Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kohana

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Nem megy valaki pénteken Sopronból Záhonyba kocsival? Gyomaendrőd érintésével egy kis csomagot kéne elvinni, köszi előre is, írjatok privátban!   Üdv mindenkinek! Szavazzatok légyszi a kislányomra ezen a rajzversenyen! Bregánszky Marietta, 9 éves, megtaláljátok a nevezők között. Rövid…..
Elképzelésem nincsen, hogy miért gondolják a Vodafone-nál, hogy jó ötlet tanulmányt vásárolni, majd kipublikáltatni a netre, azok után, hogy az év legnagyobb magyar kommunikációs összeomlásába sikerül belefutnia a cégnek. Ha a Vodafone komolyan szerette volna elemezni a…..
Magyarországon közel 3 millió magánnyugdíjpénztár tag van. Utaljuk szépen, minden hónapban a bruttó fizetésünk 8%-át. A jogszabályi hátteret a 1997. évi LXXXII.törvény (törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról) adja, a végrehajtásról pedig a a…..
kohana 2009.12.09 14:10:41
@kopasznyakú: miért is búcsúzóul lopják el?
a mnypt tagok nagy része csak 20-30-40 év múlva lesz nyugdíjas, remélhetően még később hal meg, a megtakarításaik csak akkor fognak az akkori kormányra szállni (már ha addig él ez a szabályozás, ugye)
Nincs róla adatom, de szinte biztos vagyok benne, hogy jelenleg max párezer lehet azoknak a száma, akiket ez ténylegesen érint, azaz a közeljövőben elkezdődik a nyugdíjuk utalása, viszont ők gyanítom az elmúlt tizenegykét év alatt nem túl nagy összegeket gyűjtöttek össze, arról nem is beszélve, hogy a haláluk is még odébb van...

Meg merem kockáztatni, hogy ez a szabályozás nem sokáig fog így maradni, ebben az esetben meg az is lehetséges, hogy senkit nem érint...
(Mintegy preambulumként: a blokkolom szó eredeti jelentését használnám most, nem a szlengben elterjedt, kb. a régi stipi-stopi-nak megfelelő jelentést.) Vajon egy olyan gazdaságban, ahol szűkül a fogyasztás, mert kevesebbet költünk, van értelme reklámozni? Itt van például az…..
Idén is lesz Keresőmarketing Nap, immár a harmadik. Most fogunk keményen belevágni a szervezésbe, végülis mindjárt itt a november.Azt már tudjuk, mit szeretnénk, de még vagyunk annyira rugalmasak, hogy tudunk új dolgokat is beilleszteni. Kérdésem volna: mit szeretnétek látni/hallani…..
Onlinemarketing blog Hazudni jó? 2009.09.06 20:54:57
Mindennapos kommunikációs megoldás, hogy a kínos dolgokat elhallgatják azok, akiket kérdeznek erről. Legyen szó kormányzati szervről, állami cégről de akár egy multiról, rendre képesek hazudni. Nem igazán ügyesen, és nem is csak akkor, amikor tutibiztosan nem derül ki, hanem…..
kohana 2009.09.07 10:01:57
@Barazsy Ákos: az olyan cégeknél, ahol nincs is min fogni, valóban nem is érdemes hazudni.
Ott, ahol jönnek a hazugságok, legtöbbször azért vannak, mert valóban van mit takargatni.
Más kérdés, hogy hazugság helyett a megfelelő módon kommunikálva minimalizálható lenne az ezek miatt adódó veszteség/probléma, vagy akár még hasznára is válhatna.
Legalábbis szerintem hajlamosabbak vagyunk elnézni dolgokat, ha elmondják, hogy bocsi, ez most ilyen, mintha azt mondanák, hogy nem is, és mégis. Sőt, utóbbi esetekre sokkal erősebb negatív reakciónk lesz.
mondjuk azért a politikai és üzleti típusú hazudozásokat nem lehet egy kalap alá venni, meg a törvénytelen/szabálytalan dolgokról szóló hazugságokat sem az etikátlan/ciki hazugságokkal. De gondolom, itt most nem is olyan típusúakról lesz szó, ami a törvénytelen/szabálytalan kategória.
Bevallom, átlépett fölöttem a világ egy része. Még akár tavaly ilyenkor is bátran belevágtam egy online kampány tervezésébe, de mára a legtöbb kontaktom "felnőtt": máshol dolgozik, főnök lett, már nem ad ajánlatot. Ez persze az alap feladatom, a tanácsadás…..
kohana 2009.09.02 09:22:11
@Vérnűsző Barom: ha tényleg szeretnének eladni, akkor szerintem nem csak akkor kellene képesnek lenniük valamilyen ajánlatot adni, ha megvan az általad említett kis listád, hanem kevesebből is, vagy legalábbis kedvesen visszaírni, hogy figy, erre így nem tudunk mit mondani, írd meg ezt meg ezt...
ha állítólag nehezebb most eladni, vagy tényleg nagyobb szükségük van rá, akkor nemhogy megnehezíteni kellene a vásárlást, hanem megkönnyíteni.

egyébként mondjuk a banner mindig is kilóra ment, nem? :)
Nincsenek se jó, se rossz hírek a piacon. Nincs már MOHI, nincsenek sikerjelentések, vannak viszont olyan jelek, amik nem tetszenek. Igazából pletykák. Suttogások. Ilyen-olyan meg nem erősített hírek.Hogy éppen ki akar tönkremenni, ki mit akar kiszervezni, minek mi az ára de nem veszi…..
Pénteken délben elszabadult a pokol, ebben az időpontban ugyanis a felújítás munkálatok kezdete miatt lezárták a Margit hidat, amely előreláthatólag 2011-ig marad ebben az állapotában. Azt, hogy ez pontosan mekkora káoszt fog okozni a fővárosi közlekedésben, egyelőre még…..
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
kohana 2009.08.19 15:19:29
@flymazs: nem beszélnek csak olaszul, spanyolul és franciául. néha még úgy se :D
Nos, 2009-ig kellett várni arra, hogy az internet már nemcsak a kockák élettere, a gazdagok játéka, az időmilliomosok szórakozása legyen. Mára elértünk odáig, hogy minden második magyar internetezik valamilyen rendszerességgel.Van tehát súlya az internetnek, sok értelemben.…..
Elképzelésem nincs, hogy hogyan jutnak el odáig értelmes fiatal programozók, hogy ők márpedig jobb keresőt fognak csinálni, mint a Google. Annyi szép és érdekes és sikerrel kecsegtető területe van a webes fejlesztéseknek, hogy az már szemet gyönyörködtető. Miért…..
...szociológusok leborulnak.És tanulnak. Jó sokat tanulnak.Érdekes megfigyelni, hogy a valamitől olvasottá váló bejegyzések utáni kommentek milyen mértékben tudnak elkanászodni. Egyrészt jól látszik, hogy sok hozzászóló csak egy ajánlóra vagy a címre - esetleg egy kiragadott…..
Sofoblog Arcot a márkának! 2009.08.10 08:34:00
Legutóbb a Karmamedia, korábban pedig én is írtam már az online közösségmenedzselés szükségességéről, a hogyanra egy elég kimerítő választ kaphatunk az előbb említett blogon lévő posztsorozatból. Szabolcs azt mondja az egyik posztban, hogy:Nem kell, hogy személyesen, név…..
Webisztán "A Wikipedia szerint..." 2009.08.06 14:22:00
Egyre több oyan híradással találkozom, mely a Wikipediára általánosságban hivatkozik. Arra gondolok, amikor egy cikkben arról írnak, hogy "... állítja a Wikipedia", "írja a Wikipedia", és hasonlók. Ezek a megfogalmazások azt sejtetik az egyszeri olvasó számára,…..
kohana 2009.08.06 15:02:36
@Freevo: nem feltétlen, hiszen a szócikkek, főleg ha hosszúak és részletesek, akkor nem egyetlen forrásból, hanem többől áll össze, és vicces lenne félmondatonként írni, hogy ez X forrás, ez Y, ez Z. szerintem egyébként is a wiki szócikkek így egyben azért már más minőséget adnak, mint egy sima aggregálás. (pl ha van egy tanulmány/szakdolgozat, ott sem állsz neki feltétlen az átvett, feldolgozott gondolatokat visszafejteni egészen az eredeti forrásig, ha idézni akarod)
Webisztán Go punk: support IE6! 2009.07.17 12:43:00
A Google év elején elhatározta, hogy felhagy az IE6-támogatással. Előbb a Gmail és az összes többi webes szolgáltatásuk állt le az IE6-ra optimalizálással, utóbb pedig leányvállalatuk, a YouTube is lekapcsolta az IE6-optimalizáló erőműveit.Van a weben, főleg a geekek körében…..
A hétvégén arról beszélgettünk, vajon ki vesz olyan eBook-ot, ami leír pár triviális dolgot, olyat, amit kis kereséssel máshol ingyen is meg lehet találni? Aztán persze eljutottunk odáig, hogy bizony van egy olyan kör, amelyik szakmányban gyártja ezeket, és van egy szélesebb kör,…..