Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biohouse

3 bejegyzést írt és 692 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nyár végére a világ legtöbb vezető döntéshozója belátta, hogy túlreagálták a járványhelyzetet, ismét ugyanott tartunk, mint júniusban: A média hadat üzent Svédországnak és a valóságnak. Megírtam, hogy a magyar és a nemzetközi média is csúsztat a máskor olyan sokra tartott svéd szabályozások…..
A legtöbb embernek nagyon negatív a véleménye a randizásnak nevezett népszokásról. Merthogy ez egy életforma, és kifejezetten a nagyvárosi környezetre jellemző: ott van értelme, ahol az ember nem ismer mindenkit és ahol nem ágyazódott be annyira a társadalom szövetébe, hogy készséges családtagok és…..
biohouse 2020.07.18 13:53:11
@kalandfereg: "Inkabb legyel erdekes, izgalmas, vicces, hozd a legjobb onmagad." Csodálatos tanács. Valaki vagy ilyen, vagy nem. Aki pedig nem - pl én- az próbálkozik a nagykönyvben leírt technikákkal. Pont ez okozná a stresszt - ha nem békéltem volna meg önmagammal - ha ezt tenném. Nem, én inkább próbálok udvarias és figyelmes lenni, és ez be is jön, csak nem hoz tartós eredményt.
       Pár napja nyilvánosságra hoztak egy elitegyetemi rangsort, a CWUR-t.      A rangsor első ötszáz egyetemében nincs magyar intézmény. Van viszont öt izraeli.      A másik lista az idei STOC 2020 konferencia elfogadott cikkeinek jegyzéke. A STOC a Symposium on Theory of Computing, sponsored…..
biohouse 2020.06.11 07:22:23
@balmoral: Sajnos nem vágom, hogy ez egy szarkasztikus megjegyzés-e. De még akkor sem helytálló, mert nem emésztésről van szó, hanem a mitokondriális sejtlégzésről.
biohouse 2020.06.30 11:18:48
@balmoral: Ezt a választ egyáltalán nem értem. Valami gőgős böfögésnek tűnik leginkább.
       Orvos kommentelőinket kérem, hogy nézzenek bele ebbe a preprintbe.      NEHOGY NEKEM VALAKI NYAKLÓ NÉLKÜL ELKEZDJEN D-VITAMINT SZEDNI, EZ CSAK EGY PREPRINT, AMIT ÓRÁKKAL EZELŐTT RAKTAK FEL A MEDRXIV-RE!        Elképzelhető az, hogy ebben van valami igazság? A szerzők amerikai orvosok és…..
biohouse 2020.04.30 10:50:00
@látjátok feleim szümtükkel: Képesek? Egyedül az A vitamin pótlásnak lehet káros hatása, mivel blokkolja a D3 vitamint. Nyáron több tízezer NE D3-t tárol el a szervezet, mégis akkor vagy a legegészségesebb. A D3 túladagolás több hónapon át szedett napi 50000NE D3-nál következhet be magas Ca bevitelnél (ez általában megvan) és alacsony K2 bevitelnél (általában ez is megvan, sőt az alacsomny Mg szint is.) Azonban több hónápon át 50 000 NE D3-t szedni teljesen irreális. Kb olyan, mint igyál meg 8l vizet egyszerre, az halálos. A víz mérgező!
biohouse 2020.04.30 15:56:31
@jotunder: Az általam linkelt magyar orvosi konszenzus szerint az ideális D-hormon ellátás (és itt vérben kimutatható szintre utalnak, konkrétan: A D-vitamin-szint 37,5–50 nmol/l-ről 75–100
nmol/l-re történő emelése ), 90%-kal csökkenne az influenzás megbetegedések száma. dr Lakatos 19. oldal bal oldalt lent. Ugyanitt, a teljes lakosság D vitaminnal való ellátása 15 mrd forintba kerülne (2012), és 250 mrd eü-i megtérüléssel járna. Ugyanerről a konszenzusról dr Toldy Erzsébet tartott előadást, ami elérhető a youtube-on. 29 perc, ha már senki nem hajlandó olvasni.
A politikai térbe elhelyezni ezt az ötletet egyébként kész öngyilkosság, megpróbáltam Hadházynál, meglincseltek.
biohouse 2020.04.30 20:46:39
@kemény keleti kommentelő: így van. Csak az emberek nem tudnak napozni. Ugyanis a déli órákban kell, 20-30 percet, amikor van UV-B. Ha több leégnek, ha UV-A, akkor visszabontja. Szappanos víz kimossa stb. Amikor ezt felvetettem a hadházy oldalon, olyan gúnykacaj fogadott, hogy elképesztő. Inkább legyen sok teszt, sok hamis teszt.
  forrás: yahoo.com Az emberi természet egy roppant érdekes dolog. Amint valamit elfogad tényként, szinte képtelen arról a véleményét megváltoztatni. Ezt persze sokan ki is használják. Elég csak feltévedned valamelyik közösségi oldal random témájú csoportjába, ahol a kollektív agymosás magas…..
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
biohouse 2020.03.12 07:47:39
@Meleg Sándor: Kontroll csoport? Hülye vagy? Ott a többi megye, pontosan 18, + Budapest.
Gondoltam belekötsz majd az árba, költségekbe, logisztikába, ezekről valóban lehet vitatkozni.
"A 90% erősen hipotetikus". Én küldtem két linket, ha dr Toldy Erzsébet szerinted egy hipotetikus alkat, akkor mi nem az? Légy szíves bizonyítsd, hogy ez hipotézis! És mi bajod egy 2-5 milliárdból megvalósítható kísérlettel, amikor százmilliárdok fognak most elúszni?
biohouse 2020.03.12 09:38:30
@Meleg Sándor: @Pirx: Nem néztem a honlapjukat, a Toldy Erzsébet videót ismertem, annak kerestem gyorsban egy írott idézetet. Sajnos erre nincs most több időm nincs. Viszont most jöhet a Toldy szakmai kritika is! Come on!
Meleg Sándor: felsorolod, hogy mi mindent tudsz, csak nem írod le. Én hasból a legszegényebb megyét írtam, mert ott segítene a legtöbbet. Akkor legyen másik, legyen ez egy szakmai kérdés. A homeopátiát, pálinlát, az imát, egy lapra teszed a vitaminokka... ez akkora dilettantizmus, hogy szóhoz nem jutok. De látom: te tévedést soha nem ismersz el. Egy valamit azért kérdeznék. Amennyiben a 90% túlzó az influenzánál, és csak 1%-kal kevesebb ember betegszik meg, 1%-kal rövidebb a gyógyulás, és 1%-kal kevesebb a halálos áldozat, és egy százalékkal lesznek kisebbek a költségek, nem ér meg egy tudományos kísérletet?
biohouse 2020.03.16 10:25:03
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
Ellenségünk az ENSZ, Orbán cigányozik, migránsok betelepítésével fenyegetőznek magyar lakásokba, pedzegetik a kárpátaljai helyzetet, de látványosan Putyin szekerét tolják vele... mi kell még ahhoz, hogy látszódjék, a kormánypártnak semmi produktív mondanivalója nincsen (mivel semmi produktívra nem…..
Jobbik, MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Modern Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Polgári Világ, LMP, Kétfarkú Kutya pártok Tisztelt Elnök Asszonyok, Elnök Urak! Az évek során egyenként is megismerve az Önök véleményét az ellenzéki pártok választási együttműködésének…..
A magyar nemzet konkrétan úgy jött létre, hogy kb. kétszáz évvel ezelőtt kellett egy politikai projekt, amely a bécsi abszolutizmusnak alternatívája lehetett az ország modernizációjában. Nem beszélhetünk persze egyetlen döntésről, de arról nagyon is, hogy az ország szellemi elitje pontosan tudta,…..
Az egészségügyi rendszerünk korrupt, pazarló, a szó szoros értelmében halálos, az átalakításához mégsem veszi senki a bátorságot, és még csak jó elgondolás sem forog a nyilvánosságban ezzel kapcsolatban. Pedig az egészségügy Magyarországon a legtöbb halálért felelős intézményrendszer, és közvetlenül…..
Az egyetlen legfontosabb ügy a konzervatív jobboldalon a II. világháború vége óta a progresszív modernizáció feltartóztatása. A progresszivizmusra (haladástanra) úgy tekintünk a jobboldalon -- a vallással, a nemzettel, az állammal és az erőszakkal kapcsolatos nézeteinkben lévő eltérésektől…..
biohouse 2017.05.15 09:45:21
"Orbán teljesen eltévedt a magyar jobboldaliság útján,"

Valójában sosem volt jobboldali, csak felvette a köpönyeget. Aztán kihajította. Nem eltévedt, hanem elárult.
Jaj, szegény Viktor eltévedt bárányunk...
Nevezte valaki Júdást báránynak?

"Az egyetlen legfontosabb ügy a konzervatív jobboldalon a II. világháború vége óta a progresszív modernizáció feltartóztatása."

"A progresszivizmusra úgy tekintünk a vallással, a nemzettel, az állammal és az erőszakkal kapcsolatos nézeteinkben lévő eltérésektől függetlenül mint a dehumanizáció egyetlen legfontosabb hordozójára."

Ezzel alapvetően nem tudok egyetérteni. Nincs itt semmiféle dehumanizáció. Én nem vagyok dehumanizáltabb apámnál, akit az alkohol és a cigaretta dehumanizált, de kár lenne az alkoholt és a cigarettát a progresszívizmus fegyverének tekinteni.
Gyermekeim sem dehumanizáltabbak nálam, vagy ha igen -most csak ez egyikőjükre gondolok- akkor csak azért ,mert épp kamaszodik , és mindent megvet, ami hagyomány. De majd rájön.

Értékmegőrzés, hagyománytisztelet, kultúraápolás nem egyenlő a progresszivizmus feltartóztatásával. A progresszivizmus feltartóztatása a nemzet versenyképességének a blokkolása.Igen, nemzetellenes.

Vegyül pl az oktatást. Vannnak értékei, pl a magyar matematika (kémia, fizika, biológia, sport ) oktatás. Megőrizni és fejleszteni aranybánya.Progresszivizmust!
Vegyük az irodalom és nyelvtanoktatást. Sok az érték, csak sajnos ráömleszteni gyerekekre, nem bölcs, és nem hatékony.
Meg kéne tanulni olvasni, mielőtt kötelező az Egri csillagok. (Kötelező, hm :) , ez annyira értelmetlen...)Progresszivizmust!

Adok egy szép feladatot a jobboldalnak: próbáljanak kommunikálni egymással, nyilvánossan!
Szeretnék látni egy Béndek - Bokros - Gémesi- Pukli-Vona (jaja, Polgári Világ Pártja :) )beszélgetést
a Hir TV-n. Ja az nem fog menni, mert Simicska nem fogja engedni.
Akkor legyen az ATV-n. Na, igen ezt Orbán nem fogja engedni, de talán ha megfizetik a műsoridőt, talán.
Egy óra műsoridő mennyibe kerül?
És a CDU (vagy más szervezet, magánszemély) nem támogatna ilyen műsort? RTL-n?
Tegyük fel, tízmillió forint egy ilyen műsor (lehet, h naiv vagyok). Havi műsor esetén évi 120 millió. Nem lehet ezt összekalapozni?
Először fogadjuk el, hogy a jobboldaliság jelentését nem a filozófia és a politikatudomány döntik el, hanem a politikai beszédmód: ahol a politikai beszédmódot a Fidesz uralja, és ő jobboldalinak mondja magát, ott a Fidesz (is) jobboldali. De vannak más felfogásai is a jobboldalnak, a Polgári…..
biohouse 2017.05.14 17:24:37
"Közben a PKP egy platformon áll a Fidesszel a migráció megállításában, a családtámogatásban, az egyházak jelentőségének elismerésében, a kultúránk, a hagyományaink és a politikai jobboldal múltjának ápolásában,"

Jó lenne, ha a PKP nem ragadna benn a jobboldaliság kizárólag nemzeti alapú meghatározásánál.

Ahogy szajkózom, a Fideszt a kereszténység értékeivel lehetne (hm megelőzni?) versenyeztetni.
Számomra persze maga a kapitalizmus is maga a jobboldaliság, és így a liberalizmus is.
Az, hogy tolom a miliárdokat az egyházaknak, csak arra jó, hogy korrumpáljam őket. Éppen, hogy az eszmeiség erősödjön, kevesebb lovetta kellene oda, aztán majd a hívők összeteszik azt, ami a puritán vallásgyakorláshoz szükséges. Az persze világos, hogy egy templom nem düledezhet. De egy kórház, egy iskola, egy vasútállomás miért igen?
A vallásnak eszmei jelentése van, és borzasztóan örülnék, ha legalább a 7 sarkalatos erény jegyében müködne a kormányzás. Szerintem egyébként ez a 7 erény olyan erős hivószó, hogy politikai propagandának is megállná a helyét.
Bárcsak így lenne!
Én nagyon szurkolnék a Magyar Kereszténykonzervatív Pártnak! Igen, talán szavaznék is ilyen pártra.
(Migráció tekintetében is a keresztényi, Merkeli álláspont áll hozzám közelebb: ápolónők, informatikusok, orvosok, mérnökök, mezőgazdasági kétkezi munkások be, humanista normák betartása stb
Alapelv itt is a "bátorság", a "bölcsesség" , "igazságosság" és "mértékletesség", a négy sarkalatos erény.)
A Jobbik vacillálása a középre húzódás és a szélsőségei nyugtatgatása között (egy-két vaskos kiszólással) pontosan tükrözi a Fidesz ugyanolyan vacillálását, aminek következtében a két párt között csak a korrupcióban van jelentős eltérés. Ez kevés lehet a nacionalista szavazóknak, hogy eligazodjanak…..
A Polgári Konzervatív Párt (PKP) célja a Fidesz visszaszorítása a jobboldalon, mert a kormányfő pártja elszabadult hajóágyúként tör-zúz a magyar fedélzeten. Meg kell állítani, le kell cövekelni, hogy újra oda lőjön, ahova a hajónk megőrzése érdekében lőnie kell. Először is ne a saját legénységére.…..
biohouse 2017.05.10 10:32:57
@Fuxos (ex bömis): Totális tévedésben vagy az LMP-t illetően. Tanulmányozd egy kicsit Hadházy és Szél személyét. Akikről te beszélsz az a PM.
Másfelől egy szóval sem mondtam, hogy ezek azén pártjaim, csak látok bennük értékeket.
biohouse 2017.05.10 10:34:24
@HaFr: Rendben.
Tegyük már egy pillanatra mérlegre Gyurcsányt a magyar ellenzék szempontjából! Hol is van a hozzáadott értéke? Hát, nem nagyon találni. Gy. csakis veszteséget képez, amennyiben megosztotta a baloldal vezető erejét, az MSZP-t (tegyük most félre, hogy az MSZP maga mekkora "érték"). Hozzáadott értéke…..
biohouse 2017.04.29 14:07:37
Ha az utcai demonstrálók és néhány kisebb párt helyében lennék, nem Orbán ellen tüntetnék, hanem Gyurcsány ellen.

Ha a haza fontos lenne:
PM: azonnali önfeloszlatás (mert van LMP és MoMo)
Együtt: azonnali önfeloszlatás (ugyanazért)
MoMa: azonnali önfeloszlatás (ugyanazért)
Liberálisok: azonnali önfeloszlatás (ugyanazért)
Ezek pusztán gittegyletek, önfenntartásukkal gyakorlatilag hazaárulók.

LMP: együttműködés (csak az!) a Momentummal és egy átalakított szociáldemokrata párttal (ex-MSZP), gyurcsánytalanított DK-val
MSZP: összes ex-kiszes, ex-mszmp-s kipakolása,névváltoztatás Szociáldemokrata Párttá alakulás, kapcsolatok a szakszervezetekkel
DK: Gyurcsánytalanítás, névváltoztatás (nincs itt semmiféle koalíció, Legyen Demokrata Párt, vagy új szdsz
Nem tűrném, hogy a párt nevek megtévesztőek legyenek.

Gyurcsány ellen blokádokat szerveznék,lakóháza, DK irodák ellen. Ezekről feltehetően a fidesz média is beszámolna. Vörös festékes flakonok is jöhetnek és Putyin videók. Nem kellenek a posztkomcsik.
Gyurcsánynak rengeteg van a rovásán, valakinek mélyrehatóan el kéne magyarázni neki, mekkora féreg.

3-5 ezres tüntetőtömeg elegendő lehetne Gyurcsány háttérbe szorulására. Gyurcsány a fidesz trójai falova, megsemmisítendő. Egyetlen szimpatikus DK-s politikust sem ismerek.

Ha ezek a pártok létrejönnének (SZDP, DP, LMP-Momentum), na akkor esetleg elmennék szavazni a közös listájukra.

Nem szimpatizálok a Konzervatív Párt fideszkoalíciós elképzelésével.
A fideszt éppen úgy, ahogy az mszp-t kellett volna, teljesen fel kell számolni, tagjaik soha nem folytathatnak többet politikai tevékenységet.
biohouse 2017.04.29 19:10:22
@ijontichy: Elhiszed, hogy a Fideszt is fel lehetne szalámizni? Szándék és pénz kéne hozzá.
Persze pontosan el kellene szeparálni az alkotókat:
- naiv keresztények (el kéne valakinek juttatni hozzájuk a tízparancsolatot, és Ferenc pápa álláspontjait, manapság ezekről nem esik szó a templomokban). Mód (szerintem) ügynökakták nyilvánosságra hozatala, mert akkor dől az egyházvezetés (értsd: a katolikus)
- megélhetésiek (csak ha fogy a lé, ez a kemény mag)
- konzervatív értelmiség: leválás folyamatban, felgyorsulóban, de pártjuk nincs)
- antiszemiták: nagyon erős cement a Fideszen belül, a Jobbik tudná elszipkázni őket, de ők most másfele mennek)
- ostobák, tudatlanok, akiknek a győztes mentalitás tetszik . Na ezek frankón leválaszthatók lennének, ha megjelenne az alternatíva, mert ők mennek a győztessel.

Ezek csak hirtelen jutottak eszembe, mindegyikre van ismerősöm, mindegyik más jellem.
biohouse 2017.04.30 08:02:29
@neoteny: Soros, Simicska, nem összevethető, de elég.
és lehet, hogy van koncepciója is valakinek:
hvg.hu/kultura/20170429_magyar_okumenikus_segelyszervezet_vezetoje_lehel_laszlo_ugynok_volt
És Ferenc pápa követeként járva az Istentiszteleteket lehetne híveket toborozni egy új kereszténydemokrata pártnak.
Az ún "győztesekkel" vagyunk több százezres tömeget is lehetne morzsolgatni, ha a győzelem győzelemként van ábrázolva. Gyurcsány kivetése a politikai életből egy ilyen szép cél és győzelem lenne.
Én járok tüntetésekre, de már csak olyanra, ahol látható cél van. Táblamutogatós tüntetések már nem érdekelnek. Kipécézni az ellenfél gyenge pontjait (gondolatom: Alkotmánybíróság), ott tüntetni, blokádot alakítani a méltatlanok belépése ellen, pl Balsay). Egy ilyen akcióhoz 500 ember elég.Majd szóljatok!
Ha pl valóban nyilvánosságra hozzák a Paks II szerződéseket, azt is győzelemként kell előadni. Remélem Szél Bernadett meg is teszi.
Magyarország hadban áll. Régóta felvonulási területe az orosz titkosszolgálatoknak (megkockáztatom, már kettős hatalomról is beszélhetünk hazánk területén), de az Orbán-kormány az első a rendszerváltáskori magyar közelmúltban, amely a saját hatalma stabilizálásának érdekében is hasznosítja az…..
Először is, hadd legyek megértő Putyinnal. Nagyon nehéz és egyre nehezebb lenne Oroszországot -- minden adottságával és képtelenségével -- versenyképessé tenni a globális világban. Kis leegyszerűsítéssel ezért Putyin úgy döntött, inkább tönkreteszi a világot maga körül. Kicsiben ugyanez játszódott…..
biohouse 2017.02.03 13:49:03
@unionista᠋: Ez teljesen tudománytalan. Ám legyen, végighallgatlak, nevezd meg a legnevesebb kutatókat és cikkeket, amelyek ezzel a témával foglalkoznak. (genetika és szociológia, genetika és pszichológia) Nyilván vannak összefonodások, (pl a lustaságért van felelős gén), de szeretném ismerni a szakirodalmat, amiből merítkezel.
Hálás köszönet!
A párt ereje egyre inkább a politikai verseny korlátozásából származik, amit ők a demokrácia erősödéseként méltatnak, de hát ilyen erővel persze a SZK(b)P és a Szovjetúnió tandemében jött létre eddig a legerősebb demokrácia (érdeklődésünket most arra az időszakra szűkítve, amikor nagyjából…..
biohouse 2016.12.20 09:57:37
Visszatérve az eredeti poszthoz, továbbra is értetlenkedésemnek kell hangot adnom Orbán erős német támogatása miatt.

1. Néppárti frakciónak régen ki kellett volna ebrudalnia a fideszt, ez fel sem merül
2. Paks simán átmegy német segítséggel
3.RTL Klub ismét behódol
4. Deutsche Telekom - Origo
5.Népszabadság felszámolása: német szálak
6. Autóipari lobbi: szavuk sincs

Az általam korábban felvázolt séma szerint az EU kontrolálatlanul zúdítja a pénzt Magyarországra, ennek 25-30%-t ellopják (a többi sem túl produktív) ebből propagandagépezetet építenek, és az ellenzéki sajtót megfojtják. WTF?
Ugye az első verzió az lenne: ennyire balfaszok?
Én ezt nem tudom elfogadni. Látom már annyira piszkosnak a politikát, hogy meggyőződésem, más van itt a háttérben.

Lehet, hogy szimplán német gazdasági érdek. Akkor viszont Orbán sokkal erősebb, mint gondolnánk.

Az én elképzelésem szerint valóban össze kellene fognia az ellenzéknek, de nem a választásokon, hanem az alábbi célok elérésében.
- Médiatörvény megváltoztatása (közszolgálati tévében több szereplés, kötelező ker tv megjelenés, ellenzéki tv és rádió országosan, igen, EU pénzből)
- választójogi törvény megváltoztatása
- Orbán német támogatásának leleplezése, támadása

Eszközök: Nem parlamentárisak. Bojkott, utca, tüntetésszervezés, akciók, gerillamarketing.

Jelenleg egyetlen hasonló párt van, a Kétfarkú. Esetleg Juhász.