Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kacorka

0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Igazából minden öreg járművemnél erre vágyok a legjobban. Hogy külföldre mehessek vele. Lehetőleg Nyugatra. Köpjenek le, egy sznob vagyok, nekem még mindig ott a legszabadabb a levegő, ott merek leülni az utcai lépcsőre tiszta farmerben, ott érzem logikusnak a dolgok…..
 Mi jut először eszedbe a fotóról? Egy szó. Egy mondat. Bármi. Fotó: Manuel Alvarez Bravo: Los agachados, 1932-34.     ..
Kacorka 2011.12.11 15:12:59
Akkor, 1998-ban a Bianchinál még nem csúsztam el. Még tisztán láttam az utat, amit majd bejárok, nem tűnt víziónak. Volt ugyanis egy napi használatú állólámpás Mercim, ami akkor, 1998-ban, huszonhat évesen messze állt a veteránkortól, csupán egy kedves, öreg csataló volt, nem…..
Belsőség A nagy dobás 2011.05.22 13:52:00
Bizony, a sokak számára már régmúltban egy igazán nagy dobás volt Budapesten: a Népligeti körverseny. Nemzetközi szintű, komoly megmérettetés szalmabálákkal burkolt fák között, nem kicsi tempóval. A Lepoldsportvideó jóvoltából (akik Bálint Árpád gyűjteményét dolgozzák…..
Kacorka 2011.05.22 16:32:21
Az Alfa Romeo embléma gyönyörű, dombornyomott matricája. Pár héttel ezelőtt két úriember jött be hozzám a boltba. Egyikük hóna alatt egy méretes doboz volt, nejlonba csomagolva. Gyorsan a tárgyra tértek: ugyan, mondjam már meg, mi kell ahhoz, hogy ez a kocsi megint működjön.…..
Kacorka 2011.04.13 09:58:35
Belsőség A kínai gagyi bosszúja 2011.02.19 08:35:00
Az új himbasor a szelephézagállító golyós, önbeálló csavarokkal A korábbi motorjáratás a vezérlés és a szelephézag állító csavarok cseréléséig jutott, ezek gyengének bizonyultak. Az amerikai fórumok böngészése után, valamint a hengerfej gyártójának javaslatára…..
Belsőség Autót vettem 2011.01.22 08:00:00
És itt akár véget is érhetne mai posztunk, ahogyan véget is fog, ezzel a két szóval, valamikor, több ezer karakterrel később. Valójában - ha egy szerencsésebb, kevésbé korrupt és gazdagabb, saját tulajdonukkal jobban törődő emberekkel teli országban játszódik a történet -…..
Kacorka 2011.01.22 19:05:40
@ommm:

Üdv a klub-ban :-)

Amore-ra regisztrálni tessék (ha még nem)

Csík meg már megint jön a rom sprint-jével, tessék nézd meg az enyém mindjárt 30 éves és hogy néz ki :-)
Amióta Dél-Amerikában rendezik a Dakart, azóta már csak megszokásból nézem az esti összefoglalót. Nem titkoltan már gyerekkorom óta a kamionok versenye érdekelt leginkább, hiszen Csehszlovákiában a Tatra volt az isten, az öreg Loprais pedig földi helytartója. Sajnos azonban a…..
1931, május 24, Monza, Olaszország Már tíz hosszú órája tart a verseny. A futam, melyre mindössze 14 autó nevezett, és melyek közül mindössze kilenc vívja még mai ésszel tán fel sem fogható harcát a poros aszfalton. A hirtelen erőre kapó, késő tavaszi nap elől ernyők alá…..
Kacorka 2010.12.23 18:07:26
Ez már ezüstláz, szoktam magamban utalni Efrájim Kishon remek, azonos című humoreszkjére, amikor be akarja festeni a kályha ajtaját ezüstre és egyik túlzásból a másikba sodródva az egész lakást ezüstre festi. Hasonló a helyzet a bogárhátúval, ami egy kicsit több nyomaték…..
Nem is olyan régen, ez év májusában vettem részt Hosszú barátommal első, 1/100-as ralimon. Először persze húztuk az orrunkat, mert milyen rali már az, ahol nem lehet rendesen csapatni és a helyezést javarészt a hülye fotocellák és a századmásodpercek döntik el? Aztán…..
Kacorka 2010.10.21 10:45:09
@dirige:

De igen, szerintem is, Bertone Gt néven is sokan ismerik.

De nem baj, lényeg hogy látjuk ezt a gyönyörűséget. Nagyon kéne.
Az Alfa Romeo Giulietta hazai bemutatóján hemzsegtek a celebek és a playmatek. Szüksége van erre a káeurópai, megélhetési akarnok bagázsra ennek az autónak? Nem hinném. Illetve ki tudja. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kacorka 2010.09.16 00:07:46
@lwl:

sajnos igen.

De ha figyelmesebben olvasol, nem azt mondtam, hogy nem tetszik, ha nem ha vki azt mondja rájuk, hogy bűnronda, büdösbogár, ilyesmi.

HA így látod, igen, sajnos kiírtad magad.
Kacorka 2010.09.16 10:32:12
@lwl:

Szívesen, fordulj hozzám bizalommal máskor is.

Az a baj, hogy még mindig nem érted, nem tetszés kontra bűnrondázás, pocskondiázás nem ugyanaz.

Mivel továbbra sem vagy hajlandó pontosan olvasni és fogalmazni, ezért részemről cső.
Kacorka 2010.09.16 10:33:54
@Shadowbull:

Szerintem ne is próbálkozz vele, nem fog menni.
Az úgy volt, na, szóval megbeszéltük a Vityával, aki rendes polgári foglalkozása szerint Balázs Viktor, hogy motorral megyünk a sukorói Belsőség-találkozóra. Persze nem tesztmotorral, hiszen Budapest-Sukoró nem az a táv, a Belsőség-tali pedig nem az az alkalom, ahová…..
Én sajnos Karlstadban voltam, pillanatnyilag semmi információm nincsen arról, hogy ment le a mai sportesemény, azon kívül, hogy twitteren olvastam, vegalego szerint meleg volt, utána meg azt, hogy 1:53-mal fejezte be (gratulálok fátter!). Kérlek benneteket, írjátok be az információkat…..
Kacorka 2010.09.06 21:18:23
@Sekiwake: Igen, biztos nem mindegy. Ugyanakkor marha jó, hogy futhatsz bárhol mért távot, csatangolhatsz amerre tetszik.

Ja és még egy megjegyzés a versennyel kapcsolatban:

Rengeteg volt a jó csaj!!! Így igazán kellemes futni!
  Pedig van, amivel ki lehet kergetni a világból az építőmérnököt. Például azzal a turisták és újságírók által előszeretettel feltett kérdéssel, hogy összedőlhet-e a híd? Persze megkérdezzük ezt mi is. A mérnök olyan elszántsággal válaszol, mintha csak…..
Kacorka 2010.08.04 13:36:13
Kedves emberek, lecseréltük a fejlécünket. Egyrészt az őszi kollekció egy darabja került be (kampányszínünk a szürke és zöld), másrészt pedig a jubileumi 25. Nike Félmaraton promóciója. Külön futóblogos kedvezményt nem csináltunk, viszont ha csináltunk volna, az is…..
Nehéz a szerelőnél kiugratni a nyulat a bokorból. Na, hogy állunk, hogy állunk? Ki van már cserélve a tető? Dolgozik rajta a lakatos. De fizikailag fent van még az autó teteje, vagy le van már vágva? És ezért vagyok egy idióta, hogy nem közjegyző jelenlétében hívogatom Zsoltit,…..
Most hívott Pista a helyszínről, egészen pontosan a pálya melletti bárból. Volt némi háttérzaj, pedig állítása szerint már alig van autó a pályán. Valóban: az indulók több mint fele kiesett. A Peugeot-k között rosszabb az arány, az ő LMP1-eseik ugyanis egytől egyig…..
Kacorka 2010.06.13 15:40:24
@cserkid:

Milyen hülye vagy. Nem értettél meg semmit Le Mans-ból, ezért kár volt nézned.

Pedig nem is francia-autó fan vagyok.
Minden idők legnagyobb külföldre irányuló országimázskampányát indította Izland, hogy visszarántsa az országot az Eyjafjallajökull vulkán kitörése miatti turisztikai mélyrepülésből. „Néhányan azt hiszik, hogy az egész országot hamu borítja, és Izlandon…..
Angéla csodás ajándékot eszelt ki nekem: beváltotta a legalább egy éve tett ígéretét és lement hídba. Tornászlány volt egykor a szentünk, pár év kihagyás után is simán hozta a gyakorlatokat. A fotókat nézve ugyan nem volt teljesen elégedett: „görbén áll a lábam, nem…..
Kacorka 2010.05.31 21:25:22
Kábé félmilliárd forintnyi Alfa Romeo veterán várt minket. Csak be kellett ülni, kihajtani a pályára, és kezdődhetett az őrjöngés Vélemények az azonos című írásunkról...
Kacorka 2010.05.28 09:47:01
@fastcar:

Tudtam én hogy előbb utóbb lesz itt tudós ember :-))))
Kacorka 2010.05.28 09:49:09
@fastcar:

Merni még merek, de már csk nagyon óvatosan :-))
Kacorka 2010.05.28 12:36:28
@fastcar:

Ismerni is ismerek persze :-) de nem csak egyet...
Ami pedig el akar porladni, azt hagyni kell, hadd porladjon. Másnál. Ha nem egy Ferrarilamborghini, akkor lesz még olyan jobb is.És így az, ami megmarad, előbb-utóbb tényleg többet is ér. Már ha valakinek számít a befektetés is, és nem csak a pénzszórás egy zseniális…..
Kacorka 2010.04.28 14:36:08
@Csikós Zsolt:

Van benne vmi, ez kétségtelen, az autoscout24.it-n mondjuk kb. 80 figyel belőle.

Ugyanakkor sztem pl. pont a mercik értelmetlenül felülreprezentáltak a magyar veterános társadalomban.(talán a külföldiben is). Főleg az sl. Sírnom kell amikor a 78-ik sl mercit kell végignézni bármelyik veterántalálkozón. Ugyanakkor kevés angol, japán, olasz veteránt látni.
Kacorka 2010.04.28 15:56:21
@mbw108:

Kicsit másképp látom. Azon, hogy mi volt, és ma mi a csúcs nem akadnék fönn sztem ez részben ízlés kérdése is.

Én nem bántani akarom a csillagos márkát, tényleg fantasztikus gépek, ugyanakkor annyira kézenfekvő és triviális választás oldtimerként, hogy csak kevés, a márkát minden ízében jól ismerő és valóban tisztelő, értő kivételeknek megengedhető választás.
Minden más esetben sznobság. És erre a legjobb példa az sl.
Belsőség Ez egyre jobban hangzik 2010.04.26 17:30:00
Újabban nagy divat lett az autóiparban a különféle évfordulók hangzatos, nagy csinnadrattával beharangozott ünneplése. Persze aki kicsit is járatos az autóipar történelmében, az csak elhúzza a száját. Az Audi - persze - száz éves, na jó, oké, fogadjuk el, de a Peugeot 200 éve…..