Regisztráció Blogot indítok
Adatok
autósmotoros

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
Amikor Gisele Bündchenről látok újabb editorialeket, minden egyes alkalommal leesik az állam. Női szemmel is azt kell mondanom, hogy ez a nő több mint gyönyörű... A világ három legszebb nője közé sorolnám. Azonban Gisele sem a legfiatalabb már, hisz 10 nap múlva lesz 32 éves,…..
autósmotoros 2012.07.11 10:12:28
@ET-nick: Pont ez jutott nekem is eszembe róla. Egy kicsit keskenyebb derék alá egy cseppet teltebb csípő.
autósmotoros 2012.07.11 12:11:33
@Nati Walter: Nem értem miért lenne ettől tehén, de ha neked jobban bejönnek az egyenes vonalak, akkor legyen úgy, engem nem zavar.
Vagy az Ampera drága, vagy a benzin túl olcsó, nem tudom. De nem kizárt, hogy hamarosan röhöghet a markába, aki megveszi. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Érzésem szerint - bár levélírónk ezt nem említi - Hargita lehetett az "A" jelú autó sofőrje, esetleg utasa, mert bár mindig a hátulról érkező a hibás, álló autónál pedig ha nem is lehet követési távolságról beszélni, akkor sem lehet ő a hibás még olyan esetben…..
autósmotoros 2009.06.09 15:34:45
@aszfaltbetyar: Azt hittem kihagytam valamit, de nem. Mire céloztál? Én csak összefoglaltam a KRESZ ide vágó rendelkezéseit.
autósmotoros 2009.06.09 15:42:55
@aszfaltbetyar: Szerintem nem volt mind leírva, de ezen ne vitatkozzunk, felesleges. Másrészről a rendőr is hibázhat. Ami biztos, hogy az út közepén nem lehet szabályosan álldogálni, ez a helyszíntől független.
autósmotoros 2009.06.09 15:47:00
@vizoo: Nem vagyok látnok. Én csak a KRESZ-ből idéztem, és azt írtam le amit tanultam. A szabály az szabály, vagy ahogy az Esőember öccse mondta volt, a gatya az gatya, gatya, gatya, gatya. Amúgy továbbra is azt mondom amit a KRESZ, nem gondolkozom, csak leírom a szabályt, miszerint "A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a
vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.". A szabálytalanul álló autó nem ez a kategória. Pont.
Megkaptuk az első levelet, amelyben olvasónk egy régebbi politológusi tévedésre hívja fel a figyelmet. Ágh Attila professzor 2008. január 30-án a Klubrádióban Orosz József kérdéseire válaszolt a közelgő népszavazással kapcsolatban. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára a…..
autósmotoros 2009.03.29 20:14:20
@GYUSZI BACSI: Nem akarom őket védeni, de napközben (a híreket leszámítva) nagyon jó műsoraik vannak. Aztán ha ezeknek vége, akkor következik Bolgár Úr, és Orosz Úr által vezetett betelefonálós kabaréműsor, ami néha kicsit kínos, néha kicsit szomorú, néha meg jókat lehet röhögni a telefon másik végén lévőkön. A műsort tovább színesíti az néhány (minden műsorban megegyező) ember, akik a blogba írnak megjegyzéseket.

Amúgy meg nem lehet mindig a Lánchíd rádiót hallgatni, érdemes mind a két oldallal ismerkedni. A bal határozottan szórakoztatóbb (lenne, ha nem az életünet tenné tönkre).
 Szokásomtól eltérően nem fogok valami bevezetőfélét írni, hiába tanította meg jó néhány évtizede Juhász tanító néni, hogy bevezetés-tárgyalás-befejezés: ez minden fogalmazásnak az alapja; nem akarom én húzni az időt, nem akarok visszaélni senki türelmével, hogy…..
autósmotoros 2009.03.26 17:21:44
@Orbán a megoldás a válságban? Szánalmas!: Jaja, neked meg ott lesz a lehetőség, hogy valamelyik Gyurcsán-bábúra szavazz. Nem kötelező a zOrbán.
autósmotoros 2009.03.26 20:38:55
@Rajmond: Én sport miniszter szeretnék lenni. Jókat söröznénk a meccseken. ;)
autósmotoros 2009.03.27 07:39:25
@sasika61: Bocsika, de ezt nem értem. Úgy gondoltam azért írtad a posztot, mert te is úgy érzed ami itt megy egy kabaré. Szerintem ez nem itt süllyedt erre a szintre, hanem valahol az MSZP-SZDSZ illetékesek környékén.
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
Trendi dolog lehet a katana manapság az autósok körében, hisz néhány hónapja csak, hogy legutóbb kitettünk egy olyan posztot, amiben a szamurájok fő fegyvere szerephez jutott, Gergely pedig ezúttal egy benzinkúton látott egy jó kis kardos kergetőzést. Semmi rendes történetet nem…..
w Végjáték előtt 2009.03.20 06:30:00
Tisztújítás előtt áll az MSZP, ami azért lesz izgalmas, mert nincsenek a táblán tisztek. Gyurcsány Ferencnek a pártban nincs alternatívája. Ki lehet közületek méltó hozzám? – ezt a kérdést teszi fel nap mint nap a puszta létezésével. Ahogy jön-megy, okoskodik, magyaráz,…..
autósmotoros 2009.03.20 11:48:49
Á, már nagyon várom a választásokat! Megint lesz üres szék Orbán nélkül, és lesz titokban filmezett Gyurcsány ahogy táncikál? Vagy most majd a Margitszigeten fog kocogni, és titokban felveszik (rejtve, mobiltelefonnal, hogy hiteles legyen), amikor megbotlik és azt mondja: az árgyéllusát? Meg lesz megint vonja vissza a hazug vádjait, mert hazugságra épülő győzelemből hazug ország születik (nem jól idéztem, de már nem emlékszem pontosan).

Persze most majd újat, brutálisabbat kell mutatni, így láthatjuk majd Orbánt, ahogy túrja az orrát, Gyurcsányt, ahogy vakargatja a seggét, és majd mögötte a szlogen: Magyarországnak HITELES miniszterelnököt!

Mindig is a jobboldalra szevaztam, de őszintén bevallom, amikor Gyurcsány lett a miniszterelnök akkor örültem. Reménykedtem, hogy egy fiatal, energikus, a gazdaságot ismerő és értő ember kerül abba a székbe. Akkor azt mondtam a családnak, hogy ha ez az ember valóban olyan amilyennek remélem, akkor bizony 2006-ban rájuk fogok szavazni. Nevetséges, hogy ezt kell leírnom, de sajnálom, hogy nem a szocialistákra szavaztam 2006-ban, mert ha rájuk szavaztam volna, akkor annak oka lett volna, és akkor már nem itt tartanánk. Sajnos nem adtak rá okot, és kiderült, hogy a nagyreményű fiatal politikus inkább egy cirkuszi pojácára hajaz, nem pedig normális emberre, hogy bár nem szorulna rá anyagilag, a becsvágya megélhetési politikussá tette, akinek a betevő falat az elismertség, a korty víz a hatalom, és ezért képes rendkívül hajlékony gerincet növeszteni, és mindegy milyen áron, de ott maradni az ország élén. A nagy reformer, a nagy megmondó, aki már 20 évvel ezelőtt is nem félre állt, hanem szembenézett.

Megérdemli Őt az MSZP, és bizonyára megérdemeljük mi is.
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
autósmotoros 2009.03.10 11:54:47
Van-e még értelme a pártokat hazánkban olyan jelzőkkel illetni, mint szocialista, konzervatív vagy liberalista. Gyanítom nincs. Kéne, hogy legyen? Azt hiszem kéne. Már elértük azt az állapotot, amikor az emberek java része magasan tesz arra, hogy milyen irányból jön a segítség, csak jöjjön. Pedig azt gondolom, hogy igenis fontos az, hogy egy párt milyen értékek mentén mozog, hiszen ez döntené el azt, hogy mire számíthatunk tőlük, milyen vonalak mentén fognak politizálni, milyen megoldásokat készülnek adni a felmerülő kérdésekre.

Ez veszett ki teljesen a hazai politikából, és azt gondolom ezt nem is kell magyaráznom, a tények magukért beszélnek.

Bár elismerem, hogy Bokros beemelése alapjában véve akár jó dolog is lehet, de ennek ellenére nem örülök neki, mert ezzel az MDF a régóta halványodó látszatát is feladta a konzervatív értékek képviseletének. Igaz ugyanakkor az is, hogy a Bokros-csomag nem tegnap készült, tehát innen nézve, mivel "régi", akár konzervatívnak is tekinthető. Persze az is igaz, hogy számomra a konzervatív értékek képviselete egyfajta biztonságot is kellene, hogy adjon, azt a biztonságot, ami azt mondja, hogy ha konzervatív vagyok, akkor szilárdan elkötelezett értékek, gondolatok mentén alakítom ki az álláspontomat, és a köpönyeget is ritkán vagy ritkábban forgatom. Ha így nézzük, akkor viszont Bokros felkarolása egy meglehetősen erős fordulatot jelez, hiszen mindenki emlékszik még az MDF álláspontjára vele kapcsolatban, amikor pénzügyminiszter lett. Ezek után a nyilvánosság előtt azt nyilatkozni, hogy a jelöléssel semmi probléma sincs, mert anno Bokros egy konzervatív csomagot valósított meg egy szocialista kormányban gúnyos kuncogásra késztet.

Magam részéről tehát sajnálom ami az MDF-el történt, és ezen nem kifejezetten a Bokros jelenséget értem, hiszen ahogy a poszt szerzője is írta a dolog nem itt kezdődött. Bár sosem szavaztam rájuk, a konzervatív értékrend mindig is közel állt hozzám, és most már biztos vagyok abban, hogy az MDF, mint konzervatív erő már nem létezik. Végleg, kendőzetlenül beállt az arcukat vesztő pártok közé, fontosabbnak érezve a megmaradást, mint a hitet abban az értékrendben amit képviselni akartak.

Pedig lehetett volna másképp is, mert nem hiszem, hogy egy józan, alkuktól mentes, tiszta értékeket képviselő erőnek nem lenne helye a Parlamentben. Ezt igazolja az is, hogy most egyáltalán ott vannak, hiszen a legutóbbi választások alkalmával jól látták meg azt rést, ahova be lehet furakodni, megszerezve a szükséges számú szavazatot. Az akkori kampány pedig pont erről szólt, a józan távolságtartásról az arcukat vesztett pártoktól.

Mi lesz ezek után? A politikai ateizmus már tény. A választók nagy része elfogadta, hogy a politika is csak egy sztárgyár, ahol idolok bukkanak fel és tűnnek el, ahol a választás már inkább a szimpátia, mint a józan gondolkozás eredménye. Nem is tesznek mást, mint Gyurcsány- és Orbán idolt állítanak fel, felcsatolják a szemellenzőt, és kritika nélkül fogadnak el mindent, amiről kedvencük megnyilatkozik. Így mondhatjuk, hogy Dávid Ibolya valóban jó irányt talált ismét, hiszen Ő is állított egy idolt. Gondolom már annyira elől jár a kérdésben, hogy Bokrossal a kereskedelmi televíziókra hajazó szerződést is kötött, miszerint a konkurens csatorna, és annak territóriumai tiltott területnek számítanak a következő x évben.

Ez kell a magyarnak, ez kell nekünk, meg is érdemeljük, de azért engedtesség meg nekem, hogy kicsit szomorkodjak emiatt, és hullassak néhány búcsú könnyet egy valaha volt párt után. MDF, kár érted.
  A Fidesz-közeli valakik, akik az Indexnek nyilatkoztak, vagy elég alacsony szellemi színvonalat ütnek meg, vagy nagyon kínlódtak, hogy valami értelmeset mondjanak az orbáni metafora- és közmondásgyűjtemény 2009-es kiadásáról. "Nekem nagyon tetszett, mást nem tudok…..
autósmotoros 2009.03.07 14:12:20
Nagyon ritkán szólok hozzá cikkekhez itt az Indexen, de most kivételes megteszem.

Elképesztőnek tartom, hogy ma, Magyarországon van olyan ember, aki bármilyen alkalmasságot is a kormányzásra a bőrszín alapján ítél meg. Nekem teljesen mindegy, hogy az adott politikus cigány, zsidó, fekete vagy fehér, ha magyarnak tartja magát, magyarként viselkedik, és ráadásul képes is kihúzni az országot a szarból.

Azt sem igazán értem, hogy miért kell folyamatosan azt szajkózni, hogy mit gondoltok, Orbán alatt majd jobb lesz? Nem tudom, hogy jobb lesz-e, de abban biztos vagyok, hogy a mostaninál rosszabb nem lehet. Már kaptak egyszer négy évet. Akkor a Horn-kormány, és a Bokros-csomag eredményeit kihasználva tovább tudták vinni az országot a jó úton. Még emlékszem, akkoriban nem kellett attól félni, hogy a szomszédom feljelent, mert új autóm van, és ki tudja, hátha adót csaltam, és majd kap jutalékot a feljelentésem miatt. Az emberek optimisták voltak, optimistán néztünk a jövőbe, és azt mondtuk, hú de messze van az a 2008, amikor jön az Euro, de jó lenne, ha már ott tartanánk.

Most ott tartunk, sőt, túl is léptünk rajta. Van Eurónk? Nincs, sőt lassan országunk sem lesz! Ezek után ki az a szemellenzős, aki még mindig jobban fél a patásnak mondott Orbántól, mint Fletótól, akinek a kampányát is filmből lopták, lásd a táncolok az irodában.

A beszédről pedig annyit, hogy nem is értem mit vártatok tőle. Azt gondolta bárki is, hogy tényeket fog mondani? Azt meséli majd el, hogy mennyi közszolgát fog kirúgni, mennyi képviselői hely fog eltűnni az önkormányzatokban, mennyi nyugdíjasnak kell kicsit kevesebb pénzből élni, mennyi segélyesnek kell mostantól majd dolgozni? Ezt vártátok? Hát akkor hiába vártatok, mert ezt egyetlen politikustól sem kapjátok meg. Még Fletótóol sem, akinek pedig az lenne a dolga, hogy megmondja, mivel ők kormányozzák a nagy közös ladikot.

Orbán, és a kormánya majd megmondja amit meg kell mondania a választások után, ha hatalomra segíti őket az ország, amit most már nem kétlek. A választások előtt pedig garantáltan több igazságot fogunk tőlük hallani, mint az MSZP-től bármikor is hallottunk, mert nekik a kampányban egy igaz szavuk sem volt, azóta sincs, Fletónak meg tán sosem volt. Érdemes megnézni a 20 évvel ezelőtti interjúit. Nevetséges ember, aki 20 éve felvette magára a reform köpönyeget, a madzagot rácsomozta a nyakára, és azóta sem tudja kicsomózni. Vágni kéne, de az ollótól vagy fél, vagy a madzagot sajnálja, de az már tuti, hogy amíg él ő lesz a reformok letéteményese, az örök megmondó. Ahogy ő maga mondta, a reformer nem félreáll, a reformer szembenéz. Kérem, akkor most is nézzen szembe végre a tényekkel, és húzzon el a redvába az országból is, mielőtt valaki felnégyeli, és kitűzi a négy legmagasabb vár fokára.

A beszédről még annyit, hogy a nép nagyobb részének ilyen beszéd kell. A nép nagyobb része nem kér a közgazdasági blablából, nem is értené miről van szó. Nekik az egyszerű, érthető szavakra van szükségük, amit most meg is kaptak. A lényeget megtudhatták a beszédből, még pedig azt, hogy az ember aki mondja felkészült arra, hogy kivezesse az országot a jelenlegi helyzetéből, nem adja fel, és kész a változás hozó kormány élére állni. A beszéd ennyit mondott és nem többet, akinek kellett megértette. Az persze más kérdés, hogy valóban jó ember lesz-e a feladatra, de lássuk be, jelenleg nincs nála és a pártjánál jobb lehetőség. Kicsit sárga, kicsit savanyú, ahogy a magyar narancsnak lenni kell. Jó vagy rossz, engem már nem érdekel. Egy dolog foglalkoztat csak, az, hogy Fletó a díszes kompániájával lépjen be végre a süllyesztőbe.

Nem tudjuk, hogy Barna Krisztina nem torrentkirálynő-e. Ő azt mondja persze, hogy nem az, sőt egészen szerény internetezési szokásai vannak, mégis ott tart, hogy felmondták a mobilnetes szerződését, sőt elvették a család két telefonját is, és mostanra már 233 ezer forintos…..
autósmotoros 2009.02.19 11:11:16
@RosszQtya: Gondolom ez úgy korlátlan, ahogy anno a vezetékes szolgáltatók kapcsán is volt. Akkor is vita volt a forgalom kapcsán, és azt mondták a korlátlanság azt jelenti, hogy bármikor, bármeddig használhatod, de azt nem jelenti, hogy ezt a szerződés szerint fizetett összegért teheted. Megteheted, legfeljebb elviszik az autódat meg a házadat.
    Nemrég Ki az írófejedelem a politikusok között? címmel érdekes játékot indított az Index (http://index.hu/politika/belfold/iro081205/), amelyben a szerző személyét kellett kitalálni a könyv első bekezdéséből. Bár szeretem az ilyesfajta találós kérdéseket,…..
Péter a bokorban, fa tövében és ki tudja még mi mindennel álcázott fura helyeken elhelyezett sebességmérők ellen tiltakozik. Mért van az, hogy sok helyen nem figyelmeztetnek minket, hol számíthatunk radar kontrollra, hiszen így a kecske is jól lakna, vagyis ennek tudatában nem…..
autósmotoros 2008.09.30 11:56:32
Még annyit kiegészítésképpen a fent leírtakhoz, hogy a gyorshajtón én a valóban gyorsan hajtót értem. Az 5, maximum 10 százalékos gyorshajtás kint sem ritka, ám ami fontos, hogy ez leginkább az autópálya jellegű utakon érhető tetten.

Még egy adalék. Amikor kiérkeztem és elkezdtem vezetni a megengedettnél lassabban haladtam, talán érthető módon. Az országutakon ennek ellenére csak nagyon ritkán előztek le, és kizárólag olyankor, ha bazi hosszú egyenes, jól belátható szakaszra értünk. Az előzés sem úgy zajlott, hogy padlógáz, aztán az előzendő delikvens elé bevágunk két centivel, hanem nyugisan, bőven elhagyva az előzendő autót térnek vissza a sávba.

Olyat se nagyon lehet látni, hogy egymás seggében 3-4 autó előz egyszerre egy másik autóst. Szinte megvárják, hogy az előzésben lévő visszasoroljon, és a következő csak akkor kezdi el az előzést. Olyan, hogy valaki kanyarban vagy kanyar előtt kezdjen előzni elképzelhetetlen.

Én sokat járok motorral is. Túragépem van, szóval nem vagyok egy nagy száguldozó, de azért a motorosokat mindig megnézem. Feltűnt, hogy kint valahogy Ők is máshogy közlekednek. Nem cikáznak az autók között, nem hajtanak gyorsan, és ha előzni kell, akkor kb. olyan módon teszik mintha autóban ülnének. Ez alól a kint lévő idő alatt talán 2-3 kivételt láttam, ami motoros berkekben elenyészőnek számít, legalábbis itthoni szemmel nézve.

Na OFF vége, beszélgessünk a sebességmérőkről. :)