Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vb

28 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtök és péntek nekikezdtem annak, amiért itt vagyok, felfedeztem a közelben lévő két könyvtárat. Jó pár órát ámultam azon, hogy ami otthon három könyvből álló tematikus egység, az itt fél könyvtárnyi. Elképesztő jó könyveket találtam, és elkezdtem azon…..
wwww sziget 2007.08.06 16:46:00
Csáp Géza Az alkohol evangéliuma 2006.09.26 10:12:00
Ismét kezünkbe vehetjük a XX. század második felének legnagyobb hatású orosz könyvét, amit a kilencvenes években annyiszor kellett kölcsönadnom, hogy vagy három-négy példányban tűnt el csak tőlem. Pedig én csak úgy szőrmentén kedveltem a Moszkva-Petuskit, nem úgy, mint azok,…..
Csáp Géza A sors nem habos kakaó 2006.09.26 14:44:00
Egy nyári zivatar elején nyomtak kezembe egy kékeszöld színű intellektuális poplemezt: az Illuzio (furcsa név és rövid u és o) zenekar Lemonda (furcsa cím: szójáték?) című albumát, amit meghallgattam, és bár alapvetően tetszett, elszomorodtam tőle. Az album szerzői kiadás,…..
Nem értem, mi történik manapság az oroszokkal, és milyen láthatatlan marok ragadta őket vállon és vezeti a nemzetközi popszcéna élére, én ugyanis ahány orosz zenekart láttam az elmúlt másfél évben, mindtől megrendültem. Most például szentül meg voltam győződve arról,…..
vb 2006.08.16 15:57:29
Már hónapokkal a Sziget előtt azt mondogattam félve, hogy a Leningrad lesz az egy hét együttlét legkiemelkedőbb pillanata, most már belátom, igazam volt. A koncert közben százszor is megbántam, hogy nem hallgattam orosztanárnőmre - aki nyolcadik végén azt javasolta, hogy ne…..
A legfontosabb, hogy a Leningrad nevű szentpétervári zenekarnak semmi köze a Leningrad Cowboys-hoz. A zenekar ars poeticája az, hogy kizárólag az élet szép dolgairól énekelnek, mint amilyen a vodka és a nők, és teszik mindezt az orosz káromkodós vulgáris szlengben, aminek mat a…..
Van az orosz, a magyar, az amerikai, a francia és az angol, és felrepülnek az égbe – ez az alapgondolata a Theater Titanick utcaszínház előadásának, melyben a közönség száguldó gépezetek elől menekül, a végén pedig égbe emelkedik egy tüzet szóró mókuskerekes nő. Ha…..
A külföldiek a Sziget legboldogabb emberei, jókedvükben minden tetszik nekik, s ha szidnak is valakit, azok 1. vagy más külföldiek 2. vagy olyanok, akiket mi is szidunk: BKV ellenőrök vagy koszos wc-k. Csodálkoznak a lángoson, szeretnek minket és többnyire csoportosan közlekednek.…..
Már a második nap után bizton állíthatjuk, hogy idén Jovanotti kapja a Szépen magyarul, szépen emberül Sziget-különdíját: vagy jófejségből vagy mert nem bízik a magyarok idegennyelv-tudásában, szép kerek mondatokat mondott magyarul, és a legtöbbnek még értelme is volt.…..
Négyszáz fős mentős különítménnyel és három ambulanciával készült az idei Sziget fesztiválra a rendezvény egészségügyi stábja; az első nap aggasztóan sok epilepsziás roham nehezítette a munkálatokat - közölte az MTI-vel az óbudai fesztivál első napjának végén, szerda…..
A Zöld Pardonba már régóta nem járunk, mert nem vagyunk gimnazisták, azt meg pláne nem szeretjük, ha kidobók nézegetik és fogdossák a táskánk tartalmát, most is csak egy kellemes délutáni szédelgés záró állomásaként ejtettük útba, de nem bántuk meg, mert olyat láttunk,…..
Ellen akartam szegülni valamennyi eddig hallott előítéletnek, és azzal kezdeni, hogy a 30Y zenekar „Csészényi tér” című első lemeze kicsit sem Kispál-parafrázis - főleg, hogy még Lovasi András is ezt hangoztatja -, de meghallgattam, és az. Ha elnézőek akarunk lenni,…..
A baranyai fenyvesben önjelölt mester várja az énekest és Kovács Ákost, később egy gyerekkórus fölött jelenik meg gigantikus képe. A zenekar egykori dobosa a nép tanítója lesz, az énekes pedig váltakozó szerencsével fog halat: Lovasi András és barátainak vidéki élete sokkal…..
Két amerikai producer beszélget: "Csináljunk valami jópofát színészekkel, de ne szakácskönyvet." "Cool, de mit?" "Valamit, amit gyerekek és felnőttek is vesznek." "Egy meselemezt?" "Inkább egy színészes altatólemezt"…..