Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miskolc

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Lukácsi Kriszti Az elején szeretném leszögezni, tegnap délután a horvátoknak drukkoltam. Hogy miért? Mert amit ők tettek ezen a VB-n, ahogy eljutottak a döntőbe, egy kicsiny európai országként, ahol töredékét költik focira, mint nálunk, az valami csodálatos. Hollik István ismét azt mondta,…..
Ha maradt még hangom, folytatom, ha nem, akkor megpróbálom. Ilyen vicceseket tud mondani két szám között Kovács Kati, de valahogy nem is ez a legjobb benne, hanem ahogy mondja. Mintha észre se venné, hogy ez poén, csak úgy kiböki, nevet rajta egy kicsit, aztán énekel tovább. A hanggyilkosságot az…..
Most, hogy nyilvánosságra kerülhetnek a Kennedy-gyilkosság eddig nem publikált iratai, újra előkerült az elnök "titkos társaságokról" szóló beszéde. Alig három hónappal a beiktatását követően, és tíz nappal a Disznó-öbölbeli sikertelen invázió után, 1961. április 29-én John F. Kennedy elnök elmondta…..
miskolc 2017.10.27 10:35:53
  Annyian kérdezik mindig tőlem, hogy  Szicíliában mi a helyzet a bevándorlók ügyében, hogy annak ellenére, hogy ez ugyebár igen kényes téma, és sokakból vált ki sokféle indulatot, mégis úgy döntöttem, hogy írok erről. Annál is inkább, mert a tengeren érkező migránsok többnyire épp Szicíliában…..
miskolc 2017.08.09 00:18:03
@zetevar: "Az a helyzet sajnos, hogy most nyújtja be a számlát az a pár évszázad, amikor felelőtlenül kizsákmányoltuk ezeket a területeket. Nem voltunk tekintettel sem az igényeikre, sem a kulturájukra és egy halom hibát követtünk el." Mi ez a többes szám? Kit zsákmányoltunk mi ki? Ki követett el hibát? Kik voltak a gyarmatosítás haszonélvezői?
Na az a fejlett Nyugat. Talán nem kéne szétkenni a felelősséget...és a szart nem átlapátolni hozzánk.
Tényleg csak mellékesen, legfeljebb összehasonlításképpen említem meg, nem is fontos, hogy kedden az Allianz Arénában néztem meg, amint a Bayern egy pazar szabadrúgással 1-0-ra verte az Atleticót...
Együnk-e húst? Vajon rákot okoz-e a kolbász? Miben van igazuk a vegetáriánusoknak/vegánoknak, és mit tanulhatunk a paleósoktól? Mikor lehet kockázatos a húsfogyasztás? Megpróbáljuk szélsőségektől mentesen és objektíven összeszedni, vajon mi értelme létezik a húsevésnek, és milyen veszélyeket rejthet…..
1916. decembere. Zsidó német katonák ünneplik a hanukát a harctér közelében az első világháborúban  ..
miskolc 2016.09.26 13:55:28
@2147. számú Bartók Béla Úttörőcsapat: Szobafestő?
Azt sokan tudják, hogy Adolf Hitler eredetileg festő volt. A részleteket kevesebben. Nos, a német nemzetiszocialisták későbbi vezére bécsi évei (1908–1913) alatt képek és képeslapok százait festette meg és próbálta eladni, hogy így keresse meg a napi betevőt. Azonban nem igazán jött össze a művészkarrier. Későbbi életrajzi regényében, a hírhedt Mein Kamf-ban azt írja, kétszer is felvételizett a bécsi képzőművészeti egyetemre, és kétszer utasították vissza. Egyik tanára szerint az építészethez nagyobb tehetsége volt, ezért javasolta az ifjú Hitlernek, próbálja meg azt a pályát. Nem próbálta; pedig ha elkezd épületeket tervezni, valószínűleg másként alakul a világ sorsa. Hitler fiatalkori festményeinek jó részét, egy Samuel Morgenstern nevű osztrák üzletember vásárolta meg, aki akkurátusan vezette a művek és kliensei listáját. Innen tudjuk, hogy Hitler képeinek jó részét zsidók vásárolták meg. A második világháború után a festmények közül sok az egyesült Államok tulajdonába került, ám az ország máig sem járul hozzá a kiállításukhoz. Néhány Hitler-festmény ugyanakkor felbukkant a szabadpiacon. A csúcsot egy szlovák árverésen elkelt mű tartja 42 ezer 300 dolláros (kb. 10 millió forint) árral. A művészettörténészek nagyobb része csapnivaló festőnek tartja Hitlert, amire bizonyíték, hogy a művein nem emberek, hanem főként épületek vannak. Mások szerint szorult bele némi tehetség. A kritikusok – nem meglepő módon – jobb véleménnyel vannak a Hitler-képekről, ha nem tudják, ki volt az alkotó.
Két Kunhalmi Ágnest ismertem meg. Az egyik a konyhaszekrénynek támaszkodik, és mereng. Épp szakítás után van, mégis az ablakból látható játszótérről tűnődik, ahol kismama hintáztatja a gyerekét. Ketyeg egy harminc körüli nő biológiai órája. A másik Kunhalmi - így, keresztnév nélkül - stúdióban ül,…..
Gellért Ádám              Az ismeretlenség homályából felbukkanó Donáth György meghiúsított szoboravatása ismét felszínre hozta azt a kérdést, hogy miként ítéljük meg történeti alakjainkat. A Hóman Bálint ügy után lecsillapodni látszó vita azonban ismét elemi erővel tört ki. A Donáth-szobrot…..
miskolc 2016.02.26 19:23:49
Az Amerikai Egyesült Államokban

Noha hivatalosan soha nem hozták törvénybe, 1918 és az 1950-es évek között számos magánegyetem (köztük sok orvosi egyetem) bevezette a numerus clausust. A rendelkezések a hallgatók százalékokban vett számát szabályozták azok vallásának és származásának („fajának”) alapján. A több érintett csoport közül az egyik itt is a zsidó közösség volt. Néhány új-angliai és New York-i egyetemen a felvételük mértéke jelentősen csökkent a késő 1910-es és az 1930-as években. Például, a Harvard Egyetemen (Harvard University) arányuk 27,6%-ról 17,1%-ra, míg a Columbia Egyetemen (Columbia University) 32,7%-ról 14,6%-ra esett. Hasonló intézkedéseket érvényesítettek az orvosi és fogászati felsőoktatási intézményekben, amelynek eredményeképp az 1930-as években a zsidó hallgatók száma jelentősen csökkent. A Cornell Egyetem Orvosi Karán (Cornell University School of Medicine) számuk az 1918-1922-es 40%-ról az 1940-1941-es 3,57%-ra, a Bostoni Egyetem Orvosi Karán (Boston University School of Medicine) az 1929-1930-as 48,4%-ról az 1934-1935-ös 12,5%-ra zuhant. Az időszakban említésre érdemes kivétel a Middlesex Egyetem, amely mind foglalkoztatott, mind oktatott zsidó származású embereket. Egyes iskolai tisztviselők úgy vélik, hogy az antiszemitizmusnak köszönhető, hogy az intézménynek nem sikerült AMA (American Medical Association – Amerikai Orvostudományi Társaság) akkreditációt szereznie.[10]
          Ekkora feladathoz azonban nem lehet sikerrel hozzáfogni akkor, ha a nemzet széles rétegeit át nem hatja annak a szent célkitűzésnek belső igazsága, hogy a legműveltebb nemzetté kell lennünk Európának ezen a részén. Amit az összeomlás után eddig sikerült elérni, azt jó- részt a…..
miskolc 2016.02.07 22:48:57
@Barkalot: Tévedsz. "Az ábrándozás az élet megrontója"
(Figyelmeztetés #1: Az Egyenlítő blog szerzői gyökeresen eltérő álláspontokat képviselnek ebben a kérdésben is. Célunk értelmes vitákat kiváltani, lefolytatni veletek és szerzőtársainkkal. Bővebben blogunk "következetlenségéről" itt olvashattok.)  (Figyelmeztetés #2:…..
miskolc 2015.09.27 01:06:41
@GépBalta: A japánok nem fogadnak be senkit. A születési adataik a legrosszabbak közé tartoznak a világon. Azt mondták a jövőt a technológia fejlődésével megoldják.
1980. augusztus 16., A hónap harmadik szombatja.  A válogatott.blog.hu szerkesztősége, 1980 nyarán Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. A napokban az európai slágerlistákat az ABBA együttes The Winner Takes It All című…..
Ma reggel kezdődött az új tanév. Ebből az alkalomból fejtette ki Kunhalmi Ágnes az egyik tévéműsorban: pártja támogatja ama kormányzati javaslatot, hogy meg kéne toldani egy évvel az általános iskolát. Van azonban egy feltétele. A plusz esztendőt ne az elejéhez, hanem a…..
miskolc 2015.09.03 00:58:28
@csak egy néző: Orbán tökéletesen beszél angolul. Ellenben a ripaccsal aki miniszterelnökként egyszer megpróbálta magát angolul előadni és közröhej tárgya lett.
Egy olvasónk lőtte az alábbi képeket a hétvégi belga nagydíj közvetítése alatt, amihez valamiért bekapcsolta a feliratot is a digitévés médiaboxon, és ezért nem győzzük áldani, mert ilyen vicces dolgot elképzelni sem tudtunk eddig.   ..
miskolc 2015.08.25 00:05:50
A férfi magasugrás világcsúcsát a kubai Javier Sotomayor tartja 245 centiméteres magassággal, így ő is kevés lenne ahhoz, hogy leküzdje a magyar hatóságok déli határzárját. A levegőből ilyen egyszerűen tehát nem támadhatnak a legelvetemültebb migránsok sem, de vannak más…..
miskolc 2015.07.19 10:27:37
Az alaphír röviden: az Omega nevű együttes, melyet én is kedveltem egészen fiatal koromban, különösen az első néhány lemezüket, koncertet ad a felcsúti stadionban. Ez elég vicces hír, különösen annak fényében, hogy még Ákos, Pataky, Demjén sem merészkedett idáig, bár…..
Némileg profán hasonlattal profi használt-autókereskedésre emlékeztet a Diósgyőr labdarúgó-szakosztálya. Ez most Koman Vladimirról az ember eszébe. A 25 éves válogatott játékost, aki sokat ücsörgött Oroszországban az Ural kispadján ( valószínűleg jó pénzért), most…..
GasztroMenza Gombapörkölt 2015.01.26 14:07:16
A klasszikus magyar sütemények átalakításán kívül csak ritkán készítek hazai ételeket. De ez a recept most egy igazán klasszikus és egyszerű magyar ízélményt nyújt. Hozzávalók 2-3 adaghoz: 500 g csiperkegomba1 púpozott ek. pirospaprika1 kápia paprika2 nagy szem paradicsom2…..
Mi meg azt hittük, hogy Matolcsynál nincs dilettánsabb jegybankár a földön. Jó érzés, hogy van, de egyszerűen értetlenül állunk a történések előtt. Amit Thomas Jordan vezetésével a svájciak csináltak, az már most bekerülhet a Guniness rekordok könyvébe a tök feleslegesen…..
Futurista Hódolat Katalóniának 2014.10.30 21:04:02
Az igazán okos várost nem könnyű felismerni, mert sajnos nincs a homlokára írva, hogy ott lakik az innováció. Úgy általában, első ránézésre nincs benne semmi különös, talán egy kicsit még hülyének is tűnik. Pont, mint Barcelona. A katalán székhely a különböző szakmai…..
Verrasztó Dávid egy 26 éves, az életét a sportnak szentelő fiatalember, aki 2003 óta versenyzik és igyekszik sokat tenni önmagáért, a sporttársaiért és az országáért. A nevét nem sokat lehetett hallani, holott számos nemzetközi versenyen is részt vett, ahonnan egyre több…..
miskolc 2014.08.26 15:16:25
@roli101: Te egy végtelenül rosszindulatú f@sz vagy. Vazzeg, 200 000 ezer igazolt focista van, több, mint az összes sportág összes versenyzője. Miért ne épülnének a műfüves pályák? Itt nem a falábú MB1-ről van szó, hanem színtiszta és kurva fontos tömegsportról. Egyébként Verrasztóék az úszásukért több százezres havi ösztöndíjban részesülnek. Hány országban van ez így?
Kamaszkorom egyik legszebb intelme, melyet egy idősebb családtagomtól kaptam, hogy nem lehet minden nőt megszerezni, de törekedni kell rá. Nos, jelenleg – három évtized múltán – közel hasonló helyzetben vagyok. Szeretném a Tisztelt Olvasóknak bemutatni a hetvenes és nyolcvanas…..
Haanchee fut Függő vagyok! 2014.08.18 08:57:08
Függő vagyok, és ezt vállalom. Oké, azt mindenki tudja, hogy futás-függő vagyok, most nem is erről lesz szó. Van egy futáshoz kapcsolódó másik függőségem, amit be kell vallanom. Futóruha és futócipő-függő vagyok. Durván. És nem tudok leállni, mint ahogyan a futással sem.…..