Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kóczián Péter

243 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „hol vesztettünk” utat a magyar politikai hagyományban nemes kérdés és évtizedeken át hívó szó. Szerintem a baloldali ellenzék ezen a héten vesztett utat. A héten, amikor Karácsonyról kiderült, hogy nem listavezető, Márki-Zay pedig beelőzte egy virtuális népszerűségi versenyben, amelyben…..
A gondolataink irányítanak minket. És ezért a gondolataink állítanak nekünk csapdákat is. A csapdák azok a keretek, amelyek megszabják az elképzeléseinket. A cégvezetők és tulajdonosok azt hiszik: tények alapján döntenek. De ez nem igaz. Vegyünk egy vállalkozást. Van egy húsz millió forintos…..
Kóczián Péter Lefojtás 2017.05.08 07:28:09
Attól, hogy Emmanual Macron nyert, még nem múltak el a problémák.  Mindenki a józanság győzelméről ír majd és örömét fejezi ki, hogy az emberek többsége a kiegyensúlyozott, toleráns demokrácia mellett tette le a voksát a vasárnapi, francia országos választásokon. A politikailag inkorrekt választók…..
Orbán Viktor politikai döntéseit csak az határozza meg, hogy megnyerje a választásokat  -  mégpedig csak a saját választói segítségével. Minden választási időszakban kimondott, sokszor ki nem mondott igény, hogy a miniszterelnök-jelölteknek általános társadalmi mondanivalóval is kell rendelkeznie,…..
Kóczián Péter Atombombák 2017.04.22 08:12:51
Simicska maga Észak-Korea. Az atombombát nem azért kell sejtetni, mert ténylegesen használni akarja, hanem azért, hogy a zsarolási potenciálja nőjön. Az atombomba tényére való utalás Orbán Viktornak szól. Ne nyúlj hozzám!, ne piszkáld a köreimet, mert ha begorombulok, ha ismét úgy látszik:…..
Kóczián Péter 2017.04.24 11:41:11
@colonel Tigh: Gondolkodtam ezen a megfogalmazáson. Arra utaltam, hogy ezek a pletykák Budapesten születtek.
A világban egyre bővül a milliomosok köre, s így egyre nő a szuper-luxus autók piaca. A BMW vagy Mercedes részvényesei izgulhatnak, hogy negyedévente mennyi autó fogy el a nevezett márkákból, míg, ha lenne külön, a Lamborghini, a Maserati, a Bentley és Rolls-Royce…..
A történelem és  a politika alakulása gyakran nem logikus és sokszor adott szituációtól függ. Szerencsének hívjuk ezt, pedig csak arról van szó, hogy a politikát sosem egyedül csinálják. Simicska Lajos kirohanásának köszönhetően Orbán Viktor ma erősebb politikus,…..
Orbánnak van másfél-két millió szavazója, akik személyesen őt bálványozzák, követik. Húsz év alatt kovácsolta őket össze. Simicskának van, mondjuk, ezer -két ezer milliárdja (ha igen-igen jól sáfárkodott a pénzével).  Viszont a pénzén kívül  csak  rossz arca, rossz…..
A Simicska-Orbán konfliktus nem a pénzről szól, hanem a hatalomról, s a befolyásról. A Fideszt ketten építették fel, Orbán és Simicska. Pontosabban, a mai Fideszt, azt, ahogyan ez a világ működik, azt ők ketten építették fel. Ketten is hordják szét, egyébként.  1998 és…..
Szerintem végtelenül szegényes az, amikor egy ország ellenzéki pártjai a Nagy Testvér, ebben az esetben Németország kancellárja bírálatára rácsatlakozva kritizálják az ország kormányfőjét. Azzal, hogy „bezzegeznek”, azt is világossá teszik, hogy nincs erejük,…..
  Egyre gyorsabban, egyre olcsóbban, egyre kevesebb törődéssel akarunk ruhákhoz jutni. Ezért csak kevesen készítettnek öltönyt Magyarországon.   A legtöbb ember arra panaszkodik, hogy a csináltatott ruha drága, sokkal drágább, mint a készen kapott konfekció ruha. Az…..
Kóczián Péter 2015.01.23 01:37:50
@Kopi3.14: Ki az? hol érhető el?
A Harper's Bazaar megfigyelés szerint jövőre divatos lesz magas derékkal szabott famert hordani.  ..
Az X Faktorban az utóbbi években elhűlve néztem, hogy a zsűri tagok viszonylag gyakran bújnak dzsekibe. Ha jól értem a jelenséget, akkor a zsűri tagoknak, a stílus tanácsadóknak, a producereknek gyakran fejtörést okoz, hogyan tegyék a zsűri tagokat "fiatalossá",…..
A minap Majka Rising Star ruháját kritizáltam, mert a stylist képtelen volt casual, azaz sportos eleganciában felöltöztetni Majoros Pétert, aki arcával, testével és megjelenésével viszi hátán a műsort. Nálunk gyakori érv, hogy a sportos elegancia lényege, hogy az öltönyszerű…..
Őszintén szólva amíg rá nem találtam egy Twitter bejegyzésre, nem tudtam, hogy 2014-ben a kobalt kék az egyik menő szín. Az egyik webshop a Guccitól ajánlotta az alábbi cipőket.  Aztán gyanút fogtam, s kíváncsi voltam, hogy csak egy Twitter bejegyzés bizonyítja a kobalt…..
A Magyarországon csak a Pierre Cardin ingekből ismerős tervező a 20. század egyik legjelentősebbnek tartott divat irányítója. Pierre Cardinre ma úgy emlékezik a divat történelem, mint a hatvanas évek ikonikus figurája, aki kifejezte a modernitást, az űrvilágot, a mechanikus…..
De miért hiszik azt a magyar stylistok, hogy ide ez is jó?  Holdampf Linda a Rising Star stylistja. Nincs könnyű dolga, az öltöztetés, stílusalakítás lassan olyan népszerű lesz, mint a magyar foci: mindenki ért hozzá. Most már én is. Úgyhogy ez tényleg a vég.  De nem állhatom…..
      ..
Kóczián Péter A fordulópont 2014.10.27 13:43:42
Az internetadó miatti tüntetés fordulópont lesz Orbán Viktor kormányzásában. Eddig önhatalmúlag mindent megtehetett, ezután erősebb ellenállással kell számolnia a Fidesz vezérkarában is. A Fidesz a leginkább közvélemény-vezérelt párt a magyar politikai életben. Minden…..
..
Nemrég fedeztem fel, hogy az eddig csak gyümölcs italairól híres Sió beindult a joghurt bizniszben is. Joghurt italuk azoknak való, akik nem a sűrű, hanem a könnyen iható joghurtra vágynak. Nagyon finom, ugyanazt tudja, mint a nyugati kedvencek. Van tartása, nem lepkekönnyű, sok…..
A menő, általában luxusban utazó divattervezőknek mindig nagy kihívás olcsó, hordható ruhákat tervezni a gyors-divatban nyomuló láncok számára. A H&M ebben az évben Alexander Wangot kérte fel, aki abból indult ki, hogy "mindenki edz" , ezért a populáris kultúrát formáló…..
Ha az ember top tervezők bemutatóit nézegeti, hamar hozzászokik ahhoz, hogy nagyon szép dolgokat lát. Zuhair Murad bemutatója azonban ezzel együtt is magával ragadott. Lássuk a ruhákat, amelyek elképesztettek.  A libanoni tervező ruhái asszertívvá teszik a nőket. Nőiségükre…..
Tomcsányi Dóra idei nyári kollekciója nekem azért tetszik, mert hordható, kellemes, vidám, a színeket tekintve pedig egyszerre finom és merész. Jó az, ha egy tervező nem csak extrém dolgokban tud utazni, hanem képes hétköznapi ruhákat is készíteni. A magyar piacról nagyon…..