Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ladamus

52 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szent Ilona November - december 2022.01.07 22:57:54
Meg kell állapítanom, hogy nem vagyok egy nagy naplóíró. Eltelt két hónap és semmi. Mentségemre legyen mondva, hogy a szigeten az élet egyáltalán nem unalmas. Persze nincs olyan értelemben vett szórakozás, mint Budapesten, vagy Londonban. Van viszont sok más. November nagyrészt azzal telt, hogy…..
Szent Ilona Belerázódunk 2021.10.21 10:23:10
  Kezdjük megismerni a dolgok működését itt. Vannak dolgok, amik hasonlítanak az európai élethez és van rengeteg ami különbözik. Az egyik ilyen a dolgok beszerzése. Első ránézésre. Minden a nyugati minta szerint zajlik. Van kisbolt, van szupermarket. Ezekben viszont sokszor nagyon kevés élelmiszer…..
Szent Ilona A karantén képei 2021.10.03 18:16:09
  A Titan Airways gépe szállított minket.     A zsebkendőnyi repülőtérről minket a karanténbusz, a csomagokat a karantén terepjáró vitte a szállásunkra.     A szállás egy bungaló. Van benne minden ami kell, még iható csapvíz is! Útközben, egyelőre még csak a kocsiból csodálhattuk meg a…..
Szent Ilona Megérkezés 2021.09.29 03:41:44
  Szent Ilonára a megérkezés igen lassú. Az utazás sem gyors, a megérkezés azonban sokkal lassabb. Megérkezni egy ismeretlen világba. Megérkezni a lassúságba.   A COVID világában utazni sem egyszerű. Először is kell egy teszt. Mindenkinek, az ötévesnek és a hétévesnek is. Ott toporogtunk a…..
Úgy látszik, hogy Kásler Miklós lesz az új Emberminiszter. Hogy ez jó-e vagy sem, azt nem tudom. Lesz-e politikai mozgástere? Lesz-e súlya a kormányban? Van-e bármiféle politikai szándék a magyar egészségügy fejlesztésére, előrelendítésére, a romlás megállítására? Mindezt nem tudjuk. Azt gondolom,…..
Politika 2018 Választások 2018 2018.04.28 13:13:23
A budapesti és különösen a külföldön élő értelmiség és polgárság megdöbbenéssel vette tudomásul a FIDESZ kétharmados győzelmét. Sőt. Tudomásul se igen akarta venni, hiszen ismerősei, barátai közül senki sem szavazott a FIDESZre. Az ellenzék mielőtt végleg dugájába dőlt volna, csalást emlegetett, meg…..
A politika most és mindig a közös ügyek intézéséről szól. Arról, hogy hogyan tudnak emberek megállapodásra jutni arról, hogy hogyan akarják az életüket alakítani. Milyen körülményeket szeretnének, mely viselkedésformákat tartják jónak, melyeket károsnak, milyen államot szeretnének. Ebben az…..
 Ma visszatértünk Moszkvába, közben megállva három helyen. Az elsőt Rosztov Velikijnek, Nagy Rosztovnak nevezik. Ez egy nagyobbacska falu, poros utakkal, lerobbant házakkal és teljes egészében a szovjet időket idéző hangulattal. Meg a közepén egy megdöbbentő…..
 Hajnali háromnegyed hatkor találkoztam az idegenvezetővel a hallban. Átmentünk a jelzett helyre a főút túloldalán. Számos busz húzott el az orrunk előtt, de 10-es egy szál se. Végül egy egyes megállt és megkérdezte, hogy hova megyünk. Mondtuk neki. Oké, akkor ő elvisz.…..
Ma Szuzdalban ébredtünk, ebben a falu-városban, ahol a város közepén időnként van egy-egy legelő, vagy épp nagobbacska patak rajta fahíddal. Jut vagy 50 templom a tízezer lakosra. Nagy sétát tettünk a városban, sajnos egy skanzenben kezdve a napot, ami szép-szép, de jóból is…..
 Reggel hosszabb búszúttal indultunk kifelé Moszkvából. Az úticél Vlagyimir volt. Ezt a regi orosz várost valamikor a X. században alapította Vlagyimir kijevi fejedelem. Két szép székesegyház áll itt a XII. századból és egy kicsit későbbi kolostor is. Maga a város…..
ladamus Medve 4- Moszkva 4 2011.08.25 21:58:06
 A mai napon kezdődött a szervezett program. Sose szerettem az idegenvezetős városnézést és ez ma sem változott meg. Ilyet többet nem csinálunk! Na, mindegy. Volt egy buszos körberohanás, ami annyiban jó volt, hogy a metrózós, itt-ott felbukkanós nézegetés helyett adott egy…..
ladamus Medve 3 - Moszkva 3 2011.08.24 22:03:28
 A mai nap kiadós alvással indult. Nyammmm. Sosem tudok betelni az alvás örömével, így ez is a hedonizmus egyik formája.   A napot a Kreml megismerésére szántuk. Kiadós sorban állás után sikerült jegyet szerezni, igaz, csak a templomokba és az Arzenál…..
ladamus Medve 2 - Moszkva 2. 2011.08.23 20:49:25
A mai nap orosz reggelivel, tehát kásával kezdődött. Perverzióim egyike, hogy ezt igen kedvelem. Reggel a Pusinról nevezett Állami Szépművészeti Múzeum felé vettük. Ez Budapesthez hasonlóan a nem-orosz műkincseket rejti. Amolyan múzeumi negyed közepén álló neoklasszicista…..
ladamus Medve 1. - Moszkva 2011.08.22 20:53:56
Hajnali kelés, reptér, repülő. Minden hibátlanul működött kivételesen. A Seremetyevo repülőtéren már vártak ránk. Nem különösebben barátságos hely a repülőtér, de régi gúnynevének (Semerreretyó) már nem felel meg: minden szükséges felszereléssel rendelkezik. Sofőrünk…..
ladamus Medve -1 2011.08.22 01:07:17
 Kedves Olvasóm, ha Létezel! Angliai kirándulásunkról szóló beszámolóm csonka maradt, nem is fejezem már be, főként, hogy új kaland kezdődik: ezúttal Moszkva és az orosz aranygyűrű városai a cél. Mielőtt elindulnánk egy linket teszek még…..
ladamus London 1. 2011.08.04 11:02:41
 Első szabad londoni napom nagy alvással kezdődött. Végül mégis nekiindultam a városnak. Úgy tűnik, hogy ez volt itt az év legmelegebb napja, így hűvös múzeumokat kerestem fel. A Victoria and Albert Museumban nem sok változott ahhoz képest, hogy néhány éve benne jártam,…..
 Az esemény utolsó napja volt a mai. Délelőtt kissé más csoportbeosztásban dolgoztunk, ami igen előnyösnek bizonyult, mert a vizsgázók tömegétől elválasztva egy kb. 20 fős ZNKR csoportba kerültem, ahol két 7. danos tanár segített, javítgatott bennünket mintegy két és…..
ladamus Stevenage 4. 2011.08.02 21:20:43
 Az iai szemonárium második napja különböző csoportokban vette kezdetét. A vizsgára készülők ZNKR iait, a többiek ryu ha szerint koryut gyakoroltak. A kíváncsiság persze a koryu csoport felé húzott, de végül mégis maradtam a vizsgázók csapatában, hátha sikerül valami…..
ladamus Stevenage 3. 2011.08.01 03:22:23
 Napunk kezdetét némileg nehezítette, hogy épp pályafelújítást végeztek ezen a szakaszon, ezért vonatpótló busszal utaztunk, ami alig háromszor annyi idő alatt teszi meg az utat, de még így is időben odaértünk...  A mai nap a dojoban mintegy másfél óra gyakorlással…..
ladamus Stevenage 2. 2011.07.31 01:40:44
 A jo szeminárium második napja a koryu jegyében telt. Otake sensei különösen formában volt a mai napon. Láthattuk a fukuokai és a tokiói stílus közötti különbséget: az előbbi nyersen célszerű, az utóbbi kissé kendósabb, rafináltabb. Láthattunk két hacsidant játékból…..
ladamus Stevenage 1. 2011.07.30 09:07:18
  Reggel megkíséreltünk praktikus és relatíve olcsó 7 napos vasúti bérletet vásárolni a Welwyn Garden City - Stevenage viszonylatban. Ez 3:1 aráyban sikerült is, Zoli igazolványképét ugyanis felismerhetetlennek minősítette a Britrail jeles képviselője, így ő 10 darab…..
ladamus London - Welwyn Garden City 2011.07.30 09:06:00
 A mai nap utazással telt. Rövid körülnézés Hendondban, majd irány a vasút, onnan Luton Airport Parkway, ahol találkozás a fiúkkal. Majd várakozás Godot-ra, illetve a 366-os buszra, majd mintegy 40 percnyi buszozás következett az angol kultúrtájon át. Végül megérkeztünk…..
ladamus London 1-2. 2011.07.28 01:38:23
 Első londoni napomat teljesen, a másodikat is jórészt a munka töltötte ki. Az első napba belefért azért egy hétmérföldes hazaséta a belvárosból szálláshelyemre Hendonba keresztül a Regent’s Parkon.   A második napra a Hyde Park jutott: azon kellett keresztül…..
ladamus Asztragalosz 2011.06.15 04:02:00
Asztragalizomen. Asztragaloszozunk. A szó hangulata szerint asztragoloszozgatunk. A sztoában kiabálnak a kofák, mi meg itt ülünk az oszlopcsarnok hűs sarkában. Ülünk: ő meg én. Ő, mint a hároméves kisgyermek és én. Már zsibbad a lábam, de ülünk és játszunk. Körülöttünk…..