Regisztráció Blogot indítok
Adatok
knutom

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi beszámoló alapján ezen a területen nem az erdő fohászkodik, hanem az arra járó túrázó. Vagy azért, hogy jöjjön rá a heves csuklás az alábbi helyzet létrehozójára, vagy  azért, hogy nehogy fenékbelőjjék, amíg átiszkol a veszélyes zónán. Legkésőbb a több turistaút kereszteződésébe az…..
knutom 2017.07.30 16:34:55
FIGYELMEZTETÉS! Feleslegesen okoskodó, de legalább mindenféle maszkulin, genderfób megnyilvánulástól mentes hozzászólás!

Az azért elkeserítő lehet, hogy a tervezett túraprogram meghiúsul (persze nem annyira elkeserítő, mint egy figyelmeztetés nélküli farbalövés, de mégis); ha valaki ezt és ennek kiváltó körülményeit szóvá teszi, az nem picsog, hanem érthetően elkeseredett, és ez abban a pillanatban válik fogyasztóvédő problémává, ha megértjük, hogy
a.) a turistautaknak van gazdája, az Országos Kéktúra (OKT) esetében ez a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ), mely szervezet közzétett beszámolója alapján elsősorban Központi költségvetési és EU támogatásokból valamint tagdíjakból működik
b.) ez utóbbiból következik, hogy a turistaút cseppet sincs ingyen
c.) az ezekből nem következik, de ezek kijelölése sem önkéntes (nem néztem utána, de józan ész alapon magántulajdonon csak a tulajdonos tudtával és beleegyezésével haladhat át)
d.) jelen esetben a lőtér tulajdonosa tudtával, ami (vélhetően, mert ezt csak egy gyors internetes keresés alapján állítom) az 55 éve működő BEFAG Lövészklub, melynek fő támogatója a Bakonyerdő.

Ami tehát aggályos lehet (saját laikus véleményem szerint), hogy az MTSZ honlapján nem található figyelmeztetés a korlátozott átjárásra vonatkozóan, így aztán a természetjáró csak a helyszínen szembesül a problémával, ahol (a fotó alapján) nincs feltüntetve elérhetőség, amin érdeklődni lehet az átjárási tilalomról (legfőképp annak hosszáról).
Novinophobia Egy csokor Pinot Noir 2015.12.07 06:00:00
Régebb óta terveztük, hogy egy kicsit komolyabban zsebbe nyúlunk, megnézzük, hogy létezik-e a Burgundiai varázslat. Erre remek alkalomnak bizonyult, hogy Svéd királyi Systembolaget beszállítom hazalátogatott, így hárman álltunk neki a koncepciómentes élményborozásnak. A hajtás után következzenek a…..
Egy mini tokaji évjáratbemutató, melyen többnyire kereskedők kóstoltatták a képviselt tokaji péncészeteik borait. A kóstolási körülmények (fények és helyszűke) nem voltak a legideálisabbak, de a kínálat és a megfelelően megválasztott látogatói létszám mindenért…..
knutom 2015.11.24 15:23:24
Novinophobia Infómorzsák 2015.09.14 09:00:00
Köszöntelek kedves olvasó. Teljesen amatőr borfogyasztó vagyok, nem áll érdekemben senkit reklámozni, saját örömömre keresem a gyümölcsös, fűszeres, fineszes borokat. Hirtelen felindulásból kezdtem az internet végtelenjébe pötyögni a szavakat, a szűk baráti kör korábban…..
knutom 2015.09.17 14:51:08
Geekblog GeexKomix 49. 2012.05.14 06:00:00
Avengers Assemble #3Történet: Brian Michael BendisRajz: Mark BagleyMarvel ComicsNapnál is világosabb, hogy ezt a sorozatot azért indította a Marvel, hogy meglovagolja vele a Joss Whedon Bosszúállók filmje körüli eszméletlen hype-ot, és hogy aki esetleg a moziból kijövet kedvet kap egy…..
knutom 2012.05.15 12:52:13
@Rusznyák Csaba: Volt ez a furcsa barátom, legyen mondjuk Lajos. Nevezett Lajos furcsasága abban merült ki, hogy áhítattól csillogó szemekkel mesélt nekünk, pattanásos tinédzsereknek a gabonakörökről, az öngyulladásról és a nők megdugásának helyes módjáról. Mindenkinek van/volt/lesz ilyen barátja, akivel nem áll le mindig lelkesen beszélgetni a pénisz hasznos élettartamának növelését célzó távol-keleti praktikákról, és csak hosszú idő elteltével ébred rá, hogy ez az ember több, mint az őt alkotó, földönkívüliekre, szellemekre, vaginára irányuló vallásos hevületek összessége; egy komplexusokkal megvert, ámde segítőkész, csupaszív ember. Ez a nosztalgiával elegy ráébredés tör rám néhanap az egyszerű kérdés formájában, hogy mi lehet a mi Lajosunkkal.
És Lajos jutott eszembe akkor is, mikor a Moon Knight befejező füzetének végére értem: egy tőlem távol álló, ismeretlen karakter, akinek Bendis-írta, kezdetben nem túl izgalmas életét ímmel-ámmal, magam se tudom, miért, követni kezdtem, mostanra érdekes hőssé nőtte ki magát, s elszomorít, hogy ennek most hirtelen vége.
Bendis zsenijét dícséri, hogy nem csinált a karakterből állandó komikumforrást, és keze alatt nem lett belőle a fehér köpenyes sufni-Batman sem, de megtelítette mélységgel, kellő mennyiségű tragikummal. Szép és kerek sztori lett a 12 epizódból.
Vajon mi lehet most Lajosunkkal?
knutom 2012.05.15 15:38:31
@brown_h: sose gondoltam volna, hogy rajongani fogok egy olyan képregényért, melynek (a narrációtól eltekintve) első mondata (ráadásul egy nő szájából): "Am I shitting?"
(és ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni: Staples rajzai mellett a színezése is tökéletes.)
„Run the mission. Don’t get seen. Save the world.”Cool szlogen, cool képregény. A mai amerikai mainstreamben ritka az olyan sorozat, mint Warren Ellis Secret Avengerse – vagyis, hogy az egyes számok egy-egy kerek, egész történetet mesélnek el, amik csak nagyon laza…..
knutom 2012.04.06 14:32:56
@Balakin: Októberre tervezik az első kötetet. (ifanboy.com/articles/eccc-2012-exclusive-fear-agent-omnibus-announced/) A közel azonos paraméterekkel rendelkező BPRD Deluxe HC-kból ítélve az ára valószínűleg 34,99 USD lesz.
knutom 2012.05.10 10:18:43
@Balakin: uhm, kicsit alulbecsültem az árat:

FEAR AGENT VOLUME 1 HC
Rick Remender (W), Tony Moore (P), Jerome Opeña (P), Francesco Francavilla (P), Kieron Dwyer (P), Sean Parsons (I), Mike Manley (I), Hilary Barta (I), Ande Parks (I), Lee Loughridge (C), John Rauch (C), and Michelle Madsen (C)

When down-and-out alien exterminator Heath Huston stumbles upon an extraterrestrial plot to commit genocide against the human species, he must put down the bottle and resume his role as a peacekeeper . . . as The Last Fear Agent. This deluxe hardcover omnibus, the first of two, collects issues #1-#15 of the acclaimed Fear Agent comics, along with half of the Tales of the Fear Agent side stories, covers, pinups, and artists' sketch galleries!
480 pages, $49.99, in stores on Oct. 31.
knutom 2012.05.10 10:32:09
@Balakin: itten: www.comicscontinuum.com/stories/1205/10/darkhorseaugust.htm

és van itt ráadásként Beasts of Burden one-shot; Lobster Johnson one-shot és az új B.P.R.D. Hell on Earth mini (meg a mindig zseniális Matt Kindt ongoingja). A Dark Horse szimplán kifoszt...
A DC-nek végül mégis jót tett a szeptemberi relaunch. Értem ezt olyan szempontból, hogy több színvonalas képregényük van most, mint tavaly ilyenkor volt – plusz elintéztek maguknak egy gigantikus financiális boomot, ami ugyan hónapról hónapra apad, de sokkal kisebb ütemben,…..
knutom 2012.03.25 12:11:56
@Ghavin: Csak a Penguin - Pain and Prejudice volt meg (a Shade-del már megvárom a trade-et); az viszont elképesztő. Nehéz egy ennyire komikusra hangszerelt figura tragédiáját hitelesen és átélhetően ábrázolni, szerintem. Ez a mini meg egyszerre gyomor- és torokszorító portré egy torz lelkületű figuráról. Szomorú, szép és elborzasztó olvasmány, melyhez képest Jason Aaron egykori one-shotja felszínes skicc csupán. Katarzis.
Szeptemberben szüneteltetjük a szokásos GeexKomix cikkeket, és csakis a DC-vel foglalkozunk – elvégre nem minden hónapban fordul elő, hogy az egyik nagy kiadó teljes egészében rebootolja az egész univerzumát, és vele minden sorozatát (egész pontosan 26 éve történt ilyen…..
Mindenki szeret listázni, csak van, aki nem vallja be. Sokan azért durrognak, ha erre kérik, mert egy ilyen listát az ember szeret a legalaposabban összeállítani, és ez nem egy pillanat műve. Pláne, ha mondjuk az előző évet kell értékelni, és nem emlékszünk mik is voltak tavaly.…..
knutom 2009.01.12 16:45:48
@_fá_: hát ja, az okkervil river lemeze is jó lenne, csak a will sheff elképesztően szar dobos. (szmájli), sőt szerintem az alábbi zeneművek is jók lehetnének, ha a dobosok nem lennének fosok:
wolf parade - at mount zoomer, evangelista - hello, voyager, vampire weekend - st; cynic - traced in air, anthony & the johnsons - another world (ep), earth - the bees made honey..., xiu xiu - woman as lovers stb
jó kis év vót a 2008...

ja, a kanye west meg nem lenne szar, ha nem lenne benne sok japó dobos meg a címben nevezett dobkütyü...

fuck dob.
Hónapok óta keringnek a pletykák borbuzi-körökben arról, hogy mekkora eladatlan készletek vannak már szinte mindenhol, a borászatoktól a kereskedőkig, merthogy csökken a fogyasztás, mint olyan. A magamfajta alkoholista ilyenkor megnyalja szája szélét és azonnal olcsított…..