Regisztráció Blogot indítok
Adatok
izsak

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B1 BLOGCSALÁD Hogyan szavazzunk? 2018.04.04 12:19:49
Most, hogy olvasom valahol: Bayer Zsolt kilépett a Magyarországi Evangélikus Egyházból, s betért katolikusnak, valamint a brüsszeli Politico azt írta, hogy a választások után Orbán Viktor hosszú börtönbüntetésre számíthat, a közelgő, április 8-i országos képviselőválasztások előtt pár nappal már…..
Ismét egy újságbemutató, gondolhatnátok elsőre, de inkább lehűtenék mindenkit: nem érkezett a magyar - meglehetősen döglődő - nyomtatott sajtó piacára egy új, minőségi kiadvány amely a vasútmodellezésről szól, hanem inkább itthon is belecsöppenünk a gyűjtögethető és összerakható modellek, jelen…..
Kantot, Marxot, Nietzschét, Webert, Freudot tovább olvassuk. Harcolunk lankadatlanul ugyan a magyarországi autoritárius rendszerrel – amelynek jellegzetes aktusa a szoborcsere – , de azért unjuk is. Intellektuálisan jelentéktelen, morálisan törpe. Akkor se számít (jegyezzétek meg,…..
izsak 2014.09.17 21:00:00
A sokak által már leírt Jean-Claude Junckerben az új bizottság összerakásakor láthatóan megmozdult a sokat tapasztalt politikai róka. Az általa asztalra tett kompozíció jó pár többértelmű húzást tartalmaz, beleértve a magyar biztosi portfólió kiválasztását is. Lehet velük…..
Térdig lógó arccal húztuk a belünket az éjszakai parkolóban az autó felé Papp Tibivel. Egyikünknek sem volt nagyon beszédes kedve, egy full-size cikkgyártó-maraton a Genfi Autószalonon bárkit taccsra vág még úgy is, hogy nem először csináljuk. Innen nézve csak egy Toyota IQ,…..
Nehézkesen indult a tegnapom. Nem volt suli: programot kellett szervezni a hétévesnek, miközben képviselői csoportülés, Parlament, első felszólalás – szűzbeszéd. Hosszú nap egy új rendben. Furcsa és disszonáns. Még mentek a félrenézések, mindenki kérdezgetett, hová ültök,…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
izsak 2010.04.29 06:44:24
Könnyen lehet, hogy 2011-ben olyan főszerkesztője lesz a Népszabadságnak, akit nem a szerkesztőség választ. Akárhogy is olvasom újra és újra az e-masa hírét, ez következik belőle. „Az 1,5 millió forint értékű aranyrészvény vétójoga egészen addig fennmarad, amíg a lap…..
izsak 2009.10.01 19:02:28
Az aranyrészvény nem az Egyesületé (amelynek közgyűlése most úgy döntött, - elég balgán- ,hogy nem él részvényvásárlási jogával), hanem a szerkesztőségi kollektíváe. Az Egyesületnek minden Népszabis dolgozó (kiadóiak is) tagja lehet; a tagdíj most évi 3000 ft; ezért rendkívüli helyzetben szoc. segélyt kaphat a tag; ill. egy ideje évi kb. 40 e ft. összegű támgatást kulturális
és sporttevékenységre (uszodabérlet, üdülési hozzájárulás, színházjegy, könyvvásárlás stb.) Az Egyesület osztalékból gazdálkodik, ill. korábban azokban az években, amikor nem volt osztalék (bár nyereséges volt a kiadó), a vállalat megtámogatta az Egyesületet néhány millával, mert ez számára kedvezőbb volt, adózási szempontból, mint nem bérjellegű juttatás formájában kifizetni a dolgozóknak.
A szerkesztőségi közös részvény fel van osztva, a szerkesztőségi tagok 1 vagy néhány, 5 e ft névértékű rész-részvénnyel rendelkeznek; de az aranyrészvényhez fűződő spec. jogokat - pl. a főszerk. jelölése és visszahívása, a lap nevének megválatoztatása, székhelyének változtatása stb. - csak a kisrészvényesek közgyűlése által adott meghatalmazással a közgyűlés által választott közös képviselő érvényesítheti. Az igaz, hogy három egymást követő veszteséges év után a tulajdonosoknak joguk van figyelmen kívül hagyni a közös részvény főszerk.jelöltjét; ugyanakkor nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy a svájciak olyan személyt próbálnának kívülről ráerőltetni a szerkesztőségre, akit az újságírók többsége ellenszenvvel fogad. Alighanem Martinnak, ha elindul a vasárnapi lap, és sikert produkál, és eközben még együtt is működik a napilap szerkesztőségével, lett volna esélye, hogy VTK örökébe lépjen. És, ezt a meccset én még nem mondanám teljesen lefutottnak.
Több mint két hete annak, hogy linkeltem, amit Valuska (Index/Könyvesblog) tumblrlogján arról írt, hogyan nem sikerült interjút kapnia Jürgen Habermasszal. (Emlékeztetőül: bár Habermas pécsi előadása napján felajánlották neki, az élő interjú helyett aztán emaileset kértek, a…..
izsak 2009.06.25 00:47:52
@valuska: ott van pl. TGM, hozzá nem is kell leutazni Pécsre, és ért magyarul, közvetítőre sem lesz szükség.
Nagyon jók a kommentek, tök sok jó ötlet van köztük, köszi, örülünk. Egész jól ráéreztetek a tüntetés mondanivalójára.:))Nos, az is persze remek, ha otthon elkészítitek a saját tábláitokat és úgy jöttök a tüntetésre (kérlek, figyeljetek rá, hogy konkrét politikai…..
izsak 2009.06.16 16:48:44