Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aNd aNd

45 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak idején elég közelről követtük az eseményeket, mégis a belváros egyik legforgalmasabb, de teljesen ötlettelen részét újították fel úgy, hogy attól talán egész Budapest énképe megváltozott egy kicsit. A Kiskörút határozottan jobb lett, mint volt, persze kritika is akadt…..
aNd aNd 2011.08.30 08:58:00
@RolFic: Mindennap arra járok, gondozták őket rendesen.
aNd aNd 2011.08.30 09:10:28
@hannawald: reggelente megyek arra és akkor locsolták őket :)
A BBC Lonely Planet rovata szerint Budapest hetedik kerülete az egyik legjobb hely a környéken, ha bárokban akarod elütni a szabadidőket. Ez elsősorban a romkocsmáknak köszönhető: azoknak a helyeknek, amiket néhány kommentelő ugyan hajlamos támadni még itt a blogon is, de be kell…..
aNd aNd 2011.08.24 15:06:09
@romaniarulez!: Budapestet az utóbbi időben a külföldi utazási magazinok, könyvek nagyon felkapták. Sok minden dolog miatt lehet ideutazni, most éppen a romkocsmákat ajánlják. Ez nem akkora tragédia. Majd 3 hét múlva a fürdőket fogják.

Amúgy én szoktam forgatni Budapestről szóló külföldi útikönyveket és abban a környék legszebb városának nevezik Budapestet, illetve a Budapest, Prága, Bécs trió legszebb tagjának tartja az Útitárs című könyvsorozat.

Lonely Planet Budapest bemutatója: Straddling the romantic Danube River, with the Buda Hills to the west and the start of the Great Plain to the east, Budapest is the most beautiful city in central Europe.
Érkezett az Urbanistára nem is olyan rég egy ingatlanos aranyköpés-gyűjtemény. Akkor arra kértelek benneteket küldjetek el a saját történeteteket, vagy olyan mondást amit hallottatok. Jött egy csomó, lássuk a legjobbakat:   Én (ügyfél): Mennyire zajos az utca? Ingatlanos:…..
Lehet azon vitatkozni, hogy Budapest jó hely-e, vagy sem, szubjektív érvek mentén töprengeni a kutyaszar szerepéről a menőség eseményhorizontján, de azért vannak objektív körülmények is. Ilyen például, hogy vannak jó éttermeink. Hogy vannak jó szórakozóhelyeink.…..
aNd aNd 2011.08.02 14:13:28
@Dr Gregory House: Imádok Budapesten élni.
  Legyen a Városháza és a Károly körút közti placcon egy új tér, Budapest főtere.    Hogy milyen legyen, arról közösségi tervezéssel döntsön nép. Az ötletpályázatra különítsünk el húszmillió forintot. Nagyjából így lehet összefoglalni az LMP tegnap tartott…..
aNd aNd 2011.07.29 13:09:49
@Az ős kaján: A parkolóból akarnak teret készíteni.
aNd aNd 2011.07.29 13:54:15
@four: Az ilyen egy az egyben lehúzó semmilyen pozitívumot fel sem hozó kommentek nagyon unalmasak. Az hogy BP-nek nincsenek izgalmas, jó terei az egyszerűen nem igaz. Szabadság tér, Fővám tér, Március 15. tér, Duna korzó, Vörösmarty tér, Vigadó tér, Erzsébet tér, Bazilika környéke, Corvin tér, Mechwart tér érdekes helyszín meg a teljes Gellért hegy, Naphegy, Tabán, Váralja, Palotanegyed, Diplomatanegyed, V. kerület szinte teljes egészében, Mária tér környéke a II. kerületben, és még sorolható naphosszat. Tanuljátok már meg élvezni a várost és ne csak ostorozzátok.
A kérdés főleg a rendszerváltás óta érdekes: azelőtt a kutya sem látogatott nyugatról keletre, aki mégis, az a Balaton felé vette az irányt, aztán leomlott a vasfüggöny, a német, brit, olasz turisták nem féltek többé attól, hogy a határra érve szovjet katonák kutatják majd…..
aNd aNd 2011.03.20 11:50:31
Tizenkettedik sebességbe kapcsoltak a Károly körút építői. Tegnap este épp arra sétáltunk, és meglepetten vettük észre, hogy autók cikáznak a vadiúj burkolaton. Ez főleg azért volt különös, mert két napja még nem látszott nyoma, hogy péntekre ilyen dolgok történnek…..
Michael Kors fashion show-n villogtak együtt, és Douglas szemmel láthatóan jól van. Zeta-Jones viszont kezd nagyon középkorúnak kinézni. Rossz a haja, ez az ötvenes évek loknis sörény öregíti. Meg a barna rúzs. Mindkettő no no negyven fölött, meg mint tudjuk, negyvenöt éves, nem…..
aNd aNd 2011.02.18 19:32:52
@Niurka: Tehát ha valaki 3/4 éve megkapja a legrangosabb díjat majd ezután rákos férje mellet van és nem forgat vagy játszik annak karrierje kátyúban van. Ezt a gondolatmenetet követve akkor csak az sikeres akinek minden évben van 3 filmje, 2 színházi szerepe és lehetőleg még kiad egy albumot is.
aNd aNd 2011.02.19 09:16:18
@Niurka: Jajj istenem, az első Zorro az adott év egyik legnagyobb sikere volt, amúgy meg ne általánosíts, rengeteg kritikusok és/vagy közönség által elismert filmben játszott. A filmeket amikben játszott összesen vagy 20 Oscart nyertek és 1.5 milliárd dollár bevételt hoztak.
aNd aNd 2011.02.19 12:34:36
@cicómicó: Nem védem, csak nem szeretem a féligazságokat és a hozzá nem értést.
Ismét egy különleges, finom, de rendkívül könnyen elkészíthető édességgel jelentkezem. Különlegességét a teljesen liszt mentes tésztája adja. Persze csoki rajongóknak kötelező.  Hozzávalók a tésztához: 10dkg vaj 5 dkg cukor 1 tojássárgája 3-4 evőkanál…..
Évek óta tervezem, hogy végre elkészítek otthon egy kis humuszt, már az alapanyagokat is megvettem hozzá jó előre, de csak nem tudtam rávenni magam a hosszúnak vélt procedúrára. Kezdődik az egész azzal, hogy előre egy nappal már be kell áztatni a csicseriborsót, plusz utána…..
Mindenki ismeri a rántott camambert és az áfonya lekvár varázslatos kombinációját. Ezek mellé már csak leveles tésztára van szükségünk és máris kikiálthatjuk magunkat a világ urának.   Hozzávalók négy személyre: áfonyalekvár 50 dkg leveles tészta négy korong…..
A klasszikus tyúkhúsleves kiegészítve a fantasztikus maceszgombóvval. Igazi tökéletes hétvégi ebéd egyik alappízlére. Próbáljátok ki.    Húsleves hozzávalók és elkészítése: 1.5 kg tyúk 2 nagy fehérrépa 3 nagy sárgarépa 1 fej vöröshagyma sáfrány, só, erős…..
Na eljött a videófőzés napja is,  nézzétek és fogyasszátok egészséggel. ..
Ha meg kell nevezni kedvenc konyhámat az mindenképpen a kínai lenne, nincs olyan hét, hogy ne főzzem meg otthon valamelyik remek csirkés ételüket, vagy be ne térjek éttermeikbe. Egy kis kísérletet próbáltam ki, a boltban kapható Maláj Uncle Ben's szószt otthon készítettem el,…..
Pár napja szinte szent küldetésként lebegett a szemem előtt, hogy életemben először elkészítek pár házi bon-bont és trüffelt. Korábban édesség terén csak triplacsokis muffint sütöttem, amivel általában igen nagy elismeréseket váltottam ki családtagjaim és barátaim…..
András konyhája Bemutazkozás 2010.04.07 11:00:00
Na akkor kezdjük el. Ezzel a videóval mutakozom be a kedves látogatóimnak. Ez affél videóblog lesz, kiegészítve rengeteg írásos beszámolóval. Hetente pár videó kerül majd fel a blogra, mely a főzésemet örökíti majd meg. Lesznek vendég szakácsok és mindenféle finom dolog. Jó…..
Eljen, hiphiphurra, konfettieso es dobszolo: hamarosan megvasarolhato lesz az egyik kedvenc muveszem, Keith Haring grafikaival diszitett polokollekcio a Zara uzleteiben. A 6 darabos miniszeria poloi termeszetesen nagyon elenk szinekben (zold, sarga, piros) jatszanak majd, de lesznek olyan polok is,…..
HeStyle Divat és mozi #3 2010.01.14 10:00:00
Szemezgető mozis cikkünk befejező része következik. Folytassuk a '80-as évekkel.     Az Amerikai dzsigoló (1980, fent) és az Aki legyőzte Al Caponét (1987, lent) című filmekben láthatóak Giorgio Armani első igazi…..
aNd aNd 2010.01.15 12:27:02
@balazsman: www.imdb.com/title/tt0110907/ratings

a pontozásból kiderül, hogy a nem amerikai közönségnek se jött be a film, ne általánosíts. a kultúrát faló amerikai közönség, akik többmillióra tehetőek, igen igényesek filmre, köynvre, színdarabokra.
Collage Mikulás idézetek 2009.12.06 15:15:00
Télapó napjának alkalmából pár idézet a vörös orrú, kissé ittas, ajándékszóró bácsikáról. A Mikulás azért olyan vidám, mert tudja, hol laknak a rossz kislányok. George Carlin  Az ember életének döntő fázisai: elhiszi, hogy van Mikulás; nem hiszi el, hogy…..
A Santa baby a karácsonyi dalok egyik legtöbbet feldolgozott slágere. A dal 1953-ban indult hódító útjára, Eartha Kitt előadásában.  Azóta nem telik el év, hogy a világ ismert énekesei (és több száz tini lásd: youtube) ne éreznének késztetést, hogy ők is elénekeljék.…..
aNd aNd 2009.12.06 14:45:21
Gondoltam egyet és összeválogattam a leginkább közkedvelt vagy utált meleg szereplőket az amerikai sorozatok világából. Lehet vitatkozni a sorrenden, meg hogy miért csak fiúk, de nyugi lesznek majd csajok is, idővel. Ha valaki kimaradt kommentként várunk még ötleteket. Akkor…..
Az építészet igen hasonló a divathoz, mindkettő meghatározza mindennapjainkat ha szeretnénk, ha nem. Életünket (jobb esetben igazi) tervezők által megálmodott ruhadarabokban és épületek közt éljük le. Mindenki követ el hibákat, ám ha egy ruhadarab nem áll jól vagy eleve…..
aNd aNd 2009.12.05 00:27:21
@mikibeus: AZ én ízlésem szerint Budapesten sok szép új épület van, például az ING székház vagy éppen a Vörösmarty téri üveg épület. Kövezzetek meg de jobban örülök egy új modern épületnek, még akkor is ha első látásra fura és rideg, mint lerobbant régieknek, melyet soha az életbe vagy csak évek múlva újítanának fel.
10. helyezett: Lois Griffin A Family Guy istennője, napjaink talán legnépszerűbb háziasszonya és a sorozatvilág egyik szexszimbóluma. Ugyan nagy vetélytársa Marge Simpson pont novemberbe mutatja meg bájait a Playboy olvasóközönsége előtt, de bizton állíthatóm a Griffinék vörös…..
aNd aNd 2009.12.03 13:05:20
Collage Anderson & Hoffman 2009.12.03 11:29:00
Napjaink egyik legtehetségesebb amerikai filmrendezője Paul Thomas Anderson, a Magnólia, a Boogie Nigths vagy 2008 egyik legnagyobb hatású filmjének, a Vérző olajnak a készítője végre újabb filmprojekten kezd el dolgozni mégpedig egy 1950-es évekbeli vallásalapítóról, melyet egyik…..
Collage Nine új előzetes 2009.12.02 18:14:00