Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e1bandi

69 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmas betűkkel, piros háttér előtt virít a felirat a Metszet karácsonyi számában: "A 275/2013. (VII.16.) Korm. rendelet szerint MÁR A TERVEZŐ A FELELŐS az épületbe kerülő építési termékek műszaki teljesítményéért!" Ez és a kötelező művezetés közben összeszedett jogi felelősségvállalás magasra…..
Nyáron a FAKRO DEF DU6 felülvilágító ablaka Red Dot Design 2016 díjat nyert, most pedig a járható felületű, lapostetőre ajánlott DXW felülvilágító ablak nyerte meg az Achiproducts által első alkalommal kiírt Design Díjon az épülethéj kategória legjobbjának járó címet. Nemrég fejeződött be az első…..
Ha családi házad van, és még nincs beépítve a tetőtér, akkor talán ebbe az irányba a legegyszerűbb, legolcsóbb és leggyorsabb a terjeszkedés, a lakótér megnövelése. Szerencsés esetben a tetőtér jól megközelíthető és elegendő teret biztosít a meglévő tetőzet hajlásszöge. Ha nem kell a…..
 A DEF DU6 felülvilágító ablak elnyerte a „formatervezés Oscar-díjának”is nevezett elismert, nemzetközi Red Dot Design 2016 díjat. Slawomir Gawlik, a FAKRO csoport marketing igazgatója mesélt nekünk a díjról, a cég stratégiájáról, innovatív és stílusos termékeiről.  A FAKRO termékei sok elismert…..
Kedves Olvasók! Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy vasárnap délután egy kis kirándulásról, sétáról vagy rokonlátogatásról hazaérve jól esett volna valami édesség a pocakba. Természetesen a legegyszerűbb megoldást az kínálná, ha beszaladnánk egy közeli cukrászdába és boldogan masíroznánk haza…..
Már jó ideje divat és emellett hasznos tanács is, hogy ki kell mozdulni a komfortzónából ahhoz, hogy kiemelkedő eredményre tehessünk szert. Igaz ez a sportolásra is és akár a karrier-mozgásokra is. Mindenhonnan ezt halljuk, lépd át az árnyékod, feszülj meg, mozdulj el a lehetetlen…..
Most tavasszal újra lesz Építőmarketing szeminárium Rajki Dia és a Build Communication rendezésében, ONLINE Mítosz – csodaszer vagy csodálatos szer címmel. Ízig-vérig a kulisszákon belüli hangokra figyelő, hasznos és izgalmas előadásokkal gazdagodhatnak a kíváncsiak. Gyertek,…..
A Build-Communication és Rajki Diáék jó régóta igyekeznek friss tudással segíteni az építőipari marketingben dolgozókat, és ezt idén is folytatják. Január 30-án pénteken újra online trendekről, célcsoport-orientált tervezésről, SEO-ról és tartalomkezelő rendszerektől…..
Az elmúlt negyedévben nem sok tartalom készült ide, az Ácskapocsra, viszont több interjút is sikerült készíteni az Építészfórumon, az építőipar, az építőanyag gyártók rutinos, ismert szakembereivel. Beszélgettem Markovich Bélával, a Mapei ügyvezetőjével, Illy Gáborral, a…..
Hogy áll az irodaház piac 2014-ben? Miért építenek új irodaházakat, ha mások üresen állnak? Hol épülnek új irodaházak, hol várhatók átadások a következő években? Kis budapesti irodaház körkép következik. Miért építenek új irodaházakat, ha mások meg üresen állnak?…..
Ha hirdető vagy, és kaptál már rendes, jófajta riportot az online kampányod után, akkor szerencsés vagy és becsületes a partnered. Legtöbbször az értékesítés során azzal szembesítenek, hogy a print hirdetések, a tvspotok, az óriásplakátok nem adnak mérhető eredményt.…..
Ha azt mondjuk, hogy egy mikrónak kinéző eszközzel vörös-áfonyás minicsigát tudunk sütni, padlizsánkrémlevest és rántott csirkemellet lehet rösztiburgonyával készíteni, akkor megemelhetjük a kalapunkat az esze előtt. A háztartási berendezések lassan készülhetnek IQ tesztre,…..
Ácskapocs Nagyobb lett a Construma 2014.04.04 09:01:21
2014 mindenképp a növekedés jegyében telik az építőiparban, bár a bázist jelentő korábbi éveknél nagyobbra ugrani nem egy lehetetlen küldetés. Az idei Construma a reménykedés, a bizakodás és a pozitív szemlélelet jegyében zajlik, a kiállítókkal beszélgetve…..
2011 tavaszán új logót és szlogent kapott a Mediterrán tetőcserép, most, 3 évvel később pedig a név változott. Nem teljesen, hiszen csak rövidebb, kompaktabb lett és elengedte hétköznapi jelenését. A Mediterránból Terrán lett. Erről a négybetűnyi változásról kérdeztem…..
A Samsung lepett meg ezzel a feladattal, végül is bármelyik jó HÁZtartás része egy korrekt porszívó, így bár kissé offtopic a téma, de azért mégsem teljesen :) A porszívózás számomra nem férfi vagy női munka, egyszerűen csak egy elvégzendő feladat, amihez jó, ha minél…..
Első sorban finanszírozási, erőforráshiány az oka annak, ha egy társasházból, lakótelepi házból nem a teljes lakóközösség tudja vállalni a korszerű hőszigetelés elkészíttetését. Magyarul nincs pénz, nem akar, nem tud hitelt felvenni, és ilyenkor mindenki szívja a fogát,…..
A Tetők-falak-homlokzatok szakkiállítás és konferencia jó felütésként kezdi meg az építőipari szezont az év elején immár hat éve. A rendezvény legnagyobb erénye, hogy megvalósította itthon a tudásalapú kiállítás koncepcióját. Bár idén némileg kisebb alapterületen jött…..
Kisebb kommunikációs hiba miatt pletyka látott napvilágot a cserepesek háza táján. Arról kezdtek beszélni, hogy elképzelhető, hogy a Monier csoporthoz tartozó Bramac az év végével kivonul Magyarországról. Az állóvízbe dobott kavics rendes hullámokat vert, egymás után…..
Az ingatlaneladás egy komoly szakma, és nem egyszerű kenyér. Ugyanakkor aki marketinggel, vagy értékesítéssel foglalkozik mindennap, a saját lakásának eladásánál lehet sikeres magáneladó. Egy olyan projekt, amikor rajtad múlik, hogy mennyi pénzt tudsz kihozni a dologból, hogy…..
A tavalyi Construma értékelésének második részében a kiskereskedelmi szektor nagyágyúi kapnak szerepet, a médiában igencsak aktív ÚjHáz Centrum két vezetője mondja el véleményét, majd a viszontválasz jogán a Construma kiállítási igazgatója, a tavaly az Építők Napján…..
Bő félévvel vagyunk a tavalyi Construma után, nyáron megérkezett a hivatalos értékelő follow-up a Hungexpo-tól és az első sajtóközlemény a következő évi kiállításról. Túl vagyunk a döbbenetes méreteket mutató müncheni BAU 2013 kiállításon, kicsit nézzünk vissza,…..
Január 14-19. között Münchenben tartották a 20. BAU kiállítást, ami a szervezők állítása szerint a világ vezető vására építészet, építőipari termékek és rendszerek szempontjából. A kétévente megrendezésre kerülő kiállítás számai, a méretek, a volumenek egészen…..
Rajki Diáék immár harmadik alkalommal rendeznek kifejezetten az építőipari szereplők számára gyakorlatorientált marketing szemináriumot, esettanulmányokkal és workshoppal. A téma a tavaszi etaphoz képest keveset változott, nem lehet eleget gondolkodni a válságon keresztülvezető…..
A lassan gördülő sorozat második eleménél járunk, a Tondach marketingvezetői pozíciójában több mint négy éve dolgozó Friedman Zsuzsa válaszol a kérdésekre, mindenek előtt az első riportalany, Novák Magdi kérdésére. Novák Magdi kérdése:A Tondach Magyarország…..
Ácskapocs RIP HG.hu + Index.hu 2012.07.12 22:58:00
2010. januárjában adtam hírt arról, hogy a HG.hu bő nyolcévnyi szimbiózis után leválik az origo-ról, és áthelyezi székhelyét a másik „nagyportálhoz”, az Index-hez. 2012. júliusának elején újabb, hasonló léptékű változás történt, a HG.hu híreit tartalmazó doboz…..