Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sirashow

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy utolsó generációs 1.3-as Suzuki Swift után a harmadik évben kb. 150.000-et kéne fizetni. A számított érték (2.178.900) köszönőviszonyban sincs a piaci értékkel (1.600.000) Vélemények az azonos című cikkünkről...
sirashow 2008.10.03 11:17:10
Mi lenne, ha mondjuk csokkentenek a koltsegeket es a kulfoldiek jonnenek ide forgalomba helyeztetni az autojukat. Lehet ugyanannyi korpa jonne be. Miert kell mindig azt buntetni, aki kenyszerusegbl betart mindent.
En angliaban elek. A dolgok itt egy kicsit maskepp mukodnek. Es mukodnek, mert kulonben valtoztatnanak rajta.
Ha vasarolsz egy autot, akkor kitoltod a megfelelo reszt a forgalmiban, belegyurod egy boritekba, feladod a szerveknek es varod, hgy a nevedre kiallitott forgalmi megerkezzen. A belyegen kivul semmi masert nem kell fizetni. Aztan vhol egy klimatizalt irodaban az egyik gyors es gepiro neni elkesziti a te forgalmidat majd bepostazza. Kesz. Nem kell sorszamot kerni, bamulni egy unottan dolgozo asszonykat a pult masik oldalan, aztan azon filozni, hogy miert kellett ket nap szabi, egy doboz bonbon meg egy otezres az ajtonallonak ahhoz, hogy tiz perc alatt atirjak az autodat. Ugyanez ervenyes arra, ha vmilyen adatod megvaltozik es a forgalmit ujitani kell. Nem tudom hol tortenik, hogy tortenik, csak azt, hogy megtortenik ingyen. Nem beszelve a koltsegekrol. Egy kiraly Trabit olcsobban veszel meg, mint egy csucsvasalot, es megis kifizeted megegyszer az arat, hogy a tetves papiron a te neved alljon. Vagyont szereztel, egy 20 eves Trabit.
Az auto fenntartasarol meg megint csak ne beszeljunk. Angliaban sem olcso. Egy atlagauto eves adoja kb 200 font. (60 rongy) Hogy ez a havi fizum egyhetede az mar mas kerdes. (teherautosofor vagyok, nem bankigazgato) Az is, hogy ezert a penzert minden kozutat tovabbi dijak nelkul hasznalhatok. Igen az autopalyakat is.
A biztositas nekem most 450 font egy evre. (6 eves Audi A4 Avant S-Line). Ez sem olcso, de probaljuk meg az aranyokat nezni. Mondjuk mintha otthon egy atlagkerestu ember modjuk 20000 forintot fizetne egy ev biztositasaert. Ebben mar a Casco is benne van.
El kene a vezeto ipseknek gondolkozni azon, hogy mi miert is tortenik es lehet, hogy neha a legjobb orvossag az okot megszuntetni.
Picasso azt mondta: "A jo muvesz alkot, a zsenialis masol." Mi miert nem tudunk masolni?