Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enpera

68 bejegyzést írt és 6219 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyári ismétlőválogatás utolsó előtti Napi érdekese elképesztő mennyiségű, 91 fotóval! Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. A mai válogatásban…..
enpera 2023.08.27 20:33:41
@Alhazred: rossz helyre írtál, az Usát jellemezted, a világnak az ő szabályai szerint kell élni, vagy ha nem, lebombázzák a francba.
Csemegézz kicsit : https://hu.frwiki.wiki/wiki/Interventions_militaires_des_États-Unis_dans_le_monde

És most is ők háborúznak teljesen véletlenül.
enpera 2023.08.27 20:34:52
@bioLarzen: szakcsatorna?
Itt a nyár! Úgy döntöttem hogy a blog nyárra sem áll le, továbbra is jövünk minden héten. Kicsit pihennék és a fotókkal is erőt gyűjtenék a folytatáshoz, így visszatekintő válogatásokat láthattok a Napi érdekesben augusztus végéig és további rég megjelent cikkeket is újra posztolok majd. Ma itt is…..
Ma ismét háború- és fegyverek nélküli összeállítás! 1920 körül. Az autópóló népszerű sport volt az Államokban a tízes évek végétől kb. másfél évtizedig. Jobbára lecsupaszított Ford T-modelleket használtak a lovak helyett az így még veszélyesebbé vált sportban..
enpera 2023.03.16 18:39:31
@nyelv-ész: sőt, egy egész földrészt is irányíthat egy szűk csoport, és az elvileg megválasztóik megkérdezése nélkül elkölthetik pl fegyverre a pénzüNket, pedig én pl nem akarok egy háború meghosszabbításában részt venni.
enpera 2023.03.16 18:41:56
@MIG-31: nekünk szmena volt, na annak nem volt hullámzó a minősége, mind vacak volt :) de működött, sokszáz képet lőttem vele
1918. Egy szentpétervári háztetőre zuhant repülőgép ..
enpera 2022.11.15 09:19:17
@omron: engem hónapokig nem enged be mobilról /ipadröl (más meg nincs), aztán hirtelen egyszer igen. Totál ramdom. De mások is mondták ezt, és ez evek óta van.
El ne vesszen a jó hír, amit TájFUN70 kommentelt be pár hete: újra van Rádio Anténa Rock! Jó, az "Anténa" szó kieesett a nevéből, de gyakorlatilag ugyanaz: maradtak Robert Roth bemondásai, a grafikai elemek a weboldalon, és ugyanazok az zenefájlok (gondolom, már nem CD-ket használnak, de igazából…..
A mai válogatásba bizarr módon 5 jugoszláv fotó is került. 1896. Az Egyesült Államok első és azóta is egyetlen biciklis hadosztálya (25th Infantry Bicycle Corps). A montanai Fort Missoulában állomásoztak, a fotó a mammouthi Minerva Terrace-on (Wyoming) készült..
enpera 2022.09.25 12:48:07
@Fotósképző: bizony, az az, és szép a lányka is :) nekem is nagy álmom volt megnézni, van is majdnem innen fényképen, csak éppen januári hóviharos, viszont egy még szebb orosz lánykával együtt. Megdöbbentő amúgy az egyetem, ahogy közelítettem nagyon fura érzés volt mekkora hatalmas, letaglózó. Azt néztem hogy kb a parlamentünk is beleférne. Szóval élmény volt Moszkva, 2 éve :)
  Ahogy ébredezett, érezte hogy arcát finom kéz simítja végig. Az álombéli grundról hirtelen a harmadik emeleti lakásba teleportált. Egyenesen az ágyába. A kéznek finom szappanillata volt. Anya... - Laci, Lacikám... Ha akarsz jönni, akkor most kell felkelned! - jutottak el a szavak a tudatáig.  …..
Maga Lenin, a modernwartech.blog gazdája ismét megörvendeztetett egy képes összeállítással minket! Lássuk!..
enpera 2022.04.30 07:23:43
1889. Poligámiát tiltó törvény ellen vétő mormon férfiak börtönben, Salt Lake City, Egyesült Államok ..
enpera 2022.03.07 14:13:29
@lomposfarkas: nem ez a legnagyobb baj
Hanem az, hogy nem lehet más véleményed, mert azonnal oroszbarát, náci, meg minden vagy, és ezzel érvelnek az egysejtűek. Egyszerűen rákérdezni sem lehet hogy tuti így van, meg mondjuk a bikinis ukrán katonalányok esetleg nem totál fake propaganda?
enpera 2022.03.07 18:18:56
@chrisred: ha nem haragszol meg, semmiben nem tudtál megcáfolni..
enpera 2022.03.07 21:18:00
@chrisred: nem haragszom meg, látom hogy el sem olvastad
A második világháborúban sok technikai újdonságot bevetettek, például az Enigmát, a V2-t és az atombombát, de talán még ezeknél is meglepőbb eszközhöz fordultak a britek! Két ügynök ugyanis azt vette a fejébe, hogy egy holttestet használnak fel annak érdekében, hogy eltereljék az ellenség figyelmét…..
enpera 2021.12.11 09:35:35
Vendégszerzőnk, DDQ által írt mai bejegyzésünkben a második világháború egy kevéssé ismert, talán nem is olyan nagy jelentőségű, de mindenképpen érdekes részletét járjuk körbe. Ez a történet bővelkedik furcsaságokban, meglepő következményekben, kalandos szökésekben és rekord hosszúságú bujkálás is…..
Közelednek az Ünnepek, és idejét éreztük már a bejgli tesztnek. Idén a bolti diós bejgliket vakteszteltük, hogy melyek azok, amik pótolhatják az otthoni sütést. Idén 8 terméket kóstoltunk, volt meglepő eredmény is. Az ár nem feltétlenül jó támpont ebben a termékkörben sem. Mutatjuk az eredményeket!..
enpera 2021.12.09 07:15:20
@.Gordon Gekko.: hát persze, nulla forint, max neked, kicsihuszár
STOP STD 15 tévhit a szexről 2021.09.03 14:49:26
Gyerekkorunk óta hallunk mindenfélét a szexről – hol barátoktól, hogy a netről, tévéből szedve össze mindenféle elborult elképzelést. Amik persze aranyosak, de némelyik már ciki lehet, ha felnőtt korra is megmaradnak. (Pláne, ha hangoztatjuk őket.) Az, hogy nem íródtak még mindig felül, sok esetben…..
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
enpera 2021.07.18 16:34:50
@Örömhernyó: amikor válság volt, 2006 után, akkor én letagadtam a végzettségemet… elmentem leltározni feketén meg ilyenek
enpera 2021.07.18 20:11:02
@HgGina: ha katonai rendészek, akkor igazad van, én nem értek hozzá, a képaláírás csendőr volt, azok meg ne, értettem mit keresnének külföldön
enpera 2021.07.18 20:14:06
@Vidor Gregus: sőt , Berlini tér is volt :)
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
enpera 2021.07.14 13:56:06
@bioLarzen: az valami mávaut vagy volánbusz logó inkább a szárnyakkal :)
NAPI SZUBJEKTÍV, KIEMELT KÉP: 1898. Grönlandi inuit férfi melegíti felesége lábait..
enpera 2021.07.05 14:39:01
@bioLarzen: köszi. Igen, ez a perspektívás dolog lehet, bár akkor sem tiszta
enpera 2021.07.05 14:40:37
@Örömhernyó: én az sforban találkoztam még bögyösfaros kövér fekete nőkkel, meg nagyon vékony fehér fickókkal is anno :)
  Telnek és múlnak az évek, de Helena Christensen menősége és "jónésége" marad. A Coco De Mer kampányban úgy játszik a fehérneműkben, mintha magát fotózná, hisz ezzel is foglalkozik. Elég merészek a fehérneműk, de lássuk be, nincs is mit takargatnia 52 évesen.   ..
Most már több mint 20 éve, hogy időről-időre útibeszámolókat csinálok hol eleve tömegközlekedési indíttatású, hol pedig "normális" utazások apropóján villamos- és/vagy vonatfotózásokká váló túráimról. Annak idején ez érdekességnek számított, mert kevesen utazgattak ilyen szemmel nézve a dolgokat, és…..
Mostani történetünk a Szovjetunió felbomlásának zűrzavaros időszakába vezet vissza minket. A történelem meghatározó eseménye volt a világhatalom felbomlása, mely természetesen nem egyik napról a másikra történt meg, de mégis viszonylag rövid időn belül lezajlott. Az események több szálon futottak,…..
Annak idején büszke C64 tulajdonosként felhasználóként kicsit még a játékoknál is jobban szerettem a játékok zenéjét. Az egyik kedvencem ez volt: A videót sajnos leszedték, és nem találtam hasonló változatot helyette :( Fel kellett nőnöm ahhoz (meg még kicsit meg is öregedni:), hogy megtudjam, ez…..
enpera 2021.04.12 06:31:29
@Hamster: hát, majd guglizok hogy találok e ilyen konfigot :) nekem maláj meg talán thai c64-em ban, de majd átnézem őket. Apukám szervizelte a gépeket, ő bővítette fel a c16-ot is 64k-re, de Kecskeméten volt egy commodore bolt és szerviz, ahol a floppykat vettem, ott volt javítás is,
Amúgy megnézném ha a mai c64-emet bevinném egy akkori szervizbe, mennyire dobnának hátast a sok hülyeségtől amit beleraktam :D
enpera 2021.04.12 06:33:08
@gigabursch: akkoriban kb senkinek... csak játszottunk boldogan :) mondjuk én már akkor is perverz voltam, az introk zenéjét hallgattam, meg elkezdtem beszerezni demokat, aztán swappolni kezdtem, bélyegeket ragaszgattam...stb stb :)
A hardverről lövésem se volt sosem, most is csak kb fogalmatlanul forrasztgatok :)
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
enpera 2021.03.22 07:13:47
@Club Sandwich:
1. Mert a keleti kocsik nagyon olcsók voltak, és hitványságuk ellenére azért nem megbízhatatlanok
2. Az angol kocsik minősége legendásan szar volt :)
Régen Commodore 64-eseztünk, nem? Pontosabban én tegnap, csak nem itt a blogban :) Annak idején írtam legkedvencebb játékaimról, melyek eléggé mainstreamnek mondhatók - jelesül a Last Ninja 2-ről és a Wizard of Worról van szó. De volt pár játék, ami szintén tetszett, csak nem tudtam mit kezdeni…..
Mindig is szerettem "szörfözni" a youtube-on, a feljövő ajánlások alapján egyik videóról a másikra ugrani, és soha nem volt erre annyi időm, mint 2020-ban... Jay Foremannel kezdem aktuális kedvenc csatornáim bemutatását, de direkt nem a londoni villamosokról szóló videójával, mert ő alapvetően…..