Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bobby Newmark

0 bejegyzést írt és 10131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor fegyelmezett, fennkölt, vagy éppen megható pillanatok rejtegetik a legnagyobb bakikat, és bizonyos szempontból a legviccesebb helyzeteket. Ha te azok közé tartozol, akik szívesen elkerülnék ezeket a nagy napon, akkor fusd át a listánkat, és győződj meg róla, hogy ezeket biztosan…..
Bobby Newmark 2020.07.30 13:38:16
@MAXVAL bircaman közíró: Hahaha, jó vicc volt. Ki hiszi el, hogy egy ekkora gyökérrel bárki is házasságot akarna kötni?
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
Bobby Newmark 2020.07.08 12:11:02
@nyerafidesz: Gondolom neked folyamatosan vonalban vannak, és mondogatják neked hogy "belégzés, kilégzés, belégzés, kilégzés".
Bobby Newmark 2020.07.08 15:02:06
@Labasmaz: Ezzel a házmester hozzáállással igazán elmehetsz megbaszni a kurva anyádat a ravatalon.

Ha annyira irigykedsz bazdmeg, akkor kezdj el extrémsportolni és törd össze magad. Akkor majd neked is jár mentőhelikopter, faszkalap.
A veszélyes játékokról szóló válogatásom után, körülbelül két hete megcsináltam a különféle balhékat generáló játékok listáját, aminek a végén írtam is, hogy annyira bő volt a választék, hogy akár több listát is meg tudnék vele tölteni. Mivel nagyon kedveltétek azt az írásomat is, ezért most…..
Bobby Newmark 2020.07.08 12:07:11
@Sam. Joe: Úgy látom, hogy a szájához emelné a kezét, tölcsérnek. Lent a jobb sarokban a dobozon két kézzel csinálja, sztem az volt a "vízió". Dee közben meg úgy néz ki, hogy nem a szájához kerül a keze felső végállásban, hanem a homlokához. Szal tényleg kissé wtf.
Az index robbantotta a hírt annó, hogy egy magyar diplomatát gyermekpornográfia miatt mentettek fel a külszolgálat alól. Ma már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez a valaki Kaleta Gábor volt, aki fényes diplomáciai karrier után ért el odáig, hogy egy másik országban található magyar nagykövetség vezetője…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ha minden jól megy, idén novemberben debütál PC-n, PS4-en és Xbox One-on az utóbbi évek legjobban várt videojátéka, a Cyberpunk 2077, benne a CGI Keanu Reeves-szel. Aki alighanem nem is hús-vér karakter lesz, hanem inkább valamiféle odahallucinált tanácsadó szellem (sőt, szellem a gépben!), vagy…..
1911. A New York-i 68. utcai Central Brewing Company sörgyár elektromos szállítóautója..
Bobby Newmark 2020.06.22 17:19:02
@hátramozdító: Mert olcsóbb a gyári kocsira szarul felfesteni hogy POLICE, mint egységes színre festeni az egész flottát.
Olyan nagyon nem bonyolult ez.
Bobby Newmark 2020.06.22 17:26:19
@fareszjó: Mindent amit itt beszéltek a rendőrautókról az ilyen eltévelyedések miatt és után vezettek be.
Megéri az egységes szín? Persze meg, mert ez ciki, meg nem megkülönböztető jelzés értékű.
Kell egy rendőrautóra hátsó ajtó? Miután az első Joe a vezetőülést előrehajtva tuszkolta be az első megbilincselt Mosest hátra, rájöttek, hogy ja, kötelező.
Jó, ha nem amatőr, házilag készített heftelésnek néz ki a rendőrautó, hanem némileg professzionális a külseje is? Ja, nem árt.
Ezek a szokások és szabályok nyilván egyértelműek 100 év után, de az elején még ki kellett őket találni.
Bobby Newmark 2020.06.22 17:29:41
@muv: vasúti beton keresztalj. Szívesen. :)
Tudom, tudom, műszaki bikkfa.
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
Bobby Newmark 2020.06.15 10:56:07
@midnight coder: Pont volt itt ilyen balhé. Fiatal kolléga mémesítette a céges abszurditásokat. Aztán amikor összegyűlt vagy 150, kinyomtatta magának papíron. Valahogy kiderült, mentek körbe a durván lebaszós levelek, meg nyomatták a szentbeszédet... de ki nem rúgták a csókát.
Bobby Newmark 2020.06.15 11:04:13
@midnight coder: Na az mondjuk jó kérdés. Olyan tényleg nem történt.
Vendégszerzőnk, Dukkon Péter, a sci-fi világába visz minket. Vajon a Galaktika alkalmas arra, hogy ifjabb nemzedékeket rászoktasson az olvasásra? Célbenőkör hédereg, Mácsul gondorásznak. Hibra gindő... Léderek Szunnya ferte nyászlag.(Stanislaw Lem: Keberiáda. Fordította: Murányi Beatrix)   A…..
Tény: a mobiltelefonnal való fotózás legalább olyan megosztó jelenség, mint mondjuk a mekis sültkrumpli fagyiba mártogatva. Egyesek egyenesen undorítónak találják, míg mások szerint lehet ugyan élni nélküle, de nem érdemes. S míg utóbbit én sem kifejezetten szívlelem, addig a mobilos fotózásnak…..
Bobby Newmark 2020.05.07 16:21:21
@belagezapista: Hehe, akkor ezek szerint nem talátad meg a "csillagos égbolt" módot, ami enged 15-30-60 másodpercet is. ;) Igaz, fixen kötött ISO80, meg rekeszméret, a többi képet kell aztán hozzá igazítani HDRnél.

És igen, persze, hamar el lehet érni a korlátait, de még így is nagyságrendekkel több a lehetőséged, mint egy telefonon. Szerintem akkor nőttem ki a kezdőségből, amikor olyan képet akartam lőni, amit a gép már nem tudott.
Fotós haverom aki tanított, eléggé röhögött rajta, mikor állványról, manuál záridő állítással, úgy "érzésből", de könnyedén lőttem az öt képes HDR-eket. Neki ez egy klikk meg öt kattanás DSLRen. :)
IDDQD Checkpoint Mini #129: Albion 2020.04.30 23:52:11
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
Bobby Newmark 2020.04.26 01:30:28
@]{udarauszkasz: Pont az oltóanyag hiánya mutatja meg, hogy a biológiai fegyver összeesküvés-elmélet miért egy orbitális faszság.

Nincs olyan ország, ami úgy készít biológiai fegyvert, hogy nincs rá ellenszere. Bevetni meg főleg.

A véletlen kiszabaduláson meg hadd ne röhögjek már hangosan, sokkal kevésbé ellenőrzött helyekről, mint egy katonai biofegyver gyár sem szabadulnak ki kórokozók. Ha a civil egészségügy meg tudja ezt oldani világszerte mindenhol, akkor egy katonai meg ezerszer durvábban.
Bobby Newmark 2020.04.26 01:31:35
@]{udarauszkasz: Arra kíváncsi lennék, hogy ez mennyi halált okozna.
Én speciel éhen döglenék a picsába, három napig nincsenek készleteim, nemhogy három hétre.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
Bobby Newmark 2020.04.17 18:28:31
@Club Sandwich: Máskor is megesik...
Igen nagy sikert aratott nemrégiben itt a Nerdblogon az a két poszotm, amelyekben nyakig merültem az Arcanum digitális folyóirattárában. Elsőként azt mutattam be, hogy mit írt 1989-ben a legendás Kaland, Játék, Kockázat-sorozatról a gulyáskommunizmus első bulvárlapja, a Reform, majd később, a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Bobby Newmark 2020.03.31 19:40:28
@molnibalage: Ez az 576 megvolt anno papíron. Van benne egy Dreamweb leírás. Olvasd el az utolsó bekezdést.
Emlékeztem rá, akartam említeni arra a megjegyzésedre, hogy "Meg amikor konkrétan látszik, hogy warez játékot teszteltek még, amikor olyan leírás volt, hogy a "XY törést itthon hibás".", de aztán meggondoltam magam.
Erre belinkelted PONT AZT a számot, amiben az a cucc van, amit meg akartam említeni.
Bobby Newmark 2020.03.31 19:44:28
@molnibalage: Én például hányok a PG2 grafikájától. Gyökeresen elbaszott hülyeségnek találom dizájn szempontból. Döntsük már el kérem, hogy az ott egyetlen tank, vagy egy hadosztály, és ha csak egy szimbólum ami egy hadosztályt szimbolizál, akkor a véreres fasznak van animálva, de tényleg?!
Gyümölcsös tál mint űrállomás, vasaló lézerpisztoly gyanánt és a Kárpátok Kirk kapitánya. Erős volt az első magyar sci-fi...
Bobby Newmark 2020.03.20 21:07:17
@gromek7: A '90-es években meg is történt, hogy is hívták azt a borzalm.. Űrgammák. Beugrott.
Bobby Newmark 2020.03.23 15:12:05
@Androsz: "Szerintem a SW1-3 egyedül a látványvilággal tudta fogyaszthatóvá tenni magát, azzal együtt, hogy a CGI-sége szembeötlő."

Ja, hát igen, az az animáció a Halálcsillag terveiről az nagyon Asteroids.

Vagy egyébként milyen CGIről beszélsz? Csak mert az egész full makett és kékháttér.
Alimento Csak ha félünk tőle...? 2020.03.22 14:48:49
Volt (bal)szerencsém megtekinteni Lenkei Gábor videóját, amit a COVID-19 koronavírus járvány okán készített...
Bobby Newmark 2020.03.23 14:24:54
@kéki béla: Hát, az van, hogy ha van engedélye szakmagyakorlásra (megvannak a papírjai, kamarai tagsága, előírt gyakorlata) akkor bizony annyi hülyeséget beszélhet, amennyit csak akar.
A kuruzslás az egészségügyi tevékenység végzése a megfelelő feltételek nélkül.
Arra nem nagyon van törvényünk, hogy mi van akkor, ha hülyeségeket beszél a szakmáján belül. Elvileg a kamara eltilthatná a szakmagyakorlástól, de ahhoz meg kell valami jogi alap is, az nem elég, hogy érdekből faszságot beszél.
Bobby Newmark 2020.03.23 14:28:16
@Meleg Sándor: És vitaminnal akkor is kevés az esélye hogy olyan egészségügyi problémát okozzon, amiből műhiba per lesz amiben bizonyíthatóan az ő ajánlása okozta a kialakult egészségügyi problémát, és jogi következményei lennének rá nézve.
  Esküszöm, hogy a falat kapartam, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorát néztem, Schobert Norbi és Szentesi Éva vendégszereplésével. Valószínűleg naiv vagyok, és egészen biztosan ritkán kalandozom erre a csatornára, de eddig szentül meg voltam győződve arról, hogy a képmutatásnak ez a szintje…..
Bobby Newmark 2020.01.23 17:52:33
@Zabalint: Azért azt a baszogatást, hogy csak levélnehezék vagy, valahol azért talán könnyebb elviselni. Mert közben azt azért tudod úgy legbelül, hogy neked van ember alakod, és ő néz ki úgy mint egy teleszart zokni.

(Ja, lehet megsértődni a megjegyzéseimen, SAJÁT MAGAMRA is alkalmaztam ezeket a jelzőket real time.)
Bobby Newmark 2020.01.23 19:07:49
@ájdonszinkszó: "A testi torzulás (beleértve a betegségeket is) mind-mind mentális-lelki manifesztum."

Ez fasza Darwin-díj esélyes hozzáállás.
Kíváncsi vagyok, majd ha megöregszel, felfogod-e, mennyire hülye voltál mostani énedben.
Kibaszott könnyű ám fiatalon egészségesnek lenni, és faszságokat magyarázni.
Bobby Newmark 2020.01.23 19:42:32
@ájdonszinkszó: Akkor csak remélem tartod majd magad ehhez, ha komoly bajod lesz, és lenyomod a betegséget lélekből.
Sok sikert, és nyugodj békében!
Köszönjük a türelmet, illetve reméljük, sikerült meghallgatni az év végi dömping minden adását, ezennel elindul a Checkpoint hatodik évada. Ahogy sejthető volt, idén is úgy indítunk, mint tavaly: végigvesszük, mire számítunk 2020-ban, illetve néhány tavalyi jóslatunkat is előrángattuk, hogy…..
Bobby Newmark 2020.01.23 12:48:41
@molnibalage: De hát soha nem is létezett. Civekben MINDIG csalt a gép, a legelső játéktól kezdve. Túl bonyolult a játék ahhoz, hogy a saját AIja játszani tudjon vele.

Én mostanában Colonization-özöm (a DOSos eredetivel, nem a Firaxisos, Civ4 alapú herélttel), imádom azt a játékot, de kb mint egy Simcity-t játszom. Meg sem próbálok kihívást keresni, a gép minden szinten csal, csak nehéz szinten nagyon pofátlanul. Közben meg buta mint a föld.
De hát ez ilyen, végigklikkelem, örülök hogy mikromenedzselhetem a városaimat, azt' kész. Majd kb egy év múlva megint előkerül majd.
Csak egy apró példa, (leírom, bár biztos képben vagy te is) hogy itt eléggé fontos, hogy milyen skillje van a telepeseknek, és a játék első fele-kétharmada arról szól, hogy hogyan képzel megfelelő specialistákat a nyersanyagtermelő és feldolgozó munkákra. Na, hát az AInak mindig és mindenhol csak specialistái vannak, azonnal. De ez megfordítható előnnyé, igazából az a nyerő stratégia, hogy az AIktól kell elvenni az embereket, mert egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb, mint legit kiképezni őket.

Vagy Civ4-re emlékszem, hogy az AI soha nem gyártott egységeket. Ha körönként benéztél az egy szem városába, láttad hogy szépen gyűlik a pajzs, de mindig csak valami épület épül. Aztán hopp, hirtelen eggyel több egysége van. A nehezebb fokozatokon meg ugye fele illetve harmada az épület ára is neki.

Egyébként meg az van, hogy igazi AIt nem lehet belerakni, mert ahhoz nem elég egy PC meg nem is jó az architektúra hozzá, játék AIt meg nem tudnak írni rá a fejlesztők.
Bobby Newmark 2020.01.23 13:44:50
@molnibalage: A világ tele van hülyékkel, a virtuális világ meg még inkább. Ne akadj fenn ezen.

Nekem egyébként a Civ sorozattal sosem volt baj a játék hosszával, volt jó bandánk, akikkel lehetett játszani.

Egészen addig, amíg Firaxisék el nem felejtettek játékot fejleszteni a Civ5ben. Engem az úúúúúúúgy felbaszott, hogy azóta vissza sem néztem a sorozatra. Egyszerűen botrányos, hogy az hogyan jelenhetett meg így. Mintha nem egy sorozat ötödik része lett volna, hanem egy teljesen amatőr banda első szárnypróbálgatása. Ja, és tudtommal sosem javították ki.

Civ4 játékkeresője tök rendben volt, minden infó kinn volt a szerverekről, lehetett válogatni, aztán játszani.
Civ5ben SEMMI nem látszott a lobbikról, csak hogy vannak. Úgyhogy minden egyes játék szessön úgy kezdődött, hogy egy teljes órát ültünk a lobbiban, míg emberek beléptek, megnézték milyen map, milyen beállítások, nem tetszett nekik, és kiléptek. Az egy óra alatt átlag 20-25 ilyen turista járt nálunk, mire találtunk kettő ellenfelet.

Aztán elindítottuk a játékot, és már az első kör sem indult el, mert szinkronizációs hiba. Ha elindult, akkor kb 5 körig működött, de az is ritka volt.

Az volt az utolsó játék, amit valaha előrendeltem, és az utolsó Civ amivel játszottam. Bassza meg magát a Firaxis keresztbe. Ilyet blamát egy Sid Meier nem engedhet meg magának.
A testünk, mint fantasztikus eszköz, egész életünkben rendelkezésre áll, hogy csodálatos dolgokat valósíthassunk meg vele és általa. Ilyen lehet például az, amikor elindulunk egy sporteseményen, alkotunk valamit a saját erőforrásainkkal, építünk (kézzelfoghatót vagy kézzelfoghatatlant), de ide…..
Bobby Newmark 2020.01.23 12:25:05
@MACISAJT: Belinkelnéd kérlek az erről szóló jogszabályt?
„Hűvös köd szitált azon az őszi hajnalon, mikor a doraniak eltemették Alyr Arkhont.” Nagyon sokáig ez volt a kedvenc ponyvaregényes kezdőmondatom – és azonnal ez jutott eszembe ezen a ködszitálós délutánon is, amikor megláttam a Spekulatív Zónán Gáspár András halálhírét. András bitang jó első…..
Bobby Newmark 2020.01.19 23:01:12
@DeMarco: Eléggé gyanús volt, hogy a 0. oldalon nem az állt, hogy "a mű eredeti címe", hanem hogy "a mű címe angolul"...

RIP egyébként.
Bobby Newmark 2020.01.19 23:01:20
@DeMarco: Eléggé gyanús volt, hogy a 0. oldalon nem az állt, hogy "a mű eredeti címe", hanem hogy "a mű címe angolul"...

RIP egyébként.
Mértani vonalak, egy 50 méteres kőasztal és egy elsüllyedt sziget a tó mértani közepén. Egy térképész különös elmélete...
Bobby Newmark 2020.01.15 19:40:05
@gigabursch: Hát ez kissé fordítva van meglátásom szerint. Ami meg nem hogy becsülendő, hanem megvetendő. Ő az a kalapácsos ember, aki mindent szögnek néz.

@szúnyog?? mert nem buddha hozzászólása tökéletesen leírja a szitut. Minden, meg még az ellenkezője is az UFOk műve. Nem kérdéseket tesz fel, hanem válasz VAN, és keres hozzá hülye kérdést.

Közben nem segít a helyzeten, hogy eleve a téma egy faszbaromság, mert NYILVÁN ha csillagközi terek áthidalására képes technikával rendelkező élien vagyok, akkor PONT azért jövök ide, hogy helyi kavicsokból kupacot építsek, úgy, hogy az megkülönböztethetetlen legyen attól a technológiai szinttől, amire a bennszülöttek segítség nélkül képesek. Ja, nem.
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
Bobby Newmark 2020.01.06 18:45:14
@IGe.: Van különbség a "nem értem" és a "értem, csak faszság" közt. Tudom, ezt nehéz és kemény felfogni, hogy faszság az, amibe ennyi munkát tettél, de hát sajnos a világ az nem a szándékot figyeli, hanem az eredményt.

A tekintélyre hivatkozást meg felőlem nyugodtan vissza is dughatod a seggedbe.

És nem, nem fogsz ezzel megszivatni, mert nem hagyom magam. Úgyis az lenne a vége az érdemi kritikának, hogy leszarod, mint Hraskóét, akkor meg mit fárasszam magam vele? Így is pont ott van, ahol a helye, senkit nem érdekel, hiába sulykolod minden második hozzászólásodban.
Bobby Newmark 2020.01.06 18:48:25
@midnight coder: Különbséget kell tenni az általános istenek nemlétében való hit és a konkrét vallások istenei nemlétében való hit közt. Az első az agnoszticizmus helyett van és tényleg hit, a másik viszont szépen megfér az agnoszticizmus mellett.

Mondok példát az utóbbira:
"Nem tudom, hogy léteznek-e istenek akik teremtették vagy irányítják a világot, de azt nem hiszem, hogy az ókori kecskebaszók tippelték be éppen tökéletes pontossággal a dolgot"
Bobby Newmark 2020.01.06 18:53:22
@CCnick: Mit kell egy szó jelentésén alátámasztani, és hogyan lehet olyat? Alá tudod támasztani a "ló" szó jelentését?