Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ABie Nrml

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete írtam barátomról, aki elment Angliába, mert elege lett ebből a tündérországból, ahol vakok között Orbán a király. Az írásomra rengeteg negatív kritikát kaptam, vagyis nem magára az írásra, hanem barátom, Gábor cselekedetét ítélték el, eljutva odáig, hogy…..
ABie Nrml 2015.12.01 15:16:55
@czjanos: ilyesmit akartam írni. Csak talán nem azt, hogy baj -- nem tudom, baj-e, vagy van abban valami természetes, hogy messziről a szar csokinak látszik. Mindenesetre a külföldről lelkendező magyarokat szoktam kritizálni, és hazajövetelre buzdítani én is. Talán mert a munkám révén, ha nem is külföldön élek, de van néha alkalmam kívülről szemlélni ezt a szemétdombot. És a szemétdombot a szó legszorosabb és legszeretettelibb értelmében írtam. (Lehet hazaárulózni, bár a kommenteket elnézve itt nem szokás, és ez meg tetszik.)
Péter egy klasszikust talált (update: vagy nem; a kommenteket is olvasd el!): Mindig zavart az Örömóda Jankovich Ferenc-féle fordításának egy sora: Egyesítsed szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít! Míg az eredeti Schiller-szöveg: Deine Zauber binden wieder, Was die Mode streng…..
ABie Nrml 2013.01.07 19:55:41
@Huffington: www.ketezer.hu/menu4/2004_04/schiller.html
"Gyúlj ki, égi szikra lángja,

Szent öröm, te drága, szép!

Bűvkörödbe, ég leánya,

Ittas szívünk vágyva lép.

Újra fonjuk szent kötésed,

Mit szokásunk szétszabott.

Egy-testvér lesz minden ember,

Hol te szárnyad nyugtatod."
Azt persze nem hiszem, hogy a Rónay fordítás korábbi, inkább kortársnak mondanám, ha év szerint előbbi is. De nekem jobban bejön. Én valamiért ezt tanultam anno. És a szokás mégse erkölcs - az alaptémánál maradva.
Vendégszerzőnk, Szabó Tímea írása, a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vitáról A tegnap esti családon belüli erőszakról szóló parlamenti vita nem azért volt a legalja, mert a Fidesz nem támogatta az önálló büntető tényállássá emelést. Ezt már korábban…..
Idén nyáron páran úgy gondolták, hogy tábort rendeznek hozzájuk hasonló érdeklődésű fiataloknak. Sátortábort vidéken, egy kicsi faluban, a természetben fák és virágok között beszélgetős programokkal, bográcsozással, borkóstolással, zenével, társasjátékokkal. A…..
ABie Nrml 2012.07.31 21:23:43
@ekszvájzed: kedves nemnácibácsi, magánterületre befotózgatni, videózgatni illegális.
betyárruhát húzni a huszonegyedik században, nem farsangkor nem illegális. simán csak vicces.
az agresszió meg, még ha szóbeli is, félelmet vált ki. ezen túl még a primitív lelkek kommunikációja. szerencsés, ha nem volt még szerencséje efféléhez, kiscsikó korában se.
és hálisten nem az ország fasiszta vagy náci. csak a szélsőjobbik.
boldogok meg nem a lelki szegények, hanem a lélekben egyszerűek. ha érti mire gondolok. barátilag.
"Mért ne akarná a legjobbat a hazájában, a népének egy négy gyerekes apa, akinek három nagylánya van, focista fia, kenyere, bora, takarója, felesége. Mért ne akarná, hogy a gyerekei a legboldogabb államban éljenek, kommunikatívan, kreatívan és hittel, akadálymentesen és…..
ABie Nrml 2010.02.17 20:57:21
@dargai.d:
...azaz inkább fordított numerus clausut. Magyarázzam? Nem. Gondold végig!
"ami az esernyőnek esőaz a Liftnek emelet.."Leszbikus Identitások FeszTiválja - 2009. okt 5. - 10. Filmvetítések a Művész moziban: október 5-9. 20hProgramok a Merlin Színházban: október 10. 12-04h"Negyedszerre rendezi meg a Labrisz Egyesület a Leszbikus Identitások…..
József Attila költött nővére, József Etella szellemi hidat létesített Gordon Agátával. Most, hogy váratlanul megszólalt, meghallották és válaszoltak, üzent annak a hetven kommentelőnek, 18 behányósnak, 6 fenyegetőnek, 4 irodalomtörténésznek, 9 nőgyűlölőnek, 8…..
"A lányaim, velük nem könnyű és alig beszéltem róluk.A lányaim szépek és erősek, szeretem őket. Mindegyiknek más az apja, őszintén szólva, és nem ismerném meg az utcán. A lányok nem az enyémek, szerencse hogy nem vagyok az anyjuk, gyűlölnének."Gordon Agáta a…..
József Etella a nagy szubeurópai költő, József Attila költött nővére. Közös tudást és szellemi anyagot birtokolt az öccsével, miközben életét kiscselédként tengette. Ő írta a magyar irodalom legnagyobb verseskötetének, a Medvetáncnak néma női társkötetét: ez a máig…..
ABie Nrml 2009.09.18 15:04:58
Már napok óta egyfolytában csak írok, írok, írok, írok..... Új projekt, hatalmas lendület. Állítólag, mindig is jól tudtam fogalmazni, az általános iskolai magyar tanárom külön a lelkemre kötötte, hogy az első könyvemet szeretné dedikálva megkapni. A 20 éves…..