Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Miquez_

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
Jó, nemcsak mi, hanem mindenki aki nem az NBC-n nézi a sorozatot, legalábbis a mai állás szerint így van: az amerikaiak ugyanis nem vetítik le a sorozat negyedik részét, ki tudja miért, és jövő héten azt kikerülve egyenesen az ötödiket tolják adásba. Az AXN infója szerint az NBC…..
Lapítanak, mint az ürülék a gazban, csakhogy itt még mindig nincs helye a gaznak se, hiába rajzolták át a Ferenciek tere terveit. Ha lehet még ötletelgetni, improvizálgatni, akkor ide gyorsan nekem is egy filctollat meg egy zsírkrétát, mert rajzolgatni én is szeretek. Nemrég még…..
_Miquez_ 2013.03.26 10:39:10
Srácok, nem lesz itt egy félreértés?

Projektoldal:
www.belvarosujfoutcaja.hu/index.php?q=1&ACTMENU=2&q_action=gotomrvisuals

Ld. 2., 3., 4. fotókat.

Én úgy látom, lesz egy zebra a templomnál meg a hídnál is. Maximum 1 zebrát szüntettek meg szerintem, nem kettőt.
Orbán Viktor újra az utcára vitte az embereket! Mármint az ő rendszere ellen demonstráltak pár ezren az LMP felhívására, egyéb politikai pártok és mozgalmak részvételével. Úgy tűnik, hogy kezd veszíteni népszerűségéből az a szerintem borzalmasan káros, a baloldali és …..
_Miquez_ 2011.12.28 18:45:09
@midnight coder: De kurva unalmas már a 'bölcsész a mekiben dolgozik' mém. Legalább egy új gyorsétterem-márkát találjatok ki, ha ennyire zavar, hogy van három-nény ember az országban, aki nem mérnök vagy marketinges. Köszi.
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
_Miquez_ 2011.12.13 18:34:54
@bogancs:

1. 92.000 Ft-nak 14720 Ft az személyi jövedelemadója - ebből hol vonsz le 20.000 Ft adókedvezményt?

2. Szép dolog, hogy a lakás apáról fiúra száll, de addig hol laksz, amíg szüleid is élnek, de már gyekekeid is vannak? Vagy együtt kell élni a szülőkkel meg a feleséggel meg a két gyerekkel meg a tesóddal meg a tesód feleségével meg a tesód gyerekeivel a szülők lakásában? És légyszi ne érvelj azzal, hogy az átlag családban nincs két gyerek, mert te is kétgyerekes családdal 'számoltál'.

Köszi!
Na, ha valakinek illúziója lenne azzal kapcsolatban, hogy hülyeségeket csak Magyarországon lehet hallani a politikusoktól, álljon itt Jesse Jackson okfejtése arról, hogy az iPad teszi tönkre az Egyesült Államok gazdaságát.Zavarba ejtően egyszerű a magyarázata: az iPaddel le lehet…..
_Miquez_ 2011.04.18 14:53:16
@dik_:
@szucsadam:

Mindkét nézőpont igaz - iparágakat rombol és újakat teremt minden új technológia.

Creative destruction - ahogy ezt már Schumpeter barátunk is megmondta hajdanán...
comment:com Ki legyen a Csudanő? 2011.02.10 14:30:00
Az NBC hosszas kínlódás után csak berendelte David E. Kelley Wonder Woman-rebootját, ami az 1976-79 között a tévében látott sorozat újragondolása lesz, de ha nem is, akkor a DC Comics szuperhőstörténetén alapul majd (a kettő nem teljesen ugyanaz). A címszereplő Csudanő egy…..
A ChangeWave elkészítette szokásos negyedéves elemzését, amelyben az elkövetkező 3 hónapban okostelefont vásárolni szándékozó felhasználók preferenciáit vizsgálják. Azon válaszadók aránya, akik következő telefonként Androidos készüléket…..
_Miquez_ 2010.10.05 17:53:01
@gusthy1: Nem mondtam, hogy bárki tehet bármiről :)

De kiváncsi lennék rájuk, ha létezének device vs device statisztikák, nem csak platform-vs-platform, bár tudom, hogy ennek kisebb az iparági jelentősége a jövőt tekintve.
Most tessék ütni engem: soha nem bírtam a Jóbarátokat. Számomra érdektelen volt az egész, nem érdekelt a jódolgában magával mit kezdeni nem tudó hatosfogat, egyedül a két idióta, Phoebe és Joey tudta felkelteni az érdeklődésemet. Azt viszont én is pontosan tudtam, mitől…..
_Miquez_ 2010.10.01 14:39:02
Hiába feküdtem le éjjel kettőkor, reggel kivetett az ágy (egyre csökkenő készletekről álmodtam), elmentem az Euro Parkban található T-Pontba, és megvettem a saját iPhone 4-esemet. Ikon 400-zal, két éves hűséggel vettem a 16 gigás modellt, így 80 ezer forintot fizettem ki. A…..
_Miquez_ 2010.09.24 14:34:38
@riha96: hogy próbáltad ki? Felhívtál egy tök idegen embert? :)

Bocsi, nem kötekszem, csak én is ki akarom de nem akarok ilyen chat roulette jelleggel nyomulni.
_Miquez_ 2010.09.24 14:37:39
@andris|bandis: FYI, tegnap éjjel az Ügyfélszolgálat azt mondta, hogy telefonos rendelésre 80 (!) db. volt félretéve...
A T-Mobile a premier előtti napon végre közölte az árakat, lássuk, mennyiért vehetünk holnaptól iPhone 4-et:Ezek alapján hűségnyilatkozat nélkül és bármilyen előfizetéssel elvihetjük a telefont, aminek az ára magasabb lett, mint az iPhone 3GS esetében. Míg egy közepes ikonnal,…..
_Miquez_ 2010.09.23 11:54:34
@mcs: Ok, tehát 62.000 volt a 3GS megjelenéskor két év hűséggel IKON 400-zal. Ahhoz képest tény, hogy "csak" 27%-kal drágább most az iPhone 4, nem a duplája.
_Miquez_ 2010.09.23 11:57:48
@mcs: Ez is igaz, valóban. Egyébként aki nem bánja, ha sok a havidíj, de 'olcsón' akarja elvinni, annak most a MediaMania XL sokkal jobban megéri, mint az IKON 600.

Akkor arról nincs infó, hogy készülékváltással mi lesz? Az árak új előfizetésre vonatkoznak, és a premierkor állítólag nem is lehet új hűséggel elvinni, csak új előfizetéssel.
_Miquez_ 2010.09.23 12:02:50
@Dervenkál Egon: Arról ne is beszélve, hogy mennyire brutálisan több percet adnak a csomagokban.

Na mindegy - a 3GS-t már sajnos eligértem.
Azt ugye tudjuk, hogy a sorbanállás holnaptól indul, és péntek 00:000 órától kezdődik az iPhone 4 mobil értékesítése az Aréna Plazában található T-Pontban. Az azonban újdonság, hogy még aznap, országszerte további 14 üzletben is kapható lesz a mobil.Cheers.update: T-Mobile…..
Azt ugye már tudjuk, hogy nálunk a héten lesz a negyedik generáció premierje, de a 9to5Mac szerint még egy rakás másik ország is kap végre a mobilból. Érdekes megnézni, hogy kikkel kerültünk egy ligába, aztán találgatni, hogy vajon mi lehet bennünk a közös.Van ugye egyrészt a…..
_Miquez_ 2010.09.20 10:41:20
@Fransisco Miranda: az EMEA tudtommal nem Kelet-Európára utal, hanem 'Europe / Middle East / Africa':

www.investopedia.com/terms/e/emea.asp

Így mondjuk még rosszabb a helyzet.
Először csak rossz viccnek tűnt, főleg, hogy a Gizmodón jelent meg, márpedig a lap mostanában nincs valami jóban az Apple-lel, de mostanra biztosnak tűnik: az új mobil eldobja a jelet, ha két ponton is megérintjük a keretét. Mivel beszélgetés közben erre igen nagy esély van,…..
_Miquez_ 2010.06.24 16:06:35
www.engadget.com/2010/06/24/some-iphone-4-models-see-signals-drop-to-0-when-held-left-handed/

Az Engadget most tesztelt 2 db. új UK iPhone-on, és konzisztensen jelentkezik a hiba, ha a bal alsó illesztést a tenyerükkel érintik. Ha csak újheggyel, akkor nem. Bumper-rel sem.

Viszont ami az ellen szól, hogy konstrukciós hiba lenne, az az, hogy az a készülék, amit egy hétig teszteltek és ami alapján a review készült, nem produkálja ezt a hibát.

Nekem úgy tűnik, itt vmi gyártási hiba lehet bizonyos batch-ekben.

Ettől még persze blama.
márNem... France. 2010.02.15 20:21:19
Egy hosszú síelős hét Franciaországban február 5-től 13-ig, igaz 14-én hajnalban értünk haza, úgy hogy szombaton reggel indultunk.Nagyjából a szokásos csapat kelt útra és a hangulat is nagyon adta végig az egy hét alatt. Gyönyörű hely ez a Risoul *.*Tavaly azt hittem…..
Avagy hogyan szívassuk meg azon kevés szerencséseket, akik a megadóztatás ellenére is kapnak idén cafetériát. Volt egy ici-pici kiskapu a hideg étkezési jegynél kétszeres összegben adható melegutalványnál: két, magyar tulajdonú üzletlánc, a COOP és a CBA is beváltotta azokat,…..
_Miquez_ 2010.02.03 18:16:34
@egypakai: Tényleg felháborító, hogy a *melegétel-utalványt* csak *melegétel* vásárlására, az *internetutalványt* pedig csak internetezésre lehet használni.

Pff... megáll az ész...

Inkább az a gáz, hogy melegétel-utalvánnyal vendéglő-bárban én már:

1. Basztam be.
2. Vettem karton cigit.

Na ezzel kezdjenek valamit.
Olvashattátok már a kilencórás postban, hogy valamiféle díjátadón vettünk részt. Elmondom az előzményeket: hétfőn, pontosabban hétfő délelőtt kaptam egy mailt Szabó M. Istvántól, az itbusiness felelős szerkesztőjétől, hogy azonnal hívjam vissza a blogversennyel…..
Bigyóblog A nagyra nőtt iPod 2010.01.28 09:35:00
Ezt is megértük, Steve Job bemutatta, amire évek (mit évek, évtizedek) óta vártak a rajongók, az iPadet. Leginkább egy nagyra nőtt iPodra hasonlít, 9,7 inches érintőképernyőjével.   Maga a tablet vékony, alig másfél centi vastag és nagyon könnyű, kicsivel több, mint fél…..
_Miquez_ 2010.02.02 12:49:19
@[engé]: Nemrég a New York Times-ban találtam a tökéletes megfogalmazást:

"The iPad is for consuming media, not for creating it."

Akkor lesz ez ütős, ha például kihoznak magazinokat rá videóval, interaktivitással, fotó slideshow-val stb.

Meg tankönyveket beépített teszttel, kvízekkel, instruktív videókkal, játékokkal (pl. csavard fel a DNS láncot, stb.).

Most még nem tudjuk elképzelni, milyen lehetőségeket nyit a dolog, de szerintem forradalmasítani fogja azt, ahogy információt fogyasztunk és élvezünk.

Ez persze igaz lesz/lehet a többi tablet-ra is, nem csak az Apple-re. Az Apple eddig abban volt jó, hogy mögé tette a content-et és a business model-t, és lehet, hogy ezt most is ők fogják a legjobban megcsinálni.
Megtörtént a csoda, az Apple engedélyezte a legújabb iPhone SDK-ban a 3G-s hálózaton történő VoIP hívásokat. A szándékról már korábban is tudtunk, de ennek most érett be a gyümölcse. A frissítésre le is csapott az iCall, ezen a héten jelentették be, hogy ők az elsők, akik…..
_Miquez_ 2010.01.29 18:05:52
@hegyi91: Én ugyanez. Minőség tökéletes.

Egy nagy hiba van a dologban, nem tudom, hogy ezt a hivatalos verzió kiküszöböli-e. Ha skype-on beszélsz, simán jöhet közben egy bejövő hívás a rendes telefonvonalon, ami:

1. Belecsörög a füledbe.

2. Holdra teszi a Skype-os hívást.

Egyébként sajnos minden más is holdra teszi a hívást:

- Low Battery üzenet
- Push Notification
- stb.
Előtte meg egy kis bemelegítés. Ahogy ígértem, három blog, az Appleblog, Handrás és a Plastik közös közvetítését olvashatjátok itt, egyesített erővel toljuk a legjobb kontentot. A legjobb közvetítés a kontinensen! iTablet! Ádám pedig itt nyomatja a legfontosabb…..
_Miquez_ 2010.01.27 20:33:04
_Miquez_ 2010.01.28 01:22:44
@Addict: Van benne GPS és iránytű is:

www.apple.com/ipad/specs/
Amikor már végképp azt hittük, hogy a színes comic sansszal írt, és térhatásúnak gondolt, hullámzó effekttel megbolondított címsorral bíró szörnyszülöttek végképp a társasházak faliújságjaira és külvárosi turkálók kirakataiba lettek száműzve, íme egy gyomros…..
Ha megnézitek az AppStore-ban a fizetős appok toplistáját, a negyedik helyen egy gombocis programot láthattok. Ez egy többszörös hungarikum, mivel a gombfocit ismereteink szerint itthon találták fel, az app készítője pedig Kovács Zoltán, az interjúsorozat következő részében vele…..
Ma végre kiderült, amit legkésőbb a karácsonyi interjú óta azért mindenki sejteni vélt: dr. Sólyom László Köztársasági Elnök Úr április 11-ére, illetve április 25-ére írta ki az idei Országgyűlési Választások két fordulóját. Ezzel tulajdonképpen folytatta azt a…..
Igazi forradalmi változások szemtanúi vagyunk, napról-napra érzékelhető az amerikai cég közeledése. Emlékezzünk vissza, pár éve még azért sírtunk, mert egy távoli kis légypiszokként éreztük magunkat, valószínűleg Apple-szempontból egyébként jogosan. Azóta azonban egy…..
_Miquez_ 2010.01.20 11:17:10
@sashlee: Igen, ez nem túl szép mondat.

Fontosan > fontosnak

Az Apple-t....szempontok [vezérlik].

Plusz nem a váltásnak ismeri a posztíró az egyik oldalát, hanem maximum a kapcsolatnak.

De amúgy mindannyian értjük.