Regisztráció Blogot indítok
Adatok
finom szaftos oldalas

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük azzal, hogy ez a háború nem 2022 február 24-én kezdődött. A két ország közötti konfliktus ennél sokkal régebbre nyúlik vissza és abban, hogy ki tehet róla, hogy idáig fajult a helyzet nehéz egyértelmű és objektív módon állást foglalni. Hogy ebben mennyire játszik szerepet Ukrajna…..
finom szaftos oldalas 2022.03.16 09:40:29
@Ekrü: Sajnos ez nem lehetséges. :-/ Merkel évekkel előbb megmondta, hogy ha az EU eszme elbukik, akkor senki ne vegyen biztosra újabb ötven év békét Európában. Ukrajna már rég EU és NATO tag lehetett volna, ha nem olyan szemét nacionalistán viselkedik a kisebbségeivel. De Ukrajna szemétkedett... közben a ruszkik kicsit kivakarodtak gazdaságilag (vagy úgy érzik), hát keménykednek is rögtön. Orbánunk ugye fúrja az EU-t , két kapura játszik régen.. (mintha ez valaha is bejött volna a történelmünk során) , holott amikor beszignózta az országot az EU-ba, akkor kellett volna okosnak lennie és nem elfogadni gombokat cserébe. Amikor bért tárgyalsz, akkor is csak a belépéskor van esélyed igazi alkura. Akkor van rád szükség.. utána aztán évekig sem kapsz már lóf.szt se. De akkor is csak a maga hasznát tekintette fontosnak. Szóval az EU eszme lassan mintha tényleg megbukna. De mi legalábbis kiszorulunk belőle ha ilyen "pragmatikusan" folytatjuk.Nem kéne.
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
finom szaftos oldalas 2020.02.24 18:35:40
@Csokis: Én is vettem már kétszer is az elmúlt időben. Mind a kettő Lidl-s hús volt, azóta nem is vásárolok náluk ilyesmit.
Idén már hetedik alkalommal tették közzé azt az éves jelentést, amely hazánk lakhatási szegénységéről szól. A statisztika szerint Magyarországon egyre nagyobb a lakhatási válság, és szinte minden kutatás egytől-egyig ezt igazolja. Régiós összehasonlításban is nagyon rosszul állunk. ..
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
finom szaftos oldalas 2019.10.21 22:23:39
@erkölcsi hulla: Egymillió ezért a két apró helyiségért éppen nem volt egy olcsójánosság.
Azt a hibát követte el, hogy nem nézett meg referenciákat, nem beszélt előző megrendelőkkel. Megbízott az első ajánlásban, ami hiba volt és hagyta magát sodorni az árral.. Fiatal ember, most ezt is megtanulta.

Tipikus.
Manapság: www.youtube.com/watch?v=Ci2Lms212yY
Régen: www.youtube.com/watch?v=SmRA2GXBlWg
nincs új a Nap alatt
Egyre több otthont hirdetnek amerikai konyhás nappalival. Vannak jó tulajdonságai, de az éremnek mindig két oldala van, így most egy kicsit mögé nézünk ennek a típusú konyhának és kivesézzük, hogy milyen hátrányokkal jár, ha valaki ilyen lakás mellett dönt...
finom szaftos oldalas 2019.10.05 13:48:25
@Girhes:
Ja. Már Jókai megírta milyen egy rendes magyar konyha és hajlék :

"Az ősi lakot még a nagyapja építette Mindenváró Ádám úrnak, s azóta egy téglát nem ragasztottak ahhoz. Földszinti volt; a lépcsőjárás nagy kényelmetlenség. A teteje zsindellyel fedve, s a zsindelyen fölül még nádtetőzet; nem azon célból, hogy a zsindely meg legyen óva, hanem avégett, hogy télen át a szőlő s némely eltett gyümölcs szépen megmarad a meleg tetőzet alatt. A ház alatt a pince, hármas osztállyal: külön a bornak, a zöldségnek, külön a jégveremnek. A keleti és nyugati oldalon oszlopos tornácok, bőrpamlagokkal, mikben válogatni lehet, aszerint, ahogy a szél fú. Az egész házban legnagyobb lakosztály a konyha.

Ilyen konyhát a mostani takaréktűzhelyes korszakban ritka helyen találni már, nagy nyitott tűzhelyével, melyen felül is ég tűz, alul is ég tűz; felül főznek, alul kalácsot sütnek. A pattogó hasábok közül emelkedik ki a sok horgú vaskutya, az tartja az egyik végét a nyársnak, amire felhúzva forog a piruló kanpulyka, keresztülütve a nyílforma lúdlelkével; a forgató gépet egy béresgyerek helyettesíti. A tűz körül rotyogó fazekak, félig letakarva mázos cserépfedőkkel.

A lángtól félrevonva egy háromszög vaslábakon, azon egy lapos cserépedény, az betakarva pléhfedővel; a háromszög alja s a pléhfedő teteje megrakva parázzsal, abban a cserépedényben bizonyosan a társa sül annak a rétesnek, amit ott a nagy, kihúzott asztalon most nyújtanak vékonyra; két leány kétfelül egy ökölnyi tésztát olyan szélesre elnyújtva, mint maga az abrosz, hogy azt egy római Messalina, mint tunica vitreát, lepelnek fölvehetné; Lapponiában pedig ablakokat csinálhatnának belőle. Azt pedig Magyarországon meghintik tejfellel, mandulával, mazsolaszőlővel, aztán összecsavargatják, spanyol inkvizítori rafinériával lassú tűzön megpirítják, s szánakoznak a barbár népeken, akik ezt nem ismerik.

Más fehérnép ezalatt a tűzhely alatti kemence agyagtévőjét rakja körül a kihúzott parázzsal, ott benn magasra kelt kalácsok sülnek; meg másik görbe késsel gömbölyű fatálon apróz valami húst, aminek a bátyját már befojtogatták káposztalevélbe, s az már kibeszéli, milyen idő van ott a fazékban, nagyokat pöffenve a cserépfedő alól, míg emez még kolbásznemű transfiguratióra vár. Valami hasznavehetetlen fickó a konyhaajtóban nagy lomhán tör nagy vassulyokkal, nagy vasmozsárban valamit, alkalmasint borsot, mert nagyon fintorgatja tőle a pofáját. Egy ványadt szobalány rézsodrony virgáccsal castigál egy cinmedencében hófehér tojáshabot, amiből felfújt lesz, cukros levegő. Maga a főszakácsné pedig mindenütt sürög-forog, vezényli a koncertet; megöntözi zsírral a piruló pulykát, mi alátett serpenyőbe csorog vissza; meghinti a rétestésztát elébb a szárazzal, azután a fluidummal; belekóstol a forró ételekbe fa főzőkanállal, megítéli, mi kell még beléjük, s parancsol bors- és sótartóval, paprikás döbözzel, szerecsendióval; megnyittatja a kemencét, megvizsgálja a piruló kalácsokat; ellenőrzi a rétest; beleszurkál a lapátvégű villával a sistergő hurkafélébe; válogat a mindenféle cifra réz, bádog, fa műszerek között, gyakorlatba véve fánkmetszőt, derelyesarkantyút, cifra pacalvágót, molnárostya-sütőt; dolgot ád tepsinek, üstnek, vaskondérnak, tanítja spékelni a szobaleányt, üldözi tormareszeléshez a visszafelelgető kuktát; s bevezeti kegyesen a dorongosfánk-forgatás titkaiba a hajdúnét. Közbe pedig levesbe való tésztát metél roppant öreg késsel, oly finomra, mint a cérnaszál, s oly sebesen, mint a gőzgép. Az ember bámulja, hogy nem vágja oda a körmét? Néha a hajdú is megjelenik, kinek az a kötelessége, hogy bort hozzon; a pecsenyemártáshoz vereset, a habléhez fehéret, s a sülteket művészien feltrancsírozza.

Talán vendégeket várnak a háznál?

Meglehet, hogy jön valaki. Tízet lehet egyre fogadni, hogy a jó asztal megtiszteletlen nem marad; azonban, ha nem jön is senki, nem vész kárba az, ami jó. Mindenváró úr és életpárja jó étvággyal vannak megáldva. Még a tisztelendő úr is bizonyos. A jó asztal szégyent sohasem vall. Így megy ez itt mindennap!

Azután mért is ne menne? Az embernek az a magáé, amit megeszik. A többi mind csak illúzió. – „Étel, ital, álom. Boldogít e három.” Ez is régi aranymondat. A jó evés a legjobb mulatság; a jó étvágy a reménynek legboldogítóbb faja, s a jóllakott gyomor a legmegnyugtatóbb emléke egy bevégzett jó cselekedetnek. A megrakott asztal az egyedüli látvány, mit az emberektől irigyelhetnek az angyalok, kik mint tudva van, sohasem esznek. Még dicsőség is van benne. Aki jó asztalt tart, ki másokat is szívesen lát, és maga is jól hozzálát, mindenki azt mondja róla, hogy derék ember, kedves ember, affabilis, respektábilis ember..."
Egyre többet olvashatunk, illetve hallhatunk az elektromos fűtés + napelem rendszer kombinációról, mint az ingyenes fűtés lehetőségéről. Nagyon érdekes levelet kaptunk a témával kapcsolatban a Kardos Labor Kft-től, egy olyan vállalkozástól, amely több mint 10 éves gyakorlattal rendelkezik a megújuló…..
finom szaftos oldalas 2019.06.01 18:19:23
@midnight coder: Éves átlagot számol, az rendben van.
Valahol végtelenül vidám lehet Viktornak lenni. Ami nem érdekli, azzal nem foglalkozik, csak a szórakoztató hülyeségeinek él. Kormányozni például utál, menekülnek is a magyarok az országból: ki Nyugatra, ki a túlvilágra, ki inkább ide sem születik. Viszont az állami élet szépségeit kimaxolhatja.…..
finom szaftos oldalas 2019.05.07 07:42:51
@jágör68: No.. azt a 102 millió munkanélkülit azért gondold át..
Meg hogy mi történne ha mondjuk a kikapcsolhatatlan Windows frissítéssel megérkezne az egész világra az a funkció, amivel holnap nem indul be a PC se otthon, se a bérszámfejtésen, se az ATM-ben. Volna kapkodás Kínától Portugáliáig.
finom szaftos oldalas 2019.05.07 07:49:10
@MACISAJT: Egy vicc erről:

Grün forgolódik az ágyban álmatlanul. Kérdi tőle a felesége,: Miért nem alszol?
-Aggódom mert tartozom a Kohnnak ezer forinttal és nem tudom megadni...
Erre az asszony felhívja Kohnt az éjszaka közepén és mondja neki, hogy csak azt akarom mondani a Grün nem tud és nem fog fizetni!
Aztán a férjéhez fordul: Na, most már aggódjon a Kohn, te meg aludj végre!
finom szaftos oldalas 2019.05.07 07:55:28
@jágör68: Nagyon érdekes, hogy a II. Vh-ban is orosz olajból tárazott be Hitler, amivel el szeretett volna jutni Bakuig... de az nem jött össze neki, el is bukott. Még a szovjetek megtámadása előtti órákban is nyersanyagokkal megrakott szerelvények lépték át a határt Szovjetunióból Németország felé...

A Soros = CIA meglátásoddal is egyetértek.
Angliában (meg nyilván máshol is) a külföldi élet sok határátkelő számára az ügynökségi munkánál kezdődik. Így volt ez Józseffel is, aki még 2010-ben költözött a szigetországba, először egyedül, majd ment utána a felesége is. Posztjából kiderül a kezdeti…..
Anyaúristen Szemét ügy 2018.05.07 12:45:04
Április közepén érkezett a hír, hogy közel száz településen, köztük Fóton is elmarad a lomtalanítás, ugyanis az ezzel megbízott Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. autói annyira rossz állapotban vannak, hogy ezt a plusz megterhelést már nem bírnák el. Sajnos, ahogy az várható volt, az illegálisan…..
Tisztelt Őszinte ingatlanos! A VI. kerület egy népszerű terén néztem egy nagyon korrekt, sármos, fiatalos lakást, szépen és alaposan felújítva egy 1800-as évek  végén épült házban. Hátránya viszont az, hogy a harmadik emeleten van, nincs lift, így kisebb expedíció a feljutás. Ezen felül a lépcsőház…..
Amikor elindult a Viszlát, kétharmad! blog, majd az arra épülő mozgalom, sokan nem értették, mit akarunk a kétharmaddal. Hiszen el kell söpörni a Fideszt, egyszerű, mint az egyszeregy, nem? Szeptember óta azonban sok víz lefolyt a Dunán, és most mintha az ellenkező végletnél tartanánk: a sajtóban…..
Bő egy hónap leforgása alatt két, egymáshoz közeli házat is felújítottak most nyáron a Magdolna negyedben – elképesztő tempóban újul meg a nyolcadik kerület korábban problémás része...
Ugyan bő egy évszázaddal ezelőtt az aranytartalék biztosította egy valuta erejét, azonban mostanra már a gazdaság ereje adja a fizetőeszköz stabilitását. Ennek ellenére még mindig vannak olyan központi bankok, amelyek nem is kevés aranyat tárolnak a pincében. Európában az…..
"Jól lepontozták az airbnb-n a Király utcai lakást, mert hangos. Direkt a bulinegyedbe jöttek, mégis mire számítottak?!" - duzzogott egy, a Kazinczy utca-Király utca-Gozsdu Udvar és vonzáskörzete által fémjelzett, belső-terézvárosi és belső-erzsébetvárosi lakások rövidtávú…..
Az utóbbi hónapokban mind a baloldal, mind pedig a Jobbik olyan javaslatokkal állt elő, amelyek a legvagyonosabb társadalmi rétegeteket adóztatnák meg. A „fizessenek a gazdagok” szlogen nem 2017 politikai terméke, hiszen már a 2010-es kormányváltás előtt is megpróbálkozott a…..
finom szaftos oldalas 2017.04.18 20:19:21
@kutyás majmok népe: Ha vádolsz valakit, bizonyítsd be te hogy lopta, ne pedig fordítva. Egyébként ez is olyan, mint a kaszinó: A nagy pénzt nem néhány gazdag balek hozza, hanem a sok sok szegény balek. Addig pedig, amíg Magyarországon 100 forint bruttó bérből kb. 40 forintot tudsz nettóban arra fordítani, hogy növeld a vagyonod, addig pofátlanság a vagyonadóról beszélni. Itt egy egy értékesebb házban akár 2-3 generáció összes munkája is benne lehet.. az, hogy ma benne él az unoka, nem jelenti azt, hogy ő egy burzsuj akit vagyonadóval kellene sújtani.
Bizonyára mindenki emlékszik még rá, amikor télen a város lényegében járhatatlan volt az utakat és járdákat borító hó és több centiméteres jégpáncél miatt. Ekkor mutatkozott meg igazán, hogy nincs gazdája Kecskemétnek, hiszen az önkormányzat és a polgármester nem tett semmit sem annak érdekében,…..
A budapesti ingatlanpiacon eléggé hajmeresztő dolgok zajlanak már jó ideje. Az egekbe szöktek a bérleti árak, miközben rengetegen nem csak azért nem találnak lakást, mert nincs pénzük, hanem azért sem, mert olyan kritériumokat támaszt a legtöbb tulajdonos, melyeknek nem tudnak megfelelni. És persze…..
finom szaftos oldalas 2016.12.28 09:26:34
@c4771du5: Van mi szabályozza a dolgot... úgy hívják, piac. Erre vágytunk 40 éven át. Most itt van és mindenki az erős állami szabályozás után sír. Miért nem azon erőlködik inkább, hogy több pénzt keressen? Ha az ismerősöd egy 60-65 ezret érő lakást bérel 120-ért, akkor egy marha lehet... Vagy mégsem talál 60-65-ért másikat ?
Elmondtam már, hogy nem a turista biznisz az oka annak, hogy sokan abban próbálkoznak (mert annyira nem nagy üzlet), hanem a bérbeadás rendezetlen jogi helyzete. Itt is működhetne úgy, mint nyugaton, ha normális szabályok lennének. De persze attól olcsó még nem lenne... Mert ugye nyugaton is úgy kezdődik, hogy 1 hónap előre, 3 hónap kaució meg még a közvetítő jutaléka... elő kell venni kapásból 4-5 ezer eurót. Hiába minden, pénz nélkül mindehol sz.rban van az ember. Kivéve a kommunizmusban, ahol a másokéval is jól lehet verni a csalánt, de hát az a modell bebukott.
finom szaftos oldalas 2016.12.28 09:37:42
@Arcade Macho: No látod, ezért mennek a népek inkább a bulituristák felé... mert egy ruppótlan suttyó bérlő így is hozzáállhat ma Magyarországon. Ha drágállod, akkor felmondasz és elköltözöl, nem pedig zsarolgatsz. Ez a normális lehetőséged van.
finom szaftos oldalas 2016.12.28 11:03:06
@Arcade Macho: Gratula, szép ember vagy. A Jóisten mentsen meg engem az ilyen üzletféltől, mint amilyen Te vagy. Amúgy 5 éve csinálom a szállás bizniszt és eddig még csak a turisták panaszkodtak zajongó lakókra, sohasem fordítva. Olyasmiről beszélsz, amiről fogalmad sincs, mert sosem csináltad.
Az utóbbi években durván elszálltak a magyar albérletárak (igen, tudjuk, ezek jellemzően bérlemények), elsősorban Budapesten találkozhatunk horror árakkal. A Street Press térképre tette Európa elszálló árait, merthogy nemcsak hazánkban, hanem Európa-szerte magas árakkal…..
finom szaftos oldalas 2016.12.17 17:37:40
@Brix: Aki befektet valódi tőkét egy valódi ingatlanba és kockázatot vállal egy igen szerény 15-20 éves megtérülés reményében az ugyan miért spekuláns szerinted?
Spekulánsok máshol vannak (a tőzsdén és a pénzügyi szektorban ), na azokat tényleg ki kellene csinálni.
Mekkora az ideális településméret? Legyen sűrűn lakott nyüzsgő és folyton pezsgő? Legyen icipici, vadregényes és a nyugalom szigete? Ezt nem szeretnénk és nem is lehet objektíven megítélni, hiszen ízlés és élethelyzet kérdése. Ez a poszt azoknak szól, akik az utóbbi verziót részesítik előnyben...
finom szaftos oldalas 2016.10.07 10:40:59
@mpl: Annyi munka van a kertben, hogy nem is fogod győzni :-)
Az utóbbi hetekben eléggé felborzolta a kedélyeket, hogy az ún. szakgimnáziumokban, leánykori nevükön szakközépiskolákban, szeptembertől jelentősen meg akarják nyirbálni a természettudományos tárgyak oktatását. A gyerek ugye érettségizik majd matematikából, és e mellett kijelölnek neki még egyet, a…..