Regisztráció Blogot indítok
Adatok
memo62

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kap kellő elismerést ez a nagyszerű hölgy. Pedig tulajdonképpen hálásak lehetünk Ibolya asszonynak. Az MDF elnöke két nap alatt két súlyos problémát is megoldott tempós politikai ámokfutásával. A magyar polgárok Ibolyának köszönhetően megszabadultak az egyre…..
memo62 2009.03.10 21:03:33
@Fonecker: Szerintem ne izgasd fel magad, sajnos altalanos jelenseg, hogy a politikai uszitasok miatt allandoan csak egymast ( a kulonbozo tarsadalmi retegeket) okoljak az emberek. Sajnos nalunk meg nem divat osszefogni a tolvaj kormany ellen es elzavarni oket illetve szamonkeri rajtuk az ellopott fel orszagot.
Itt a tobbseg mindenkit el akar zavarni dolgozni ( ami helyes is lenne) csak senki nem tudja, hol van ehhez elegendo munkahely.
Na most ne mondja senki, hogy a kozmunkasokat nem az adofizetok fogjak fizetni! Persze ok tisztabb lesz az orszag ez sem egy hatrany csak ez meg mindig nem igazan jelent valtozast.
Egyebkent nagyon sok rokkantnyugdijas szivsen vallalna reszmunkaidos allast, ugyan ugy a kisgyermekes anyak is, de hol van ma ilyen az orszagban?
Egyebkent pedig a masik nagy problema a feketemunka, de ha megnezzuk a mai adozasirendszereket akkor ertheto, hogy miert van ez igy, nem elvonasokkal kel elkezdeni rendet tenni az orszagban, hanem igenis tiszteseges megelhetes nyujto adozassal, ami mind a munkavallalonak mind a munkaltatonak megeri, hogy nem feketen mukodjenek. Nem hiszen hogy mindenki azert dolgozik egy vallalkozasnal feketen mert nem akar mashogy, hanem azert nem nem alkalmazak maskent hiszen ha mindenkit legalizalnanak, akkor csodbe mennenek emellett az adorendszer mellett.
memo62 2009.03.10 21:23:32
@stanmore: Hat ha neked Bokros jobban bejon! Bar szerintem az lenne csak a nagy balhe, mert elfelejti, hogy a szamok mogott emberek vannak, persze ez nagyszeru lenne a bankoknak :-)))
Konzervatórium Bokros-retro 2009.03.08 16:20:00
Bokros Lajos olyan, mint a fehér-fekete (mosás után sötétkék) kínai tornacipő. A kilencvenes években, amikor nekem ilyen kínai tornacipőm volt - gondolom nem kell részletezni -, az valami hihetetlenül cikinek számított. Adidast akartam vagy valami menő márkát, de hát arra nem…..
memo62 2009.03.09 14:01:18
@Karcolt lendület: Ez egy nagy szopas! Lesz itt minden csak fejlodes nem, adocsokkentesnek nevezett adoemeles, inflacio, a maradek orszag kiarusitasa, megadoztatott es Tb-ztetett nyugdij stb. Erdekes lenne.
 Ugyan egy év telt már el ama nevezetes népszavazás óta, de az utóbbi időben annak értelmezése többször is napirendre került, leginkább a miniszterelnök jóvoltából. Gyurcsány Ferenc aktuális turnéján  hivatkozott rá abban az összefüggésben, hogy ez volt az a…..
memo62 2009.03.09 13:43:53
memo62 2009.03.09 13:53:57
@prolee: Szp uj vilag!!!!
Vastagbőr Legrosszabb esetben 2009.03.06 14:01:00
Addig is, míg Zero elkészül az argentínás poszttal, nézzünk egy másik, kicsit távolabbi jövőképet hazánk számára. Ízlelgessük: "A kormánypárti Népszabadság tizenkét oldalon méltatta a 70. születésnapját ünneplő Gyurcsány Ferencet. Az újság kiemelte a 27 éve az…..
memo62 2009.03.08 13:05:26
@Jozicsenko, aki inkább lenne pék...:
Es hol van hozza eleg munkalehetoseg???
memo62 2009.03.08 20:48:13
@Jozicsenko, aki inkább lenne pék...: Ok es ki fogja fizetni ezeket a bereket, gondolod lesz ra vallalkozo vagy majd szepen ezt is az allam, onkormanyzat fizeti?
Paranoid Android A remény embere 2009.03.07 09:23:16
      Különös, de Orbán Viktor élete legjobb beszédét mondta el tegnap. Azért különös, mert sem a helyzet, sem a pártelnök elmúlt években mutatott politikai és retorikai teljesítménye nem predesztinálta erre. Ezt még az a lényegtelennek kevésbé tekinthető…..
memo62 2009.03.07 17:43:54
@rockjano: Egyebkent meg a gyereknek is el lehet magyarazni, hogy miert nem kaphat tobb sutit, talan meg kenne probalnod!
memo62 2009.03.07 21:45:53
@rockjano: Ha azt tanulja, hogy a szulei is hazudnak, akkor o is hazudni fog, persze ertelmesen elmagyarazni, hogy mit miert nem lehet (vagy lehet) az mindig sokkal munkaigenyesebb.
Werner Faymann osztrák kancellár azt találta volt mondani, hogy tovább kellene lépni azon, hogy minden ország saját maga próbálja megoldani a válságot, közös erőfeszítésekre van szükség. Ez egészen konkrétan azt jelenti, hogy Ausztria szerint is közös fellépésre van szükség…..
 Először beszélt Magyarországról Barack Obama amerikai elnök. Igaz, nem éltanulóságunkról, a sárga villamosról vagy anyám tyúkjáról szónokolt, hanem inkább aggodalommal emlékezett meg rólunk. Gordon Brown brit miniszterelnökkel való találkozása után arról beszélt: meg…..
 Nem lehetett jó Gyurcsány Ferencnek lenni tegnap. Az illető az EU tagállamainak válsággal foglalkozó, rendkívüli brüsszeli értekezletén 180 milliárd eurós stabilizációs programot kezdeményezett a kelet-európai országok, köztük az államcsőd szélén járó Ukrajna…..
Paranoid Android Forradalom előtt 2009.02.19 09:30:55
    Szeretem a rendet, de ezt a rendet már nem lehet szeretni. Nem vagyok forradalmár alkat, nem szeretem az elszabadult indulatok és az elszabadult szerencselovagok véres táncát az utcán, az ugrást az ismeretlenbe de, őszinte megdöbbenésemre és riadalmamra mostanában…..
memo62 2009.02.22 11:26:21
@manager2008: Tudod nem eleg felulni a magas beosztasba es csak az elonyeit kihasznalni a dolognak, ugyan akkor rettegni barmi egyeb lepestol, hiszen azzal elveszitheto a zsiros allas. (volt szerencsem talalkozni parral, de nem tartom oket kulonleges kepessegu embereknek) Szerintem csak szegyen ami az orszagban folyik, szegyen a vezetokre nezve, de szegyen a valasztokra nezve is, hiszen ok valasztottak (ami rendben is van, csak amikor felismertek, hogy tevedtek, akkor merni kell valtoztatni.)
Egyebkent meg aki ra tudna venni ez a nepet a lampavas megoldasra, az valoszinuleg eleg eros egyeniseg ahhoz is hogy valtozasokat erjen el. Lehet hogy ezzel most nem ertesz egyet, de ha belegondolsz, hogy mindenki sir de csak abrandozik a lampavasrol, tehat eleg kemenyen kenne rugdosni ez a nepet a megvalositashoz.
memo62 2009.02.23 10:09:40
@manager2008: Es mennyivel lesznek jobbak a spontan lazadasok egy szervezetten vegrehajtott forradalomhoz kepest? Szoval az ausztralok mar reg lelottek volna a kormanyt!!!!
memo62 2009.02.24 10:36:23
@manager2008: Sajnos csak a diktatura segit, mert az orszag erkolcsi szinvonala a banyaszbeka sege alatt van.
Otlet azonnali erkolcsi tisztogatas a kormanyon kezdve es onnan haladva lefele. Eros es megfizetett rendorseg (akik nem a bunozokkel paktalnak), kokemeny jogi felelossegre vonas. Es meg sorolhatnam. Valamilyen oknal fogva ez az orszag keptelen demokratikus korulmenyeket teremteni es normalisan elni, itt csak akkor lenne rend ha diktatorikus eszkozoket hasznalnanak.
Valahol ez egy nagyon elszomorito kep.
Nem igazan latom a jovot, illetve amit latok az egy onpusztito jovo egy tarsadalmilag szethuzo, bunben dagonyazo orszag amelyik mindent lerombol ami csak ertekes lehetne.
A legnagyobb ellensege onmagunknak vagyunk es nincs egyetlen arra utalo jel hogy ebben valaha valtozas legyen.
Ma meg ugy ahogy van egy gyonyoru orszagunk, ami adna eleg lehetoseget a gazdasagi felemelkedesre, de nincs egy erett felnott tarsadalmunk, nincs tarsadalmi osszefogas.
Bar miert is csodalkozom ezen, hiszen csak meg kell nezni a kivandorolt magyarokat, minden egyeb nemzet egy idegen orszagban kozossegeket alkot, csak a magyar NEM.
 Rövid idő alatt másodjára fordul elő, hogy egyetértek a miniszterelnökkel.Az első a Szerbiának nyújtott gáztámogatás volt januárban, ez különösebb belpolitikai vonzattal nem járt. Most azonban egy lényeges, csak bennünket érintő kérdésben is elfogadom az…..
memo62 2009.02.22 17:24:50
@Szibarita: Tudod nem az a gond ha valaki gazdag de megdolgozott erte, de a mi milliardosaink tolunk loptak ossze a penzuket.
memo62 2009.02.22 18:52:56
@a katona fehérben: Talan nem a legjobb befektetes bevasarolni belole :-)))
killtheradical Vakvagányság 2009.02.19 07:16:00
A nagy adó-, strukturális, világválság és minden reform, v 3.12 (béta): 2009., Július Mínuszok: Munkáltatói járulékcsökkentés: 81 milliárd. Magánszemélyek különadója: 10 milliárd. SZJA és adójóváírás változtatása: 35 milliárd. Összesen: 126…..
Gyurcsány tegnap a blogján folytatta az ámokfutását, de most megint feljebb kapcsolt egy fokozattal. A Vastagbőr teljes stábja elhűlve olvasta a legújabb agymenését:  "Azt gondolom, akkor működik jól az adó- és szociális rendszer, ha egyszerre felel meg két igénynek. Az…..
  Eddig nem írtunk a Provident reklámokról, mert túlzottan magas labda: ostoba, gusztustalan és kész. Most viszont addig húzogatták a nagy magyar oroszlán bajuszát, míg az felugrott, és elment egészen a gonosz székházáig és ott tüntetett. A gyorskölcsönös pedig,…..
memo62 2009.02.18 22:50:58
@jemo: Nem lennek buszke ere a szolgaltatasra hiszen maximalisan kenyszer helyzetben levo emberek kihasznalasabol szerez oriasi hasznot, ami valojaban uzsora.
Tegnapig még reménykedtem, de ma már azt hiszem nyugodtan kiegészíthetjük Könyves Kálmán mondását a strigákról a csodákkal is. Strigákról és csodákról pedig, mivel nincsenek, említés se tétessék. Ja, és természetesen felvehetjük a sorba a gazdaságélénkítő programokat,…..
memo62 2009.02.18 10:27:19
@Vidéki: Mibol gondolod hogy ez cselekves? Nekem ugy tunik ez mar megint csak egy kis maszatolas megprobalnak ugy tenni mintha csinalnanak valamit, de kozben semmit sem csinalnak.
 Egy 30 fős csoport támadt az Iváncsik Gergő kisfiának születését ünneplő veszprémi kézilabdacsapat tagjaira egy szórakozóhelyen. A csapat román beállósát, a 26 éves Marian Cozmát halálra késelték. A második számú, horvát kapust, Ivan Pesicset vesén szúrták, el…..
  Azok a svéd páciensek, akik az umeå-i egyetemi kórház ortopédklinikájára kerülnek, és nem hajlandóak letenni a cigarettát, elfelejthetik az operációt. Az egészségügyi tanács kritizálta az új követelményt, mondván ez ellene van az ellátáshoz való általános jog…..
A képviselői vagyonbevallások kapcsán sokakban felmerül a kérdés, mit csinált Gyurcsány Ferenc azzal a cirka 115 millió forinttal, amit tavaly keresett? Persze mondhatnánk, Izom Tibor bölcs szavait idézve: Közöd? Köcsög!De, ha már egyszer kötelezően nyilvánosságra hozzák…..
memo62 2009.02.04 15:22:36
@thorpe:
A jelenlegi valóság inkább a felé közelít, hogy az ellentétek hatására kiírtjuk a cigányokat, nyugdíjasok, gyerekeket, munkanélkülieket aztán majd továbbra sem értjük, hogy miért nem lesz semmivel jobb nekünk.
memo62 2009.02.04 15:30:14
@thorpe:
Ebben tökéletesen egyetértünk. Sajnos nem lehet az embereket felébreszteni, inkább bele döglenek abba, hogy mások manipulálják őket. Lásd Hitler
memo62 2009.02.04 15:34:20
@thorpe:
Ezeken már túl kellett volna esni, de 20 éve csak hülyítés folyik, de a valóságban semmi nem változik, illetve sem sem mutat pozitív irányba.
Őszintén mondom, nagyon szeretnék végre végignézni egy olyan kormányülést, amelyen éppen a gazdaság kifehérítéséről tárgyalnak. Ugyanis már halálosan kíváncsi vagyok, hogy vajon kik lehetnek azok a "közgazdasági (vagy egyéb) szakértők", akiktől a kormány az…..
Konzervatórium Oszoljanak! 2009.01.27 17:34:00
A Fidesz kezdeményezi a parlament feloszlatását és az új választásokat - szól a nap híre.Mivel most mindenki ezen fog rugózni, kérődzni, rágódni, dobálják ide-oda, ízlelgetik, elemezgetik, nézegetik és kóstolgatják, ezért mi most rövidek és tömörek leszünk. Tehát. 1.…..
memo62 2009.01.28 00:42:58
@zsögödbenő: Régen rossz ha a politika csak a preferált társadalmi rétegnek kedvező, hiszen ma is ez megy a preferált réteg pedig a kormányzatban résztvevő tolvaj banda.
memo62 2009.01.28 01:49:05
@zsögödbenő:
Kösz a helyesbítés. Szerintem a preferált réteg mindenki aki dolgozni akar (vagy már ledolgozott sok-sok évet), a nem preferált réteg pedig a naplopók és tolvajok csoportja.
Ha a mai tolvajoktól visszavennénk amit összeloptak, akkor sokkal jobban állnánk.
Csak sajnos az emberek többsége hagyja magát befolyásolni általuk és így csak egymást marják a különböző társadalmi rétegek ahelyett hogy rádöbbenének, hogy a többség ugzan azt akarja, TISZTESÉGES MUNKÁVAL, EMBERI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLNI ÉS PERSZE JÖVŐ A GYEREKEINEK.
De sajnos csak azt látom hogy mindenki a másikra mutogat, mert a nyugdíjas..., mert a közalkalmazott...., mert a vállalkozó..., mert a gyerekesek stb. Pedig a probléma valójában az, hogy amit az állam beszed (ami túl sok ahhoz képest, mint ami a befizetők zsebében marad) és felhasználhatna értelmesen, azt jórészt csak ellopják.
Ha az a példa hogy a kormány lop, csal hazudik akkor mi várható el társadalmiszinten?
Egy fiatalember alatt beszakadt a Fertő tó jege. Kimászott a lékből saját maga(!), és odakísérték a parton álló "Concorde Soproni Speciális Kereső és Felderítő Mentőcsoport- Önkéntes Tűzoltóság" autójához, ahol kapott meleg ruhát és bögre forró teát. Ott…..
memo62 2009.01.27 12:18:10
@Egy nyugdíjas: Sajnos az ilyen őskövületek, miatt lehet ma Magyarország minisztere egy idióta. Köszönjük, hogy segít nekik szétlopni az országot.
Válasz bbjnick és Gasper blogfeleimnek.Nemzet, vagy elit? Önrendelkezés, vagy messiásvárás? Beszéd, vagy tett? Jövő, vagy jelen?Egy kis purgatórium a múltunknak, hogy aztán felvállalhatóan, tisztán támaszkodhassunk rá, vagy véget nem érő viták a konszenzusra való törekvés…..
 Az SZDSZ volt elnöke, jelenlegi országgyűlési képviselője politikai pályafutásának levezetéseként (némi nagypályás ingatlanbiznisz mellett) előszeretettel nyilvánul meg vélemény-műfajokban a médiában. Egy ideje műsort vezet a Klubrádión, hétfő óta pedig…..
Tudtad? Mire elég 104 ezer forint? 2009.01.24 08:31:00
 Úgy tűnik, a posta másodszor is nekifut a 4800 darab kerékpárról szóló közbeszerzésnek. A tavalyi zátonyra futott tender után, idén is megpróbálják. A tavalyi kiírásban még 1,1 milliárd forintért akarták beszerezni a bicikliket, idén már 500 millióból is meg tudnák…..