Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ebilafan

0 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző epizód annak ellenére volt nagyszerű, hogy akció, igazi történés nem nagyon volt benne a fogságba eső Havas Jonon és a hisztispicsa Theon gyerekgyilkosságán kívül, de hát azt David Nutter rendezte, ő meg nagyon ért a szakmához. Meglátjuk, ebből a részből mit tudott…..
ebilafan 2012.05.24 10:57:18
@fran7: Áhh, ezért most nagyon kedvellek.

Itt-ott már írtam, hogy anyai ösztön meg elvakult szeretet ide vagy oda, néha azért gondolkodni és mérlegelni sem ártana, és ebben Cat több, mint csődtömeg.
Éppen ezért nem szeretem a karakterét, nekem az impulzív, érzelmi alapon döntéseket hozó típus egyszerűen értelmezhetetlen, így visszatetsző.

Egyébként kimondottan kár, hogy anno Ned elvette a bátyja jegyesét (becsület, mint tudjuk, meg kötelesség)- ha csak Lysát nézzük is, látszik, hogy a Tully gének sok jót nem jósolnak a hordozóiknak agyi szinten.
(A családról nem írhatok, me' sixx kibaszna, mint macskát szarni, de Jon Arryn normális volt, még előrehaladott kora se elfogadható ok olyan csökevényes leszármazottra, mint az a Robert kölyök - lásd Lysa génjei és nevelése, pfejj.)

Szóval nem volt jó ötlet az életrevaló, kemény északi génkészletbe Tully vért kavarni. :( (Most annak nem nézek utána, hogy a keveredés létrejöttéről anno ki döntött és melyik családban, ez már nem számít.)

Nem véletlen, hogy Sansa kiköpött Tully (és Robb is az anyjára hajaz), míg Arya, aki a legéletrevalóbb és okosabb a leszármazottak közül, nos, kiköpött Stark.
Amikor a Pacicif - A hős alakulat készítőivel beszélgettem, és azt kérdeztem tőlük, miért nincs annyi sorozat és film az I. világháborúról, mint a másodikról, Bruce McKenna azt válaszolta, hogy azért, mert ahhoz, hogy egy ilyen projektet tisztességesen meg lehessen csinálni,…..
ebilafan 2011.06.13 22:40:18
@Vödör: @nakiazaki: Nicsak, két másik Sherlock néző!!

Már azt hittem, egyedül vagyok vele kis hazánkban. :) Igen igen, ami engem illet kivételesen a fenébe kívánom a nyarat, szeptembert akarok és Sherlockot!

Ontopic:remélem, nézhető lesz a fenti projekt is, bár Ben miatt mindenképpen megpróbálkozom majd vele.
Éjszaka van San Francisco-ban, rendőrségi diszpécser jelenti, hogy 35 év körüli, nagyon megvert és fejlövéses férfi holtestet találtak a Presidio parkban. A helyszínre érkező két ballonkabátos férfi nézi a holttestet, és az egyikük azt mondja: Szólni kell az FBI-nak, megint…..
ebilafan 2011.01.28 16:06:24
@Chaina: Ráadásul. Ebből is látszik az érdeklődésem szintje. :)

OFF

@Johnny336: Remélem, neked nem lesz akkora csalódás a Corazon mint nekem volt. Így már olyan tessék-lássék fogok csak bele a született gyilkosokra hajazó epizódba, pedig már tegnap este fenn volt itt-ott.
Ami a Reid vonalat illeti: ha az írók a skizofréniára állnak rá szimpla idegkimerültség helyett (utóbbi, lássuk be, tökéletesen érthető, pláne eidetikus memóriával) akkor... nos, a logika azt mondatja velem, hogy talán mégsem kell majd legyilkolnom az írókat/fejeseket, mert Reid karakterét csak nem szándékoznak kiírni (csak nem!), pedig a skizofrénia oda vezetne. Így marad a kimerültség, esetleg olyan összeomlás, amit látatlanban már bemutattak Gideonon keresztül.
Azért mégis van bennem egy olyan zönge, hogy nem csesztették még Reidet eleget? Miért nem lehetett pl. Emilynek írni egy történetszálat? Vagy Rossinak? (Tudom, tudom, Emilynek nemhogy történetszál, még teljes évad sem adatik meg, pfuj.)
Egyébként a tavalyi kirugatások miatt állandó frászban élek, hogy mi van, ha az idióta CBS bizottság esetleg úgy dönt, hogy idén az egyik férfikaraktertől szabadulnak meg? Bár igaz, a nézőbázis jókora hányada nő, így talán mégsem, de az ördög nem alszik.
Új csajról van vélemény? Nekem egyelőre annyira jelentéktelen, hogy még a nevét se bírtam megjegyezni. :(

ON
ebilafan 2011.01.28 16:09:52
@Chaina: Annyira hullámzó, hogy az Into the woods-on kívül egy esetet se tudnék könnyen felidézni. Bár az a rész ütött! (Remélem, ez még nem spoiler. Bár... egy másik kedvenc kocka szavaival élve, "Once your mind is pre-blown, it cannot be re-blown!".)
A napsütötte Virginia Ashburn nevű településén nyitunk, van itt minden, mint a "bucsuban", talán azért, mert ez a Télfesztivál. Négytagú családi idillt kapunk a póniketrec előtt, apu és a fiúgyermek elvonul tápért, a szöszi kislányt az anyukája a viszket és a vakar…..
ebilafan 2010.09.14 18:44:31
@MsHamilton: Igen, a motivációk felderítését én is hiányoltam, de lehet, hogy mai logikára épülő, mindenre magyarázatot kereső korunkban már túlságosan megszoktuk, hogy készen kapjuk a megoldást, magyarázattal, tokkal-vonóval.
Itt lehet (már akinek van hozzá gyomra) tűnődni az indíttatáson, a lelki tényezőkön stb. sajnos nekem félig-meddig öreg CM róka lévén :D egyből a lehető legsötétebb variációk ugrottak be, abba is hagytam az ezen való mélázást.
Elő a zsepikkel, megrázó képsorokkal nyitunk: a Flyleaf Enemy című száma szól, egy tizenéves fiú és egy tizenéves lány a szobájában van, mindkettő becsukja az ajtót. A fiú nyakkendőt vesz elő, a lány kihúzza a köntöséből az övet, csomó kerül egy kilincsre és egy…..
ebilafan 2010.07.01 13:30:56
Valóban nyomasztó rész volt, az egésznek a képi világa és a hangulata is sötét.
A tinik viselkedése elképesztő - úgy értem, a legtöbben átmegyünk persze azon az időszakon, amikor bármit megtennénk a beilleszkedésért, "izgalmas" (vagy annak vélt) dolgok és helyzetek megismeréséért, de szerintem azért a legalapvetőbb ösztön, a létfenntartás ösztöne erősebb kellene legyen bármilyen más késztetésnél. (Ez alól kivétel a gyermekeink védelme, de ez tinik esetében általában nem merül fel. :) Én is csináltam egy-két nagy hülyeséget tiniként, meg később is :), igaz, a közelébe se jutottam olyasminek, ami a puszta létezésemet fenyegethette volna.
De ha ezek a kölykök nem jöttek rá maguktól, hogy ez a "drog" a valódinál is veszélyesebb, akkor alaposabb biológiaórákra lett volna szükség.
Ráadásul az internet személytelen, szóval még csak nem is olyasmivel álltak szemben, mint a csoportos öngyilkosságot elkövető szektatagok, ahol egy rendkívül erőteljes vezető személyes hatása írhatja felül az alapvető ösztönöket. Ez szerintem neten át nem megy, személyes kapcsolat kell hozzá.
Ami engem is fészkelődésre késztetett, az az ügy egy másik vetülete, hogy ezek a gyerekek normális, láthatóan gondoskodó, szerető szülőkkel rendelkeztek, és mégis, egy neten át, ismeretlentől érkezett parancsra, a versenyszellemtől átitatva gondolkodás nélkül tették amit. Én is rengeteg időt töltök a neten, de ezek után az biztos, hogy ha lesz gyerekem, komoly megszorításokkal fogok élni a netezést illetően, amíg fel nem nő annyira, hogy különbséget tudjon tenni ártatlan játék és halálos hülyeség között. Persze, hogy ez az állapot mikor jön el, az egy jó kérdés. :( (Pedig esélyem sincs minden ilyen hatástól megóvni leendő leszármazottamat, hiszen ilyen marhaságot a baráti körből kiindulva is lehet csinálni, úgy egymás közt, amikor ugyebár szülők mérföldekre nincsenek a környéken.)

Na, ettől függetlenül: ez a rész is csak bizonyította, hogy AJ a szépsége mellett a színészi képességeivel is sokat hozzátett ehhez a sorozathoz, szóval rémült gömbhalat kívánok a CBS fejeseinek bizonyos anatómiai részeibe. :)

Baromapu meg úgyis zárt elmegyógyintézetben fogja letölteni a büntetését, remélhetőleg életfogytiglan. Nem is ő számít, hanem szegény fia, aki alighanem a pszichiátrián fogja tölteni élete jelentős részét a történtek után. :(
Éjszaka a vidámparkban egy biztonsági őr járőrözik, az egyik körhintánál valamit látni vél, lengeti az elemlámpáját, aztán a hinta megmozdul, elindul, zene felharsan, fények gyúlnak, az őr pedig az ijedtségtől kis híján maga alá piszkít (pironkodva mondom, hogy dettó). A…..
ebilafan 2010.06.24 15:53:21
Ez mekkora rész volt!!!

Tisztán emlékszem minden pillanatára, ami azt hiszem, sokat elmond.

A kezdőjelenet engem is kiakasztott - valahogyan mindig a gyerekeknek szánt dolgokból (babák, bohóc, körhinta stb.) lehet a legferdültebb, legborzongatóbb szituációkat kihozni.

"Ennyit arról, hogy a fittség és a túlsúly-talanság a hosszú élet titka." De imádlak ezért! XD Na meg a Hajdúpetis beszólás. :)

Én annál a résznél rezzentem össze nagyon, amikor kiderült, hogy szerencsétlen nő rávarrta az áldozat fejbőrére a parókát.
Erről jut eszembe: nem tudom, kik voltak a vendégszínésznők, akik a babákat alakították, de kalapot le, mert pusztán a szemeikkel is olyan érzelmeket tudtak eljátszani, hogy az ember szíve belesajdult. Gondoljatok bele, milyen nehéz feladat: összetett érzelmeket produkálni mimika nélkül. *taps*

Babákról csak annyit: nekem az egészről életem egyetlen barbija jutott eszembe. Talán tízévesen kaptam, nem mert akartam volna vele játszani, de társak nyomása már ott beindult, "ha neki van, pezsgőspohárral meg minden, akkor nekem is legyen egy." Eladdig (és aztán is) olvasós/diázós/matchboxos/legós lány voltam. Plüssmaci OK, de baba nem kell. Ennek megfelelően a rettentően unalmasnak bizonyult barbit elébb kifestettem filccel (emósbarbi:), leégettem a haját a hajszárítóval, majd mikor nem akart bekattanni a lába a cipellőbe, úgy oldottam meg (mérnökgondolkodás), hogy levágtam a lábujjait. (Nem, nem vagyok pszichopata, de a barbiban csak egy darab műanyagot láttam már akkor is.) Na, azután került a játékláda mélyére, majd a szemétbe. Szóval, jobb, hogy velem nem történtek olyan dolgok, mint az UnSubbal, mert én lehet, hogy nemcsak felöltöztettem volna a "babáimat." XD

Jonathan Frakes mocskos pedofilszerepben: priceless. Anno a Next Generation magyar vetítésekor tizenegy-tizenkét éves fejjel nagyon belezúgtam a magas, barna hajú commanderbe, mentségemre szóljon, hamar elmúlt! (Ahogy az illető nyalkasága is. :P)
Reid a rendelőben gőzvasalóval ment át a pasason, öröm volt nézni a kis hőst! :) De most komolyan.

Na, első blikkre ennyi a véleményem, köszönjük a HV-t! (Nem baj, ha hosszú, sőt!)
ebilafan 2010.06.24 16:26:21
@KiWiSaGe: Mint már említettem, ezzel nem vagy egyedül. Ami meg a paranoiát illeti: ha éjjel CM maratont tartok (így viszgaidőszakban nem nagyon:), a többszörösen bezárt ajtó elé egy deszkalapot fektetek, ami a bútornak ütközve fizikailag is lehetetlenné teszi a bejutást. Tűzvédelmi szempontból nem előnyös, de nekem túl élénk a fantáziám. XD

@hex.kelly: Nekem is volt egy, anyu szerint gyönyörű, engem a hideg rázott a hófehér arcától már hétévesen is, így látványelemként fejezte be a pályafutását a nagyim örökké bevetett díszágyán. :)
Éjszaka egy férfi rohan az erdőben, mögötte zseblámpafények, ez nyilván nem a síkfőkúti olajostábor éjszakai bátorságpróbája. Aztán végül csak ráugrik valaki, hoppá, FBI-mellény, ismerősen csillogó tarvágott fejbőr és rohadékozás - ez csakis Derek Morgan lehet. Akibe…..
Két olyan procedurális sorozat van, amiben nem értem, hogy tudják a színészek függetleníteni magukat a történettől: a Gyilkos elmék és a Law&Order SVU. Mindkettőben van annyi borzalom, ami egy életre elég egy embernek, az utóbbiban ráadásul nők és gyerekek az áldozatok,…..
Szomorú hírünk van az igazán sötét hangulatú procedurális sorozatok kedvelőinek: a CBS úgy döntött, hogy míg egyik kezével ad a Gyilkos elmék rajongóinak, és midseasonben jön a spinoff sorozat, a másikkal elvesz, mégpedig két női karaktert az eredeti sorozatból. A Deadline…..
ebilafan 2010.06.16 16:19:26
@hex.kelly: most, hogy volt egy kis időm átgondolni: JJ karakteréből valóban egész sokat kihoztak már, bár még így is csak kifogásnak hangzik a dolog.
Nehéz lesz pótolni. A CBS fejeseknek talán be kellene villanjon, h milyen gyorsan kellett eltüntetniük Agent Toddot a föld színéről, mivel a nézők nem csípték a pótkávét. Ugyanez lesz most is.

Paget esete viszont homlokegyenest ellenkező: éppen hogy a világon semmit nem kezdtek a karakterével az évek alatt, holott lett volna rá lehetőség! Éppen azzal lehetne feldobni a köv évadot, ha kicsit őt helyeznék előtérbe - de valsz csak a billentyűzetemet koptatom.

Az általad felsoroltak miatt meg a jó régi átokhoz kell nyúlnom: a CBS gazdasági döntéshozói szarjanak tarajos sült!!
Esik az eső, Hotch a házában van, nyakkendőt köt, a tükörben nézi magát, majd leguggol, és Jack nyakába is köt egy hatalmas csomójút. Aztán egy fényes, szürke koporsót visznek a temetőben: elöl Morgan és Rossi, középen Kevin és a múlt részben megismert Armstrong, hátul JJ…..
ebilafan 2010.06.10 21:15:58
@hex.kelly: Hm. Sokfelé, de alapvetően az Livejournalen olvasgatok, mert a ffnet történetek színvonala legtöbbször hagy maga után némi kívánnivalót.

Ugyanakkor az LJ-n már majd minden párosításnak, illetve a genficeknek(romantika nélküli) is saját közösségei alakultak ki. Én mindenevő vagyok. XD (Csak minőségileg válogatok erőteljesen.)
ebilafan 2010.06.10 21:20:53
@Berix: Sokszor veséztük már ezt a kérdést - nem véletlen, hogy míg ált. egyszer ráfordítom a zárat és kész, ha CM-et nézek, utána alsó-felső zárakat tövig tekerem, majd fizikailag is lehetetlenné teszem az ajtó nyitását. Mindezt úgy éjjel egy felé. (Egyedül élek.)

@brown_h: Na, itt lenne vége annak, hogy én az USÁban étterembe menjek. Tavaly külföldön voltam a családi autóval, egyetlen vezetőként, és anyám agyára mentem, mert minden program előtt háromszor visszamentem megnézni, hogy tényleg bezártam-e az autót. Nem, nem OCD, bár afelé haladok, azt hiszem. (Volt már rá példa a családban: nagymamám kényszeres húszszoros kézmosó volt, többszöri csaplemosással tarkítva a rituálét. :)
comment:com Apu, kezdődik! 2010.06.10 16:30:00
Ma este elkezdődik a férfi társadalom nagy ünnepe, a foci vb, vagy legalábbis annak nyitókoncertje (20:00 m1). A csatornák nem is nagyon hagytak más választási lehetőséget, a csajok max. A Jane Austen könyvklubbal (20:00 HBO) vigasztalódhatnak, amiben öt nő és egy pasi hetente…..
Hetibetegünk egy tökös rendőr, akit úgy ismerünk meg, amint mindenféle nyaktörő mutatványt és parkour elemeket segítségül hívva üldöz egy törvényenkívülit, azonnal világossá válik, hogy a fickónak nem drága az élete. Csapatunkhoz azért kerül, mert a legutóbbi…..
Előző epizódfélben a Csapat tagjai Strauss igazgatónőnél tett szőnyegszéli beszámolóiból tudtuk meg, hogyan bukkantak Foyet nyomára, és hogy az mit művelt a Hotch nejére és fiára vigyázó szövetségi tiszttel. Prentiss a folyosón ül, és a lábával dobol, nem kicsit ideges.…..
ebilafan 2010.06.04 12:57:41
@LoVeLA: @piszy: Na, most már nekem is be kéne ténferegnem egy könyvesboltba, látom. Igaz, vagy egy hónapja nézegettem a kínálatot az egyik Alexandrában, és ott még csak nem is hallottak róla az eladócsaj szerint.
Tinilány úszik egy hampton-i (Virginia) ház udvari medencéjében, rója a hosszokat, közben a UCLA-n egy előadáson Reid egy agykutatót, James Fallon-t hallgatja, az úszó lány melletti házban meg egy nő a kisfiát magához ölelve könyörög a vele szemben álló, és a nő másik fiát…..
Elérkeztünk a sorozat századik epizódjához. Az évadzáró cliffhangereket ismerve a készítők kitesznek magukért, tessenek az öveket becsatolni, indul a legeszelősebb pszichopata-hajsza! (Emlékeztetőkkel nyitunk a negyedik és ötödik évad epizódjaiból, Foyet alku-ajánlatából,…..
ebilafan 2010.06.03 16:50:24
@tavaszi fingok érkeznek a széllel: kellenek az ilyenek is, mint te.

Valahányszor látom, hogy GYE HV alatt 20+ komment szerepel, fülig ér a szám (holott nem is én írom:), mert lássuk be: azért nem ez a kommentszám az általános tendencia az oldalon.

Úgyhogy időről-időre az ilyen hülyéket is hagyni kell bomolni.
Rock-koncerten nyitunk, fehérre mázolt arcú fazon énekli, mennyire belehalunk a szerelmünkbe, közönség tombol. Mikor a szám véget ér, az énekes távozik: a backstage-ben a menedzsere veregeti a vállát, az öltöző előtt visítozó, hullának sminkelt bakfisok visítozzák a nevét…..
ebilafan 2010.05.28 17:30:21
Áááááhhh.

Ez nem érvényes. Fellebbezni akarok!
Miért van az, hogy a Tré engem mindig akkor cseszeget, amikor
a, vizsgákra kéne jelentkeznem
b, anyagot kérni évfolyamtársaktól XD
c, HV-t kommentelni?!!!

Van még kemény 9, azaz kilenc percem mindennek utánanézni a neten, amire csak szükségem van, aztán mehetek haza a könyvtárból saját fájdalmasan csonka és unalmas gépem elé. (Nem is tudtam, hogy a net így a karmaiban tart...hm.)

Arról nem is beszélve, hogy az előzőről is lemaradtam! ÉS nem tudom megnézni azt a 10/10-es évadzárót sem!!! *körülnéz, hogy kit mészároljon le*

Egyébként a HV ütős lett, mint mindig.

@Johnny336: Ízlések és pofonok, ugyebár. :) A.J. gyönyörű, de én azért maradnék MGG-nél.

Most, hogy jobban megnéztem magamnak Gavint azon a képen, ahol a ferdült lelkületű menedzsere pátyolgatja, hmmm, kezdem érteni Gwent!:)

Az a jelenet, ahol Rossi maga után csalja az oroszlánfalkát - percekig vigyorogtam rajta, főleg Rossi kommentjén. "My official statement is that I hate this city." Soha nem fogom megtudni, hogy Rossi karakterét az írócsapat közösen agyalta ki, vagy csak egyikük zsenialitása villant meg egy pillantra, de örök hálám érte. :)
ebilafan 2010.05.30 14:28:19
Az vajon mitől van, hogy egész hétvégén mást se próbáltam, mint a netemet visszavarázsolni (próbáltatok már a Tré telefonos szolgálatával kommunikálni úgy, hogy nincs meg az ötjegyű ügyfélazonosítótok? Hiába van meg minden más adatom, ami csak kell... na jó, nem folytatom inkább!), hirtelen, minden figyelmeztetés nélkül vasárnap negyed háromkor sikerül?
Nem mondom, hogy nem vagyok boldog, mert dehogynem, de még így is idegesítő hétvégém volt.

OFF vége

@hex.kelly: én is morfondíroztam rajta, hogy tyúk vagy tojás, azaz neki írták-e, vagy később keresték meg. Mindegy, jó lett.

@zeugma: igen, én vagyok az a borzasztóan veszélyes emberke (XD), aki a korább leírtak szerint a mélyhűtőbe is szívesen bemászott volna, amikor véletlenül egy éjjelnappali boltban konfliktus képződött mellette.
Egy nő érkezik egy sötét lakás konyhájába, közben telefonon veszekszik a lányáról a volt férjével. Az egyik szobaajtó alól kiszűrődik valami fel-felvillanó fény, a nő lecuccol, és leteszi a telefont is, és a villanós szoba felé tartva kiabál Ben-nek, de nem kap választ.…..
ebilafan 2010.05.09 21:09:19
Én ezt a rész azért nem felejtettem el, mert erőteljesen Rossi-centrikus rész volt, én meg bármit megkajálok, ami kicsit több belátást enged Rossi karakterébe.
Egy dolog már biztos: Garcia barlangjában egy úrnő van: Huncutka és kész. Ott még a zsenik se zsenik! XD Azt a részt is imádtam, amikor Gideon ment az idegeire az első évadban.
Ami még felmerült bennem az új infóktól: előfordulhat szerintetek, hogy Rossi három házassága részben azért ment galyra, mert minden nőben ezt a bizonyos Emmát kereste? Jó, tudom, ne legyek ilyen kis romantikus, meg minden, de nekem tetszik a gondolat, emberközelibbé teszi Rossit. Aztán lehet, hogy csak álmodok itten. XD (Mert azért az is biztos, hogy egy ilyen fazonnal nem lehetett könnyű együttélni, a munkájáról és annak időigényéről már nem is szólva.)

Magyar szinkron témakör: múlt hét végén anyák napja örvén otthon voltam, és megnézettem a családdal az Ironmant, mert nekem nem Vasember, nem és nem, hogy a villám vágna abba, aki szerint ezt le kellett fordítani a síkhülye magyaroknak...
Nos, az első percben gyakorlatilag sikoltozni kezdtem a felháborodástól, a család azt hitte, hogy megzakkantam: Robert Downey Jr.-t eleve nem szabadna szinkronizálni, PLÁNE NEM ÍGY ÉS ILYEN HANGGAL!!! És a fordítás is pocsék volt, frissiben RDJ rajongó lévén vagy egy tucat filmjét fogyasztottam el az elmúlt hónapokban, az Ironmant is számlálatlanul, így meg tudtam ítélni. THUMBS DOWN.
Ugyanígy vagyok a CM szinkronnal is, meg mostanában a legtöbb szinkronnal: a valaha méltán híres és elsőrangú magyar szinkron egy roncs a szemétdombon. Még attól eltekintve is az, hogy bennem valami szinkronellenesség alakult ki azidőtájt, mikor Selmeczi Roland és Szakácsi Sándor szinte egyszerre haltak meg. :(
Ráadásul még hülyül is tőle a nép: ha feliratoznak egy filmet, akkor több az esélye, hogy valamit magadra szedsz az eredeti nyelvből. Tudom, tudom, sokan nem tudnak a történetre koncentrálni, ha olvasniuk is kell hozzá - nem is mondtam, hogy mindig minden filmet feliratozzunk, de alternatívaként fel kellene merülnie!
Barna árnyalatos képpel nyitunk, egy kisfiú szalad a mezőn, és kiabál: fuss, meg tudod csinálni! Aztán színesbe váltva egy patikában termünk, a márnemifjú Indiana Jones-ról szakad a víz sorban állás közben. Bemondja a nevét (Darrin Call), de gyógyszert nem kaphat, hiába van…..
ebilafan 2010.04.20 18:48:07
Ritkán élvezek valamit annyira, mint ezt a HV-t most.

Bocs, hogy elmaradtam, csak két esszét írok egyszerre, meg még a monitorom is rám hozta a frászt - két napig nem működött (hétvégén), aztán addig dugdostam a vezetékeket, míg ki nem derült, hol a hiba. Nem tudtam volna perkálni egy új monitort most, és akkor még jobban elmaradnék. :)

Huhh, de örülök, hogy az a gyógyszertári mészárlásos jelenet nem csak nekem volt szürreális!
Erről jut eszembe egy évekkel ezelőtti élményem: vasárnap este egy éjjel-nappaliban vettem kenyeret a családnak, (Nagyk.), mikor beszambázott egy párocska a roma kisebbség tagjai közül, és egyszerre se szó se beszéd egymásnak estek: előbb szavakkal, majd tettekkel.
Nos, legyen elég ennyi: az apró bolthelyiségből kimenekülni nem tudtam, de legszívesebben a mélyhűtőpultBA másztam volna, és nem csak mögé. XD Ez a normális ember reakciója, már amennyiben én normális vagyok, ami vita tárgyát képezheti. :)
(Tegyem hozzá: a rendőrségnek hívásra tizenkét percébe került odaérni, azalatt Rómeó és Júlia szétverte egymást és a berendezés egy részét - a rendőrség épületétől kb. 500 méterre.)

Ami meg Hotch-ot illeti: megvan az előnye annak, ha főnök az ember - senki nem baltázhatja le úgy, ahogy ő tette annak idején Reiddel az Elephant's memory végén - a két szitu nagyon hasonló volt.
Azt meg imádom, amikor kiderül Rossiról, hogy nemcsak egóból áll az egyénisége, és igenis vannak érzései, mint a legelején, amikor látjuk, hogy leveti a Bölcs Öreg álarcot. (Ezért külön köszi, nagyon nevetnem kellett.:)

Jelentem, én is megnéztem azt a bizonyos spinoff-bevezetőt. Egyelőre függőbe kerül a dolog: én egyik új szereplőtől se voltam elájulva, de majd meglátjuk, mit hoznak ki a karakterekből. Bár az időm szűkös, így aligha fog beleférni. (Újabban a HIMYM-t és a House-t se nézem, pedig Candy szerint veszítek vele.)

@Johnny336: na ez volt az egyik olyan körülmény, amitől utáltam a harmadik részt. Van olyan, hogy valaki bánatában utánahal a szerelmének, de inkább olyan negyven év együttélés után. Arról nem is szólva, hogy ott volt a két gyerek. Az egészbe meg pláne bekavart, hogy Amidala személyiségéhez sem passzolt - nem az a típus volt, hogy egy férfi hülyesége/szemétsége/elvesztése miatt ő maga feladja a harcot.

Bocs a OFFért. :)
ebilafan 2010.05.09 20:42:47
@hex.kelly: Basszuskulcs!!!!!!! Ez az a postom, ami anno elszállt, legalábbis frissítések tömkelege után se akart megjelenni, erre mégis... ???!!! Hoozon világra egy sünt a blogmotor.
Három huszonéves srác egy rumlis lakásban a TV elé telepedik, és házivideót kezd nézni. De nem Pam Anderson és Tommy Lee ledérkedését, hanem a saját maguk által felvett műsort: Megvertek egy férfit, majd hazavitték, és az ott talált férfit és két nőt is nagyon durván…..
ebilafan 2010.05.09 20:38:25
@Chaina: Köszönjük, vettem az adást én is Twitteren... pedig nadrág meg Disney hercegnők ide vagy oda a srác nőpárti. Néha már én sem értem a dolgot. Felváltva kapjuk a nőies meg a férfias inputokat tőle, úgyhogy arra jutottam: nem feszegetem a témát, mert ehhez csak akkor lenne jogom, ha lenne esélyem nála. Márpedig nincs. És nem a földrajzi távolság miatt elsősorban. XD
Komoly esély volt arra, hogy ez a hv el sem készül, mert nagyon el vagyok havazva, de csak rászántam magam, viszont pikírt kedvemben talált a szerda, és tettem bele pár szorgalmi feladatot is, tessenek kapaszkodni. Jöjjön hát az epizód, mely felvonultatja azokat a TV-s és filmes…..
A negyedik évadi Foyet-es emlékeztetőkkel nyitunk, benne az alkuval, a buszos tömeggyilkossággal, Derek FBI-igazolványának lenyúlásával, Foyet szökésével, és a záróepizód utolsó jelenetével: Hotch a kanadai förmedvény után otthon whiskey-t iszik, hívatlan vendége fegyvert fog…..
Az előző epizódfélben látszólag értelmetlen helyeken ismeretlen lépfene-törzzsel kezdte valaki gyilkolni a washington-környéki átlagpolgárokat, kismillió katona és biológus és katonabiológus lepte el a BAU Zsibongóját, Reid fennakadt egy rózsabokron, majd egy házi bacilabor…..
ebilafan 2010.03.30 06:00:04
@piszy: Szia!

Ide bármikor be lehet esni, csak jöjjünk minél többen. No, de majd az ötös évad első HV-ján...

Szerintem a heti egy HV is nagyszerű, azt konkrétan tudom, hogy én nem bírtam volna kettőt írni ilyen hosszú ideig, bár persze az egyes évadot én se bánnám. Ugyanakkor hagyjuk hex.kellyt lélegezni egy picit! :D
Majd ha az AXN esetleg szünetet tart az ötösben, vagy tudomisén, akkor jöhetnek régibb epizódok - úgy tervezgetünk itt, mintha komoly beleszólásunk lenne. :P
ebilafan 2010.03.30 06:01:41
@hex.kelly: Jaj de jó!

Már nem az, hogy megkönnyezted - hanem, hogy nem kell szégyenkeznem miatta. Engem amúgy is könnyű megríkatni, vannak filmek - könyvek, amiken tuti elbőgöm magam, igaz, könyv talán több van ilyen. :)