Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blackshíp

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira sokkoló napokon mentünk keresztül, hogy akár egy kitalált történet is lehetne. Bár az lenne.....
blackshíp 2020.09.26 18:40:57
@immortalis: Hááát, kicsi.

A minősített eset ugyan itt megáll, sőt, mivel már a 2 állatnál is megvan, itt az, hogy 140-nél is többről van szó még súlyosító körülményként is értékelhető, de annak a büntetése 3 év (azaz ez a maximum). A büntetéskiszabásnál ugye a középérték az alap, azaz itt 1,5 év. Azaz a súlyosító körülmények miatt 2 év simán meglehet. Viszont 2 éves szabadságvesztést fel lehet függeszteni (és büntetlen előélet esetében fel is szokták).

Azaz - ha nem többszörös visszaesők - akkor lesz ebből letöltendő, ha nagyon maximum közelében, azaz 2 évet meghaladó szabadságvesztést szabnak ki (mivel itt a bűnszervezet nem játszik, ahhoz legalább 5 évvel bntetendő bűncselekmények kellenének), azt pedig nagyon meg kell indokolni.
Megmaradnak a biciklisávok a Nagykörúton, de az emiatt békétlenkedő autósokat a Fővárosi Önkormányzat a legnagyobb létszámú és ugyanakkor a legkisebb érdekvédelmi képességű sokaság, a gyalogosok kárára ígéri kompenzálni. A cikk szerzője Vargha Márton, a Levegő Munkacsoport közlekedési témafelelőse. ..
blackshíp 2020.09.15 00:05:33
@kárárámaispj: kerülete válogatja, a XIV-ben pl. csak egy adott vezetre - azaz kb tényleg a lakhely környékén - a II. kerületben is, de van ahol nincs övezetesítve
Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes...
blackshíp 2020.09.09 08:55:50
@shitgun: egyrészt általában nem 8 másodperc míg BIZTONSÁGOS oldaltávolsággal előzhető ott egy biciklis (másképp még egyikünk sem szeretné), ráadásul nem csak az éppen mögötte lévőt tartja fel, hanem mindenkit aki amögött van. És gondolj bele, te sem szeretsz olyan helyen biciklizni ahol gyalogosok vannak, mert ugye nagy a sebességkülönbség. Ehhez képest a 30-70 között még nagyobb.
blackshíp 2020.09.09 08:58:50
@Alick: leginkább azért nem tiltották ki az utólag, mert valahogy közlekedni kell É-D irányban is és kb. máshol nem lehet (ezen még az onnan sok km-re lévő M0 sem fog segíteni, ha végre befejezik, de egyelőre ugye ott hiányzik is
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
blackshíp 2020.07.07 22:02:54
@kárárámaispj: ha elolvasod a hivatkozott cikkeket, akkor kiderül, hogy úton voltak azok az emberek (ipari alpinisták) akik normálisan, szakszerűen le tudták volna hozni. De mivel hívták a 112-őt, a honvédség rácsapott a gyakorlást lehetőségre és csak azért is oda repültek, aminek az eredménye egy kómába esett siklóernyős és egy sérült mentőorvos, akire szintén ráesett egy ág...
Pestis, feketehimlő, kolera, spanyolnátha - a járványok végigkísérték, sőt olykor alakították az emberiség történelmét. Az utóbbi évtizedekben a HIV, a SARS, a madárinfluenza, aktuálisan pedig a koronavírus megjelenése figyelmeztet bennünket, hogy a modernizációs folyamat során elhatalmasodott…..
blackshíp 2020.05.10 12:42:50
@Pál utcai fiú: az a BCG oltás, TBC ellen
fáymiklós Plácido! 2019.08.14 07:46:34
Nem mentegetem, még magamban sem, mert hogy jövök én ahhoz. Meg azért sem mentegetem, mert ő sem mentegeti magát, nem mondja, hogy hazugság, és beperel mindenkit, aki ilyeneket állít, nem jön szánalmas magyarázatokkal, és amit mond, az igaznak látszik: mások voltak talán a határok a nyolcvanas évek…..
blackshíp 2019.08.14 17:57:20
@Bright side of life: na igen, de legalább mindenki azt hiszi, hogy ez az erkölcsi állandó éppen egybeesik a saját aktuális erkölcsi álláspontjával...
Az elmúlt hónapokban látványosan közelebb kerültünk egymáshoz a gépen, sokkal kevésbé szór szét a Wizz ülőhelyosztó algoritmusa. A Ryanair változatlanul a lehető legdurvábban szétültet, viszont könnyebb ablakos/nagy lábteres helyet ingyen szerválni náluk. Módosul az egyik alapszabály? A két…..
blackshíp 2019.07.15 16:11:15
@БУММЕР: a fapados legnagyobb előnye, hogy az ember eldöntheti, melyik szolgáltatásra van szüksége:én pl. egy 2 órás utat amit jó eséllyel úgyis végigalszok pont tudok abszolválni bárki mellett ülve, így nekem ez nem fontos. Akinek igen, az meg 1500-ért vesz helyet és akkor ott ülhet aki mellett akar.

A priority oka meg a legtöbb esetben a kedvezőbb csomagszabály. Bár én pl. örülnék, ha ez is külön lenne, mert, hogy melyik sorban ácsorog az ember nekem mindegy amíg ugyanazon a gépen ülünk :)
Egy szakrendelés előtt unalmas perceimben, óráimban sikerült esettanulmányt folytatnom a szakdolgozók viselkedéséről. Még mielőtt bárki felháborodna, hogy megint a nővért bántják, talán érdemes végigolvasni eme néhány sort! 20 éve taposom az egészségügy kanyargós, gidres-gödrös útját, de azt tudja…..
blackshíp 2019.03.21 19:52:16
@vanRob: bár egy fokkal valószínűbb, hogy reggeli vizitet tartott, mert a szakrendelő mellett osztályon is dolgozik, mert annyira nincs ember
Az IKEA egy kiforrott vállalkozás, de náluk is becsúsznak húzós bakik. Pedig hányszor esünk a jól felépített fogyasztói pszichológia csapdájába, mikor beugrunk egy 150 Forintos hot-dogért az Örsre, aztán a végén mégsem ússzuk meg a kiruccanást 20 ezer alatt. Vagy a felismerés, hogy eddig minden…..
blackshíp 2018.09.07 18:53:26
@plokmi: aztán mégis mindkettőt ételnek hívod :) és még lehet, hogy előbbiből több is fogy
Továbbra is áll a bál a Ryanairnél, sőt a helyzet fokozódik: a most pénteki sztrájkba beléptek a német pilóták is, további tömeges törlés az eredmény. A magyar utasok még szerencsések is, hogy csak két újabb budapesti járatot töröltek. Eddig azt tudtuk, hogy az írországi, belga és svéd bázisok…..
blackshíp 2018.08.08 20:00:47
@John Heard: nézd megekkora árréssel dolgozik a Lufthansa meg a Ryanair, előbbinek belefér, utóbbi a 15.000 forintos jegyárba kevesbe tudja beépíteni. Egyébként kifizetik utólag a hotelszobát értelmes keretek között, meg a reptéri fogyasztást is ha van blokk.
Sokan úgy fizetnek, hogy valójában már nem is tartoznak Az elmúlt években kialakult társadalmi összadósság-spirálból fakadóan a követelések behajtása lett az egyik legfelfutottabb hazai „iparág”. A „mindenki tartozik mindenkinek” – élethelyzetnek tulajdoníthatóan napi…..
blackshíp 2018.03.28 13:46:05
@gyuku: Ha az elmúlt 12 évben nem kaptatok felszólítást (amit igazolni is tudnak), akkor a követelés elévült, javaslom, hogy jellezzetek vissza ajánlott tértivevényes levélben, hogy a címzett elhunyt, tartozásról egyébként sem tudtok és ha halála előtt lett volna tartozása már az is elévült volna, ezért szíveskedjenek békén hagyni titeket.
Már egy éve történt, de csak most derül ki, hogy senki sem felelős azért, mert meghalt egy hetvenéves néni. Nem látták el időben, órákat ült a Honvédkórház sürgősségi osztályának folyosóján, majd amikor hazament és rohamkocsit hívtak hozzá, már nem lehetett megmenteni az életét a Szent Imre…..
blackshíp 2018.02.21 18:18:18
@xclusiv: A tájékoztatás javítása valóban fontos lenne. A gond viszont az, hogy az egészségi állapotodról, a vizsgálatok eredményeiről csak orvos (tehát nővér sem, ezért is nem tudott neked érdemit mondani a leletről) tájékoztathat, így csak általános infókat tudnának mondani, azzal meg nem biztos, hogy beljebb lennél.
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
blackshíp 2018.01.11 14:04:15
@Jankove: Ez nyilván nem életszerű, de mind a szerződések, mind az üzletszabályzat elérhető online, vagy ki lehet kérni előre és áttanulmányozni még mielőtt az ember eldönti, hogy megköti-e az adott hitelszerződést...
blackshíp 2018.01.11 15:03:33
@vándor madár: elkérni mindig el lehetett kérni a szerződéseket, az más kérdés, hogy persze soha senkit nem érdekel mi van beleírva, még akkor sem, amikor épp 30 évre tervez eladósodni a fizetése többszázszorosára...

Én hiszek abban, hogy nem lehet sem a gazdaságot, sem a társadalmat hülyékre tervezni és úgy működtetni, hogy bármennyire is felelőtlen legyen valaki, ne szenvedhessen kárt, mert annak nagyon komoly költségei vannak, amit épp a felelősen gondolkozók fizetnek meg. És igen, soha nem fogom megérteni azt, amikor valaki vesz egy többszázezer, többmillió forint értékű autót anélkül, hogy 20.000-ért átnézné, vagy felvesz 20 milliós hitelt, de - ha nem érti maga a feltételeket - sajnál rá 20-50.000 Ft-ot, hogy valakivel megnézesse és ne járjon rosszul.
blackshíp 2018.01.11 19:13:49
@vándor madár: egyet felejtesz el: a banknak nem volt érdeke a hitelfelvevők átverése. Nyilván az az érdeke volt, hogy minél több hitelt helyezzen ki, amit segített, hogy olcsóbbak voltak a devizakamatok, így olcsóbban tudott forrást is szerezni, meg persze jópár bank nyerészkedett az átváltási árfolyamokon is. De az az utolsó dolog amit egy bank akar, hogy valaki annyira túlvállalja magát, hogy bedőljön a hitel. Akkor ugyanis a bank veszít, mert a legtöbb esetben a végrehajtás során már csak a követelés töredéke térül...
Levélírónk lányát nem látták el törött kezével az Uzsoki Utcai Kórházban, érzéstelenítőt sem adtak neki. Tisztelt Praxis blog!   Történet egyszer, hogy 15 éves lányommal biciklizni mentünk. Városligetből átmentünk Zuglóba, ahol lányom megijedt egy hirtelen kikanyarodó autótól és tövig húzta az…..
Zoltán nem az első, aki arra panaszkodik, hogy repülőjegy-vásárlásnál a fizetésig simán eljutott, csak visszaigazolást nem kapott, a szituról viszont utólag kiderült, hogy pont így néz ki egy érvénytelen foglalást. Panaszával futott a Wizz Airhez, majd a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, de sehol sem…..
blackshíp 2017.10.04 15:30:03
@FDToth: külföldön se nagyon van rá példa, Békéltető Testületek szoktak düönteni hasonló ügyekben, de általában az alávetéses (vagyis a szolgátlatón múlik, hogy kötelező-e rá). A 100%, hogy vétett a törvények ellen önmagában elég kérdéses, mert iylen nyilván sosincs. De az már alapelvi jelentőségű probléma lenne,h a két fél vitáját az erre létrehozott bíróság helyett egy hatóság bírálná el. Másik oldalról nézve: ha biztosítaná a hatósági eljárás ugyanazokat a garanciákat, akkor azt már bírósági eljárásnak hívnánk és ugyanúgy sokáig tartana...
blackshíp 2017.10.04 16:13:30
@metal: csak segített a válasz megadásában. Ha nicns kár, akor nincs mit téríteni :) Egyébként az emberek túl sok amerikai filmet néznek büntető kártérítéssel, azért van akkora kavar a fejekben szerintem
blackshíp 2017.10.04 16:18:52
@McZozo: lehet választani olyan légitársaságot is, amelyiknek nem emeltdíjas a száma... Egyébként az emeltdíjas szám célja - bármilyen meglepő - nem a nyerészkedés, hanem az, hogy ne hívják fel (ha ingyen lenne, vagy helyi tarifával, akkor egy csomó ember gondolná gy,hogy inkább telefonon intéz ügyet, mert az neki kényelmesebb mint neten keresztül, viszont így sokkal nagyobb call-center kellene, ami sokkal több költség). Kapcsolattartásra ott a web, válaszolnak az írásos megkeresésekre is viszonylag gyorsan.

Egyébként pedig lehet választani olyan légitársaságot is, ahol olcsó a call center (sőt, olyat is, ahol jár a jegyhez a bőrönd, meg a vacsi), csak az lehet hogy nem fog 5000-ért reptetni. A fapados modell lényege az, hogy csak olyan szolgáltatáért fizetsz, amit igénybe veszel: kajáért akkor, ha eszel a gépen, bőröndért akkor, ha viszel magaddal, ülésválasztásért akkor, ha ez érdekel és call centerért akkor, ha nem bírod kivárni, hogy írásban válaszoljanak, vagy nem találod meg az oldalon. Lehet ezt nem szeretni, de épp ez teszi lehetővé, hogy olcsón lehessen repülni fapadossal.
Őszintén szólva nem értem, hogy foglalkozhatnak ilyen rosszindulatú, fennhéjázó , Istent játszó emberek betegekkel. Üdv!   Ma 2017 08 21-én 13:15kor (14hig rendeltek, mit is gondoltam) megjelentem az Auróra utcai sztk nőgyógyászati osztályán. A recepciósnak mondtam, hogy nincs időpontom, kérdezte…..
blackshíp 2017.10.03 19:19:59
@Zweig: ha nem produkál olyan tünetet, ami igazolná a sürgős (soron kívüli) ellátást, akkor nem számít, hogy akár ez is lehet, mert különben mindenki azonnal menjen el kivizsgálásra, mert lehet, hogy méhen kívüli terhessége van ..
blackshíp 2017.10.03 19:25:18
@élhetetlen: most komolyan, szerinted az egeszsegugyi rendszer hibája, hogy nem oda van bejelentve ahol él (csak szólok, hogy kötelező bejelentkezni, illetve átjelentkezni, csak nem szokás büntetni az elmulasztását)? Emellett valószínűleg a 4 napot követően is tudták volna neki másik időpontot adni.

Úgy viszont nem lehet tervezni kapacitást, hogy bármikor bárki beeshet, és lásd el. A sürgősség lényege az, hogy az az eset, ami nem tudja megvárni, hogy sorra kerüljön (mert durván romlik az állapota) az is el legyen látva, de emellett még azokat kell ellátni, akik épp sorra kerülnek és nem azt, aki szeretné. Megjegyzem a kapacitashiany miatt magánrendelés sem feltétlenül jutsz be azonnal (ezt csak akkor lehetne biztosítani, ha felülterveznék a kapacitásokat, de azt még ugye ki kellene fizetni...)
blackshíp 2017.10.03 19:27:28
@élhetetlen: ja és még valami. Mit szóltál volna, ha te ülsz ott egy két héttel ezelőtt kapott időponttal, bejön a hölgy, megvizsgálják aztán elnézést kérnek tőled, mert te így már nem férsz bele...
A lányom 37 éves, két lánya van. Igazi Édesanya, példásan neveli a gyerekeit. Büszke vagyok rá. Az élet úgy hozta, hogy a gyermekei Édesapjával külön váltak az útjaik, de megmaradt a jó kapcsolat. A lányom három éve együtt élt egy szintén nagyon család centrikus fiatalemberrel. Az idő múlásával a…..
blackshíp 2017.06.21 11:28:16
@tip: ebben nem értünk egyet. Most ugyanis a tulaj nem tudja megakadályozni a bejelentést (a fiktiváláshoz pedig azt kell igazolnia, hogy tényszerűen nem lakik ott aki be van jelentve). Az pedig viszonylag jogos elvárás, hogy legyen teljes bizonyítóerejű magánokirat a bérleti szerződés, és azért ott, ahol van bérleti szerződés nem olyan nehéz azt a két tanút is odarántani a megkötéshez. Arról az állam nem tehet, hogy sokan még ma is megpróbálnak írásos bérleti szerződés nélkül feketén lakást kiadni és kivenni, de az ezzel járó fokozott kockázatokat viselje az, aki adót akar elkerülni (vagy résztvesz ebben).

És épp a megkötött bérleti szerződés biztosítja azt is, hogy ok nélkül (pl. állandó lakcím bejelentése esetén) ne repüljön a delikven. Ezért célszerű bérlői szempontból is a határozott idő.
blackshíp 2017.06.21 14:01:41
@tip: a határozott idejű nem csak a lakcímbejelentés miatt felháborodott, hanem a bármi (a bérleti szerződés megszegésének nem minősülő) miatt felháborodott bérbeadótól véd. A viszony asszimetrikussága is kérdéses: a bérlő lakhatást vásárol, a bérbeadó meg az ingatlanja állapotát kockázatatja és tényleg nehéz kitenni egy bérlőt még akkor is, ha szerződést szeg, ami újabb kockázat.

De most már egyre jobban érdekel: hogy gondolod a lakcímbejelentés lehetővé tételét a tulajdonos ellenkezésétől függetlenül, de olyan módon, hogy ne "háborodjon fel" a bérbeadó? Mert a mostani rendszer is biztosítja azt, hogy a bérbeadó akaratától függetlenül bejelentkezhess: ha van bérleti szerződésed, akkor nem kell hozzá tulajdonosi hozzájárulás, sőt még a tulajdonos kifejezett tiltakozása ellenére is bejelentkezhetsz. (Egyébként pont azért mert a lakcímnyilvántartás tényadatot rögzít és nem jogcímet)

Ha pedig nincs írásos bérleti szerződés, akkor jogviszony sincs, mert kötelező az írásbeliség, így az egyetlen plussz amit megkövetel a jogszabály, hogy legyen rajta két tanú...
blackshíp 2017.06.21 15:46:19
@tip: uoljára mondom: NEM KELL A TULAJDONOS ALÁÍRÁSA (ha van teljes bizonítóerejű magánokiratba foglalt bérleti).

Az informálással egyetértek, különösen, hogy a magyarorszag.hu is azt írja,h ogy kell a szállásadó hozzájárulása (kivéve jogszabályban meghatározott eseteket, amit már nem részletez). A bírságolásnál viszont szerintem ugyanaz a probléma: szerinted ha a tulaj akarata ellenére zajlik a lakcímbejelentés, akkor mérges lesz és kidobja a bérlőt. Hogy jutnánk el akkor a bírságolásoig? Nyilván,h a szól a bérlő, hogy nem hagyják bejelentkezni, akkor is mérges lenne a tulaj...
  Sok lakástulajdonos lehet úgy, hogy ha vonzónak találja az ingatlanos által eléje tett írásbeli vételi ajánlatot, akkor elérzékenyül és szinte gondolkodás nélkül aláírja azt. Hiszen nem akarja elszalasztani a lehetőséget. De mire is kötelezzük magunkat ezzel? Érdemes odafigyelnünk a buktatókra,…..
Abban mind egyetértünk, hogy segíteni jó dolog. Van benne valami melengető érzés. Azonban az már egyáltalán nem okos segítség, ha közben máglyán feláldozod magad! Úgyhogy ismerjük meg Julit, akinek az esetén keresztül láthatjuk, hogy a kezesség mennyire nem jó módja a segítségnek. Juli egy 50-es…..
blackshíp 2017.05.19 03:40:33
@Borrente: mondjuk semmi szükség sincs az általad javasolt megoldásra, mert a kezes - ha teljesít - visszkereseti joggal élhet az eredeti kötelezett felé a kezesi jogviszony alapján. Azaz nem kell egy másik, pláne színlelt kölcsönszerződés, mert teljesítő kezesként önmagában ezen az alapon követelheted a kifizetett összeg megtérítését az adóstól.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Ingatlant szeretnék vásárolni, és az eladóval már meg is egyeztünk, illetve az eladó át is adott nekem egy kézzel írt szerződést, ami részemről nagyjából rendben is volna, de egy kicsit bizalmatlan vagyok egy ilyen fecni papírral szemben.  Azt hallottam ráadásul, hogy…..
blackshíp 2017.04.05 15:53:03
@Jack__Bauer: 1-2 órányi időt lassan a felek iratainak elektronikus ellenőrzése is kitölt, nem beszélve arról, hogy én még soha nem találkoztam olyan jogügylettel, ami template-ből megoldható lett volna, mindig van valami (teher, hitel, fura fizetési konstrukció, stb.) ami miatt hozzá kell nyúlni.

És azt se felejtsük el, hogy az ellenjegyzéssel az ügyvéd felelősséget vállal azért, hogy a szerződés a felek akarata szerint készült ÉS joghatás kiváltására (jelen esetben leginkább a tulajdonjog bejegyzésére) alkalmas, így számon is kérhető és a rossz szerződésből eredő valamennyi kár "leverhető" rajta. Ehhez képest nem sok az az 1-2% szerintem.
blackshíp 2017.04.11 12:16:07
@Jack__Bauer: 1-2 óra, simán. Tipikus eset, 2 eladó, 2 vevő. Ez négy ember akinek le kell másolni az igazolványait. Ki kell tölteni és alá kell iratni a JÜB ellenőrzéshez szükséges nyilatkozatokat (azért többes szám, mert rögtön 3 papír). Egyesével le kell kérni az adatokat az állami rendszerből (nem gyors) összehasonlítani az átvett igazolványokkal, háromféleképpen adminisztrálni a leszedett adatokat.

Persze van aki ezt nem csinálja (súlyosan megszegve a pénzmosási szabályokat), de az enyhén szólva sem szabályos és persze a lakásmaffia melegágya is, ha nem ellenőrzi az ember a felek személyazonosságát, az igazolványok érvényességét... Az nem kérdés, hogy értelmetlenül túlbonyolították a rendszert, de arról spec. nem az ügyvéd tehet.

Arról nyilván lehet vitatkozni, hogy sok vagy kevés-e a 200-400.000 forint. Ha nincs gond, és egyszerű az ügylet, akkor persze tűnhet soknak. Ha gond van és az ügyvéden verik le a 20 milliós ingatlanárat, akkor persze már nem olyan sok (ezért is szokták az ingatlanértékhez kapcsolni)... De az én tippem az, hogy a többség óradíjas megállapodásban is vállalja a szerződés elkészítését és az aláírást, csak azt nem szokták szeretni az ügyfelek, mert "kiszámíthatatlan". Egyébként meg az ingatlanosnak a többség szó nélkül kifizeti a 3-6%-okat, és ők még felelősséget sem vállalnak semmiért, ehhez képest az 1-2% már nem is sok :)
A lakcím nélküliség és a lakcímbejelentésből adódó nehézségek a lakhatási válság egyik  egyre jobban látható, százezrek életét megkeserítő következménye. Az, hogy valaki nem tud bejelentkezni oda, ahol lakik, nagyon súlyos következményekkel járhat arra, hogy mennyire tud élni állampolgári jogaival…..
blackshíp 2017.04.05 11:11:52
@b-max: ha nem lakik ott, kijelentheti. Ha ott lakik, akkor nem. Viszont az, hogy be van jelentve valahová önmagában nem keletkeztet jogosultságot arra, hogy ott lakjon. Összefoglalva: ha a bérleti szerződés alapján kirakhatná (mert az felmondható) akkor attól függetlenül ki lehet valakit rakni, hogy be van-e jelentve az adott címre, de mindaddig, amíg életvitelszerűen ott lakik, nem lehet kijelentetni.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!   Egy lakásvásárlás során szóban már minden fontos kérdésben megállapodtunk az eladóval, aki egy idős özvegyasszony. Az ő családi helyzete nem is lényeges szempont, hiszen a lakás nekünk megfelel kinézetre és árban is, de ezért érdekes, hogy megértse a problémánkat. A…..
A mi világunkban már nemcsak a szoptatás/babatáp, babakocsi/hordozó, dolgozó/otthonmaradó anyu, együttaltatás/saját kiságy, cumi/nem-cumi eldöntendő kérdések nehezítik a várandós- és friss szülők életét, hanem az oltassam/ne-oltassam dilemma is. Két szembenálló kérdésben így fogalmazható meg talán a…..
blackshíp 2016.09.16 15:10:03
@Croma Soma: csakhogy ez nem 100x100, hanem 100^100, ami egy "picikét" több
blackshíp 2016.09.16 16:34:11
@Croma Soma: Engem addig nem zavar a homeopátia amíg a) nem kezelnek homeopátiával gyógyszerrel egyébként megbízhatóan gyógyítható súlyos betegségeket (gyógyszer helyett) és b) nem támogatja a TB azt, hogy mérhetetlenül túlárazott cukorgolyót vegyenek. túlárazáson azt értem, hogy homeopátia esetén ugye a gyógyszergyártás két legnagyobb költségéről: kutatás és vizsgálatok nem beszélhetünk, így kifejezetten durva az ára...
Ha eddig azt hitted, hogy nem lehet spórolni legálisan a BKV-bérleten, akkor tévedtél. Mutatom a trükköt: a havi bérlet 9 500 forintba kerül, a negyedéves bérlet pedig ennek a háromszorosába, 28 500 forintba. Viszont míg a havi bérletet csak 30 napig használhatod, addig a negyedéves…..
blackshíp 2016.09.02 08:58:01
@ivanolsen: az éves bérletből már jó ideje van 12 szelvényes változat is
Tudom, túlterheltek, vannak rendelők, ahol a tárgyi feltételek sem adottak a működéshez, de van egy hírem, beteg van bőven! Tisztelt Praxis!   Nem igazán kedvelek ilyen témában írogatni, hiszen sok orvossal találkozom- szinte nap, mint nap - és nem kívánok senkit megsérteni, aki az egészségügyben…..
blackshíp 2016.07.21 12:58:43
@zünüke: amennyire én tudom ezt olyan műtétek esetében szokták csinálni amik nem sürgősek, akkor, ha a vérkészlet éppenhogy elég a sürgős esetek ellátására (mert ott nem lehet, hogy nem műtik). Itt meg az van, hogy (a) megcsinálják amikor lesz elég vér; (b) "szerez" vért az illető és akkor megcsinálják. Ilyen egyébként régen is volt, ha jól tudom, csak most annyival egyszerűsítik, hogy bárhol adhatnak vért ezek az ismerősök, mert a vérellátás úgyis központosított.

Szóval a dolog fordított előjelű: nincs elég vér, ezért a - nem sürgős - műtétet nem hajtják végre, de kedvezmény,h ogy ha szerez az illető vért, akkor mégis megcsinálják most és nem kell várni.