Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alopex_lagopus (törölt)

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, nem túlzok. És nem is csak így gondolom. Így is érzem. Ez az érzés legalább négy éve bennem van. És napról napra egyre erősebb... Katolikus körökben (de talán keresztyén körökben úgyszintén) évek óta nagy divat szidni a szocikat, a komcsikat, ha nem is az egész…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.09 14:16:22
@volt filozófus: Mélyen egyetértek azzal, amit írtál. Szeretném, ha sokan, mind többen lennének olyanok, mint ő. Minta.
Szerbusztok pártában élő vallásos leányok! Nektek szeretnék most valami fontosat üzenni. Meg akarom oldani az életetek nagy kérdését. (Csak, hogy érdemes legyen olvasni a jezsuita blogot! :) Én csak tudom hogy kell férjhezmenni: a cölebsz lelkipásztorok értenek igazán a…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.07 19:39:04
@bölcsésztanár: ebben erősen kételkedem. Ha elődeink nem találták volna fel a kereket, akkor ma nem gurulnánk.
Kár, hogy a feminista szitokszó. Női jogok.
Akkor, amikor egy nőnek nem volt meg a tanuláshoz, művelődéshez, tulajdonhoz való joga, akkor bizony nem volt olyan vidám az élet. Tudod, ma is hány nőnek mondják meg otthon, hogy hol a helye? Nem a bantuknál, hanem itt.
A választás szabadságának korlátozása a baj. Hogy aki szereti a fakanalat és a tollseprűt, az maradhasson mellette, aki meg a tollat(George Eliot) és a szikét (Vilma doktorasszony), az azzal hadonászhasson.
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.07 19:42:37
@bölcsésztanár: oppsz, most olvasom tőled: férfiellenesség. Nemár! Ezt hol olvastad? Ez egy bődületes sztereotípia. Tudod-e, hogy nagyon sok férfi is - köztük egyetemi tanárok - részt vesznek ebben ma, hazánkban??
Asztrológia, okkultizmus, ezoterika - megannyi gyanús csengésű szó a keresztény füleknek. Mindez persze bizonyos fokig érthető is: az ilyesmi gyakran eltorzítja az igaz hitet, könnyen válhat "valláspótlékká" is. Ami azonban engem mindig fájdalmasan érint, hogy ezen a…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.06 14:54:05
@tintifu: Buddha megalkudott vele, tűrte.
A védikusokat csak egy picit, a Krisnásokat nem ismerem, de elhiszem neked.
A hinduizmus elfogadja, használja.
A zsidó vallás határozottan elutasítja.(A hivatalos, de itt is van némi felemásság - Kabbala.)

Ezt írtad : „Ám, kedves Alopex, míg nem hallgattál meg hitelesnek mondható asztrológust, aki mondjuk NEM ebből él, érdeke nem fűződik hozzá, és aki bizony ránézésre megmondja, hoyg az illető milyen főbb bolygó-hatásokat hordoz képletében, mik a hangsúlyosak, és mik nem, addig vajon mi alapján heherészel szerte a világba?
Nekem EZ a leginkább bosszantó, hogy bármi is az, amiről magvas véleményt próbálok alkotni, vajon megállja a helyét, míg nem szánok rá időt?
Míg nem kérdezek és járok utána. Hiszen milliókat mozgat meg, igenis, keresztény kölykök is oda állnak szüleik elé (ha mernek), hogy akkor mi van ezzel a kérdéssel, és akkor eszondjam neki, hogy haha fiam, csak nem hiszed, hogy a Rák ollóval rohangász. Nézd meg, ismerd meg, mi van benne, keress egy hitelesnek mondottat, kettőt, hármat, halélgasd,majd vesd el. De ne ítéld meg, míg NEM TUDOD mi az.”

Örvendek, hogy ilyen jól ismersz. Eszerint látnok vagy. Én inkább azt mondanám magamról, hogy vándor, „…ki sokfele bolygott, S hosszan hányódott, földúlván „ ezt-azt, „ … Sok nép városait s eszejárását kitanulta, S tengeren is sok erős gyötrelmet tűrt a szivében?” - De ez így nagyképű, és mégis sok igazság van benne.
Te honnan tudod, hogy én minek és milyen alaposan jártam utána? Mikor egy-egy válaszúthoz értem, kerestem. Nyitott voltam és vagyok, titokzatos volt, érteni akartam, belemerültem. Látom a határait, látom a határaim. Láttam és olvastam a külső alapján a leírásokat, képeket, melyek szerint nekem így meg úgy kellene kinézni, és nem, nem úgy nézek ki. Ezért emeltem ki ezt a részt. Ezt találtam viccesnek. Heherészni meg te szoktál. Erősen kétlem, hogy ránézésre - nem a képletre nézésre - meg tudja mondani, hol hat az én Plútóm. Én állok vele szemben, nézek merőn a szemébe, ő meg letapogat a ... nemtudommijeivel.)
Nem a többiről, magáról az egészről nyilatkoztam, mert akkor azt írtam volna: kételkedem, nem érzem a magaménak, azt tudom rá mondani, hogy van benne valami…, de. Hiányos a kép. Vagy csak kicsi része a nagy kirakónak.

Értem és megértem feltételezésed, de nem talált. Én is hasonlóan érzek, mikor itt néhányan minden sebre, kételyre, nehézségre nemes egyszerűséggel ajánlanak két Üdvözlégyet és három Miatyánkot, meg mondják, hogy imádkozz és majd megvilágosodsz.
Pace.

alopex_lagopus (törölt) 2009.05.07 19:19:59
@amancich: Hozok magammal némi alátámasztást is, de lapozható könyvekből is merítettem.

"Távol álljon tőlem, hogy döntőbíró akarjak lenni, vagy pláne, hogy megbántsalak, de példádból kiindulva tényleg nem tanulmányoztad a kérdést, vagy félreértetted a tipológia lényegét.

Lehet, hogy te olvastál engem félre. Én a külsődleges jellemzők alapján való megítélésben kételkedem..., főleg az arc tekintetében, hogy valaki ránézésre... (Jó, a belsőnél is vannak fenntartásaim, de egy-két fokkal kevesebb.)
Nos, a külsőről leírják, hogy ezmegaz a jegy ill. asc. ilyen és olyan külsődleges vonásokat tartalmaz. Ideális háztartásban legfőbb a tükör, ezért gyorsan előkaptam - nem mintha nem ismerném már elég régóta képes felem -, összevetettem az olvasottakkal. Hááát... :) Nem és nem.
OROSZLÁN
Külső megjelenése
_Széles arc, mandulaszem, kicsit pisze, széles orr, érzéki száj, "királyi" hajkorona, közepes termet, szőke vagy vörösesbarna haj, bátor, nyílt, sugárzó tekintet, egyenes, méltóságteljes tartás. (a tekintetem tényleg nyílt, de széles arccal nem tudok szolgálni)

Jó játéknak:
www.astrofaces.com/astrofaces/index.html
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.07 19:32:32
@tintifu: ahogy a blogbejegyzésben olvasható, vannak érzékeny(ebb) emberek. Én is. Mikor tini voltam, azt mondtam, van egy radarom, hogy érzem, érzek az emberekből - szándékot, hangulatot, felém való viszonyulást. Később olvastam, de igazából mindig féltem, hogy az érzések csalókák. Aztán két ember is mondta, hogy merjek bennük hinni, az érzések jók, a gondolatok vihetik félre. Még mindig van bennem eziránt egy pici kétely, de amikor mélyen hasít, akkor már nem kételkedem.
Azt írtad, hogy keressek egy olyat, aki nem kér fizetséget. Szerinted van olyan? :)
Elolvastam, amit először írtál, a 15 évről. Nekem messze nincs benne ennyi, ezért valószínű sokkal többet tudsz, mint én. Jobb akartam lenni, önmagam jobbá tenni, azt kerestem, hogy az általam negatívnak ítéltet hogyan tudom módosítani, techikákat akartam, erőt, mikor lehuppantam, mint egy kétéves, a hétsómra.
(Nah, a viccelődésből önvallomás lett, be is rekesztem a magam ülését :)
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.05 23:29:36
@Tóta W. Árpád: OK, betettem a könyvjelzőbe, végigolvasom.
Nem kikényszerítésre gondolok, hanem belátáson alapuló összefogásra.
A kollektív dolgok arra jók, hogy egy cél érdekében, egy valamilyen érdek mentén összejött csoport erőteljesebben tudjon fellépni.
A "szalámizás" visszafelé is érvényes.

Az kétségtelen, hogy ez a Gaskó-féle csoport a "sajátjai" körében sem örvend osztatlan népszerűségnek. Érdemes elolvasni a 1990-es évek elejéről való írásokat róla..., nem egy Grál-lovag, na.
De volt itt Suzuki is.

(Azt hittem, elszállt az írásom, mert jóideig nem jelent meg, sorry az ismétlésért.)
Miközben ezeket a sorokat írom egy Buddha szobor ül csendben, mélységes békében mellettem. Ebben az információ-dömpingben, amikor még a "no news is bad news"-ként van feltüntetve, olyan jó érzés rátekinteni a Megvilágosodott békés arcára, elmerülni rendületlen…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.05 18:28:59
@lakaj: Gandhi is érdekes ember... sok okos gondolata van, bölcs és békés, na, nem mindig :), maradéktalanul csak az állatszeretetünkben vagyunk egyformák.
(Majd megnézem, de mi köze ennek az asztrológiához? :)

@Ky-Lí: Köszönöm, örülök, hogy így fogadtad, kicsit tartottom azért, miután beraktam.
(A bölcsekkel ellentétben - korra való tekintet nélkül - kicsit szeleburdi vagyok néha. Többször.)
Sokáig úgy gondoltam, hogy az ország politikai életének rákfenéje az SZDSZ, hiszen törpe párt voltát meghazudtolva tolja magát előre, messze megelőzve még a nagy pártokat is - helyzetét zsarolásra használva. Egy barátom odáig ment utálatában, hogy hirtelen…..
Nemrég említettem, hogy kölcsön kérem Dr. Csernus Imre A nő című könyvét. Megtörtént... Most olvasom, még teljes véleményt nem formálhatok, de eddig reális az, amiről beszél... De ha teljesen olvastam volna már, akkor is azt az utat választottam volna, amit így is... Megkértem…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.05.04 17:12:32
@ige: szerintem bármelyik könyvtárból kikölcsönözhető..., nem fontos megvenni.

@kutya vacsorája: Csernus az emberek bizonyos típusával szemben alkalmazza ezt a stílust. Szerintem azokkal szemben, akik mindig mindent meg tudnak magyarázni, hogy mit miért nem tesznek, és mi minden akadálya van annak, hogy változtassanak.
Nem hinném, hogy olyan nőkkel találkozott csak, de ebbe a könyvbe azért nem a "jók" kerültek, mert az nem rázná meg a célközönséget.
A mai magyar házasságokban/kapcsolatokban rengeteg feudális elem van. Talán ezért is ilyen kevés a hozzászólásszám, mert sokan, még álnév alatt is szégyellik "bevállalni".
Volt egy interjú vele a Bookline-on, érdemes elolvasni. A könyv(ek)ről itt véleményt is lehet mondani, és itt olvastam jó egy éve, hogy több ember is volt páciense, és egy jó, érző pszichológus.
Lévén, hogy nem ezen ország határain belül születtem és már 20 éves is elmúltam, mire ideértem, így egy s más kimaradt az életemből. Például itt tanultam meg szeretni a Kádár rendszert (mert az is jobb volt, mint a Gyurcsányé - hallom), és arra is itt döbbentem rá, hogy a…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.04.30 22:52:30
@Joejszaka: "De mivel "gyümölcséről ismeritek meg a fát", ezért eszembe sincs az időmet Marx műveinek a mélyebb megismerésével tölteni, főleg, hogy nem a szakmám."

Pedig ahhoz, hogy valamit kritizáljunk, ismernünk kell valamelyest. Azt hallottam - lehet, hogy csak urban legend -, hogy a kettővel előző rendszerben egy pap jobban ismerte a marxizmust, mint a párttitkár.
Amit oly sokan és sokszor emlegetnek arról a bizonyos fürdővízről és gyerekről, nem ártana figyelembe venni. IV. Frigyes Vilmos idején eléggé elnyomták pl. a berlini munkásnegyedekben élőket, sok felvilágosult író - többek között a Grimm testvérek, Bettina Brentano von Arnim is felemelték szavukat ellene. Utóbbi sokat tett is, hogy enyhítse a nehézségeket. Nehéz lenne őket marxistának nevezni. Marx társadalomkritikája ma is megállja a helyét. (A közgazdaságtanhoz nekem van kevés közöm, de hozzáértők szerint ott is.) Ez ugyanolyan, mintha Rousseau nevelési elveit - a jó szakaszokat - azért nem alkalmaznánk, mert ő hogyan bánt a gyerekeivel.
Mindig, mindenki a szegényektől félt. Pedig senki sincs bebiztosítva, még te sem. És akkor jól jönne majd az együttérzés. A kapitalizmus nem jó. Ez van.
Jezsuita bloggerek Ki a felelős? 2009.04.23 17:58:00
A napokban kaptam egy emailt. Arról szólt, hogy valaki meglepődött, hogy bérmaszülőként nem fogadtak el egy elvált személyt, akinek új kapcsolata van. Mivel elvált, az egyház tanítása szerint nem vállalhatja a feladatot. Ma pedig órán az egyik tanárom, egy teljesen más…..
alopex_lagopus (törölt) 2009.04.30 21:47:18
@cziczmiczpindur: nekem is van egy kedves idős házaspár, akikről beszámolhatok neked. Ők Piliscsabán laknak, gyönyörű körülmények között, a részletek valahogy úgy, ahogyan azt @lakaj írta, nem olcsó.
Amit viszont észrevettem, hogy ugye miután itt csak idősek vannak, ezért a fő téma az "operálás". Ismerőseim szerencsés helyzetben voltak mostanáig, a betegség elkerülte őket - nagyjából -, kijártak, barátokat hívtak meg. Mostanság ők is igen keveset mozdulnak ki, és hiányzik nekik a fiatalság (középkorúság) zsivaja, az élet.

Van nekem egy(?:) kedvenc idézetem,egy nagyon igaz embertől, a mosolyról.
Tanulj meg mosolyogni.
A mosolyban mágikus erő rejlik.
Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra.
És aki harcol, az győzhet is.
(Marcus Aurelius)