Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NemesekErnyo

0 bejegyzést írt és 558 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karácsony előtt már a polcokon találjuk a kifejezetten az ünnepekre szánt szezonális édességeket. Jönnek a puszedlik, szaloncukrok, trüffelek, gingerbread-ek, fűszeres bon-bonok, pörkölt diós-mogyorós csokik, narancsos és kókuszos édességek. Most az egyik diszkontlánc prémium sajátmárkás édesség…..
NemesekErnyo 2018.12.08 21:45:41
Gyerekkorunk egyik kedvenc csemegéje volt a banános csoki. Egy kis diszkontban vettük, ahol olcsó volt, így nem terhelte a malacperselyt túlságosan. Tízórai mellé ez volt a jutalomfalat. Szóval lelkes kis csapatunk nem kis nosztalgiával láttott  neki a vaktesztnek. 10 országosan kapható banánocs…..
Megint nem sikerült nőnek nyernie RTL-es valóságshowban, Farm Cintia az utolsó pillanatban, nagy valószínűség szerint egy meggondolatlan petting miatt maradt le a az első két hely valamelyikéről (Farm Gergővel bújt össze a döntő előtti reggelen). A lány elég rosszul viselte a bukást, és sírva…..
Az egyik leggyönyörűbb és legfiatalabb világhírű magyar modell, Axente Vanessa fogja népszerűsíteni a Calvin Klein 2013/14-es őszi/téli kollekcióját. A fekete-fehér reklámképeket a neves divatfotós páros, Mert Alas és Marcus Piggott készítették. Szerintem szuperek a képek,…..
Akarod, hogy a faszbúkos e-mail címed legyen az alapértelmezett a közösségi oldalon? Nem? Basznak rá arra, hogy te mit akarsz, elvégre nyavajás kis user vagy és ingyé használod az oldalt... Két új változást is bevezetett a népszerű közösségi oldal, amelyről nem tájékoztatta…..
2007. Apám egy életerős ember volt, 1939-ben született, de 20 évet letagadhatott volna.Kertészkedett, dolgozott napi 8-10 órában, segített a helyi közösségnek, majd egyszer elkezdett fáradékony lenni.Prosztata gondok. Sugárkezelés, gyógyszer. Tökéletesen gyógyultnak…..
NemesekErnyo 2012.06.18 19:38:35
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Éppen ezt akartam írni, de előbb mégis átolvastam volna a hsz-eket.
Megnyugvásul a posztoló részére: mi egy évvel ezelőtt ugyanilyen eseményen mentünk keresztül. Annyi különbséggel, hogy a betegnek irtózatos fájdalmai voltak, olyannyira, hogy komolyan felmerült bennünk, hogy a fájdalmas szervet (gyomrot) kivetetjük. Nyilván ez értelmetlen lett volna, hiszen mi lett volna az áttétekkel teleszórt tüdővel, daganatos gerinccel? Még örülni lehet, ha szegény édesapa nem szenvedett sokat. Részvétem, és kívánom, hogy az idő hozzon megnyugvást.
@Flector67: Nyitott kérdés, hogy a prosztata-ügy után történt-e követéses gondozás, ellenőrzés 2007-től 2010-ig.@kutykuruty: D.zni?
NemesekErnyo 2012.06.18 19:40:16
@s.e.c: Kínomban eserűen mosolygok, de nálunk ehhez a lelethez még tbc-kezelésen is keresztülment a beteg.
NemesekErnyo 2012.06.18 21:00:12
@kutykuruty: Követtem a fórumot. Treb. -t egy korábbi felhasználónéven ismertem. Leveleztünk a betegségéről, mert akkor voltunk érintettek a témában.
Mennyire reménykedett... :(
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
Kedves Praxis blog és olvasók!   Azért ragadtam billentyűzetet, mert nem igazán tudom, hogy mit gondoljak. Tudom, a blog eddig nem tanácsadó feladatokat látott el, de mivel úgy vettem észre, hogy sok egészségügyi dolgozó és orvos látogatja, talán érdemi választ kaphatok.…..
NemesekErnyo 2010.12.20 00:07:14
@bakela: Az utóbbi egy 19 komponenst tartalmazó vakcina volt - kényelmes, finom, nem invazív adagolású. Pont a tavalyi őrjöngés előtt eltűnt a gyógyszertárakból. Miért is nem vagyunk meglepve... ?
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
NemesekErnyo 2010.12.10 18:02:18
@metalheart: Miért fizetne az állam nyugdíjat, ha kevesebb járulékot teszek bele, ergo egy részét "bezsákolom" magamnak? Egy ideje nem a saját megtakarításainkat osztják ki, az a pénz régesrég elveszett. Remélem, senki sem gondolja, hogy a hetvenes évekbeli 30 forintjaiból kapja ma a 60 ezret. Amit ma kapnak, azt ma fizetik be. Kb. 8-10 éve susogják, hogy a nyugdíjrendszer hosszú távon nem tartható, erre? Kivették belőle több százezer ember 8%-nyi járulékát. Biztosan kellett egy aktuális szavazáshoz.
NemesekErnyo 2010.12.10 18:02:22
@midnight coder: Kb. ez a lényeg :)
A magyar postás legalább világhírű, mert mindent képes kilopni a levélből-csomagból. Ugye, milyen könnyen dobálódzunk az olyan szavakkal, mint a "mindent"? Igazából arra gondolunk ilyenkor, hogy "szinte mindent". De tévedünk. Igen vicces, sőt fergeteges…..
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
Kedves "praxis"!   Háromgyermekes édesanya vagyok, (9, 16, 18), az alább leírt történet a legnagyobb lányommal történt, aki nagyon szereti a kutyákat, jól is bánik velük, de hát a kutyáját egy másiktól meg akarta menteni. Van ilyen.   A történtek után…..
NemesekErnyo 2010.11.16 18:55:39
@Bikli néni: A bukszában kotorászás másféle indíttatásra nyit gondolatsort a bámészkodóknál... :)
NemesekErnyo 2010.11.16 19:05:57
@Dr.laikus PhD: A főváros majdnem mindenben másképpen működik :) Vidéken kevesebb felesleges körrel elkapják az illetékes grabancát.
Tiszteletem! Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem…..
Köszönöm,hogy létezik ilyen oldal, mert az elmúlt bő két évben egy csomó panaszt boncolgató fórumot kerestem ehhez hasonlót nem találtam. A „csavar átszakította a csontomat” vagy mi történet alapján leírom az enyémet is. A történet 2 és fél éve kezdődött egy…..
Első gyermekem születésénél a Keszthelyi kórházat választottam.Volt fogadott orvosom.Minden rendben ment.Nagyon kedvesek voltak a szülésznők.A csecsemősök közt van 2-3 bunkó akit esetleg egy állat klinikán lehetne elképzelni nem a babák mellett...Most második terhességem végén…..
NemesekErnyo 2010.11.02 13:14:48
@adamantium: Ne cifrázd annyira, inkább mondd azt, hogy ahol banánnal fizetnek, ott csak majmokat kapnak :)
Nekem sajnos csak rossz emlékeim vannak a János kórházról. Anyukám szeptemberben került be eszméletvesztés miatt a neurológia osztályra.Kiírták neki az EKG vizsgálatot, csak elfelejtették megcsinálni.Tehát nem derül ki ,hogy mi okozza a napi 4-7 eszméletvesztést neki.inzulinos…..
Tiszteletem   Eddig is nagyon rossz híre volt a Hetényi kórháznak, de a személyes tapasztalatom most ugyan ezt igazolta. Közeli hozzátartozóm került be a belgyógyázati ambulanciára légzési proplémákkal (hiperventillációs légzés) és az emiatt kialakult rosszulléttel. …..
NemesekErnyo 2010.10.28 19:28:50
@pakesz: Ez a nyilvántartási szám nem létezik.
Üdvözlök mindenkit!   Sajnos volt egy gerincsérv műtétem 2005-ben a Kecskeméti kórházban, egy sokat emlegetett doktornál. Akkor még adjunktus volt. Nagyon bíztam benne mert jó híre volt. A saját lábamon mentem be amikor már a fájdalmakat nem tűrtem és rászántam magam a…..
Tisztelt Blog! A férjem 88 éves.Bördaganat miatt kisebb műtétet végeztek nála. Telefonon kellett érdeklődni a szövettani leletről, Mikor ezt megtette azt mondták neki hogy menjen be az eredményért Eddig minden rendben van .Mindenki nagyon kedves és lelkiismeretes…..
NemesekErnyo 2010.10.28 13:11:58
@Irise: Kifelejtettél valamit. A sürgős rosszullétet. :)
Már több éve, hogy barátomnak a mesekönyveinek megírása után segítek és nyomdakészre szerkesztjük a kis mesekönyveit. Az egyik mesekönyv szerkesztés után az üveges könyvszekrényében megláttam két redőnyös tolltartót. Megdicsértem, hogy milyen jók és megemlítettem, hogy…..
NemesekErnyo 2010.10.17 15:22:13
@Naphoz holddal: Négyszínű toll. Kék, fekete, piros, zöld színben (rövidebb, vékonyabb betéttel), nekem még megvan :DD
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
NemesekErnyo 2010.10.15 09:22:54
@csipkefa: Siess foglalni helyet egy szociális otthonba, úgy mondják, már előre elkelt ötven évre :) Vagy köthetsz eltartási szerződést, ugrásra készen várják, hogy mikor csukod be a szemed.
NemesekErnyo 2010.10.15 09:40:13
@csipkefa: A neveléstől függ. Van olyan is, aki már tíz évesen tojik a szülei fejére, és vannak erkölcsileg rendesebb gyermekek. Az enyém kiveszi kezemből a vödröt a kertben, hogy ne cipekedjek. A nagymama egyetlen doboz gyógyszeréért hat órát utazott a fővárosig. Rendszeresen megkérdezi, hogy kell-e segíteni valamit. A válasz többnyire nem, de lehetséges, hogy eljön az idő, amikor igent kell mondanom. Tény, hogy ez nem kierőszakolás- szerűen működik, szülői elvárás alapján. Bízvást állíthatom, hogy jó érzés így élni, öregkort várni. Bár a tervezett adózási átalakításban nem vagyunk érintettek, a gyerekvállalás kifejezetten jó vállalkozás.
NemesekErnyo 2010.10.15 17:14:40
@randomburvi: Ha nincs gyereked, akkor lövésed sincs, csak elméleted :)
Ez túlfűtött, erős érzelmeket keltő történet, ezért hogy tompítsam, egy szép képet teszek ide nektek Mihalik Enikőről, amit a Yummie blogról loptam le.Figyuszkáljatok: a fácsén is kérdeztem, hogy legyen a posztöréssel, legyen, ne legyen? Mondjátok meg mit…..
Praxis Alkoholista orvos operált 2010.10.08 06:00:00
Sziasztok Olvasva benneteket, úgy tűnik, itt mindenki "szakértő" vagy legalábbis az egészségügyben dolgozik... Amit itt egyesek leírnak, - sajnos megtörténik..., ha elfogadjátok, ha nem... Vidéki kórházban történt...18 évesen a munkahelyemről vittek el mentővel, -…..
NemesekErnyo 2010.10.08 10:47:13
@Káin: Hát még betintázott kőművessel, építési vállalkozóval. Pedig egy házban tömegkatasztrófa lehet, most már tudjuk, hogy ezért a felelősségért fog vastagon a ceruzájuk.
A Homár még fagyasztott rántott gombát se látott, de most rögtön pókkal együtt: Nagyjából egy hónapja vettünk a közeli ALDI-ban egy zacskó Gebackene Champignons nevű fagyasztott rántott gombát. Kisütés után rögtön neki is láttunk az evésnek, ám egy kis meglepetésre…..
NemesekErnyo 2010.10.04 21:32:10
@Cs@tLós: De van ilyen. Ennek egészen kicsi a potroha, piszok hosszú lábai vannak. Ha kihúzod őket, még üresben is kaszálnak :)
Praxis Senki meg sem vizsgált 2010.10.02 06:00:00
Kedves Mindenki!   Szeretném Veletek megosztani kálváriámat. 2006 októberében iszonyú hasfájásom lett - azt hittem az epém rendetlenkedik, mivel sajnos van epekövem - elmentem a körzeti orvoshoz, aki megerősítette az "epebajomat", majd elküldött a sebészetre. Az…..
NemesekErnyo 2010.10.02 11:42:14
@Polifémosz: Mi a baj a spirállal?
Nekem nem tűnt úgy, mintha nem vizsgálták volna meg a levélírót. Körzeti orvos (epe)- Egészségház- Sebészeti Klinika ( vakbél)- Nőgyógyászat (gyulladás). 5-6 hetes iszonyú panaszok után, "szerdán több orvos is megvizsgált, közölték, hogy bent kell maradnom". Szerdától hétvégéig intravénás gyógyszerelés (hogy nővér adta be, ez egy más hiba), hétvégén jobbára ügyelet van, ami nem egyenlő az osztály betegeinek végigvizsgálásával. Panaszos betegnél természetesen jogos az igény, de jelen esetben hazatávozóról van szó. A saját nőgyógyász az iv. AB után mit tudott adni még "folyadék" ellen? Spirál eltávolításról nem szól a fáma, bár ez lehet csupán hiányosság.
Kerek 4 évig csócsálni ezt a dolgot...