Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Birkesz

0 bejegyzést írt és 554 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy, hogyan juthatsz(hatnál) ingatlanhoz, ha nincsenek módos családtagjaid, szüleid se tudnak/akarnak segíteni, nem örököltél, nem te vagy a multivezér 500ezer forintos fizetéssel, csak egy sima kis egyéni vállalkozó, aki papír alapján még csak nem is hitelképes. Először is kezdjük, ott, hogy nem…..
Birkesz 2020.06.26 21:52:11
@barlangaszmilan: Olvasd el még egyszer ezt a mondatot:
"Gazdasági épület, pince ugye nem lehet, még akkor sem, ha már jobban néz ki, mint egy sima lakóház."
Vagyis a poszter is pont ugyanazt írta, amit te is: lakóház kell legyen.
Birkesz 2020.06.27 11:02:32
@barlangaszmilan: Sajnos akkor rosszul érted :)
Egyébként, ha belegondolsz, úgy a mondat második felének értelme sem lenne.
Birkesz 2020.06.27 11:05:17
@Nancsibacsi: "Ha az 5+5 millióban gondolkodsz, akkor nyugodtan nézelődj Borsodban"
Vagy Zala, esetleg Vas megye határmenti kis falvai. Itt legalább az osztrákok is közel vannak.
NemGogol Szellemi polgárháború 2019.02.01 11:51:43
A gyűlöletet sugárzó és azt felerősítő, a gyűlölet irányát kijelölő plakátrengetegről szokás megemlíteni, hogy sok milliárd forint közpénzbe került. Pedig ennél lényegesen több és nagyobb kárt okozott: a lelkekben és az emberi kapcsolatokban. A magyar miniszterelnök, feltehetően Finkelsteinék…..
Birkesz 2019.02.01 21:14:07
@Populista Pista: Az előválasztás egy dolog. A döntés kihirdetése után teljesen kivéreztetni a veszteseket viszont egész más. Ne mosd össze a kettőt, légy szíves.
Birkesz 2019.02.01 21:29:23
@Populista Pista: Igen, az elnökválasztás kíméletlen. De utána van négy nyugis év, amikor Clinton nem tapossa Sanderst.
Nálunk nincs egy nyugodt pillanat sem, mert meghirdette a Fidesz a permanens kampányt. De mondd, te nem kezdesz belefáradni?
Birkesz 2019.02.02 00:05:34
@Populista Pista: Te ennek tapsolsz. Rendben van, meggyőzni nem foglak, hogy másnak is lehet igaza.
De vigyázz, mert belőled is könnyen lehet elhajló: elég csak egyszer nem teljesen egyetértened a párttal és rögtön célkeresztbe fogsz kerülni. Ezen a rendszeren nincsen már fék és az utóbbi egy évben látványosan egyre jobban felgyorsulnak az események, egyre gátlástalanabbak a résztvevői.
Mikor fogod azt mondani, hogy elég? Ha letartóztatnak ellenzéki politikusokat? Ha újságírókat is elkezdenek bezárni? Ha illegális tüntetésért beviszik az egyetemistát? Vagy ha már a szomszédodért jönnek? Vagy még akkor is örülni fogsz?
Legutóbb kimaradt egy alkalom, már ami a blogposztokat illeti, de most nagyon sok minden összejött főleg a melóban, mellette pályázatok, ügyintézés (vagyis meló 2.0) terén, közben egy utazásra készülök, mert sikerült elég jól szerepelni egy szakmai versenyen, aminek a döntője már nemzetközi…..
Birkesz 2018.11.22 17:09:38
@Jakab.gipsz: De miért rühellé? Mert a félt a várostól és a feddett népségtől.
Fenyő János nagy ellenfele volt a postabankos Princz Gábor. Mindkettőjüknek volt befolyása a sajtó egy részére, és valószínűleg egyikük sem sajnálta arra az erőforrásokat, hogy a másikról kínos információkat tegyen közzé a rendelkezésére álló médiában. Két nagy…..
Birkesz 2018.11.19 10:28:01
@Cycmen: Pedig van benne igazság. Még egy valóban becsületesen vezetett bankot is hazavágna egy olyan roham, éppen azért, mert a bank nem páncélszekrénybe zárva tartja a betétesek pénzét, hanem pl. hitelbe kihelyezve.
Az, hogy közben voltak sötét ügyletek a Postabank mögött, nem változtat azon, hogy egy ilyen roham csak ront a helyzeten.
Mikor elkezdtem ezeket a napi emlékezetes eseményeket feljegyezni és tulajdonképpen a feszültség levezetésének ezt az ártalmatlan módját választottam, akkor azt gondoltam, hogy ezeknek a száma véges, és egy idő után nem lesz már tartalom, tehát volt a fejemben egy vég-dátum ezekkel a bejegyzésekkel…..
Birkesz 2018.11.16 08:36:14
Hiába derült ki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatából, hogy Tiborcz István cége, az Elios főszereplője volt annak a bűnszervezetnek, amelynek korrupt ügyletei miatt a magyar adófizetőknek feltehetően 12 milliárdot kell visszafizetniük, a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény…..
Birkesz 2018.11.07 18:03:28
@Sean MacTíre: Tudom :) Egy vallási megszállottra nem lehet hatni érvekkel, mert mindegyik csak megerősíti a hitében
Birkesz 2018.11.07 18:05:33
@BiG74 Bodri: A meglepő az lett volna, ha végigviszik a nyomozást, és esetlegesen vádemelésig is eljutnak.
De személy szerint én még nem süllyedtem bele annyira az apátiába, hogy ne érezzek dühöt ebben az esetben.
Birkesz 2018.11.07 18:10:22
@N. Barbie: Valójában rám pár éve már rám szóltak egy kommentfolyamatban, hogy ne alázzam már annyira szerencsétlent, hiszen beteg ember. Akkor elszégyelltem magam és most is bánt, hogy megint őt szívatom.
Viszont tény, hogy rohadt idegesítő minden blogban a faszságait és az okoskodásait olvasni.
A Kéken való túra nekem a nagybetűs Menedék. Menedék a hétköznapok hajtása, a stressz, a világ történései elől. Olyan pár nap ez mindig, amíg csak a kedvesemmel, a barátaimmal együtt töltött órák, a jó beszélgetések számítanak, vagy a hosszú csöndek, amikor némán baktatunk egymás mellett/mögött az…..
Birkesz 2017.10.24 15:10:53
@Tom66: De szerinted az természetes emberi reakció, hogy a kiránduló, senki kertjén át nem gázoló, csak segítséget/információt kérő embert betolakodónak nézik?
Mert a történet alapján itt az úton szélén kirándult egy csapat magyar(!), akiknek nem igazán akartak segíteni. Mire fel tehát a helyiek rettegése?
Birkesz 2017.10.24 15:27:10
@Tom66: Előbb beszéljük meg, miért volt szerinted rendben a blogbejegyzésben leírt reakciója az embereknek egy csapat kiránduló láttán, akik a buszmegálló iránt érdeklődtek, vagy az út szélén gyalogoltak.
Utána értekezhetünk a közelmúlt idegenrendészeti problémáin és az azokra adott válaszokon.
Birkesz 2017.10.24 16:08:40
@Tom66: Nem gázoltak át senki kertjén, nem szedték le a növényeket, nem is foglalták el senki házát, mégsem nyilvánult meg a híres magyaros vendégszeretet.
A megnyilatkozásaid alapján te már nem is számítasz arra, hogy még létezik. A poszter pedig most csodálkozott erre rá. Vagyis tényleg kimondhatjuk, hogy ezzel kár áltatni magunkat, a magyar nem vendégszerető (többé).
Én nem vagyok gasztroprogramra járó, mert nem bírom sem a tömeget, sem a sorbanállást, így aztán elég korlátosak az élményeim a témában, de ez elég hervasztóan hangzik. Még jó, hogy a szervezőknek a létszámkalkulálás sem az erősségük ("Nyíltan állíthatjuk, hogy a Fővárosi Palacsintafesztivál a…..
Birkesz 2017.09.27 14:51:40
@SZIGMA: Neked nem tetszik, na és? Ne akard már megmondani másnak, minek nevezi a gyerekét.
Birkesz 2017.09.27 17:18:34
@SZIGMA: És most még később reagálok, problem? Vagy időlimites a figyelmed és fél órával a kommented után már nem emlékszel rá, mit írtál?
Btw csak szóltam, hogy ne lepődj meg, hogy leugatnak, ha bele akarsz szólni abba, ki minek ne nevezze a gyerekét. Szimplán nincs közöd hozzá.
   Téma előtti nap kérdése: tudjátok, hogyan lehet földönfutóvá tenni sok embert egyszerre? Lezavarjátok őket a járdáról a fűre, hogy ott fussanak...      A napokban a kisfiammal orvoshoz kellett mennem. Le kell szögeznem előre, hogy amiről írok, az csak erről a konkrét esetről fogalmazódott meg…..
Birkesz 2017.05.05 00:39:50
@Androsz: Tapasztalat? Mesélj, érdekesnek tűnik.
A vietnami háború A Vietkong 2. 2017.02.21 00:01:00
Személyi állomány és kiképzés Tekintsük át, hogyan és kikből állt össze a Nemzeti Felszabadítási Front ereje. A gerillák többsége vidéki származású volt és kisebbséget képeztek közöttük a városlakók. Az ok, hogy ki miért állt be az NFF kötelékébe, legalább olyan sokféle volt, mint az ezután kapott…..
Birkesz 2017.02.22 09:02:10
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Putyinék értékelése csillagos ötös. "
A Putyin által termelt szar pedig rózsaillatú, tudjuk. Lapozzunk.
Reklámfogás Csillaghullás 2017.02.20 07:36:00
Nem tudom, ki kezdte már el (legalább gondolatban) szervezni ezévi külföldi kirándulását, de most egy érdekes amszterdami szállodát szeretnék a figyelmébe ajánlani mindazoknak, akik Hollandia eme jeles városa felé kacsingatnak. A Hans Brinker Hotel-ről van szó, amely egy fapados…..
Birkesz 2017.02.21 14:06:12
@Flasztimill: Aludtam már ilyenben. Féltem tőle, de egyáltalán nem volt gond vele.
Nem, nem akarok Orbán évértékelőjének beállított középszerű uszításáról írni. Nagyjából arról szólt, hogy normális országot építeni képtelen kormány valóságtól elszakadt vezetője, hadba szólítja híveit mindenki ellen akik ezt látják és szóvá is teszik alkalmatlanságukat és azt, hogy az hatalmukat…..
Birkesz 2017.02.14 16:52:02
@Le Orme 2: egy mondat előtte elkerülte a figyelmedet:
"Erre találtam is egy viccet:"
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
Birkesz 2017.02.10 13:02:23
@Doomhammer: "Én távol vagyok már most is, majd innen szurkolok a magyar nemzeti érdekek győzelmének."
Ennyit rólad és a nagy "magyarságodról". Amíg más faszával verheted a csalánt, addig nagy a pofád, de a mai Magyarországon élni, az már büdös.
Lassan az összes "jobboldali gondolkodású" köcsögről kiderül, hogy külföldről osztja az észt.
Tegnap írtam nektek arról, hogyan lehet a legegyszerűbben, a legkisebb energia ráfordításával felaprítani a téli tüzelőt. Ma viszont azt vesszük át, hogyan kell begyújtani a cserépkályhában, kandallóban és egyéb, fatüzelésű társaikban. Íme néhány tutorial videó:..
Egy hatvan négyzetméteres, földszinti, napfénytől mentes, négy és fél méter belmagasságú lakás felfűtése nem éppen pénztárcakímélő cselekedet, épp ezért kifaggam a gázszerelőt, mit tegyek, hogy spóroljak...
Birkesz 2016.11.29 14:14:24
@ZON: Azért kell figyelni a kattogást, mert akkor kapcsol be a konvektor a ráömlő hideg levegő miatt. Vagyis nem a kihűlés, hanem a felmelegedés miatt fellépő kattogás a fontos.
Pánikra semmi ok, itt vagyok, nem adtam fel, csak sok a munka és az építkezéssel kapcsolatos érdemi dolgok is belassultak. Azonban vége a csendnek jövő héten felgyorsulnak a dolgok. De Mórvető, are u mad?..
Kezdetben úgy gondoltam, hogy veszek egy szép külvárosi házikót, amit pár millióból helyrerakom, aztán szép lassan alakultak az elképzelések, egyre több minden mutatott a saját beruházás mellett. Az építkezés nekem inkább racionális döntés, mintsem érzelmi. Még nincsen család, a lakásom kényelmes és…..
Birkesz 2016.10.24 17:04:31
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Sajnos nem kell ehhez Borsodig menned.
Birkesz 2016.10.25 14:36:59
@Axioma: "nekunk a keritesunk mar fa'nak kinezo muanyag "
Erről adj már valami linket pls, most kell újraépítenem a kerítést
Birkesz 2016.10.26 10:14:43
@Axioma: Köszi, megnézem
  Az elmúlt hetekben / hónapokban nagyon lelassultak az események. Vegyek vagy építsek? "A" vagy "B" település? Nem szeretek egy helyben totyogni, ezért ez az időszak rendesen megviselt, de VÉGE! Ma délelőtt (10.21 - péntek) semmi sem állhatott az utamba, esett az eső, nagy sár és hideg volt, de…..
A Jobbik legújabb ötlete szerint szűntessük meg az évi kétszerenkénti óraátállítást és legyen egyész évben csak nyári. Ez az ötlet persze nem új, már korábban is fölmerült itt-ott mint komolyan vehetetlen Facebook-bejegyzés, és tán nem is véletlen, hogy melyik oldalról került be most a magyar…..
Birkesz 2016.10.24 10:44:08
@régifilmnéző: Annyi igazság van a dologban, hogy jelenleg mi az időzóna keleti végén vagyunk, csillagászatilag már közelebb az UTC+2 -höz.
A nyári-téli időszámítás közötti állítgatást viszont nem úsznánk meg, már csak abból a praktikus okból sem, hogy körülöttünk minden szomszédunknál érvényben van (Románia, Ukrajna)
Vagyis csak MO-nak lenne az év felében egy saját külön időzónája, ami legközelebb Moszkváéval egyezne meg.
A mai legnagyobb animációs stúdiók egyértelműen a Pixar, a Disney és a Dreamworks. Azonban szerencsére a mai világban kezdenek elterjedni a kisebb animációs stúdiók is, akik többé kevésbé boldogulnak, de még egyik sem ért el akkora sikereket, mint a három nagyágyú. De ezek között az ismeretlen…..
Érzékelhetően felpörgette pénzeltüntető gépezetét a kormány, ami azt jelenti, hogy valaminek a kezdetén, vagy valaminek a végén járunk. Ha most indul az új arisztokrácia kistafírozásának utolsó stádiuma, akkor nem sok jó vár ránk, ám ha úgy érzi a kormány, hogy közel a vég, és meg kell ragadni az…..
Birkesz 2016.03.04 11:41:50
@Stefánia kisasszony teutonordikus parasztlány:
Kölyköd mennyi van? Ha nincs még három, takarodj szülni, majd utána lehet önmegvalósítani a komment szekcióban.
Birkesz 2016.03.04 11:44:58
@monddazigazatmar: Figyi, az a hangos recsegés-ropogás, amit hallasz, az nem a gépház próbaüzem-zaja. Az, hogy vannak, akiknek előbb feltűnik ez a hang, mint neked, nem jelenti, hogy nincs baj.
A FIDESZ legfrissebb hirdetése (amit minden bizonnyal az utcákon is látni fogunk nemsokára, a lassan három éve tartó permanens óriásplakát-kampány keretében) csúcsra járatja a hangulatkeltést: gyakorlatilag terrorizmus-pártolással vádolja meg az ellenzéket csak azért, mert nem szavaz(ott) meg olyan…..
Birkesz 2016.01.26 13:36:29
@vadi3: KO. Ez szép volt.
És imígyen bizonyosodott be, hogy Birca is Soros-bérenc.