Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gigalamer

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Teclast X98 Plus tablet nem kínál kevesebbet, mint dupla platformot, dupla élvezetet, fele áron, legalábbis bizonyos típusokhoz képest. Nem hangzik rosszul igaz? Nézzük meg közelebbről a készüléket. A cipős doboz nem lábbelit, hanem egy tálcán felkínált, alaposan beburkolt tabletet rejt, amit…..
"Foglalod a kurva anyádat, de nem ám a mi hazánkat!" (Petőfi Sándor) Sokan azt mondják majd, hogy tahó vagyok. Tegyék nyugodtan. Fölvállalom, egészen mostanáig azt sem tudtam ki fia-borja Nyírő József. Bevallom azt is, hogy a szélsőjobboldal szárnyalásának kezdetéig Wass…..
A’ Gazdaszszonyi munkákról Az Égettbor, Rozsolis, Punts, Ratafia, és Szagos-Vizek készitéséről.   §. 95.   Égettbornak mind jók azok a’ gyümőltsök, a’ mellyeknek édes levelekből valami bort lehet a’ forrás által készíteni. Illyen a’…..
Gigalamer 2011.09.14 08:19:28
@chipanddale74: Nekem nagyapám azt tanította, hogy amiből lehet pálinkát főni, azt nem pazaroljuk el lekvárnak!
Csak egy rövid, nagyon nehezen kurvaanyázás nélkül megírt hírben foglalkozunk a TV2 legutóbbi húzásával: miután beígérték, hogy 16:9-ben láthatjuk majd a BL-meccseket, és mindenki megörült a dolognak, mint a majom a nemiszervének, jött a feketeleves, 16:9-ben, DE nem a TV2…..
Belsőség Kaszálunk és védünk? 2010.10.08 06:49:15
Egymilliárd forint. Az objektív felelősség elvének bevezetése óta közigazgatási bírságokból ekkora bevételhez jut a rendőrség – havonta. Vélemények az azonos című írásunkról...
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
Nem kér a szponzorok felirataiból autóira a Forma-1 idei verhetetlen konstruktőre a Brawn GP. A Hondától „örökölt”, Ross Brawn által vezezett csapat autói – bár Jenson Button az eddigi hét versenyből hatot megnyert, egy versenyen pedig a második helyen végzett…..
w Jön a farkas 2009.05.20 15:30:00
Nem maradt már más fegyverük, csak a félelem. Az pedig egyben rossz tanácsadó is. A legfélelmetesebb természetesen a fasizmus, a konkrét nácik rohamcsapatai, az utcai harcok, a pogromok. Ezt a veszélyt a Jobbik parlamentbe jutása testesíti meg, nem egészen világos, milyen…..
A Magyarországon is ismert mesterszakács kiborította a brit ORTT-ét. Új fűzőműsorában, a A Great British Nightmare, vagyis a Nagy Brit Rémálom első adásában ugyanis negyven perc alatt 115-ször hangzott el káromkodás. A konyha ördöge új műsorával arra vállalkozott, hogy…..
Vannak olyan események az ember életében, amikről előre tudja, hogy egész életében emlékezni fog azokra. (Itt most nem a gyermekének születésére, esküvőjére gondolok.) Nekem olyan szerencsém volt, hogy egy ilyen élményt az egyetlen olyan emberrel oszthattam meg, aki megérti a…..
A szokásos gyorsasággal adta ki a Variety az idei, azaz a 2009 január 11-én kiosztásra kerülő Golden Globe-díjakra nevezett szerencsések listáját. Tavaly is megírtuk gyorsan, most is kitesszük a fontosabb tévés kategóriák nevezettjeit, lássuk, kik közül választanak Návai…..
Polgár Géza bűnöző lett, mert megpróbált tenni annak érdekében, hogy végre kiderüljön mi is az igazság a mozgássérült igazolványokkal kapcsolatban. Kiderült, amit sejteni lehetett, nálunk mindössze némi pénz kérdése az, hogy bárki ilyen igazolványhoz jusson. A tét pedig…..
Gigalamer 2008.11.13 15:57:19
Nézzük a tényeket:

- Az "oknyomozó" újságíró elkövette és pontosan dokumentálta a Btk. 274.§-ba ütköző közokirat-hamisítást.
- Az oknyomozó ujságíró elkövette és pontosan dokumentálta a Btk.254. § (1)-ban foglalt vesztegetést.

A tettek elkövetése UTÁN az oknyomozó újságíró feljeletést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen és a birtokában lévő bizonyítékokat átadta a nyomozó hatóságnak.

A nyomozó hatóság a bizyonítékok alapján megállapította, hogy az oknyomozó újságíró alapoan gyanúsítható vesztegetéssel és közokirat-hamisítással, ezért gyanúsítottként meghallgatta és a törvényi előírásoknak megfelelően felvette az adatait a bűnügyi nyilvántartásba.

A Btk jelenleg hatályos szövege pl a Btk.251. § (1) esetében a következő: "A költségvetési szervnek, gazdálkodó szervezetnek vagy a társadalmi szervezetnek az a dolgozója, illetőleg tagja, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, vagy a kötelességének megszegéséért az ilyen előnyt, illetve annak ígéretét elfogadja, vagy a jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Az a jogalkotó hibája, hogy az utolsó mondatban - véletlenül vagy szándékosan - nem szerepel az a kitétel, hogy " ... vétséget követ el, KIVÉVE AZ 'OKNYOMOZÓ' ÚJSÁGÍRÓT, és két évig...".

A Btk-ban foglalt bűncselekmények megtörténtek. A rendőségnek feladata és kötelessége ezen bűncselekmények minden részletre kiterjedő felderítése. Ennyi és nem több. A rendőségnek sem joga, sem kötelessége nincs arra vonatkozólag, hogy mérlegelje a bűntett elkövetésének körülményeit, a társadalomra való veszélyességét, a büntetés szükségességét. Ezek a jogok és feladatok az ügyészség és a bíróság hatáskörébe tartoznak. A rendőrség jogszerűen járt el, sem többet, sem kevesebbet nem tett, mint amire a törvények jogosítják és kötelezik.

A jelenleg hatályos jogrend lehetővé teszi, hogy a társadalom számára veszélyes bűncselekmények felderítése érdekében a felderítést végző személy vagy szervezet esetenként maga is elkövessen egyébként tiltott tevékenységeket vagy akár bűncselekményeket is, de kizárólag ELŐZETES bírói jóváhagyással. A jelenleg hatályos jogrend nem tartalmaz egyetlen olyan kitételt sem, melyszerint az oknyomozó újságíró előzetes jóváhagyás nélkül hivatalból üldözendő bűncselekményeket követhet el, amennyiben azt pontosan dokumentálja és utólag a bűnüldöző hatóságok tudomására hozza.

Mindezekkel a tényekkel az említett oknyomozó újságíró is tisztában volt, vagy tisztában kellett volna lennie és ugyanez vonatkozik az őt foglalkoztató tv társaságra is.

Összegzésképp megállapítható, hogy a gyanúsítás és nyilvántartásba vétel körüli hajcihő csak a nézettség növelését célzó reklámhadjárat, illetve kísérlet a rendőrség elbizonytalanítására a későbbiekben napvilágra kerülő, szintén oknyomozó újságírás leple alatt elkövetett törvénysértések és bűncselekmények megítélése tekintetében.

Gigalamer 2008.11.13 21:12:07
index.hu/kultur/media/rabosit7355/

Tököm kivan a retekklubbal!

Főműsoridőben közlik, hogy az ügyészség megszüntette az eljárást, "tehát nem követett el bűncselekményt". A sok-sok átlag néző meg lezárja magában a történetet azzal, hogy megint hülyék voltak a rendőrök.

Tóta W. Árpád antiszemita. Legalábbis a MÚOSZ etikai bizottságának funkcionális analfabéta tagjai szerint. Először azt hittem, ez valami április 1-jei tréfa, de aztán a naptárra néztem, és láttam, hogy október van. A történet röviden a következő: Bayer Zsolt a Magyar Hírlap…..
A Dávid Ibolya által oly gyakran előszeretettel emlegetett hazai politikai homokozóban ezúttal a majdnem végzetesen megcsonkult MDF frakció csücsül, köröttük pedig ott rosszalkodnak, és megpróbálják ellopni a játékaikat bizonyos gonosz nagytőkés csoportok.Az utóbbi napokban nem…..
Gigalamer 2008.10.14 00:28:01
www.mdf.hu/index.php?akt_menu=77&hir_reszlet=5369
1) Egy tisztességes politikai kultúrában soha és semmilyen körülmények között nincs helye törvénytelen, vagy morálisan elfogadhatatlan eszközök alkalmazásának.

2) Egy tisztességes politikai kultúrában a választott országgyűlési képviselőtől elvárható, hogy megbízatásához méltó magatartást folytat, a közéletben végzett tevékenysége során a szalonképtelen és személyeskedő megnyilvánulásoktól, cselekedetektől tartózkodik.

------------------------------------------
Értem én, hogy ártatlanság vélelme meg miegymás, de az MDF ezzel akkor is szembe fosta saját magát, ha Lengyel "jó pénzért bárkit képviselek" Zoltán képviselő urat végül felmentik.