külügyminiszter német kollégájával folytatott megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: A paksi döntés az energiaellátásról szól, nem a világpolitikáról. ..
TaTa86. 2014.05.03 17:27:18
@Counter: Ez így van, csak nekem meg vagy időm vagy kedvem nincsen írni. :(
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sem a szovjet emlékművet, sem a német megszállásét nem látná szívesen a Szabadság téren. Utóbbit már csak azért sem, mert szerintük…..
TaTa86. 2014.04.27 19:23:15
A hódmezővásárhelyi választási bizottság átadta a nyertes képviselőjelöltnek az igazolást az eredményről.Ez így elég egyszerűnek hangzik, bemegyek, jónapot, átveszem, köszönöm, kijövök.Nade nem rólam van szó, hanem a bájgúnár Lázár Jánosról! Ő aztán megadta a…..
Salgótarján, ismét. "Politik ohne Populismus -- das ist eine Illusion." - kezdődik a német arte.tv videójának leírása, és a mondatot nyelvtudás nélkül is érti mindenki. A német tv-stáb a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről…..
Ha őszinte akarok lenni az írás legfőbb motivációja a lustaság és a kényelem. Egyszerűen könnyebb az ellenoldalon röhögni, és hibáikat, haláltusájukat elemezni. Nehezebb lenne kezdeni valamit az ország és a társadalom, tehát saját magunk tragikus állapotával. A ténnyel, hogy…..
Elégetik.Kidobják.Kampányolnak vele. ..
TaTa86. 2014.04.13 22:35:40
@tesz-vesz: Jah, ez így működik! Vannak a gonoszok és hujék (aka: eszdéeszesek), akik nem akarnak európai béreket, mert gonoszok és hujék (aka: eszdéeszesek), és vannak a jóarcok akik meg igen.
És ha nyernek a jóarcok, akkor európai bérek lesznek, a jóarcgyőzelemtől.

Komolyan, nőlj már fel! Én is európai béreket akarok, csak ezen spec semmit nem lendít az eu-s választás. Alapvetően nem hülyeség az, amit azt hiszem Balczó mondott, hogy az EP showhivatal. DinnyeDani féle bohócok kiordíthatják magukat, másodvonalbeli elhasznált figurák pedig előre hozott nyugdíjként élvezhetik a semmittevést, miközben qrva fontosnak hihetik magukat( ld: @dajcstomi)

(Egyébként honnan a halálból van neked ennyi időd kommentelni? )
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Tóta W. Árpád:…..
Magyarország jobban teljesít. Nem jól, jobban. És nem mindenben. Sőt. De az alapvető költségvetési mutatóink, gazdasági kilátásaink jobban alakulnak 2014-ben, mint az abszolút mélypontot jelentő 2006-2010 közötti időszakban. Nagyon fontos más gazdasági mutatók (pl. a…..
"A Szellemi Honvédelem elnevezésű sajtódíjjal tüntették ki Seszták Ágnest, a Magyar Nemzet főmunkatársát és Szabó Anettet, a Hír Televízió műsorvezetőjét. A Magyar Nemzet alapító főszerkesztője, Pethő Sándor emlékére létrehozott elismerést minden évben azoknak…..
TaTa86. 2014.03.22 15:37:30
@Kovács Ferenc 14: Nem lényegtelen. Ha hangfelvétellel alarsz valamit alátámasztani, akkor használd az eredetit. Ha akármit változtatsz rajta, ami egyébként befolyásolja a végeredményt, akkor ezt minimum hogy odaírod, de alapvetően agyoncsapod vele az érvedet.

Lehet ilyenkor nyugodtan használni az eredetit, és hívni egy párthangosítás-szakértőt, aki elmagyarázza, hogy ilyenkor direkt, meg izé, meg hozé, és ez sokkal jobban hallatszott élőben, és tessék elhinni, hogy Attis hallotta.
Esetleg a "jobb érthetőség kedvéért" be lehet az eredeti után játszani a manipuláltat.

Aztán a néző eldönti, hogy igen vagy nem. (A reakcióból egyébként eléggé nylvánvaló, hogy igen.)

Summa summarum:
- A hírtév manipulált. Megint.
- Szabó Anett a szellemi honvédelem keretében asszisztált a kisstílű csaláshoz.
- Te az egészed bénán véded.
TaTa86. 2014.03.22 15:40:57
@tesz-vesz: A poszt arról szólt, hogy a Hír TV manipulált, és ehhez Anettünk asszisztált. Erre kitüntették. Mert így működik a NER.

Innentől Mesterházy qrvára nem érdekel.Oké, ez nem igaz. Nem innentől, hanem sosem érdekelt Mesterházy, még mindig rá kell gugliznom, hogy egyáltalán elhiggyem, hogy az az ember létezik!

Érted?
TaTa86. 2014.03.22 19:06:16
@tesz-vesz: Igen, a hangosítás manipuláció. Jelenleg ugyanis pont azon megy a polémia, hogy Mesterházy hallotta-e, illetve azt hallotta-e!

Te komolyan olyan retardált dolgokba bele tudsz csimpaszkodni, hogy az hihetetlen...

Egyébként engem pl érdekelt volna, hogy tök eredetiben, felirat nélkül mennyire lehetett volna kiszúrni. Valószínűleg ki lehetett volna, és valószínűleg erre is reagált Mesterházy. De ezt rendezze le a "demokratáival".

Ami viszont mindannyiunkat érint, az a fideszbolsevizmus újabb megnyilvánulása, ugyanis ezek a tetvek sajnos kormányon vannak és lesznek.
Hetvenhét évvel ezelőtt, 1937. március 21-én olvasták fel Németország katolikus templomaiban XI. Piusz pápa Mit Brennender Sorge, azaz Égető aggodalommal kezdetű náci-ellenes enciklikát. A pápa aggodalmát fejezte ki a német ifjúság ateista, militarista nevelésével kapcsolatban.…..
TaTa86. 2014.03.22 11:58:32
@maxval a gondolkodó birca: Nézz már rá a képre.
De igaz!
TaTa86. 2014.03.22 13:36:45
@Urfang: De lehet általános kiejentéseket tenni, hogyha ennyire nyilvánvaló a korreláció.

(Btw egyház <> klérus. Az egyház szent, a klérus gyarló.)
Nem tudok mit mondani, Lászlóné, Kápolnásnyék, latexes Pussy Riot tánccsoport.Képek, videók: A videó: (video: kormany.hu)  ..
TaTa86. 2014.03.21 10:03:59
Tegnap sajtótájékoztatón jelentette be a CÖF a legeslegújabb Békemenetet, melynek kapcsán minden szervező kifejtette a gondolatait. Végigolvasva ezeket a magvas gondolatokat, megfordult a fejemben, hogy talán nem a pofátlanul hazudó politikus a legrosszabb, hanem a cinikus, egy…..
A bajai választási csalás kampánycsend-sértés, majd az utána következő még pikánsabb oktatóvideó-ügy, miatt felvetődött a kérdés, nem kéne változtatni-e a választási törvényen, a választások lebonyolításának szabályain? Pompás ötletek születtek, szerintem ezek után…..
TaTa86. 2014.01.12 11:11:40
@Counter: Picit lemaradtam...
TaTa86. 2014.02.05 20:57:12
@Herr SturmLikudnik: Nekem igazából tetszik a kapmánycsend.
Kicsit olyan advent-feelingje van. Mindenki úgy tesz, mintha csendben lenne és jól viselkedne, miközben várják a Megváltót.
TaTa86. 2014.02.16 12:53:01
@Herr SturmLikudnik: Gyarlóak vagyunk... de ez nem ok arra, hogy ezzel kidobjuk ezt a szép szokást.
Döntött a Mazsihisz: bojkottálja a Holokauszt 2014 emlékévet – egyelőre. Hogy milyen súlyos következményekkel jár a zsidó hitközségek szinte egyhangúan meghozott döntése, arról ergé már írt a napokban, most csak a három vitatott ügyről, a felek igazságáról írnám le…..
A Független Újságírók Szövetségének honlapján jelent meg ez a levél:   Egy tanár levele   "Ez most rasszizmus..  Egy magyarországi általános iskolában tanítok középkorú tapasztalt kollektívában. Településünk nem Borsodban található, még csak nem is a…..
TaTa86. 2014.01.25 18:45:22
@Ahasverus: Szabó Ervin mintha 1918ban meghalt volna. (Hál' Istennek, így nem vehetett részt a vörösterrorban.)

Egy rendszer pont attól jó vagy nem jó, hogy milyen mértékben (kontra)szelektál.

Horthy és az elit legnagyobb érdeme pontosan az, hogy a zseniket hagyták dolgozni. Végignézve az akkori Európán, vagy a mai Magyarországon, ez egyáltalán nem trivialitás.

Ma Klebelsberg(, könyörgöm google a barátod! Én sem bírom megjegyezni a nevét sohasem, de mégis gáz!) nem lehetne oktatásügyi agyaúristen, ahogy azt a valóság egyértelműen be is bizonyítja.

(A porosz oktatási rendszer bírálatában szerintem sok közös pont lenne. Szerintem egyrészt férfiellenes, másrészt abszolút nem illeszkedik az individualista, kreatív magyar jellemhez, sőt annak pont az ellentétje.)
Kikapott a válogatott Romániában, ráadásul meglehetősen megalázó módon. Egerváry szerint nem lehet megkérdőjelezni az előrelépést, és én egyetértek. Kérdőjelnek itt nincs helye, előrelépés nem történt! A focihoz még mindig nem értek, viszont a vereség egyik okát azt…..
TaTa86. 2013.12.24 14:53:08
TaTa86. 2014.01.18 10:07:18
sportgeza.hu/futball/2014/01/17/huszti_szabolcs_nem_lesz_tobbe_valogatott/

Azért gondoltam én, hogy a Huszti-gyerek sem töri magát. Nyilván meg lehet érteni, de kicsit azért a qrva anyját minden válogatott-lemondónak...
TaTa86. 2014.01.18 11:28:51
@Counter: Hmmm, visszamenő hatállyal!

Úgy szeretnék, részt venni a NER irányításában, just for the LOLs!
Bocsánat, mégsem az M1 lett az aranyérmes, hiába készítettek egy csodálatos tudósítást a baloldali összefogásról készült mémekről.A bajnok szerintem a Kossuth Rádió, aki ugyanazt megcsinálta, csak ugye képek nélkül, csak hanggal.Ami nem egyszerű feladat, de megcsinálták.Az…..
TaTa86. 2014.01.14 18:01:28
@Bee-zony: Ne feudálisozzunk már, ez annyira marxista. Az egy működő rendszer volt, alapvetően szilárd morális alapokkal. A NER ellenben mezei balkáni posztkomcsi nacionalista virtus. Értéktelen fos.
TaTa86. 2014.01.14 19:56:01
@Vidéki: Művelten sokkal nagyobb bűn ilyen gerinctelennek lenni... Javaslom Radnóti mélyebb tanulmányozását. Talán ragad valami rád.
TaTa86. 2014.01.14 21:11:51
@Bee-zony: Szerintem kicsit túlspilázod...
Sikerült megint a közszolgálati híradónak meglepnie bennünket, amikor a tegnapi híradó közepén egy több mint 3 perces riportban mutatták be, hogy éppen milyen mémek készültek aznap az az interneten a balfaszkodó ellenzéki "összefogásról". Van itt minden, Cink, 444, tumblr,…..
Vastagbőr BÚÉK! 2013.12.31 18:25:00
Már 2012-től is úgy köszöntünk el, hogy "nehéz lenne pár sorban összefoglalni a mögöttünk állót, volt minden, amit el sem tudtunk volna képzelni év elején", s hát ez 2013-ra méginkább igaz. Úgyhogy ezt az esztendőt meg sem próbáljuk összefoglalni, mert se időnk se kedvünk…..
Az Index lehozta a legújabb Tarlós-Vitézy levelet, hiába, nagy levelezőpajtások ők ketten. Ebben Tarlós tök őszintén megírja Vitézynek, hogy kurvára nem érti a a leveleket, beszámolókat, amiket Vitézy ír neki, így legyen szíves redukálja le a mondanivalóját, sőt, előbb a…..
TaTa86. 2013.12.22 22:22:02
Techet Péter készített interjút a Fekete-Sárga Szövetséggel (SGA), amely nyíltan helyre akarja állítani a Habsburg-monarchiát. Érdekes egy olyan országban, ahonnan törvénnyel tiltották ki a Habsburgokat, egy olyan országban, ahol ténylegesen jólét van, és a (második)…..
TaTa86. 2013.12.05 14:46:53
@tesz-vesz: Tudod én úgy vagyok vele, hogy Dinnye Dani a zöldek szégyene, ez a "híradó" meg a miénk.

Tényleg nem érzem úgy, hogy a közszölgálati tévének a kritizáló politikus múltjáról kéne beszélnie, és ebben Schiffernek igaza van.

Egyébként az LMP nem nagyon erőltette ezt a DinnyeDani-dolgot, és ezt jól tette. Az arc minimum vállalhatatlan.
TaTa86. 2013.12.05 14:48:07
@tesz-vesz: Egyébként: mint uniós állampolgár: nagyon is óva intenék a dinnyék és vörösök támogatásától. Az EP-választásokon teljesen kizárt, hogy az LMPre szavazzak.
TaTa86. 2013.12.14 20:57:35
@tesz-vesz: Mi az, hogy "lepaktált az USÁ-val"?
Nyugati ország akarunk lenni, melyik az a párt, amelyik nem "paktál le"?

Egyáltalán nem az a hazaárulás, ha valaki ezzel szembemegy?
Kilenc éve, te jó ég, kilenc éve történt. A rendszerváltás utáni időszak talán legsúlyosabb mélypontjaként, jól kiszámított politikai nyerészkedés és máig vérlázító bendősoviniszta hangulatkeltés hatására a nemzet egyik fele a másik fele ellen szavazott. Azóta a sebek…..
Archiregnum Az "erős államról" 2013.11.11 23:02:10
Tudom, hogy nem hittétek volna, pedig de! Azt csiripelik a madarak, hogy adóügyileg vannak egyenlőek és egyenlőbbek. Persze bulvárkacsa az egész, a NAV már cáfolta is a vádakat. A következő hónapokban viszont szünetelni fog a munka, ugyanis a cégvezetőséget német, svájci és…..
TaTa86. 2013.12.04 21:06:02
@Nemzetstratégia: Alapvetően ott kezdődne a dolog, hogyha az állam nem dugná bele mindenbe a képét, és ha valamit beszed, azért ad is valamit, akkor nem kéne csalni.

Ha azt látom, hogy 150ezres nettó fizetés mellett 85ezer forint nyugdíjat fizetek, amiből lóbögyörőt fogok én valamikor is látni, akkor mégis miért csapdosnám az asztalt, hogy engem igenis jelentsenek be?

Ha 10ezer forint tb fizetésért pontosan ugyanazt a sz*rt kapom, mint 20-30ezerért akkor minek ugráljak?

Az állam nem attól képes ellátni a feladatát, hogy sok léhűtőt foglalkoztat, hanem attól, hogy a rendszer logikus-e, illetve maga az ámmal jól van-e felépítve, meg vannak-e fizetve az alkalmazottjai.
TaTa86. 2013.12.06 09:27:31
@Nemzetstratégia: Tehát, az USÁban le tudnak csapni a nagyhalakra is. Nálunk ez elképzelhetetlen. Például azért, mert borulna az egész rendszer, hiszen mindenki csal.

"Amit én végsősoron állítok: pusztán a meglévő törvényeknek kéne érvényt szerezni, és akkor a kisemberből sem kéne az utolsó fillérjét is kiszorítani."

Ezeknek nem lehet érvényt szerezni, mert ha megtennék, csődbe jutna a magyar kkv-szektor fele, és vele az ország is.

Nem vagyok libertárius, inkább neolib/kon. Kiviéve oktatásügy. És ez lenne bizonyításra szoruló állítás: miért "kisember panasz" az amit mondok?
TaTa86. 2013.12.06 09:31:41
@Nemzetstratégia: Egyébként nonszensz, illetve leginkább projeció, amit állítasz.
Rövid távon, amit én akarok rossz a kisembernek. A kisembernek nyugdíjemelés, rezsicsökkentés kell, az állam teremtsen munkahelyet, polgármester adjon munkát!

A kisember qrvára nem azt mondja, főleg nem Magyarországon, hogy engem az állam hagyjon békén, tudom én mi a jó nekem! Egyéni nyugdíjszámlát, piaci alapú egészségügyet, alacsony adókat, minimális szociális hálót stb.
A Jobbik és a DK után szerencsére az MSZP is elkezdett kampányolni Facebook-os képekkel, és a Fidesz igazán hálás lehet nekik ezért, mert ennél tökéletesebb lejáratókampányt a Habony-Rogán-Selmeczi trió sem tudott volna kitalálni az MSZP ellen. Itt a két kép, mindenféle…..
TaTa86. 2013.12.03 18:15:28
@Counter: Ennyi.
TaTa86. 2013.12.03 18:20:43
@Thasaidon: A tényállás az, hogy az mszp hihetetlenül amatőr. Ez azonnal lejön ezekből a képekből.
TaTa86. 2013.12.04 09:46:02
@SirTocy: Ez nem változtat azon, hogy nem a bruttó 300-350enet keresőket kéne sarcolni. Ők azok, akik tisztességesen dolgoznak, nincsenek napi megélhetési problémáik, képesek, ha nehezen is, de tőkét gyűjteni, és mondjuk tíz év gyűjtés után saját vállalkozást indítani.
Ők azok, akik fel tud(ná)nak nevelni 3-4 gyereket és továbbadni a sikeres példákat.
(Nyugat-Európában egyébként ennek a kétszeresénél kezdődik a középosztály, de inkább a 3szorosánál.)

Egyébként pedig ekkora adóknak semmi értelme. Nem véletlen, hogy az ország többsége valamilyen módon adót csal.