Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Törteli Tivadar

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában. Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a…..
Október 23-án bejelentettük, még az óévben elindítottuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert VAN alternatíva. Boldog új évet kívánunk Mester Dórával! Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!..
Nem mintha hinnék abban, hogy az eltérő dátumtól, bármi is változna szombatról vasárnapra virradóra, de úgy tűnik az év utolsó hete mégis az összegzéseké. Így aztán mi is összegezzük 2011-et, ami bringás szempontból egy földrengés volt (tényleg, emlékszik még bárki a…..
Törteli Tivadar 2011.12.28 20:24:46
@is: Bocsánat, de miből szűrted le, hogy nem a 21. század igényeinek megfelelő? Abból, hogy keskeny a bicikliút?:o) Azért ezen kívül még létezik pár szempont, szóval ne ítélj, hogy ne ítéltess, kedves bringás!
Joggal gondolhatjuk, hogy a városligeti jégpálya és a korcsolyázás száz évvel ezelőtt nem szólt másról, mint a téli kikapcsolódásról, és a mozgás öröméről. A 19. századi leírások azonban ennél jóval szélesebb társadalmi jelentőséget tulajdonítottak a városligeti…..
Slovensko, do toho! Lúzernagyi 2011.12.08 04:02:00
Választások lesznek Szlovákiában? Levették Bayer Zsolt kocsijáról a szlovák rendszámtáblát? Magyarország a bóvli kategóriába került, oda, ahova már legalább egy évtizede tartozik, de a Pártsajtó hiszterizálja a hangulatot és az országot áldozati szerepben…..
Flashmobot rendeztünk, méghozzá az elsőt az Egy nap a városban történelmében. Az ötletet egy kanadai videó adta, amiben tucatnyian tapsolták meg az a nőt, aki felvett a földről egy korábban szándékosan elhelyezett üres flakont, és kidobta a szemétbe. Az üzenet egyértelmű:…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Tvrtko, már megint  ... Először élő adásban bemondja, hogy milyen jó lenne, ha törvényileg tilos lenne dohányozni az autóban, ha gyerek is ül benne, mire a fideszes faszi a stúdióban a homlokára csap, hogy "aztakurva, zseniális ötlet", és még aznap megírja és…..
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
Van egy múzeum vidéken, amit már évek óta meg akarok látogatni. A hódmezővásárhelyi Emlék Pont közelében már vagy egy tucatszor elhajtottam, mellette kanyarog a főút, és úgy omlik rá a panelektől szürke városrészre, mint zöld sziklaorom a kőfejtőre: a formája már…..
Több mint 200 eklektikus és magyar szecessziós stílusjegyet magán hordozó épület lebontásával modernizálná Szabadka belvárosát. Bár a tavaly nyáron elkezdett munkálatokat a mostani helyhatósági, és a jövőre esedékes parlamenti választások miatt felfüggesztették, eddig 16…..
Törteli Tivadar 2011.04.03 15:43:12
@Gera: Mit gondolsz, milyen épületek voltak azelőtt, mielőtt ezek megépültek? Talán földszintes vályogviskók, vagy esetleg téglaházak halmaza, nem pedig egy koncepciózus, egységes, és nem mellesleg esztétikus városközpont, mint amilyen a mai. Azt a pénzt amit erre a rombolásra kidobnak, inkább a zsinagóga tatarozására fordíthatnák.
A következőkben megfogalmazom azt, hogy számomra mi a gond a Fidesz új alkotmány-tervezetével, továbbá, hogy mások számára mi lehet kifogásolható. Kik azok, akik kimaradnak a "miséből". Hol, mely embercsoportokat idegenít el magától, és miért. ***…..
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
Törteli Tivadar 2010.12.10 12:26:18
Lucas Barrios, aki eddigi Paraguay színeiben három válogatott mérkőzésén három gólt szerzett, Argentínában jött a világra. Mivel Argentínában esélye sem lenne a válogatottságra, így Paraguayt választotta új hazájának, legalábbis ami a nemzeti szereplést illeti. Ez a…..
Sem a Parma-Roma (1-2), sem a Milan-Fiorentina (1-0) eredményét nem találtam volna el, úgy éreztem, a rómaiak összeomlanak a Samp elleni vereség után, mint a szüreti széklet, a Milanban pedig idén már csak egy győzelmet láttunk. Nyilván ez valahol determinálja a további…..
Mondhat Jose amit akar, ez bizony előrehozott döntő, avagy erre vártunk egész évben: valószínűleg a világ két legjobb csapata találkozik. Idén már összefutottak egyszer, akkor a milánói döntetlen után simán nyert a Barca, és talán most is úgy vélik a szurkolók, hogy a…..
Törteli Tivadar 2010.04.20 22:55:23
@Ferguson: Eddig két mai hozzászólásodban egy embernek zacskót akartál húzni a fejére és úgy megverni, másikat meg csak simán fölpofozni. grat, erről szól a foci...
Törteli Tivadar 2010.04.20 23:26:51
@Iustizmord: úgy nézem a magyar sem:))
Törteli Tivadar 2010.04.20 23:31:53
@Iustizmord: semmi különös, inkább hagYJuk rá a dolgot:)
Néhány hónapja még azt gondoltuk, a forduló rangadója természetesen a Derby d’Italia lesz, méghozzá fontosságát tekintve a pápaavatás és az idegen életforma észlelése közé tehető. Valamelyest így is lett, hiszen az Internek akár a bajnoki címe is múlhat rajta, de…..
Törteli Tivadar 2010.04.18 19:46:07
Törteli Tivadar 2010.04.18 19:52:43
@horas: Ez is mákos gól volt, ugye;)
Törteli Tivadar 2010.04.18 20:10:39
Esti Kornél: Hetekkel ezelőtt az itáliai és nemzetközi lazialék között is robbanásszerűen terjedt el az az elsőre hihetetlennek hallatszó hír, hogy az olasz labdarúgás egyik legnagyobb szurkolói csoportja, az Irriducibili felfüggesztette tevékenységét. Bár tudtuk – és…..
Már minden fordulónak komoly tétje van, nem kivétel a mostani sem, amikor ráadásul a táblázat minden fertályában komoly mozgolódás várható. Az Inter lesimázza a Bolognát, de a Roma megszenved Bariban, és a Milan is Szardínián. A Napoli a Lazio, a Samp a Chievo otthonában megy…..
Két olyan párharc jutott mára, amit sokan lefutottnak tekintenek, pedig hát szó sincs ilyesmiről. A Barcelona az európai topfutball egyetlen olyan csapatához látogat, amely anélkül szállhat szembe vele némi eséllyel, hogy spártai falanxot vonna a kapujától 35 méterre, az Inter…..
Törteli Tivadar 2010.03.31 22:26:59
@Rico1: ez eléggé az:) amúgy elmagyarázná valaki, ebben mi volt a piros?
Itt a tavasz, dagad a … különbség az Inter és az üldözők között, a Juventus válsága, és néhány középcsapat bukszája. Átkozott hétközi fordulók, ennél szörnyűbb dolgot csak az RTL Klub volt képes megvalósítani a déli meccsekkel, hasonló kategóriába csak a…..
Mivel az olaszos kolléga továbbképzésen vesz részt, ezúttal - az italo-kelta nyelvcsalád szellemében, de bármilyen más tudás hiányában - én tartok órát. Ez most az a szituáció, amikor a helyettesítő tanárnak nemcsak a szabadfoglalkozást van képe eltörölni, de hozza a…..
Törteli Tivadar 2010.03.21 22:21:24