Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RMP

27 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztroszex Kedves kövek 2012.03.19 14:00:00
Manapság sokan és rengeteg helyen emlegetik az ásványosságot a legkülönbözőbb borokkal kapcsolatban. A kézművesség mellett ez lett mára (sajnos) az egyik legelcsépeltebb kifejezés borbuzi körökben.Nem vetem meg az ásványokat, köveket, sósságot a pohárban megjeleníteni képes…..
Az újpesti ikerfasor a régi temetővel átellenben, a villamosremíz oldalában áll. Ma már dán-típusú lakótelep meredezik a Pozsonyi utcai temető egykori végében, de egykor vadászni lehetett itt a Rákos-patak mellékága körüli lápi részen, az egykori Pesttől északra, a régi…..
Ezzel a poszttal tartoztam. Egyrészt a fő-gasztroszexistáknak, akiknek hetek óta ígértem, hogy megírom. Másrészt annak a pre-gasztroszex állapotban élő lelkes népességnek, akik kezdőként/csórón/albérletben főzögetnek, ne adj isten biztos sikerre vágynak a pasizás főzéssel…..
RMP 2012.02.10 14:11:51
@tho: Lehetni lehet, sőt érdemes is. Csak hát pucolja akinek két anyja volt :D
Gasztroszex Viziló-szték 2012.02.05 11:04:00
Aha, lesz a héten hamburgeres poszt, addig is itt egy kedvcsináló, hogyan csinált borászZoli viziló-sztéket a maradék marhából..
Sokaknak nem kell magyarázni, miért iszunk sört télen, a magyar sörivók túlnyomó része mégis csak a „nagy szomjúságot” oltja sörrel. A „nagy hideg” ellen mást használ. A téli sör a nagy sörkultúrákban külön műfaj. Fontos jellemzője, hogy több benne…..
Gasztroszex Gesztenyés tálas 2011.10.02 20:01:00
Estére lett csak poszt, egész nap gesztenyét vadásztunk az erdőszélen. Aminek nem is kell magyarázni az eredményét, alant a kép, beszél magáért.Ami már azért is nagy öröm (nekünk), mert kiskorunk óta minden évben nagy lendülettel mentünk gesztenyét gyűjteni, de általában a…..
A Dunántúl orkánszerű időjárását látva egyetérthetünk: itt az ideje délnek menni! Viszont nagy eséllyel, olvasóink többségéhez hasonlóan, az éves szabadság nyaralásra szánt erőforrás-részét már kihasználtuk (úgy szabadnap, mint anyagiak tekintetében), ezért…..
Gasztroszex Gombarátok 2011.08.26 08:00:00
Nyári nap, dögmeleg. Testvérek között (vagyunk) is van negyven fok a nap alatt. Szalonnázáson innen, kecskepörköltön túl, a farmon, ahol egyelőre csak a szomszéd mangalicája túr, napágyakon és horgász-székekben tunyul az egész társaság. A réten részeg pillangók kergetőznek,…..
Gasztroszex Lecsó 2011.08.10 08:00:00
Én tényleg nem akartam lecsót csinálni. Gyerekkoromban gyűlöltem és igyekeztem a virslit kiválogatni belőle, egyrészt ezért. Másrészt azért, mert nekem erősen túllihegettnek (sőt, túlhype-oltnak) tűnt mindig is a lecsókérdés. Egy újabb „nemzeti büszkeségünk”,…..
RMP 2011.08.14 23:32:29
@Attilajukkaja: Egyetértünk, a szalonna szerintem is emeli a lecsó fényét. A bogyiszlói mindenhatóságában nem hiszek: ettem szar bogyiszlóit is, mint ahogy kiváló "nembogyiszlóit" is. Ha javulna (lenne?) eredetvédelem ezen a téren, akkor lenne érdemes vele foglalkozni, a gyulai kolbász ilyen szempontból kellemes megleepetés.

Amúgy meg komolyan: rovarokat? :))
Gasztroszex Tolnai meglepetések 2011.05.30 09:51:00
Fontos dolog az egészséges regionalizmus. Borban és kajában meg főleg. Segít, hogy egy-egy terület, tájegység igazi arcát jobban megismerhessük, majd a helyén kezeljük a saját termékein keresztül. A hétvégére a tolnai dombok közé menekültem le a nagyvárosi nyüzsgés elől,…..
Gasztroszex gasztroAlkotmány 2011.04.19 08:00:00
Előírt borfogyasztás, a margarin és más nemzetidegen élelmiszerek kitiltása, a disznóvágás kötelezővé tétele. Elkezdtük írni az ország gasztroAlkotmányát.A magyar gasztronómia kapott már egy konyhaalkotmányt kulináris chartát és kilenc nagyon is előremutató pontot, melyek…..
RMP 2011.04.21 08:31:04
@zoranka: Na, az majd a pécsi alkotmányba kerül be. Ezért már megérte létrehozni :)
(www.bama.hu/baranya/kozelet/hitler-video-a-pecsi-alkotmany-unnep-is-teritekre-kerult-372643)
Bármennyire is szeretnénk, a paprikás krumpli kicsit sem hungarikum (persze lehet magunkra erőltetni, mint a rovásírást, de minek), van másoknak is. Ha jobban belegondolunk, egyidejű kialakulása a paprikát, krumplit használó népeknél csak idő kérdése. Hogy miért? A krumpli…..
Horváth Ilona Szakácskönyv című szakácskönyvének utasításai a mai napig generációk magyarjainak étkezési kultúráját határozzák meg. A tervem ez: naiv fiatalként nekiállok Ilona könyvének, mintha semmit sem tudnék róla. Bebizonyítom, Ilona megtette a kötelességét, és…..
Amikor az ember először érdeklődni kezd aziránt, hogyan főzhet magának friss és valódi alapanyagból vállalható minőségű vacsorát, általában hamar felfedezi, hogy az olasz konyha számos könnyen elérhető alapanyaga jelent minőségi ugrást, egyszerűbb ételek…..
RMP 2011.03.29 13:30:55
@qma: Talán ez lehetett/lehet? www.bama.hu/adatbazis/szolgaltato/1092

A honlapból nem sok derül ki...
Nem reklámoznánk, de annyira ütős lett a videó, hogy ki kell tenni, egyébként érdemes lesz kinézni.De a viccet tegyük félre, a magyartermékes videó is megér egy misét, igaz, hogy majd öt percet senki nem néz végig, viszont van annyi infó benne, ami elviszi a hátán az egészet.…..
Gasztroszex Elsőnek rizling 2011.02.02 08:00:00
Átköltöztem, beköltöztem. Olaszrizlinget vettem az alkalomra, mert imádom az olaszt - nem, nem szeretem, hanem imádom - meg azért is, mert azt mondta a kollega, hogy jó. Arany szín, érett nedű, ásványosnak kell mondani. Nem öregedik, tartja és fenemód itatja magát, de mégsem bír…..
RMP 2011.02.10 10:20:04
Néhány héttel ezelőtt kaptunk egy fotót Ausztráliából, amely rádöbbentett bennünket arra, hogy külföldön élő olvasóink, barátaink miért panaszkodnak a számukra is elérhető magyar borokra. A polcon az Egervin Bikavére és a Kunsági Kadarka mellett a Hungarovin St. Stephan's…..
Balkán Blond Trip Bikicsunáj 2010.09.10 10:19:00
Hogy mi jut eszébe egy montenegróinak, amikor megtudja, hogy magyarok vagyunk? Sajnos úgy néz ki, a gulyás után valami egészen más foglalta el a dobogós helyet e tekintetben. Az első nap szinte első élménye volt, amikor a pék Ulcinjban meghallva hogy magyarok vagyunk, rögtön elkezdte…..
Ugyanabban a Pécsi Borozó cikkben, ahol Kiss Gáborról olvashattunk, szerepel Iványi Zsófi is, aki borvidék új generációjának másik, a vájtnyelvűek körében ismert és elismert neve. Ezen információk szerint Zsófi igazi keményvonalas terroirista, a hagyományos borkészítés…..
BorBoy Ebner öcsi nagyfröccse 2010.03.28 22:15:00
Andreas Ebner, a mozsgói remete nekem már csak úgy marad meg az emlékezetemben, ahogy annak idején Mészáros Gabriella leírta volt: a rossz tannint kiveszi a borból, a jó tannint meg beleteszi. Amúgy persze akár helyes is lehet az Ebner-féle álláspont, már ha csak azt nézem, hogy ő…..
  Tisza cipő pécsi mintákkal? Dzsámis stencil más magyar városokban? Pécsi kocsmák országos hálózata cirfandlival és a városra utaló belső dizájnnal? Fesztiválszervező játék a neten? Néhány ízelítő három pécsi egyetemista - Berke Sabine, Kocsis Eszter Tilda és…..
A budapesti médiacégek folyosóin néhány hete már hallani, hogy a Ringier és az Axel Springer valamilyen szövetkezés/egyesülés révén egyetlen turbógermán óriásban vonná össze régiós érdekeltségeit – azaz Magyarországon például a Blikket, a Nemzeti Sportot,…..
Olvasónk (Ádám) szúrta ki a The Dieline oldalán Forrai Ferenc boroscímkéit, melyeket a Horváth Borház számára készített. Talán a legjobb marketing a hazai borokat illetően, ha megjelenésben, a küllem presztízsében fel tudunk zárkózni oda, ahol a kommunikációs eszközöket…..
RMP 2010.03.17 20:25:25
Tegnap éjfélkor életbe lépett a Lisszaboni Szerződés, melyet nemcsak az Európai Unió vezetői ünnepeltek meg, de a Twitteren is sikerült szilveszteri hangulatot teremteniük pár percre az eurofil csiripelőknek. A hosszú utat bejárt Lisszaboni Szerződés mellett felhozott leggyakoribb…..
BorBoy Mainstream a partvonalon? 2009.10.08 11:50:00
Valami azt súgja: Mészáros Pálék (a képen a tulajdonos) nincsenek a fősodorban. Időnként felbukkan egy-egy írás a boraikról itt-itt, de lelkesedő szavakat ritkán hallok róluk – igaz, rosszakat meg szinte egyáltalán nem. Leggyakrabban a Pécsi Borozó értékeli a boraikat…..