Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chance4U

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakmai érvek kifulladásával jogorvoslat is elképzelhető? A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az ombudsmanhoz fordult az április 21-én a Magyar Közlönyben megjelent, a cukorbetegek ellátásához, életéhez elengedhetetlenül szükséges inzulin támogatásának…..
Chance4U 2012.05.11 23:03:41
Heti 3000 forintból 4 gyerek, 1 felnőtt élelmezését megoldani, cukorbeteggel a családban, melyik törvényalkotó vállalja? Sok cukorbeteg ismerősöm van, aki örül, ha valami kerül az asztalra. Ez az egyik. A másik, hogy azért vannak hiányosságai ennek a vérvizsgálatnak. Amikor a krónikus betegségem kiüt, hiába tartom be a diétát, az érték ennek ellenére magas volt, meg is kaptam a lebaszást rendesen. Holott nem én tehettem róla! És ezt az aprócska tényt a szövettan is igazolta, hogy olyan gócok vannak a szervezetemben, amik időről-időre begyulladnak, bevéreznek, és mellé még a másik betegségem együtt szarnak a kezelésre magyarul megmondva. 26-os cukorértékeim voltak, amikor tablettáztam. Kértem, hadd kapjak inzulint, mert másképp nem tudok kilépni az ördögi körből - gyulladások, magas cukorérték, boldogan szaporodó baktériumok, újabb gyulladás... A válasz az volt, minek az, maga úgysem a cukorbetegségbe fog belehalni. Elmentem másik megyébe, másik orvoshoz, kaptam inzulint, sokkal kevesebb a kiugró érték, ritkába gyűr le a betegségem. És igen, közvetlenül talán nem a diabba halok bele, de nem mindegy, milyen az életminőségem és hogy beszél velem a kezelőorvosom. Dühös, mert szarnak bele a betegei az előírásaiba. Menjen, kezeltesse magát hangyásszal! Ennyi erővel a tanárok is kattanjanak ki, mert alig van eminens tanulójuk? Hogy tudják a cukorbetegek, mennyit ártanak maguknak, mégis tesznek rá? Istenem, akkor az alkoholistákat se kezeljék, sem a dohányosokat, se a drogosokat, senkit, aki nem becsüli a testét eléggé!!! Adják a minta étrendeket, de állítom, a 80%-uknak nincs rá elegendő pénze, hogy azt egye, ami oda le van írva. Pedig ha lenne, állítom, többen változtatnának a zsíros kenyér, krumplis tészta, paprikás krumpli menün. Kiszámolta már valaki, mennyibe van egy ilyen minta-étrend egy hónapban télen és nyáron? Hát én most le fogok ülni, és kiszámolom. Csak attól félek, sírva fogok fakadni. Jó egészséget mindenkinek!
Tisztelt Cím!   Ez év április 20-án anyajegy szűrésre mentem a párommal egy magánintézménybe. Nála találtak egy sürgősen eltávolítandó, reed naevus nevű anyajegyet.Sajnos az intézményben lévő orvos nagyon drága. 40.000 Ft. Ezért kerestünk olcsóbb megoldást, de még…..
Chance4U 2011.05.06 23:49:27
@VaTi: nekem papírom volt arról, onkológustól, hogy panasz esetén, vagy ha nő a csomó a hátamon, el kell távolítani. 3 sebésznél fordultam meg. Szerinted? 2 évig növesztettem a daganatomat, mert megbíztam az orvosok szavában, hogy nem kell foglalkozni vele... Elmentem egy másik megye másik szakrendelőjébe másik orvoshoz. Megnézte, és 2 nap múlva kioperálta az oda nem való szöveteket. Hiába van papírod, ha nem hiszik el, hogy FÁJ ott valami. Annyira, hogy már ráfeküdni sem tudtam, sem a széken hátra dőlni. Az első 3 orvos egyazon rendelőben rendelt. Véletlenszerűen kerültem mindig másik orvoshoz, éppen ki rendelt. Talán ha mindig egy orvosnak mentem volna az agyára, lépett volna valamit, csak szabaduljon tőlem, nem tudom. "Az élethez kell egy kis..." :)))
Chance4U 2011.05.07 00:16:11
@miklos.rabai: "Ha szakorvos lennék, biztosan megválogatnám a betegeimet. Csak azokat tartanám meg, akiben érzek vágyat arra, hogy megismerje a betegségét, akiben érzek akaratot arra, hogy változtasson az addigi életvitelén, vagy legalább van benne némi erő arra, hogy megpróbálja, és van legalább egy kevése esze ahhoz, hogy megértse, amit mondok neki. A többi beteget meg a főnökökhöz irányítanám... :) "
Jobban éreznéd magad, ha "jó" betegedet veszítenéd el? Vagy kevésbé fájna, ha "rossz" beteged hunyna el? Szerintem nem ez a lényeg, hanem az, hogy TE "jó" orvos voltál-e, és mindent megtettél-e a betegedért a legjobb tudásod szerint. Mit mondanál a bíróságon? "Bíró úr, kérem, a betegem erős dohányos volt, egész nap a TV előtt ülve vedelt, és közben hamburgert meg csipszet zabált naphosszat, már amikor nem volt belőve, és minimális erőfeszítést nem tett egész életében azért, hogy adjon magának egy sanszot egy egészségesebb és várhatóan hosszabb életre, ezért én csak épp annyi fizikai és szellemi erőfeszítést tettem a gyógyulásáért, mint ő maga a sajátjáért, és bocsánat, de elpatkolt, de én nem tehetek róla, mert ő volt a balfék..." És hozzád lép a hozzátartozója, aki kicsattan az egészségtől, és kedves, és látszik rajta, mennyi melója van a teste karbantartásában, és közlöd vele, még így is többet tettél az apja életéért, mint ő maga, és még ennyit sem érdemelt volna? A beteg az beteg. És én ha orvos lennék, a saját lelkiismeretemmel törődnék, hogy másnap a tükörbe és újabb betegek szemébe tudjak nézni, mert ORVOS vagyok, nem Isten. Sejtem, mire értetted a betegválasztást. De honnan tudod pl., hogy az általad favorizált beteg milyen ember? Lehet, hogy tömeggyilkos. Vagy a tévé előtt punnyadó alkesz mondjuk milliókkal támogatja a rákkutatást? Nem tudhatjuk, mi lakik a másikban, nem is ítélkezhetünk. Álmodozni lehet "ideális" betegről. :) Ennek tükrében én meg elkezdem összerakni a férfi-ideálomat. Esélyünk, hogy megtaláljuk, 50-50%. :D
Kedves Blogtulaj, A segítségüketszeretném kérni. Elég sokan olvasnak, gondoltam hátha valaki végre valami értelmes ötlettel áll elő. 1990-ben, 16 évesen fertőződtem meg Bartonellával. Egy macska műtétje közben megvágtam a bal kezemen a mutatóujjamat. Fertőtlenítés…..
Chance4U 2011.04.22 15:31:42
@marand22: Bocs a fáziskésésért. Megint aktívan "Bartonellázok", ezért kutakodtam megint a neten. Nem is tudtam, hogy megjelent a levelem. Elnézést mindenkitől.

AIDS teszt negatív. Azzal kezdték a Lászlóban.

Egy puccos helyen voltam gyakorlaton (4 hét kötelező nyári gyakorlat a technikumban), ahol nem volt ritkaság, hogy a gazdák magukkal vitték kedvenceiket is a nagyvilágba. (Galápagosi teknőst is kezeltünk, amit a vámosok koboztak el, és minden féle gyönyörűséget...) Ez a macska, amit műtöttünk, épp ezt a fránya kórt hordozta.
Az antibiotikumos kezeléseken átestem. Egyedül az iv. Gentamycin maradt ki a sorból.
Mióta az eszemet tudom, mindig, mindent elkaptam, a fél gyerekkoromat kórházban töltöttem, úgyhogy szerintem az immunhiány vagy veleszületett bajom, vagy a 2 hónapos koromban lezajlott súlyos E. Coli fertőzésem következménye.
Bocs, ez már igazából mindenkinek szól, csak nem akartam új hozzászólást nyitni. :)
Jelenleg 3 napja 40 fok körüli lázam van, a szokásos körítéssel. Nyirokérgyulladás, szép és leginkább sok, nagy nyirokcsomó, vese, máj kikönyökölt, hasi fájdalmak, tachycardia, izomfájdalom, csillapíthatatlan fejfájás, izomgörcsök, 10 kg súlyvesztés 3 nap alatt, nagyfokú verejtékezés, zombi kinézet. :) Sumamedet szedek, 500 mg 12 óránként, jegelem a nyirokereket, tüneti kezelés, ágynyugalom, szokásos. Sumamedtől javult az állapotom. Viszont most egy darab hólyag sem jött ki. Ami viszont új, az a nyakizmok merevsége, ami lehet a láztól is.
A fent említett intézményekkel felvettem a kapcsolatot, a kezelés lényege a fent leírtak. Továbbá több külföldi egyetemmel leveleztem, több helyre küldtem szövetmintát, vérmintát, a javasolt kezeléseket egy kivételével megkaptam. Az a bizonyos egy amerikai vízumot igényelt volna, amit elutasítottak anno. Most van egy nyirokcsomóm, amit szívesen felajánlok bárkinek. Cisztás, nagy eséllyel lehet benne kórokozó is akár.
És van egy teóriám. 4 éve császárnál extrém vérveszteségem volt. 1 évig nem jött elő a Bartonellám. Véleményem szerint azért, mert mobilizálódott minden vértartalékom. Trafót kaptam és antibiotikumot. Ha újra kiváltanám ezt a vészreakciót, csak kontrollált körülmények között, és úgy kapnék antibiotikumot, szerintem nagy eséllyel jó időre megszabadulhatnék a haveromtól. Lovaknál működik az érvágás. Én csak egy kis tűvel szabadulnék meg pár dl véremtől. Olyan 5-700 köbcentire gondoltam. Kezdőadagnak. Vélemények?
Chance4U 2011.04.22 16:34:04
@Dwokfur: 16 év kellett, hogy egyáltalán nyakon csípjék a kórokozót. 5 éve próbálkoznak vállalkozó kedvű ismerőseim létrehozni egy használható tenyészetet. Most éppen a POTE-ra küldök majd anyagot, spéci táptalaj érkezett.
Igazából nem véletlen, hogy most kitört a Bartonella. 1 hete lábaltam ki egy tüdő-mellhártyából. Ha legyengül az immunrendszerem, jön a haverom. Ha rendbe jövök, és elkapok megint valamit, megint jön utána a Bartonella. 21 éve játsszuk a macska-egér játékot. A megelőzés a legjobb receptem, de nem mindig a tervek szerint alakulnak a dolgok. Egyszerű betegségek, mint pl. influenza, stb. el is kerülnek. A probléma most is az volt, hogy teljesen diffúz tüneteim voltak, de semmi, ami utalt volna a tüdőgyulladásra. Mindenem fájt, levert voltam, de nem volt lázam, nem köhögtem, nem voltam náthás, kaptam levegőt, nem hörögtem, torkom rendben volt, semmi az ég világon. Egyik nap levegővételnél szúrt a bal vállam, elmentem az ügyeletre. Na akkor már ropogott a mellkasom. RTG, gyógyszerek, stb... Ebből kilábaltam, 1 hétig 100% voltam, és jött Bartonella. Ez nem normális dolog. Egy tüdőgyulladásnál igenis legalább kreháljon kicsit az ember, vagy legyen hőemelkedése, vagy bármi. Ez nem fair, hogy csak így...
És a hányinger. kb. 10 éve van hányingerem. Néha manifesztálódik, de leginkább csak gyötör. 30 napból 25 estém ezzel telik el. Sem gyógyszerek, sem házi praktikák, sem boszorkányság nem mulasztja el. A vacsora már rég feledésbe merült emiatt. Több orvos szerint pszichés alapon van hányingerem, de ezt cáfolni látszik az, hogy éjjel, alvás közben többször hányok. Gyomorsavam teljesen rendben.
A cukrom egy-egy bartonellás epizód alatt 7-22 mmol/l közt mozog. 4 hónapja szedek Mercformint, most 1500 mg/nap adagban. Rá sem mozdul a cukor ilyenkor. Ha nem Bartonellázok, akkor 500 mg/nap teljesen jó értékeket eredményez. Húsvét után felkeresem a diab kezelőorvosomat. Abban maradtunk 2 hónapja, ha marad ez a tendencia, akkor inzulinnal próbálkozunk.
Epekövem is van, friss UH lelet. A táplálkozási szokásaim nem indokolják a jelenlétét.
A jobb oldalamon a vesecsúcs fölött egy diónyi csomó van, ami időnként 15 cm-re is megnő, olyankor fájdalmas is. Az onkológus szerint fibrózis. A sebészek szerint chondroma és lipoma. Az onkológus szerint műteni kell, a sebészek szerint nem. Valakinek el kellene dönteni a kérdést. Össze kellene ereszteni őket egy ringbe, nem? :D Onkológus írta feketén-fehéren, ha növekszik, panaszt okoz, szike. Elmentem a sebészetre, nincs szike. Másik sebész másik diagnózis, nincs szike. Az onkológushoz májusban megyek vissza. Tanácsok esetleg? Harmadik sebész? Második onkológus? Szerintem az onkológusnak igaza van. A folyadékgyülem kitapintható. A sebész szerint az csak zsírszövet. A másik sebész akkor tapintotta, amikor tömörebb állományú volt, azért szavazott a chondromára. Javasoltam egy röntgent, vagy UH-ot, vagy esetleg biopsziát, de a válasz a következő volt: chondromával 100 évig is el lehet élni, nem kell vele foglalkozni. A lipoma ritkán igényel műtéti beavatkozást, ennél fogva fölösleges jelen állapotban további vizsgálatkérés. Panasz esetén menjek vissza.
Ja, nem vagyok állatorvos, a lőporszag másik felsőoktatási intézménybe vonzott. Állattenyésztő-állategészségőr technikus vagyok. Állatokkal a mai napig foglalkozok rendelőben és terepen is. A másik szakmát nem gyakorlom a tüdőembólia óta.
Chance4U 2011.05.06 23:26:30
@Dwokfur: @panni75: @Leroi: @marand22: @drpeti: @rikavagyok: @Irise: @adamantium: @huncut: sziasztok, remélem, senkit nem hagytam ki. :)
Ma 1 hete megszabadultam a hátamon lévő egyik "csomótól". A 4. sebész volt a jó megoldás. Igazából a cisztás nyirokcsomót mentem megmutatni, de a hátam jobban érdekelte. Le a kalappal a sebész előtt, mert ő szegény csak egy kis 2-3 cm-es valamire számított, de rá kellett döbbennie, hogy bizony ökölnyi lyukat ütött a hátamba. A daganat egyik nyúlványa a bordámon volt, a másik vége a vesecsúcs felett, és sok kisebb kis kacsot is növesztett. Komolyan megsajnáltam a Doktort, mert ennyire mélyen nem tudott rendesen elérzésteleníteni, és szabadkozott, hogy ha csak sejti, hogy belül ez várja, ő ébren belém nem vágott volna semmi pénzért. Szerintem neki legalább annyira fájt minden nyisszantás és öltés, mint nekem, ebben biztos vagyok. A hab a tortán, hogy amikor a mélyebben fekvő varratokat csinálta, megszúrta magát. Ez meg nekem fáj a mai napig. Az infektológus azt mondta neki, tűszúrással nem kapja el a Bartonellát. Ha hozzá veszem azt, hogy már több, mint egy hete szedtem akkor az antibiotikumot, akkor tényleg le kellene eresztenem végre. 10 cm-es vágás lett a végeredmény. Az egész hátam, sőt az egész testem tele van ilyen alienekkel. Számolok. 1-2-3-4... oké, meg is volt a 3+1 ébren trancsírozás, stb..., legközelebb már csak altatásban vághatnak fel. :)
Bartonella jelenleg pihen. Sumamedet állítólag kivonták, van helyette más.
Jó éjt! :)
A Zugügyvéd nem először kap az alábbiakhoz hasonló levelet. Megszokott történet az is, hogy kitöltetlenül ott hagyják az adásvételi szerződést az autókereskedésben, nem számolva azzal, hogy milyen problémákat vonhat ez maga után. Kedves Zugügyvéd,  Nem biztos…..
Chance4U 2011.05.04 20:56:16
@Rainbow_: lehet, hogy még a régi fajta szerződés volt a boltban. Évek óta ott csücsülhetett az eladatlan papír a polcon, nem is sejtve, hogy őt már rég kivonták a forgalomból. Simán elképzelhetőnek tartom. Én is véletlenül értesültem a szerződés formai és tartalmi változásairól tavaly év végén. És még jobban ledöbbentem, amikor kiderült, hogy az üzembentartónak is kell illetéket fizetnie. :O
Tede, nem számít, van-e bankszámlád, vagy sincs, besétálsz egy bankfiókba és átutalod a megadott számlaszámra a pénzt pénztári befizetéssel. Személyi igazolvány kell csak hozzá.
A hétvégére valódi tyúkper ügyet posztol ki a Zugügyvéd. Kakaskukorékolással is lehet birtokháborítást elkövetni, csakúgy, mint a  tyúkszar szaggal.Tisztelt Zugügyvéd, kedves kommentelők! Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Saját tulajdonú kertes házban lakom…..
Chance4U 2011.04.16 10:21:00
@zsoci: a szabály mindenhol szabály. Vidéken és városban is. Amúgy vidéken lakok, itt mindenki tart állatokat. Kicsit, nagyot, de leginkább rengeteget. De mindezt úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Az állategészségügy meg mindenki közös ügye. Kicsit gondolkozz, mielőtt hülyeségeket írsz. Joga van állatot tartani, de ezzel együtt kötelessége betartani a szabályokat. Mondom: kötelessége. Ha nem felel meg a követelményeknek, elveszti a jogát. Csak emlékezz, mindenki vakarta a fejét, mert jött egy madárinfluenza, stb... A gazdáknak védeni kellett a háztáji baromfikat, fedett helyen tartani, stb..., hogy minél kisebb eséllyel fertőződhessenek meg a vadon élő madaraktól. Szerencsére a többség felelősen gondolkozott, igazodott a szabályokhoz. A nagy bajok kis dolgokkal kezdődnek. Ezért találták ki a szabályokat, nem az állattartók bosszantásáért. És ha már itt tartunk. Nem véletlenül kötelező egy rakat oltás az állatainknak. A féreghajtás a kutyáinknak. A lakosság 60%-a valamilyen belső élősködővel fertőzött. Na? Hülye szabályok, mi? Csak hogy a parasztot bosszantsa a városi vagány. Nem építhet ólat a másik ember szájába, és kész. Sem most, sem máskor.
Chance4U 2011.04.16 10:25:42
@Mezei ZsurLó: így igaz, nagyon kedves kis állatok. Nálunk most "orpington-lázban" ég mindenki. Halomra keltetjük a tojásokat, és gyönyörködünk a végeredményben. Összejár a falu, összekovácsolja a közösséget az állatok szeretete. Nem szétszakítja. Semmi baj az állatokkal. Inkább a gazdáikkal.
Chance4U 2011.04.17 00:17:00
@zsoci: Gúgli a barátod, Wiki a barátnőd. Ha annyira tudni akarod, vedd a fáradtságot, nézz utána! Ide nem férne be az ezernyi rendelet. Vagy menj el a falugazdához és kérdezd meg tőle.
Praxis Halál kórház 2011.04.03 06:00:00
November végén vittem be édesanyámat a Váci kórházba, mert beutalta a orvosa marha nagy hátfájással. Volt ilyen neki többször is az utóbbi időbe. Influenzára gyanakodtak de beküldte röntgenre, hogy hétvégére ne maradjunk infó nélkül a pontos kezelést illetően. A kórházba a…..
Chance4U 2011.04.06 00:50:26
@ReignOfdark: "A nagymamák evolúciósan puhának és ölelni-hozzábújnivalónak lettek kitalálva, arról nem is beszélve, hogy unokaként mindig jobban értékeltem a buktát, mint a fitneszpopsit..." Ez nagyon, de nagyon édes!!! Fel is hívom reggel Édesanyámat. Vészesen közeledik a fitneszpopsihoz. :D Kösziiiiii!!! :-*
A Samaritanus Mentőszolgálat szóvivője, Dávid Ferenc harminc éve mentőzik, és nem keveri a munkát a szabadidővel. Kész szerencse, előbbiben ugyanis életeket ment, utóbbiban pedig pornófilmekben szerepelt. Mint a Borsnak elmondta, sosem titkolta, hogy a kilencvenes években…..
Chance4U 2011.04.02 09:22:36
  Cím:   2800 Tatabánya, Dózsa György u. 77. Telefon:   +36-34-515-444             +36-34-515-444       E-mail:   sttitkar@t-online.hu Web:  …..
Chance4U 2011.04.02 01:32:54
@petivivi: ez most költői kérdés volt??? Esetleg konkrétabban? Dátum, esetszámok, milyen jellegű fertőzések? Csak érdekelne. Nem kötekedni akarok.
Chance4U 2011.04.02 09:21:17
@petivivi: a konkrétnál arra gondoltam, milyen fertőzésekről van szó? Csak azért kérdezem, mert ott akarnak műteni, és ha valóban ennyire necces, akkor inkább utazok 300 km-t. A műtőben fertőződtél, vagy a műtét után nem megfelelő az ellátás? Tudod, van egy kosárnyi gyerekem, és rajtam kívül senkijük nincs, szóval eléggé szeretnék minden felesleges kockázatot elkerülni. Vagy legalább felkészülni rá. Előre is köszi, ha megosztasz pár konkrét tudnivalót!!! (Nem a betegek nevét.)
Tisztelt Praxis Blog!   Megosztanám a történetemet. Ismerősömnél tüdőrákot diagnosztizáltak.A hagyományos kemoterápiás kezelést kezdték meg nála alkalmazni. Az ebben az esetben szokásos protokoll szerint 6 fázisban kap CDDP+VP-t, és közben egy 20 alkalmas sugárkezelést.…..
Sziasztok!   Évek óta állandó jelleggel mandulagyulladással járkálok az orvosomhoz. Eddig mindig a gyógyszeres kezelés mellett döntöttünk a háziorvosommal, de legutóbb már azt tanácsolta, hogy inkább vetessük ki, ne legyen vele többé gond.    Megkaptam a…..
Chance4U 2011.03.29 09:40:53
@Máгia: sajnos ez a normális: műtét előtt, ha csak nem sürgősségi, akkor felkeresed az intézményt, orvost keresel és kapsz időpontot.
Nekem hegsérvem van, a császárom hege megadta magát. Sebészeti szakrendelőbe mentem háziorvosi beutalóval. Megvizsgált az orvos, közölte, 80. Kérdeztem, mi 80? Annyiért megcsinálja. A TB nem finanszírozza? - kérdeztem én. Erre odaadta a papírjaimat azzal a, hogy de igen, ez esetben keressek másik orvost magamnak. Kerestem. Nem kötelező belemenni az alkuba. Én nem vagyok a hálapénz híve. Kipróbáltam, anélkül is olajozottan működik a dolog. Az orvosok egy része erre építi az egzisztenciáját. Fel lehet háborodni rajta, vagy tovább lehet lépni. Az ilyen beállítottságú orvosok prédát látnak a betegben. Szabad orvosválasztás van. Ha nem tetszik az ajánlata, lehet mást keresni. Olyat, aki a segítségre szoruló embert látja bennünk, nem az ötcsillagos nyaralását. És egyre könnyebb ilyen orvosokat találni, mert én úgy érzem, változik az orvosok hozzáállása is. Ez az én tapasztalatom. És nagyon sok rossz élményem is van, mielőtt szerencsésnek tartanátok. Én pl. még az ügyeletes orvost is megkerestem, és egy meleg kézfogás kíséretében megköszöntem neki a helyes diagnózist, és hogy 2 hónapig tartó szenvedés után végre szó szerint fellélegezhettem. És piszokul örült neki, és látszott, hogy elégedett a világgal. Megkerestem azt az ügyeletes doktornőt is, aki mentőt hívott a tüdőembóliámkor. Mert emlékszek rá, milyen kétségbeesett volt, és minden tőle telhetőt megtett, hogy én életben maradjak. Soha nem felejtem el az arcát. És sugárzott az örömtől, hogy jól vagyok, és élek, és ez nagyrészt neki is köszönhető. Ne csak az orvostól várjunk figyelmet. Ő is ember. Ő is vágyik a figyelemre, az elismerésre. És ezt nem csak pénzzel tudjuk kifejezni. A hiénákat meg el kell engedni magunk mellett.
Chance4U 2011.03.30 10:16:06
@Babette_: most, hogy mondod... Van benne logika.
Sziasztok, Barátnőmet Baleset érte Németországban,ahol jelenleg él. Patellája ketté tört, műtét útján drótok segítségével hozták helyre . Ezt a levelet nem publikusnak szánta, de engedelmével elküldöm nektek, hogy végre egy jó hangulatú levél is legyen nálatok.Tanulsága…..
Chance4U 2011.03.26 22:19:54
@soproni1: én Komárom-Esztergom megyébe kérném ugyan azt, amit Mária.

Ha kézfogást, bemutatkozást, hétköznapi szóhasználattal elmondott felvilágosítást, kedves és figyelmes ellátást akartok, akkor menjetek Tatabányára a szemészeti szakrendelőbe. Életre szóló élmény volt, üdítő és megnyugtató. Egészségügyi-wellness. Időpont fél év múlva, de érdemes kivárni!!! :) Ja, és nem csak a doktornő volt fullextrás, az asszisztensek is abszolút betegközpontúak.
Chance4U 2011.03.27 14:01:59
@miklos.rabai: akár úgy is lehet érteni. :D Csini volt, még női szemmel is, de konkrétan a viselkedésére céloztam. :D De tudod, mit? Menj el egy szemvizsgálatra. ;) Értékeld magad is. :D Nálam ***** minden tekintetben. Úgy pörögtek a betegek a rendelőjében, csak lestem, mint a luki nyúl. Ééééééés, mindezt úgy, hogy közben kedves, figyelmes, alapos, minden lépést elmagyarázó, "találtam valamit"-elmagyarázó üzemmódban tette. És búcsúzásnál is kezet fogott, éééééés MOSOLYGOTT! És kék volt a fülbevalója.
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
Chance4U 2011.03.26 10:08:45
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: De én nem is vezetek le szüléseket, legalábbis embernél nem. És nem veszélyeztetek születendő gyermekeket és azok édesanyját. De ez a GÁ istennek képzeli magát, minden törvény felett állónak. Még mielőtt felvetnéd a dolgot: nem a kórházon kívüli szüléssel nem értek egyet. Geréb hozzáállásával nem értek egyet. A felelőtlen, öncélú kockázatvállalása emberéleteket követelt. A kollégái, akik szintén vezetnek le kórházon kívül szüléseket, fel tudják mérni a várható komplikációkat. Pl. nem állnak neki jó lelkiismerettel 4,5 kg-os csecsemőt otthon világra segíteni. Ez a nem mindegy. Nem vállalnak otthonszülést ikreknél. Soroljam??? Vedd már le a gerébes szemellenződet végre! A kórházakban is halnak meg csecsemők és édesanyák. Sajnos. És igen, többen az orvosok hibájából. Viszont gondold végig egy kicsit, hogy a szakma szabályait betartó szülésznők csakis várhatóan teljesen komplikációmentes szüléseket vállalnak. Az összes többi szülés kórházban zajlik. Ha a kórházakban is csak sima ügyeket vállalnának, jó lenne a statisztikájuk, az otthon szüléseké meg nem. Ennyi. Az otthon szülés jó dolog, ha adottak a feltételek. Több kórházban pedig van már alternatív szülőszoba, ahol közel hasonló körülményeket lehet teremteni az otthonihoz, csak ott az ajtó mögött műtő van. De majd ha egy gerébféle megnyomorítja, megöli a gyerekedet, a szerelmedet, a lányod, talán majd megérint a halál fájdalma és nem fogsz ilyen embereket védeni. És ez minden orvosra vonatkozik. Geréb egy ámokfutó. Ennyi.
Kedves Olvasók! Ahogy látom, nagyon mennek az érvek pro és kontra, lehet-e félmeztelenre vetkőztetni fiatal lányokat egy-egy vizsgálaton. Elárulom, hasonló sztori nem csak iskolaorvosnál eshet meg egy tudatlan fiatallal. Két évvel ezelőtt albérletbe kellett költöznöm 17 évesen.…..
Chance4U 2011.03.18 23:58:20
@kispotzak: tudod, mi a megalázó? Elmondom. Hónapokig jártam a háziorvosomhoz, mert szó szerint mindenem fájt, gyenge voltam, már a végén a puszta létezés is megeröltető volt. Elvétve - hetente 1-2 alkalommal- volt hőemelkedésem, de nem köhögtem, nem voltam náthás, csak piszokul fájtak a vállaim, a nyakam, és 1,5 hónap után nagyjából szó szerint mindenem. A nyakam sokszor annyira, hogy 8-10 napig egy irányba néztem folyamatosan. Mindig elküldött haza, mondván, tavaszi fáradtságom van, a 4 gyerek lestrapál, a millió nyirokcsomóval ne foglalkozzak, csak esztétikai probléma, és beutaló sem kell sehova, mert tavaszi fáradtságra nem kell beutaló, és pszichésen van hányingerem minden nyomorult este, és sorolhatnám még. EGYETLEN EGY ALKALOMMAL SEM VIZSGÁLT MEG. Kaptam izomlazítót, amitől görcsöltem. Ne kérdezd miért, nem vagyok orvos. Válaszul kaptam fájdalomcsillapítót, ami lócitromot sem ért. 2 napja minden nagyobb légvételnél szúró fájdalmat éreztem a bal vállamban, le is mentem a rendelőhöz, de az ajtóból visszafordultam, mert már hallottam a választ, beszorult a levegő, stb... Tegnap estére fájt az egész bal felsőtestem, a nyakam, a fél fejem, ha vettem levegőt, ha nem. Ha nagy levegőt vettem, majd kicsordult a könnyem, próbáltam hát a bőrlégzést, de végül az ügyelet mellett tettem le a voksomat. Azt hittem, onnan is elhajtanak a búsba, de eléggé fájt a légcsere. Levetkőztetett az orvos. Így láthatta a kitekert testtartásomat, amikor levegőt vettem, láthatta a légzőizmok rendellenes működését, és egyebeket. És meghallgatott, kikérdezett, megnézte a torkomat, a lábaimat, sőt, még meg is fogdosott itt-ott, de ennek én csak örülni tudtam. És nem azért, mert perverz vagyok, hanem mert mellhártya-gyulladásom van, amit végre valaki felismert és kezel. Érted??? Szerintem aki ennyire utálja a saját testét, hogy egy vetkőzéstől sírógörcsöt kap, az forduljon fel. Ez a véleményem. Aztán nyavajoghat és szidalmazhatja a hanyag orvost, aki még csak meg sem vizsgálta.
A rectalis vizsgálatra annyit, hogy amikor vakbélgyanúval kerültem kórházba, ott első lendületből azzal kezdte a doki. Mert oka volt rá. Akkor ezen is kattogni kell? Vagy tüdőszűrésen minden előzetes bejelentés nélkül odalépett a doki, áttapintotta az emlőimet. Pofon kellett volna vágni? Őszintén: hányan nem végzik el az önvizsgálatot otthon? Na mindegy. Azért a doki meghallgathatta volna a posztoló mellkasát. Már ha nincsenek röntgenszemei. :D
Csoki egy mindnyájunknak kedves témát feszeget. Tényleg, ha valaki egyszercsak ki akar szállni egy fórumból, és minden régebbi hozzászólását töröltetni akarja, vajon megteheti-e ezt? Kedves Zugügyvéd, egy remélhetőleg érdekes témát szeretnék felvetni a…..
Chance4U 2011.03.03 21:32:33
@ostvan: én egy nagyon kezdetleges, mondhatni egyszerű weboldalt üzemeltetek. Ha egy felhasználó a törlését kéri, akkor törlöm a nickjét. Ha azt kéri, töröljem az összes hozzászólását, törlöm, azzal a feltétellel, hogy a regisztrációkor megadott címéről írjon pár szót, amiből azért nagyjából feltételezhetem, hogy valóban Ő kéri a törlést, nem pedig valami kedves jóakarója. De nálam pl. teljesen kivitelezhető a dolog. Tehát a kérdésedre válaszolva, vannak olyan fórumok, ahol megoldható a nick törlése és a hsz-ek megtartása. :)
Chance4U 2011.03.03 21:39:35
@Dandie: nagyon egyszerűen meg lehet különböztetni a törölt felhasználók neveit a kommenteknél: del_name_1, del_name_2, etc...
Szerintem az oldal üzemeltetője döntötte el eddig is, hogy mit töröl, mit nem. Én zokszó nélkül törlök. Ha ez a felhasználót boldoggá teszi, akkor legyen! Ő melózott a kommenttel, ha szeret fölöslegesen gépelni, akkor tegye.
Balatonnál nyaraltunk, előtte pár nappal tudtam meg, hogy terhes vagyok. Orvos még ezt nem állapította meg, ezt nyaralás utánra terveztem. Sajnos elkezdtem vérezni, éreztem, hogy baj van.   Párommal gondoltuk, hogy bemegyünk a keszthelyi kórház ügyeletére, talán nincs mégsem…..
Chance4U 2011.02.28 14:22:53
@Cartman (ex Cartman): nézd meg a Néma sikolyt, és megtudod, van-e intelligenciája, érzelme egy magzatnak!
Sok dolog van az életben, ami elkerülhető, még több, ami nem. A poszt írója nem azt fejtette ki, hogy 1000 méter gyászban lenne. Igazat adok neki abban, hogy kijárt volna a megfelelő ellátás neki. Nyilván nem retardált, mint a poszt későbbi részéből is kiderül, felfogta, elfogadta, hogy előfordulnak sikertelen terhességek az ember életében. De ő nem hogy nem megfelelő, egyenesen SEMMIFÉLE ellátást nem kapott. Ezen van kiakadva az én értelmezésemben. "A rossz bánásmód" miatt.
Kevés nőt ismerek, aki még életében nem vetélt soha. "Az élethez kell egy kis..." - ezt már mindenki kívülről fújja. :) De az orvosi ellátás mindenkinek jár(na). Ennyi.
A poszt írójának mielőbbi sikeres családalapítást és boldogságot kívánok!
Tisztelt blog!   Szeretnék megosztani önökkel egy rövid történetet. Azt kérném, hogy az elérhetőségeim ne kerüljenek ki a blogra. Előre is köszönöm!       Ismerősöm fiát vitték be nemrég a siófoki kórházba,gyógyszer túladagolással elkövetett…..
Chance4U 2011.02.23 21:45:10
@Bikli néni: általában tényleg igaz, aki fenyegetőzik, nem teszi meg. A barátnőm hónapok óta mondogatja. Szombaton megtette. Túlélte. Azóta nem mondja. De ez rosszabb, mintha mondaná. 17 éve áll kezelés alatt, de most először tett ilyet. Az a baj, hogy a 17 év alatt több ezerszer elmondta, ember legyen a talpán, aki kiszűri azt, mikor jön el a megvalósítás. :)
A 10 éves fiam 4 éve bipoláris egy trauma miatt. Hányszor hallottam tőle is, hogy öngyilkos lesz? 8 évesen 3 kísérlete volt. 4 éve járunk terápiára, gyógyszert szed, mindent megteszek érte, de sajnos még így is elszáll, bár már egyre ritkábban. Lekopogom, 1 éve nyugi van ilyen téren.

Leroi, csak annyit, nem biztos, hogy anyu hibája. Nem tudhatod. Ha nekem valaki ezt mondaná, elmesélném neki, mit tett egy pedofil a 6 éves fiammal. Előbb kérdezd meg anyut, hogy került oda a fiú, és utána törj pálcát a feje felett, kérlek. :) Én csak olyan szülőket ismerek, akikkel a kórházban találkoztam, és minden szeretetüket bevetve igyekeznek segíteni a gyerekükön. Legyen drogos, hiperaktív, bármilyen. A blogos anyu, ha tojt volna a gyerekére, be sem ment volna hozzá. Én látatlanban egy minimális bizalmat azért szavaznék anyunak. A barátnőm anyja csak annyit mondott, ott dögöljön meg... Na ő nem annyira kedves anyu. Vagy pl. Tbányán az intenzíven a fiam ágya mellett volt egy 12 -13 éves lány, drogos, csellengő, aki rajzszögeket evett. Anyu sehol nem volt napokig. A lány elmondása szerint elég régóta nem volt anyu.
Chance4U 2011.02.24 02:35:14
@Anna Doktor: köszönöm szépen. :) Én úgy érzem, nagyon jó úton haladunk. A 3-4 évvel ezelőtti állapotokhoz képest most a Béke és Nyugalom szigetén, rózsaszín felhőkön ücsörögve élünk. Egy kívülállónak sokszor még ez is "durva". :D
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Chance4U 2011.02.07 13:40:32
@Cipollina: A barátnőm bigott homeopátia-rajongó. Beteg lett a macskája, állatorvos helyett a homeopatás emberéhez ment cicabogyókért. A derék macska el is pusztult veseelégtelenségben. Erről ennyit. És sokszor csodálkozik, vajon miért nem gyógyul meg a gyerkőc a náthából hónapokon keresztül, hiszen szedi ezt meg azt a bogyót. Vajon miért??? Az ilyen szülőktől elvenném a gyereket, és eltiltanám az állattartástól is!
A beszédes Hitchcock álnevet használó olvasónk küldte ezt az átlagosnak induló, ám mint egy vérbeli, régivágású horror, egyre hátborzongatóbbá váló történetet. Csakhogy az ő sztoriját az élet írta.“Sziasztok,Olvastam a kényszerspórolós apáról írt posztot. Ugyan…..
Chance4U 2011.01.28 13:43:25
@Styxx: biztosan jó fej a posztoló, én mégsem lennék a barátja. Korrektek voltak Emesével, hogy ott lakhatott 3 hónapig, ezzel egyet is értek. Csak tudod, ha én együtt élek valakivel évekig, leülök vele, és megosztom a terveimet. Elvégre a lakótársam, ezáltal a bizalmasom is egy bizonyos szinten. Ennyit megérdemel az ember szerintem. Emese elveszítette egy csapásra a barátnőjét és a lakását. A szerelmes pár nyilván egymással volt elfoglalva, nem Emese problémáival. Teljesen érthető ez is. De végig kell gondolni a másik szemszögéből is a dolgokat. Kicsit a helyébe képzelni magunkat. Sok probléma megelőzhető lett volna. Emese úgy érezhette, elárulták őt, kicsúszott a talaj a lába alól. Később pedig tudtátok, láttátok, hogy gondjai vannak, de eszetekbe sem jutott segíteni neki. Pedig mindenki felelős a barátjáért. Nem lehet eldobni, mint egy lyukas zoknit, hátat fordítani neki, csak azért, mert én éppen boldog lettem valakivel. Kész, nektek ennyit ért Emese önfeláldozó segítsége, gondoskodása, még ha hangyás is kicsit?
Chance4U 2011.01.28 16:45:07
@Hitchcock2:
Köszönöm, hogy reagáltál a kommentemre. Titeket is megértelek. És én személy szerint nem benneteket hibáztatlak Emese betegségéért. A lakásügy az utolsó csepp lehetett a pohárban. És hogy utólag megbántátok, arra vall, hogy mégis át tudjátok érezni a dolgok súlyát. Nyilván fiatalok voltatok, szerelmesek, Emese meg csodabogár. Csak olyan rosszul esett, hogy szerencsétlent így "lehúztad". Pláne azért, mert amikor ezt a posztot írtad, már tudtad, baj van Emesével. Cinikus voltál, élcelődtél, nem toleráltad azt, hogy ő bizony BETEG. Most lehet, nem érzitek magatokat a legjobban, mert a lelkiismeret fura dolog, de megláttad azt, hogy lehetett volna másképp is. Bármelyik szerettünk kerülhet hasonló helyzetbe, akár mi magunk is, és akkor egy emberbarátibb hozzáállás nekünk is jól esne.
Chance4U 2011.01.28 16:53:34
@Hitchcock2: én meg bunkó vagyok. Mégsem értékeli senki. :D
2010. október 8-án (pénteken) 18 óra után pár perccel, beszélgetés közben, váratlanul, minden előzmény nélkül rosszul lett a férjem, elvesztette az eszméletét. Azonnal hívtam az ügyeletes orvost, elmondtam a tüneteket és telefonálás előtt és után próbáltam újraéleszteni…..
Chance4U 2011.01.27 16:38:17
"Végig totózták, végig nézték a férjem 6 napos haldoklását, bár a veséje nagyon jó (mondták! - csak nem donornak kellett volna?) Amikor azt mondtam, hogy a férjem nem lesz donor, pár óra múlva lázas lett, nemsokára agyhalott!"
Kérdésem a posztolóhoz: a férjedet "eltették láb alól", hagyták főni a saját levében, megszakították a kezelését, amitől hirtelen lázas lett, meg agyhalott, csak mert fölösleges lett volna a további kezelése, mert nem hasznosíthatják a szerveit? Ezek nagyon súlyos vádak - szerintem. Ezt sugallni nagyon veszélyes. Nem hinném, hogy az elutasítástól változott volna meg bármi a beteg kezelésével kapcsolatban. Mint ahogy azt sem hiszem, hogy ha felajánlod a szerveit, akkor olyan csodás kezelést kapott volna, mint még soha, és fel is épült volna, mintegy feltámadva halottiból. Nekem úgy jött át a dolog, mintha szerinted kicsinyes bosszúból, mert nem adtad a jó veséket oda, egyszerűen eltették láb alól a férjedet, aljas indokból, no meg pláne gazdságiból. Elnézést, ha rosszul látom a dolgot. Egyébként részvétem, és köszönetem a volt férjednek a véradásért. Elveszíteni a szerettünket nagyon nem jó dolog, megértelek, átérzem a fájdalmadat, hidd el, kérlek! De vádaskodással nem lesz jobb. Hogy elcserélték-e a testeket, elég nehéz már kideríteni. Az adminisztráció olyan, amilyen, máshol sem gördülékenyebb. És nem lepődök meg azon sem, hogy 4 orvos 4 félét mondott. (16 évig nem tudták kideríteni, mi a bajom. Most 4 orvos 3 diagnózist állított fel egy másik problémámra. Az orvoslás sajnos nem fekete-fehér. Boncolásnál kiderül.)
A hisztire reagálva, egy állatorvos barátom anyukája pánikbeteg volt. Szokásos panaszáradat és egyebek. Doki mondta anyukának, rendelés után visszajövünk, próbáljon megnyugodni. A rendelő egy udvarban volt az édesanya házával. Rendelés után átmentünk, az anya halott volt. Szívrohamot kapott. Minden áldott nap meghallgattam a panaszait, fogtam a kezét, nyugtattam, megsimogattam, megpusziltam a homlokát, majd rendelés után újra... Éveken át. Senki, én sem vettem észre, hogy bármiben különbözött volna akkor, mint egyébként szokott viselkedni. Mai eszemmel és szomorú tapasztalatommal azt mondom, hogy inkább ellenőrzöm az állapotát, mintsem azon az 5 percen múljon az élete. Semeddig nem tartott volna egy gyors vizsgálat. Szóval ha pánikbeteg is valaki, üljön le a padra a váróban, miután jelezte a problémáját, ha gáz lenne, kéznél van a segítség. Az orvos meg vizsgálja meg, mert lehet, hogy ott és akkor tényleg baj van.
A minap jártam az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Urológiai ambulanciáján. Vesekő miatti vesegörcsöm volt, járni és ülni is alig bírtam, de több mint egy órát kellett várnom az ügyeletes orvosra, mivel az éppen "ismeretlen helyen" tartózkodott a…..
Chance4U 2011.01.24 12:07:21
@rikavagyok: @Leroi:
Köszi, igyekszek vigyázni magamra. :) Ez csak a jéghegy csúcsa. Szerencsém volt. Mondjuk OFF, de tudnék mesélni a tatabányai kardiológiáról. Az orvosok nagyon jók, de a kiszolgáló személyzet katasztrófa. Ami viszont nem OFF, hogy a betegnek kérdezni KELL, ha fáj, kérni KELL, mert az orvosoknak, nővéreknek nincs rá kapacitásuk. A tapasztalatom az, hogy ha ki merjük nyitni a szánkat, megtudják, mit szeretnénk, és akkor máris jön a segítség. De ha csak csendben szenvedünk, vagy kétségek közt vergődünk, nem az ő hibájuk. A kérdés arra való, hogy feltegyük. Receptet nyomnak a kezünkbe, kérdezzünk. Csóválja a fejét, ráncolja a homlokát, kérdezzünk. Ha nem értjük, kérdezzünk. Nem találkoztam még olyan orvossal, aki ne válaszolt volna érthetően, tárgyilagosan.
Az ember hölgyismerősei aggódva posztolják fácsén, hogy az egészségügyi tárca nem ad pénzt abortuszra, eközben az alkotmány tervezet - amely valamilyen KDNP-s házifeladat lehetett - alaptörvényi szinten rögzíti, hogy az emberi életet fogantatásától védjük. Melegházasság,…..
Chance4U 2010.12.16 08:39:11
@GoVegan: úgy látszik, férfi vagy: sokszor ki sem derül a 6. hétig, hogy állapotos a nő. Nem minden zajlik tankönyv szerint. Megtermékenyülsz, elmarad teljesen, azonnal a menses, hányinger, duzzadt emlők, bla-bla... Az ismerőseim közül 80%-uk csak a 8. hét körül kezdett gyanakodni, hogy terhes. Vagy megoldást jelentene minden hónapban terhességi tesztet csináltatni? Szerintem ezt a 6-8 hetet te sem gondoltad komolyan egy percig sem. A vizsgálatok elvégzése (időpont minimum 3 hét múlva, hatalmas mázlival..., a kötelező várakozási idő, meg nem tudom még mi nyújtja az időt a felfedezéstől az abortuszig. De szerintem biztos nem úgy van, hogy ma rádöbbensz, terhes vagy, holnap már fekszel a műtőben! Van ismerősöm, aki 2 héttel később ment abortuszra, mint alapból mehetett volna, mert épp akkor nem volt pénze. Mert nem ingyen volt a beavatkozás. Az abortusz sehogyan sem jó. Sem 6-8 hetesen, sem 12 hetesen, maradjunk ennyiben, jó? Szép napot!