Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hedgehog2

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A családpolitikával, családtervezéssel kapcsolatos közbeszéd hangsúlyos részét képezi idehaza az a jelenség, mely szerint kormányzati és ellenzéki politikusok rendre azt latolgatják, hová szülessen és hová ne megfelelő számú gyerek, és hogy mely körökben mennyi a megfelelő létszám. Mindeközben –…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Közel egy éves munkakeresésem során szerzett tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel. Sokak írását olvasva, hasonló cipőben járok, nem kapok választ az önéletrajaimra.    Az…..
hedgehog2 2016.03.19 20:27:22
@Rókica25: Ne így én is jártam. Úgyanígy tudtunk egymásról. Keresztbe hülyítettek minket. Mi meg minden kedden együtt kávéztunk más üzleti ügyek miatt. Szerintem mi jobban tudtuk, hogy mit hazudnak mint ők.
Az élet szép. Felnősz, kirepülsz, szerzel munkát, találsz magadnak valakit, szerelmes leszel, összeköltöztök, teherbe esel, mindenki olvadt vattacukor körülötted és mosolyogva gratulál, elmész szülni, neveled a gyereket mosollyal az arcodon, majd, ha eljön a megfelelő idő,…..
hedgehog2 2016.02.12 22:20:05
Mindenekelőtt. Teljesen igazad van a magad szempontjából. Nem szembemenni akarok a véleményeddel. Előre hallom a „pasbiztostuggya” hozzászólásokat.
És tuja baszki. Mert a pasi apa. Van felesége. Négy évig három emberre elegendő pénzt kellett hazatalicskáznia. Közben elviselni a felesége lelki kínlódásait a munkaerő piaci hercehurcák miatt. Támogatni őt, kiállni mellette.
A röpke bevezető után kicsit árnyalnám a dolgot. Az első és legnagyobb probléma az oktatással van. Ha egy csajszi továbbtanul, elkezdi generálni a jövőbeni problémáit. Mert leérettségizik ekkor 18 éves. Ha elsőre felveszik, és nem ismétel évet, akkor 22-23 évesen diplomázik. Orvosilag ekkor kéne szülnie az első gyerekét. Persze el lehet húzni 39 éves korig, csak elég kockázatos játszma. De most ott tartottunk, hogy ott áll az egyetem udvarán friss diplomával és termékeny és gyönyörű, mint egy virágzó cseresznyefa. Két út áll előtte, melyiken induljon.
A, Azonnal férjhez megy az egyik évfolyamtársához. Rögtön áldott állapotba kerül, majd ha már úgyis otthon van szül még egy gyereket addig a nagyobbikat is könnyebb terelgetni. Ez a projekt matematikailag 6 év. A folyamat végén ott áll két gyerekkel 29 évesen friss diplomával, gyakorlat nélkül. Ilyenkor vagy végleg átmegy háziasszonyba vagy gyorsan szerez valami szakmát és elkezd kényszervállalkozni. Így keletkezik ez a mérhetetlen számú műkörmös. (Minek foglalta a helyet az egyetemen mások elől? Bocs’ Elhatárolódom magamtól)
B terv. Keres munkát. 1 év. Munkába áll. Bedolgozza magát a szakmába 3 év. Tárkeresés, munka, társkeresés munka. Pánik. Férjfogás, szülés. Megpróbál visszajutni a munkahelyére. És nem fog neki sikerülni. Ahogy leírtad. És meg is érkeztünk a következő problémához.
A munkáltató nem fogja felvésni a naptárjába, hogy ERZSI JÖN VISSZA. Egyszerűen azért mert lehetetlen. Három év technológiai és gazdasági változásai nem hagyhatóak figyelmen kívül.
Lehet, hogy a cég már meg sincs.
Lehet, hogy megvan, de már tök mással foglalkozik.
Lehet, hogy székhelyet, telephelyet váltott. Mondjuk kiment Szlovákiába.
Helló ezt kilőttük. A részmunkaidős foglalkoztatás az nettó szívás a vállalkozónak. Alig fizetsz érte kevesebbet, viszont fele annyit termel.
8 évig dolgoztam multinál. A francia és holland kolléganők 3-6 hónap után jöttek vissza dolgozni. De a svájci nem tudott vissza jönni, mert a falujukban nincs gyermekétkeztetés. Az anyukák délben hazaviszik kajálni a gyerkőt megetetni és kettőre visszaviszik a suliba a délutáni órákra. (Ezt megnézném Magyarországon a főzni nem tudó anyukák földjén LOL)
Mindeközben az idióta női magazinok (Nem is értem miért kell külön újságot írni a nőknek) azt sulykolják, hogy nem kell választani család és karrier között. Hát nem a FA..T nem.
Szeptemberbe lépve a hőmérő higanyszála is már egyértelműen jelzi, beköszöntött az ősz. Ilyenkor az őszi ruhák előkerítése mellett már célszerű előkészülni a közelgő fűtési szezonra is. Aki gázzal, távfűtéssel, vagy esetleg elektromos megoldással fűt, annak maximum…..
Az év tévés botránya, az Éden hotel egyik szereplője elleni erőszak ügye nem maradt annyiban, amiben a TV2 szerette volna. Mint ismeretes, az Éden hotel című reality egyik epizódjában egy Stumpf Nóra nevű szereplőt egy másik, Gábor nevű játékostársa vegzálta meglehetősen…..
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
hedgehog2 2014.01.30 16:04:44
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
A brit rendőrség videofelvétellel keresi azt a nőt, aki megütött és megrúgott egy idősebb férfit, aki kerékpárján közlekdeve lassította az egyébként meglehetősen gyér forgalmat Gloucestershire egyik mellékútján. A helyi sajtóban azóta nindzsa nőként emlegetett támadó a…..
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
Az RTL Klub híradója minden tényt és forrást nélkülöző nyári vérbulvárt csinált a Margit hídra felfestett piktogramokból. Kiss Norbert Ádám riportjában bemutatta, hogy riogatni tud, a közlekedést viszont kevésbé ismeri, főleg annak a járművek együtt haladásáról és…..
hedgehog2 2011.07.22 21:28:27
@Laci939: "Márpedig a nem hétvégi biciklista NEM szereti a járdát." Téged ennyi ésszel minden nap kiengednek?
Pont a szombat délutáni gyülekező idején borult be az ég Budapest felett, de így is 25-30 ezren vettek részt az első utolsónak kinevezett kerékpáros felvonuláson. A pesti oldalon már sütött a nap, és a hőmérséklet is ideális volt egy zavartalan Critical Mass-hoz. László…..
hedgehog2 2011.04.30 21:37:10
A raszs@"the dragon": A raszta csajok rosszul csinálják? Nekem nem úgy rémlik.
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
hedgehog2 2011.04.28 17:40:19
@vlacko: Olvasd el az "utánnad" következő Előbb tanulj meg írni te Ork, mielőtt beszólsz nekem!
hedgehog2 2011.04.28 17:46:28
@GONOSZ: Mivel? Az elmúlt 8 évben felszámolták a budapesti tömegközlekedést.
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
hedgehog2 2010.09.22 14:37:58
A "csapaterős elkövetés arctalansága mögött rejtőző" tetteseket az ügyészség nem találta meg. >>> Az ügyészség bűnsegédlettel és bűnpártolással vádolja a főtörzsőrmestert és a rebiszes őrnagyot Update (2009.12.18.): Felmentették a…..
hedgehog2 2009.12.19 19:05:55
@Samott: Normális vagy? Melyik országban laksz?
hedgehog2 2009.12.19 19:09:42
@wip: Ez a csürhézés eléggé szélsőséges álláspontra utal. Esetleg SZDSZ-es vagy? Szerencsére már nincs sokáig ez a szélsőbalos képződmény.