Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csharles

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja előadtam a Prezi központjában a Quantified Self Meetup-on a viselhető kütyük jövőjéről. Be kellett lássam, hogy magam is az egészségüket mérők közé tartozom, mivel 1997. július 21. óta minden egyes nap, kivétel nélkül, naplóztam részleteket az életemről. Az…..
csharles 2014.05.13 00:28:25
Óriási öröm volt bejelenteni, hogy a nemzetközi e-páciens mozgalom vezetője, E-patient Dave elő fog adni a Semmelweis-en tartott egyetemi kurzusomon! Az előadás teltházas volt és fel is vetettem, így meg tudja utólag nézni mindenki. Szuper kérdések voltak Dave-hez, aki élvezte az…..
csharles 2013.11.14 20:30:29
Néhány hete előadtam Párizsban a Doctors 2.0 and You konferencián. A "Crowdsourcing in medicine" című előadásomban arról beszéltem, hogy én, mint geek hogyan találkoztam a hagyományos orvosi kommunikációval és oktatással és hogyan próbáltam az általam már használt online…..
Nagyszerű dolgokat lehet felfedezni azon a videón, mely az orvosi oktatást mutatja be a Cambridge Egyetemen. A kontraszt kedvéért, íme a Debreceni Egyetem hasonló célú videója tavalyról. Az egyikben a tanulás és a különböző oktatási eszközök használata van a fókuszban, a…..
MedIQ Facebook és a szervdonorok 2012.05.11 06:29:00
Néhány nappal ezelőtt mindenki arra várt, hogy a Facebook milyen nagyszabású, ráadásul egészségügyi jellegű bejelentéssel készül. Mint kiderült, lehetővé tették, hogy a Timeline-unkon megjelölhessük, hogy szervdonorok vagyunk-e. Így próbálják ösztönözni az embereket, hoyg…..
csharles 2012.05.12 10:06:19
Ide vágó témával kapcsolatban írtam én is: gondoldujra.blog.hu/2012/04/17/sikeres_majtranszplantacio_a_facebook_segitsegevel
Szerintem azért vannak még kihasználatlan lehetőségek a Facebook-on, amiket fel lehetne használni az egészségügy területén is.
A világ első orvoslásról és közösségi médiáról szóló egyetemi kurzusát 2008-ban indítottam el Debrecenben, mely szeptembertől a SOTE-n folytatódik tovább időben és hallgatószámban is kiterjesztve.A kurzus globális és online formátumát The Social MEDia Course néven 16…..
MedIQ Jó tudni! 2012.04.11 13:22:00
A héten találkoztam olyan tudományos publikációkkal, melyek megválaszoltak olyan kérdéseket, amik bár nem fontosak, de bennem jó ideje bizonyírték hiányában megválaszolatlanok voltak.Miért jelenik meg annyi mém manapság a közösségi médiában? A korlátozott figyelemért…..
Amikor elindult a Gördülőcipő Blog, még nagyon forró téma volt az instabil cipő. Az MBT épp fénykorát élte, a RYN, a RollSTEP, az Enquist szekere is felfutóban volt, és Kínában nagyon sokan fáradoztak azon, hogy lemásolják a neves lábbeliket. Ez időben jelent meg a Reebok…..
Évek óta oktatok medikusokat, népegészségügyi hallgatókat, fogász- és gyógyszerészhallgatókat, hogyan dolgozzanak online, miket kell tudniuk a közösségi médiáról, így az elmúlt években elég jó képem alakult ki az ő szokásaikról.Technophilek: Én még emlékszem,…..
Számomra kétségtelenül ez az év képe. Majdnem teljesen bal agyfélteke vagyok. És ti?Bal agyfélteke: A bal agyfélteke vagyok, tudós, matematikus, kategorizálok, pontos vagyok, lineáris, analitikus, stratéga, gyakorlatias, mindig észnél vagyok, a szavak és nyelvek mestere, realista,…..
csharles 2011.10.04 11:14:13
A Mayo Clinic, mint ahogyan erről már sokszor írtam, a legügyesebben használja ki a web 2.0 lehetőségeit. Sikeres blogja van,a legnézettebb kórházi Youtube csatornája, aktív Facebook oldala, 100 000 követővel bíró Twitter csatornája, azaz egy online szempontból is igazán sikeres…..
csharles 2011.02.02 01:42:54
Két nappal ezelőtt kaptam ezt a kedves levelet az egyik olvasómtól, aki nemrég egy gördülő talpas cipőt vásárolt magának. Örömömre szolgál, hogy vásárlás előtt a blogon található RollSTEP-pel kapcsolatos cikkeket is elolvasta, és ezek is segítettek neki döntése…..
A közeljövőben tervezek elindítani egy kisebb nyereményjátékot a blog olvasóinak. Ehhez kapcsolódóan szeretném felmérni, hogy mire lenne igény, ezért csináltam egy PollDaddy-s kérdőívet, melyet erre a linkre kattintva érhettek el.  A "Start Survey"-re kattintás…..
A világ első és egyetlen olyan egyetemi kurzusa, mely orvoslásról és web 2.0-ról szól medikusok, népegészségügyi, fogász- és gyógyszerészhallgatók számára Debrecenben zajlik (hamarosan remélhetőleg a Stanford Egyetemen is).A záró előadásban a szemantikus keresés, a web…..
A világ legrangosabb kifejezetten orvosi blogversenye a Medgadget Weblog Awards, melynek a technológiai díját 2008-ban az angol blogom, a Scienceroll.com, nyerte meg.2010-ben újra indul a verseny és a Scienceroll döntőbe került a Best Medical Technologies/Informatics Weblog kategóriában.…..
MedIQ Egészségügy 2.0 spanyolul 2009.06.09 22:30:05
Holnap utazom Bilbaoba, Spanyolországba, hogy előadjak egy Egészségügy 2.0-ról szóló konferencián azokról az eszközökről, melyeket orvosok használhatnak a mindennapi gyakorlatban. 1 órát kaptam az előadásra, ami irreálisan sok, de igyekszem majd fenntartani a figyelmet.Minden…..
Blog.hu Sablonok Maroon 2009.04.20 16:28:00
Folytatjuk a kívánságok teljesítését, ígérjük a nemrégen beküldötteket is hamarosan sorra vesszük. A Maroon egy letisztult, egyszerű, de színes sablon. Vidám keretet nyújt a bejegyzéseknek. A részleteket pedig továbbra is itt lehet megtekinteni. Letöltés..
csharles 2009.05.22 18:31:51
@annafer: Tudom már másodjára is feltöltöttem és semmi....nem jelenik meg...Viszont ezt a fájlt nem engedi feltölteni, pedig az images mappában van: .DS_Store
Be Sea Légy B Á T O R !!! !!! !!! 2009.05.11 21:55:00
Ez az egyik olyan video, ami igazán tetszik és szerintem nagyon sokat mond!!!!      Na ehhez tessék hozzá szólni!!!!!!   ..
csharles 2009.05.12 17:37:17
Elnézést a posztok hiányáért, a hétvégén pótolva lesz minden, ígérem. A BioCrowd egy orvosoknak, kutatóknak készült közösségi site, melynek két vezetője kedden készített velem podcastet. Nagyjából 40 perces beszélgetésről van szó, amit itt lehet meghallgatni.  ..
Mi a legszexisebb ruhadarab egy férfin? Szerintem a nyakkendő!!!!Persze, ha jól van megválasztva, mert uraim az anyagra, a színre és a mintára oda kell figyelni! A mai nagyvizitről is csak a Professzorúr nyakkendője maradt meg, vagyis, hogy próbáltam, kitalálni sárga alapon, miket…..
Az USA-ban a bioetikát már Dr. House-szal és a többi szappanoperával tanítják. Mi helyes és mi nem, milyen jogai vannak a betegnek. (mondjuk biztos nem, hogy minden részben felforgatjuk a beteg lakását..:) ) Egy amerikai felmérés keretében 400 nővér- és…..
Idei utolsó híregyveleg következik.Ezt megcsináltuk - magyar tudományos és műszaki eredmények 2008-ban (Origo.hu) Dr. House tantárgy lett a marburgi orvosi egyetemen (Index.hu): Mikor lesz vajon tantárgy nálunk is? Magyar blogkeresők: melyiket használjam? (Kereső…..
Health 2.0, Medicine 2.0... tény és való, hogy az egészségügynek változás kell, igazodnia kell a technikai fejlődéshez, a betegek növekvő igényeihez. Egyszerűsödnie és gyorsulnia kell. Minderre remek alkalmat és lehetőséget adnak a web 2.0-s…..