Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mókás Buszkilincs

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nerdblog Alien május elseje! [18+] 2019.05.01 11:14:09
Őrület, hogy telik az idő: pár hét múlva 40 éves lesz Ridley Scott kultikus sci-fi horrorja, az Alien, amit mi idehaza persze a kissé suta A nyolcadik utas: a Halál címen ismerünk. A jeles évforduló alkalmából a Fox stúdió és az IGN geekmagazin egy hat kisfilmből álló websorozatot publikált heti…..
Hétfőn órákon át nem voltam netnél, úgyhogy Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása, a második hullámban érkezett "Tolmácsot szeretnék kérni"  és az épp akkor induló mémáradat egyszerre ért el az este. Három kérdés kezdett el járni a fejemben: mit lehetne ebből…..
Mókás Buszkilincs 2014.11.13 08:17:14
@SergioLeone: Kérlek, hogy az értékesen figyelemfelkeltő vonatfüttyöt ne hasonlítsd a Kedves Kommentelőzö. Köszönöm :)
Mókás Buszkilincs 2014.11.13 08:19:47
@Nem Penny hajója: Pontosan ez a kérdés merült fel bennem is: hogy megtorpant Cs. Attila, amikor az ügyvivő megszólalt angolul. És a feltett kérdés(ek)re nem is ő, hanem a háttérből reagált valaki angolul tudó kolléga.
  Nem olyan rég megjelent egy tízes lista a Mashable-en azokról az objektumokról, amelyeket nem láthatunk a Google Maps-en. A felsorolás korántsem teljes, akár Budapesten is találhatunk ilyen helyeket. A Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központja nagyon komolynak…..
Mókás Buszkilincs 2012.03.25 15:13:13
@lutria: "...az utolsó képeken meg már üres,és max. a raktárépületek látszanak- hirtelen szupertitkos lett."
Azért titkosíttatták a Google képeket, mert a terület jelenleg is használatban van. Itt nálunk nem titok, hogy itt van az ellátó központ (hivatalos nevét Dávid a cikkben megírta), ami a komplett nem belföldi ellátást biztosítja. (Olvass a sorok között... Többet és konkrétabbat nem írhatok)
A Bing Maps-et, főleg kelet-európai viszonylatban, mindenhol el/lemaradottnak tartják, ezért nem is használják - szemben a Google térképeivel.
A néhai Moszkva téren néhány hete átszervezték a buszok végállomásait, ami azt eredményezte, hogy a Pető Intézet fele tartó beteg gyerekeknek egy úttal többet kell kommandózniuk:Az alábbi levelet elküldtem a BKV Ügyfélszolgálatára is, természetesen válaszukat is el fogom…..
Mókás Buszkilincs 2012.02.16 14:11:01
@tejfogubandi: ha pár sorral lejjebb is olvasod, akkor ott van, hogy kérte azt is:
"remélem visszahelyezik a szervizútra ezen buszok induló felszállóhelyeit"
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
Mókás Buszkilincs 2011.09.01 13:20:55
Mindez az én olvasatomban:
@Fiery: Szia! Tudomásom szerint, akár magyar cég, akár magyar magánszemély bérelhet/lízingelhet (személy)gépkocsit az EU területén.
A példádnál maradva: Németországban lízingelt(bérelt) BMW személygépkocsi, német rendszámmal, eredeti német papírokkal gond nélkül lehet használni Magyarországon (azaz egész EU területén - ha ezt lehetővé teszi a bérleti/lízingszerződés).
Mindössze az eredeti szerződés papírjainak kell a sofőrnél lennie.
Az szerintem nem is kérdés, hogyha pl. a bérleti szerződés a Te nevedre szól (nem átruházhatóan), akkor elvileg ugye a feleséged nem vezetheti az autót, tehát nem adhatod át neki a kormányt. Ha mégis őt kapják el a rendőrök, akkor hiába van hivatalos bérleti szerződés, az nem az ő nevére szól, tehát íly módon jogtalanul használja a gépkocsit - ergo büntethető.

Így akár rögtön meg is van erre a jogszabályra a kiskapu: kell egy német céget alapítani, a cég lízingel használt autókat (pl. a BMW-től), majd ezeket az autókat bérbe adja a magyar jómunkásembereknek, hivatalos szerződéssel, amely szerződésben benne van, hogy az autó az EU teljes területén használható, közvetlen családtagoknak átengedhető a vezetése (akár nevek felsorolásával a szerződésben).
Mókás Buszkilincs 2011.09.01 13:32:05
@Passionata: pontosan 30 napig.
DE! mivel a német bérbeadó cég (akár rész)tulajdonosa PONTOSAN az az ember, aki egyébként az autót vezeti (meg a felesége, testvére, sógora, stb.), saját magának újból kiállítja a 30 napos használati engedélyt. És még ki sem kell utaznia külföldre, itthon is engedélyezheti saját magának (mint a német cég képviselője)...
Mókás Buszkilincs 2011.09.01 13:47:35
@Passionata: így mindössze annyi kényelmetlenséged van, hogy figyelned kell: meddig érvényes a 30 napos engedélyed...
Harminckét informatikus dolgozott ma hajnalig hiába: a Matolcsy-csomag minden tömörítő progamon kifogott, viszont lejött két Államkincstár-crack.   Matolcsy György elmondta: „Azért tömörítettem így össze, mert az iPadem tök vékony, féltem, hogy nem fér majd…..
Mókás Buszkilincs 2011.03.04 16:45:05
@okostojgli:
OFF
Drága Barátom! Ki mondta, hogy bármiféle összefüggés van a cikkben említett eszköz vastagsága/vékonysága, és tároló kapacitása között?? Mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem kell véresen komolyan venni a cikkben megjelent minden egyes szót :)
@Laikus érdeklődő:
Ha menő, ha nem menő: amint rápillantottam a HÍRCSÁRDA logójára, nekem megakadt a szemem az "ÁLHÍRPORTÁL" kifejezésen.
ON
Hová lesz a világ, ha már a viccet is magyarázni kell...
Mókás Buszkilincs 2011.03.04 16:49:54
@Laikus érdeklődő:
Ráadásul az is lehet, hogy az a gond: én ma egy óra után koccintottam egy pohár pezsgővel a főnökömmel, a The Brain Prize kitüntetés okán:
index.hu/tudomany/2011/03/04/magyar_tudosok_nyertek_az_agy-dijat/
Mókás Buszkilincs 2011.03.04 17:36:24
@Artie: Köszönöm Artie a kedves hozzászólást! :)
Félreértettél: egyáltalán nem voltam felháborodva :-D És biztosítalak: teljesen tisztában vagyok az "irónia" és a "szarkazmus" fogalmak jelentésével. Ezennel befejeztem a kommentelést ehhez as poszthoz.

További jó szórakozást!
Nem újdonság az a fajta ügyességi játék, amiben a főhősnél kisebb bigyókat kell megenni, a nagyobbak elől pedig menekülni, és amelyekben a főhős egyre nagyobbra hízik, míg végül a tápláléklánc csúcsára jut. A Tasty Planet is egy ilyen program, különösebb újdonságot nem…..
 A budapesti Árkád jövőbeni bővítése a válság előtt egészen egyértelmű volt, aztán a nagy krízissel szépen átcsúszott az utópiák világába a Westend 2-vel és a Mammut 3-mal együtt (amelyek szintén teljesen reális elképzelések voltak). Bár a látványtervek is…..
Mókás Buszkilincs 2010.11.24 12:54:23
@sagia77:
@Kassian:
Abszolút igazad van...
És így rögtön érthető is az "árverseny" és a drága termék-árak a plázákban lévő üzletekben.
Érthetőbben: a Józsfvárosi (kínai) piacon vettem (volna) farmernadrágot. Pont az én méretemben nem volt, a feleségemében igen. Mint kiderült, a kereskedő egy magyar üzletmber volt, adott számlát a nadrágról, majd kaptam egy kézzel írt papírt, megkért, hogy menjek el ezzel a papírral a WestEnd-ben lévő ruházati üzletükbe, a lánya adni fog nekem egy olyan méretű/akkora nadrágot, amilyen nekem kell - méghozzá a piaci áron. Ja, és hogy mennyi volt a piaci ár? 4990 Ft, szemben a WestEnd-beli árral, ami 14590 Ft volt. Ugyanezért a termékért. És a WestEndben is kaptam számlát, mielőtt megkérdeznétek.
Mókás Buszkilincs 2010.11.24 12:55:15
@Friedmann Juci: LOL! Köszönöm, ezen nagyon jót nevettem :)
Mókás Buszkilincs 2010.11.24 16:04:17
@kultúrpesszimista: Megtettem :)
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
Egymás mellett áll az újpesti és az óbudai boltja. Egy alkalommal az újpesti egy csomó marhahúst vásárol az óbudaitól. Másnap felháborodottan nyit be az üzletbe: - Te óbudai, az összes marhahús romlott volt, egyiket sem lehetett megenni! - Megenni? - csodálkozik az óbudai. - Azt…..
Mókás Buszkilincs 2009.08.27 18:13:19
@crey7: Ajjaj!!! Kopasz, nagydarab csajszi??? Még jó, hogy smucig...
:-)

Szily elvtárs: a Raktár utca - Szentendrei út (majdnem) sarkán (Szentendrei út páros oldal), az árkádok alatt van (2000-ben még volt) egy NAGGOYN jó kis kínai kajálda is, azt is próbáljátok ki.
Busszal elég könnyű embereket ölni úgy is, ha azok egy épp útban lévő autóban ülnek. Brigi egy ámokfutó buszsofőrtől ijedt meg, aki azt hitte, hogy versenyautót vezet és életveszélyesen előzgette az előle pánikszerűen menekülőket. Barátommal a hétvégén volt szerencsére…..
Mókás Buszkilincs 2009.08.05 09:54:26
@_phu: Drága Barátom!
"(...) Ki vagyok akadva azokra a barmokra, akik szép kényelmesen autókáznak egy egysávos úton, vagy az autópályán, jóval a megengedett sebesség alatt, és mindenkit előzésre kényszerítenek."
A megengedett sebesség a MAXIMUM sebességet jelenti - azaz max. annyival mehetsz, amennyi az adott útszakaszra engedélyezett, DE ezt a sebességet az út- és látási viszonyok miatt csökkentened KELL a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében.
:-)
Közel 50 kilométer/órával lépte át a megengedettet Angliában a csapatfőnök, bevonhatják jogosítványát.A Brawn GP alapítóját délnyugat-Angliában, Okehampton közelében kapták rajta, amikor közúton Mercedesével 100 mérfölddel, 160 kilométer/órával hajtott, pedig csak 70…..
Vannak, akik szeretik a csapvizet, esetleg az ásványvizekben nem bízván szívesebben fogyasztják a hagyományos, vezetékből folyó vizet. Azonban nem mindenhol tehetik meg, hogy egy ebéd elfogyasztása után kedvenc italukkal öblítsék le a napi menüt. Lenti levél íróját a jelenleg…..