Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pjotrkolja

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavalyi felfedezésünk volt, hogy az imperialista kéményseprő vállalat megpróbálta kitrükközni a népjóléti rezsicsökkentést, úgy hogy felduplázták az éves ellenőrzések számát. Szerencsére a lakosság védelmezői fél év alatt észrevették a fondorlatot, P. Sándor…..
pjotrkolja 2014.03.25 19:01:07
@joska61: mindenkinek aki azt hiszi, hogy a kéményseprés gyakorisága a kéménytípusok tekintetében az elmúlt kb 20 évben változott volna ( nyilván a múlt hétig ) , azt el kell szomorítsam ... a vegyest mindig is 2*, a gázost mindig is 1* kellett ellenőrizni és / vagy tisztítani! A tartalékot, aminek meghatározása 2013. ban megváltozott, pedig szintén 1* kellett ellenőrizni.
Amúgy meg aki el nem végzett munkáért fizet az ... no mind1
:-)
Van, ahol sosem nézik meg a kéményeket, csak beszedik a védelmi pénzt. Veri a kaput, kiabál, dobálja a kutyát, hogy ugasson (csengő minálunk ugyanis nincsen, mert egyrészt azt szeretem beengedni, akit magamtól hívok, másrészt időnként úgyis kinézek), szóval zajong. Kimegyek,…..
pjotrkolja 2012.03.27 19:48:19
@neccharisnyás útonálló:
"Néhány rohadt almától köteles az összes a kollektív bűnös medalionját viselni a kabátkája egy jól látható helyén."
Köszönet...
Az általánosítgatás veszedelmes dolog. Nem lehet kijelenteni, hogy az adott szakma minden képviselője sz@rházi.
Nem is kívánok többet hozzátenni ... a korrupció, a visszaélés, a hatóság eljátszása elítélendő, nem vitatom, de egyes hozzászólók hangneme(a több mint százötven hozzászólásból 1-2., keményen anyázók)a primitív barmok szintjétől is jóval elmarad.
A homáron már védtem a szakmámat (igen kéményseprő vagyok), úgyhogy nem kívánom védeni a védhetetlent.
Vannak mihaszna kéményseprők, de az "ajtóban fizető, most nem jó, hagyjon a francba, húzzon a csába" hozzáállású és a blogon utólag "hozzászóló" sem különb!
A kéményseprés kötelező közszolgáltatás.(pont) Sokak számára szükséges rossz! Hát hozzák ki belőle a maximumot ... dolgoztassák meg a seprőt a pénzéért, engedjék be, ellenőrizzen, tisztítson, vizsgáljon, mondjon véleményt adjon tanácsot... stb. ez a dolga.
Senki nem hőzöng mikor a rendőr gyorshajtáson kapja ... pedig ő s csak csücsül az autóban és jobb-rosszabb esetben csak beállítja a lézeres sebességmérőt.
Így is túl hosszúra húztam ... üdv mindenkinek!
pjotrkolja 2012.03.27 20:18:56
@agresszív kismalac:
Változtatni nem változtat, mint ahogyan nem is írtam ilyet. Sőt ... mint fentebb említem a védhetetlen nem védhető, de a mindennek ellenálló, mindent lesz@ró lakossági hozzáállás és annak az esetleges (amúgy jogszerű) következményei miatti sértődött beírogatás sem csak a seprőről állít ki bizonyítványt.
pjotrkolja 2012.03.27 20:37:20
@agresszív kismalac:
Nem, nem az.
Amikor a betanító szakmunkás kolléga kivitt terepre, a művezető annyit mondott csak, hogy "vissza ne hozd amíg a feje búbjáig nem lesz kormos".
Voltak is cifra esetek ... de máig nem feledem, hogy volt ingatlan, ahol erőszakolni kellett a dolgot, mert nekem kormosnak kellett lennem. :)
Volt minden ... 92 éves vak nagyika, 20-as nyikhaj, gégemetszett cigányasszony (jó fej volt), stb.
Néha el kell tudni szakadnia várostól. Falun más a helyzet, reneszánszát éli a fatüzelés (meg ami belefér). A vidéki seprő éhen hal ha nem seper (természetesen itt is van kivétel).
Vagyis:
A kéményseprő-ipari sormunkavégzés az valóbban nem "kimondott öltönyös foglalkozás".
Brúnó bizonyára direkt két számmal kisebb cipőt vásárolt télire, hogy az még garanciális időn belül elpusztuljon. Különösen vicces a cégvezető független szakvéleménye, aki szerint a belső szakadások "nem rendeltetésszerű használatból" erednek. Vajon mire…..
Újabb kedves kis történet a budapesti parkolás szépségeiről. Ezúttal Ingridet viccelte meg a Ferencvárosi Parkolási Kft.: fizetett volna még időben, de nem tudott, ezért most vonakodik kifizetni a büntetést: Tegnap du. a Vendel u-ban lévő Leövey Klára gimnáziumban volt dolgom,…..
Minden magyar ember tudja, hogy a kéményseprő név a bojtosúszós halhoz vagy a parkolóőrhöz hasonló ősmaradvány. Azok az emberek, akik ezt a nevet viselik, természetesen nemhogy nem szoktak kéményt seperni, de nyilván réges régen akkor is képtelenek lennének ilyesmire, ha nagyon…..
pjotrkolja 2010.06.28 10:32:09
@mityu: Gondolom, társasházban laksz és egyesített falú gyűjtőkéményetek van, annak a díja legtöbbször a közös költségből kerül levonásra, ... ha ez a helyzet akkor javaslom, hogy a következő évnyitó társasházi gyűlésen, nézd át az előző év pénzügyi kimutatásait, évente egy ezresed biztosan erre megy el ... ha nem th-ban lax, akkor nem tudom mi lehet az ok ... jószívű a kéményseprő ...

:)
pjotrkolja 2010.07.01 11:40:05
@sirsteve:
1. Ha bármelyik ág eldugul, a kazán vidáman letilt.
2. A legtöbb esetben egyetlen ventiről beszélünk. Koaxiális rendszer égési levegő ágában csak akkor lehet égéstermék, ha az elvezető rész nem tömör.
3. No látod, érted te ezt ... csak ennek tükrében nem értem az első két feltevésed. Hiszen a belső cső tömörtelensége esetén csak az égési levegő ágba áramolhat az égéstermék, ami akkor ugye kimutatható egy gázösszetétel mérővel.
4. Örülök hogy ebben egyetértünk.
pjotrkolja 2010.07.01 11:46:06
@sirsteve:
Nálunk Wöhler Econometer E98-asok vannak, azok mérik ... erősen a gyári adatok közeli értéket mérnek.
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
pjotrkolja 2010.02.12 15:29:35
@ZöldszemM2:
Soha nem is állítottam, hogy mindig minden előírás, vagy szabályozás a maximális legjobb. De mindig mind betartandó.
A legutóbbi jogyszabályváltozás alapján, ami módosította a régi 37/2007-est. és annak a 1. melléklet a 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelethez 9. táblázat szerint, egyszerűsített építési engedélyezési eljárás alá, vagy bejelentési kötelezettséggel egyidejűleg megkezdhető építési tevékenység kategóriájába tartozik, attól függően, hogy a meglévő épületben milyen átalakítások szükségesek a kivitelezés folyamán.
Érdemes elolvasni az általános előírások rész 12-13. pontjait, hogy ezek az eljárások pontosan mit is takarnak.
pjotrkolja 2010.02.13 11:57:03
@luciferc:
OK. Véleményem szerint azért jó a jogszabály, mert pl. a mi területünkön a az egyedi atmoszférikus égőjű gáztüzelőberendezések kéményeinek aránya "turbósokéhoz" kd. 70000:2000. Vagyis túlnyomó többségük még nem mesterséges elvezetésű.
A tulajdonosaik nem, hogy évente de leginkább soha nem nézették meg a berendezéseket gázszerelőkkel csak ha baj volt a kazánnal ... Az új kazánok tekintetében is csak addig van ez a "lelkesedés" amíg a gari megtartása miatt kötelező (a gyártó saját monopol helyzetben lévő szervizelőjével) a felülvizsgálat. Nem tudok mást mondani mint amit már mondtam, azért szükséges mert az emberek túlnyomó többségéből hiányzik az öngondoskodás legcsekélyebb szikrája is.
Hogy a koaxiális turbós rendszerek esetén a sormunkavégzés miért szükséges a kéményseprő-ipari felülvizsgálat ... pont a fentiek miatt, és mert minden kialakítás kvázi egyedi eset ... nyilván minimális veszélyt jelent egy egyszintes kertesházban a kazán felett tornyosuló 2m-nyi cső, míg sokkal nagyobb kockázatot jelenthet egy 100 éves polgári házban utólagosan telepített szétválasztott, akár 20 m-es rendszer, akár ugyanazon kazánnal a rendszer elején (közepén). (Ráadásul a szétválasztott rendszer ellenőrzéséhez nem is rendelkezik a legtöbb gázszerelő felszereléssel, mifelénk ha jól tudom nincs egynek sem.) És mivel te imádod a lobbitevékenységeket hangoztatni, nyugodj meg ... a gázszerelők, gázszolgáltatók, gépészmérnökök, kazángyártók ilyen irányú tevékenysége jóval erősebb mint a kéményseprőké, ki fog az kerülni a közszolgáltatásból. (legalább is a sormunka) ...
Ez majd akkor lesz érezhető veszteség (mégegyszer mondom, nem fővárosi cég) ha a társaságnál foglalkoztatott dolgozókra eső kéménydarabszám 4000-4500 alá esik ... akkor is inkább csak a dolgozói létszámban lesz változás. Jellemzően nagy bevételkiesést a nagyvárosokban (igazán nagy városok)fog okozni.
Egyébként megfordult a sokáig jellemző tendencia (csak gázkazán), ma már a legtöbb kivitelezésnél vegyeskazán, kandalló is szerepel a gáztüzelésű kazán mellett.
És képzeld, ha lejár a közszolgáltatási szerződés, az önkormányzatok itt is köthetnek mással szerződést.
Vannak még igazi, régivilágbeli Naiv Ügyfelek, akik a legelkoptatottabb, klasszikusnak számító átverésen is képesek úriember módjára felháborodni. Olyan alapigazságokon, mint hogy a magyar korlátlan mobilnet hazugság. Ismerjék meg Benedeket, akinek nem mondták meg, mit töltött…..
Akit még nem küldött el sértett műkovács az anyjába, az nem tudja, mi az élet. Akit még nem neveztek "nílusi palócnak", na az sem. Nekem, aki évek óta viselem a kemény, meszes páncélt, talán az itt következő volt az eddigi legviccesebb Homár-levelem. Attila a fejébe…..
Fórumokon és blogokon rengetegen szidják a mobilszolgáltatókat a sávszélesség drasztikus csökkentése miatt. Tavaly december elején, a sikeres eredménnyel zárult HSDPA-túra értékelése után megírtuk, hogy a mobilcégeknek lelassíthatják a hálózati forgalmat, hiszen az…..
A Homár prémiumhájtek hűtőt még nem vásárolt, az összes többi kategória kattog, berreg, füttyög. Akadt már olyan, ami a macskát is leutánozta, de a kedvenc az a kólaautomata volt, amelyik egyazegyben hozta a Star Wars hiperhajtóművét, csak közben nem ment sehova. F.A. nem…..
Vannak olyan közhelyes alapigazságok, amiket szitkozódásszinten mindenki elfogad, de talán pont emiatt nagyon ritka az igazi ellenpróbájuk. Ilyen például a címbe foglalt állítás. Köszöntsük együtt Gábort, a vakmerő, sőt szinte eszeveszett Homár-olvasót, aki nem maradt meg az…..
pjotrkolja 2008.10.02 10:13:11
Üdv!
Vodafone Office Box szerződés felmondással
sz@aroztam életemben a legtöbbet, kb 3 és fél hónap.
Az Office Box egy széllessávú wifis mobilinternetes kütyü, amúgy elégedetetek vagyunk vele. Már megelőzően is volt egy ilyen boxunk, gondoltuk veszünk mégegyet a kb 100 méterre lévő egységünkbe. Beszereztük, (nonáhogy pikk-pakk) csakhogy nem talált 3G kapcsolatot a kis drága. Az élet nem állhat meg, net kell ügyfélszolgálati emilre, sürge segítségkérő levél elment. (ebben már jeleztük ha nem lesz semmi akkor felmondjuk). 1 hét semmi ... kerestünk másik szolgáltatót egy nap múlva már ment is a net. A vodafone oldalról leszedett felmondó lap kitölt, megerősítésként cégfejléces pecsétes kisérőlevél, aláírási címpéldány csatolol, elküld levélben, faxon, mailen. Gondoltuk ennyi ...

1-2 hét beesik az első számla (noná hogy fullhónapos) meg egy levél, hogy küldenek valakit aki felderíti a hiba okát. Kicsit értetlenül álltunk a dolog előtt, de biztos ennyire zavarja őket az anomália, vizsgálgasák, közben telefon hogy a számlában szereplő (még nem is aktivált) box után nem fizetnénk, mivel hivatkozva az eddigi cuccokra, fél hónapja fel van mondva. Fiatal srácc Bp-ről le Békéscsabára, beméreget, kérdezget épületkialakításról stb. jelet Ő sem talál. Kicsit kerekre nyílik a szeme, miután mondom, hogy milyen rendes tőlük hogy felmondás után is érdekli őket az adott probléma. Srácc el.

Néhány nap és pár (a számlával, különszámlázással kapcsolatos) telefon után levél jön, hogy megvizsgálták, megállapították, valóban nincs jel. Ajánlanak jel erősítőt stb. :| ??
Telefonon jelezzük, hogy mi már felmondtuk meg méleztünk ... telefonos hang mondja, hogy mélről nem tud, a faxos leveles felmondásunk meg nem jó mert nem szerpelt rajta a négyjegyű azonosító ... félperc múlva az egész pakk elmegy mégegyszer minden formában, azonosítóval mindennel. (A kézhezvétel után ez miért nem tűnt fel nekeik, telefonon miért nem jelezték? Megjegyzendő, hogy számlatartozás esetén rögtön telefonálnak a másik boxon keresztül.) Néhány nap és újabb számla, telefon anyázás levélírás, dühös ügyvezető ... telefon stb.

Egyben jön a két box számlája és ez miatt már két havi tartozásunk van. Fenyegető hangú telefonhívás jön melyben irgum burgumozik a hívó, enmes egyszerűséggel leugatom, köpni nyelni nem tud, hebeg habog várakoztat, aztán jelzi, hogy akkor megterheli az eddigieket még egy hűségnyili felmondó díjjal is. Kiakadok, ... Ha nem képes szolgáltatni azt amire szerződtünk akkor semmis az egész, amúgy is menjenek a búsba, hebegés várakoztatás ... vegyem fel a kapcsolatot a dílerünkkel és az majd ad egy amúgy senki álltal még nem használt nyilatkozatot, no azt kell kitölteni és beküldeni. Kitöltés, fax, ajánlott, mail, galambposta ...

Harmadik számla is megjön, még mindig egyben a két box, felszólító sms stb. Lila köd, düh, meghatalmazás ügyvezetőtől, cégkivonat, aláírási címpéldány eddigi full levelezés kronológiai sorrendbe szedve, mélezés számlamásolatok (kb 2cm magas papírhalom), be a helyi vodához, ügyvezető felhatalmazással, 00-ás besorolással (még ölhetek is), megfenyegethetek, testi kényszert is alkalmazhatok stb.
Fél perc várakozás után, kedves nagydarab srác, full megértő, halálian alátámasztva minden mindennel, sűrű bocsánatkéregetés, jegyzőkönyv felvétel, jóváírás, bontási kérelem (sokadik forma), Ő ugyan módosítottszámlát nem tud adni de a központ (telefonon intézi az ügyfeles) már készíti postázza. Megint sűrű bocsika, ... 45 perc személyesen és minden meg van oldva.
Két nap múlva bocsikakérő telefon, levél, számla, plusz bónusz extra 2.000.- jóváírás.
Boldogság.

Néhány hete megelégedettségi felmérős kishölgy ... gondolhatjátok ...

:)))