Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akocsis

775 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Report: Fears of Near-Term Skills Gap Are Exaggerated The manufacturing skills gap is not a serious problem short-term and won’t prevent a resurgence in U.S. manufacturing over the next few years, according to a report released today by Boston Consulting Group. The report, titled “The…..
ITÉlet Vezetői álláskeresés 2013.08.22 18:05:03
Vezetői álláskeresés Ellenben az általános nézettel, nemcsak a képzetlen munkaerőnek nehéz állást találnia, van egy szint, ami fölött szintén kiemelt nehézségekkel kell szembenéznünk.  ..
ITÉlet Világ metrói: Genova 2013.08.20 10:21:39
Metropolitana di Genova. Újabb metró kerül terítékre az athéni, római, az amszterdami, a nápolyi és a milánói után!   1990 júniusában adták át a genovai metró vonalat – természetesen a foci vb-re. Kezdetben 1 vonal 2.6 km hosszan, amit mostanra már 8 állomásra és 7…..
További gondolatfoszlányok a gyereknevelésről, pályaválasztásról, egyetemre jelentkezésről és arról, hogyan legyen a gyerekem sikeres ember.   Ez a cikk egy sorozat része, amiben eddig arról volt szó, hogy Miért jó a pénzügyesnek, hogy Miért magasak az IT fizetések, és…..
ITÉlet Melyik pozíció jobb? 2013.08.06 19:33:05
Nem, most nem 18-as témáról lesz szó, hanem arról, hogy ha két állásajánlat közül kellene választani, melyik a jobb döntés, és mit kell nézni.   Tegyük fel, hogy állást keresel, és két ajánlatot kapsz. Az egyik egy soha nem hallott kis cégnél menedzser, a másik…..
Az SME szerepéről egy korábbi cikkben írtam - Ha kóder vagy, lecserélhető vagy -, ehhez kapcsolódóan tette fel a kérdést Tozo25: „Hogyan induljak el,hogy ha SME akarok lenni?Merre milyen irányban?Hogyan válhatok azzá?” Egy kis ismétlés: Ha valaki nem a klasszikus…..
ITÉlet A rossz vezető 2013.07.29 20:08:47
Kitalált mese arról, hogyan születnek a rossz vezetők.   Péter és Bence aggodalmasan nézett egymásra az irodában. Most olvasták az emailt Józsitól, aki tájékoztatta őket arról, hogy máshol talált állást és felmond. A hosszú csöndet Péter törte…..
ITÉlet Világ metrói: Milánó 2013.07.21 11:48:01
Metropolitana di Milano. Újabb metró kerül terítékre az athéni, római, az amszterdami és a nápolyi után! Meglepő módon a leghosszabb metró hálózat Olaszországban nem Rómában található, hanem Milánóban (92 km). Ennek egyik oka, hogy Rómában rémálom a metróépítés:…..
ITÉlet Fenyegetés helyett norma 2013.07.11 17:12:09
Az emberi viselkedést befolyásolja a körülöttünk élők viselkedése – amit szociális normának hívnak. A gyakorlatban ez azt jelenti, az embereket az motiválja, hogy megfeleljenek a csoportnak (a csoportnormáknak), különösen annak a csoportnak, amellyel azonosítják magukat. Egy…..
Az első cikkben - Miért jó a pénzügyesnek? – arról volt szó, hogy karrier szempontjából sokkal jobb pénzügyesnek lenni, azonban a fizetések az IT szektorban magasabbak. A második részben - Miért magasak az IT fizetések? – körbejártam azt is, hogy miért van ez így. Most azt…..
Gondolatok az IT karrier útról. Gondolatok az IT karrier útról. Az informatikusok karrierútjáról már többször írtam, csak pár fontosabb: Az élethosszig tartó tanulás, Gondolatok az IT manager karrierútról, illetve Az IT karrier zsákutca Nemrégiben egy beszélgetés kapcsán…..
akocsis 2013.06.27 18:39:24
Definíció szerint a projektmenedzsment az egy unalmas, folyamat-alapú módszertan, ahol csak végrehajtjuk a tervet. Tényleg unalmas-e az ilyen munka? Volt a Linkedin-en egy kérdésfelvetést követő beszélgetés arról, hogy a projektmenedzser munkája az kreatív-e, illetve hogy…..
Hogyan lehet 8 óra alatt 16 órányi munkát elvégezni? Tipikus vezetői probléma – különösen fiatal vezetőknél – hogy rengeteget dolgoznak, és valahogy mégse haladnak annyit, mint mások. A munka mennyisége olyan, hogy napi 8 órába nem fér bele, a túlórázást pedig csak egy…..
IT-kiszervezés: rükvercbe kapcsoltak az óriásvállalatok A német autóipari óriás, a Daimler évi 150 millió eurót akar megtakarítani azzal, hogy az IT-szolgáltatásokat a házon belülre viszi, és kiterjeszti informatikai tevékenységét Indiában és Törökországban. És a…..
Magasabb fizetésért sem lesznek hűtlenek az informatikusok A magyarországi IT szakemberek körében végzett kutatása, Morgan Stanley IT Expert Survey arra is rákérdezett, hogy a magasabb fizetésnek mekkora a csábereje, azaz mennyivel magasabb fizetésért váltanának munkahelyet…..
Az egyszerű melóst ha kárt okoz, ha hibázik és emiatt üzleti kár éri a munkáltatóját akkor kirúgják. De mi történik akkor, ha egy vezető beosztású munkatárs – aki beosztása miatt sokkal nagyobb kárt tud okozni – hibázik? A menedzser az az ember, akinek döntési jogköre…..
Avagy mi az, amivel a fiatal tehetséges meg lehet tartani? Az előző részben körbejártam a tréninget mint olyan valamit ami a karrier építéshez és a jobb vezetővé váláshoz elengedhetetlenül szükséges.   Most nézzük meg a témát egy egészen más szemszögből! Ehhez ad…..
ITÉlet Mennyire fontos a tréning? 2013.05.29 12:43:29
És egy picit arról is szó lesz, hogyan kell trénert keresni/választani. A tréningről, tréner keresésről már írtam pár cikket. Például Miért nem létezik „alapfokú kommunikáció” tanfolyam? (főleg a vége) vagy Hogyan válassz trénert, avagy csak tiszta…..
ITÉlet Milyen volt hazaköltözni? 2013.05.24 16:53:00
Nem olyan régen feltette ezt a kérdést valaki, aki most költözött haza Magyarországra hosszas külföldi tartózkodás után. Manapság az a kurrens kérdés hogy mi kell a külföldre költözéshez, de talán az a téma is érdekes lehet hogy milyen hazaköltözni. Főleg a külföldön…..
Míg korábban egyértelműen kimutatható volt az összefüggés a magasabb képzettség és a magasabb életszínvonal között, mára az arány megfordult – legalábbis a fiatal generációnál.  A FED felméréséből ugyanis kiderül, hogy a harmincévesek között sokkal nagyobb…..
David Beckham visszavonul, ennek kapcsán nyilatkozott. http://www.origo.hu/sport/focivilag/20130516-beckham-messi-miatt-vonul-vissza.html Idézetek: "Volt, hogy nem az alapján ítéltek meg, mit értem el a pályán, és ez bántott, mivel a világ legjobb csapataiban játszottam a legjobb…..
ITÉlet Vendor Manager 2013.05.22 10:59:23
Ki a Vendor Manager, mit csinál, és hogyan csinálja azt jól? A 90-es évek vége óta dúló kiszervezési hajrá miatt amikor IT feladatokról, IT tevékenységről és informatikai projektekről beszélünk, akkor az a gyakorlatban azt jelenti, hogy valahol egy külsős mérnök, azaz egy…..
ITÉlet Az IKEA stratégia 2013.05.13 08:17:14
Hogyan lehet olcsót jól eladni? Egy Harvard Business Review cikkben olvastam stratégiákról, és most nem találom melyikben, úgyhogy nem tudok pontos forrást közölni. A lényeg az, hogy stratégiákról volt benne szó, és a cégek nagy része valamilyen ügyfélközpontú, nagyívű…..
Mi alapján döntjük el, hol vásárlunk, kit bízunk meg munkával? Hova megy a pénzünk? Hogyan építjük fel a kapcsolati hálónkat és ez mennyire hetékony? Életem során nagyon sokféle fogyasztói magatartáson keresztülestem, ahogy időről időre új dolgokat tanultam még és új…..