Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boroscimke

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csütörtöki vylyanos bejegyzésben már említettem, lesz másik is, a rövid bemelegítés után ugyanis ráfordultunk az osztrák termékekre a borozóban. Burgenland második legfontosabb fajtája a zweigelt, mindjárt a kékfrankos után, sok-sok jót készítenek belőle. (Mindazonáltal…..
A Művelt Alkoholista Jobbos borok 2009.10.07 08:59:00
A múltkori bordói kóstolót újabb követte, ezúttal a jobb parti borokat tanulmányoztuk a Borkollégiumban. Ha egyszerűen meg akarjuk különböztetni a két part borait, akkor a fajtaösszetétellel tehetjük ezt meg. A bal part jellemzően cabernet sauvignon hangsúlyos, a jobb parti…..
Rebloggolni nem tudom úgy, hogy az eredeti poén megmaradjon, és az ötletet és a munkát ne lopjam el, ezért az eredeti kérdésre - aminek megválaszolására amúgyis csekély esélyünk lehet - a választ vegyük adottnak: a kép a Romanée Conti birtok Vosne Romanée-ban fekvő területén…..
Meglehetős rutinnal ismerem már föl a bullshitipar legveszélyesebb szövegeit: kiszúrom azokat a stíluselemek, nyelvi formulákat, logikai bukfenceket, amelyek biztosan jelzik, hogy itt egy professzionális (vagy amatőr) kamugyár próbál a nyakunkba sózni valamit. Amikor kezembe került a…..
Hogy milyen olaszrizlingje van, az sok mindent elárul egy pincéről. Ha számomra ismeretlen területre tévedek, és a kínálatban szerepel, akkor általában vele kezdek. Beszédesnek, sokszor árulkodónak bizonyul, hogy mit tudnak, mit akarnak kihozni ebből a fajtából. Ezen a téren a…..
A Magyar Bor Akadémia nyilvánosságra hozta Az Év Bortermelője díj öt jelöltjét. A sokszor hírbe hozott dr. Lőrincz György ismét rajta van a szűkített listán. Az öt kandidátus: Konyári János (Balatonboglári Borvidék), Légli Ottó (Balatonboglári Borvidék), dr. Lőrincz…..
A Művelt Alkoholista 1956 2008.10.02 12:02:00
Néhány hete tartozom magamnak és az olvasónak egy beszámolóval az Oremusnál tett látogatásomról. Amelyről már csak azért is muszáj írnom, mert életemben először ittam öregebb bort nálamnál, és nem bántam meg. Jártam már egyszer olyan kóstolón, ahol kedvenc hegyaljai…..
2007-hez képest nagyot léptünk előre Brüsszelben: éppen kétszer annyi magyar bor kapott érmet, mint tavaly. Bock József duplázott, sőt triplázott és a BB is megismételte a tavalyi sikert, igaz, most chardonnay-val. A Vylyan pedig aranyat talált a nem is túl drága Montenuovóval.…..
Legek vajúdtak és dicstelen cincogás lett a vége. A brit Decanter – a világ legszerényebb bormagazinja – egyszer már nekifutott a nagy olasz megmondásnak, aztán még ugyanabban a számban tökön szúrta magát. Most egy éven belül másodszor fordították a kést maguk ellen.…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a Bortársaság jó lóra tett a St. Andrea pincészettel. A profin dübörgő marketinggépezet és a jó borok hamar a hazai mainstreambe röpítették Lőrincz György nevét. De hogy a népszerűség a szentandi-szortiment árát ilyen magasságokba fogja katapultálni,…..
Balatonszőlős és Csopak után ellátogatunk Dörgicsére, ahol érdekes meglepetésekben lesz részünk. Ezután átruccanunk Szőlősgyörökre, Légli Ottóhoz, egy neve ellenére kedves rizlingért. Három tétel – az olaszrizling három nagyon különböző arca. Szándékosan sem…..
Reagált az év borászás történet fejleményeire a Vylyan birtokigazgatója. Ezt máris közöljük. A benne található kérést akceptáljuk. Azt azonban nem tudjuk megtenni, hogy kivesszük a rendszerből a borászatot, és minden megy tovább békében, mert szisztémánk nem bírja…..
boroscimke 2007.12.13 14:12:47
A mi Krémer Matyink nemcsak Tokaj New Yorkig tolt bástyája, de a legjobb tollú borírók egyike, aki eszmefuttatásait előszeretettel ágyazza szélesebb kulturális kontextusba. A New York Sunban nem rég megjelent cikkében Henry Jamest hívta segítségül, hogy a Királyudvar 2005-ös…..
Milyen örvendetes, hogy a fiatalok egyre odaadóbban érdeklődnek a borkultúra iránt. Milyen nagyszerű, hogy a magyar kormány is szereti a bort. (Igaz, hogy inkább csak a vöröset és a száraz fehéret, a tokajit nem nagyon, mégis.) Milyen kár, hogy még 2007-ben is megszívathatják a…..
boroscimke 2007.09.17 15:35:42
www.decanter.com/news/117640.html#
máshol is akadtak hasonló problémák a világban már, mint Tokajban nálunk most... erre most leltem, lehet, hogy lerágott csont amit találtam, de nem gyenge
boroscimke 2007.09.20 16:56:57
www.decanter.com/news/144342.html
mindenhová elért a hír:)
A Művelt Alkoholista Fehérország 2007.09.14 06:17:00
Egyszer, nagyjából két-három-négy éve, arról beszélgettem két Konyárival, hogy hiába kellene Magyarországnak adottságai miatt is fehérborcentrikusnak lennie, hasztalan várjuk az igazán nagyszerű szárazakat. Azt a társalgást nemrég Konyári Dániel idézte fel, miután szóba…..
Mithras vagy Mythras Indiából elszármazott, előbb perzsává, majd rómaivá lett napisten, kis keresztényellenes éllel, mint Barangó a Tilosban, később meg már majdhogynem keresztény (gyanúsan közeli időpontra esik a születésnapja Jézuséhoz, például), egy fertőrákosi…..
A fehérben kezdett ömlesztés második része következik, amelyben elég sok nem eléggé izgalmas vörösborról lesz szó, noha mint mindig, ezúttal is volt szerencsém többé-kevésbé érdemdús kivételekhez.Garamvári Sínai-hegyi Cabernet Sauvignon 2002A Sínai-hegyi CS a 90-es évek…..
Nem maradhatunk örökké másodrendű EU-tagok! – kiáltja elkeseredetten Jásdi István az Indexen közzétett írásában. A jegyzet fontosabb megállapításai: a kormány nem volt képes megvédeni a magyar bortermelők érdekeit, az EU régi tagjai jól átvágták az újakat,…..
A magyar syrah története egyelőre jellegzetes Kárpát-medencei íven halad: gyors siker és hurrá, aztán józanodás és tanácstalanság, végül depresszió és hullaszag. Talán még jöhet Bacsó Péter, hogy abszurdba fordítsa az abszurdba fordíthatót.Amikor föltűntek az elsők,…..
A Művelt Alkoholista Egy kis Bové 2007.06.25 00:39:00
Nem bor, de az is. Mezőgazdaság. És egy francia paraszt. Vagy műparaszt inkább. José Bové, a McDonald's-romboló, a génkezeltkukorica-pusztító Walesa-bajszos agrárradikális nyilatkozik. Itt tessenek elolvasni. (Azt mondja, hogy a mezőgazdaságban káros a szabad piac.)..