Regisztráció Blogot indítok
Adatok
woodoopilot

2 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Készítettem egy válogatást érdekes fagylaltos autókból, leginkább régiekből. A mai fagylaltos autók elég változatosak, leginkább giccsesek. Nézzünk néhány veterán példányt: 1. Chevrolet fagyis autó 1965-ből 2. Carnation cég tejes és fagyis autója 3. Régi fagylaltos…..
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
woodoopilot 2013.01.07 21:13:30
@mükkemakk: az idén nem repültem egy percet sem, és igazából nem is tudom az okát. A repcsimet csak össze kellene szerelni, óránként az a 2-3 liter benzin sem lenne sok pénz, belépőm is van már végre, de valahogy mégsem járok ki a reptérre.
Lehet építenem kellene egy elektromos repülőt..:)
Először tehát sikerült szereznem egy 24-36V-os, 400A-es Balcancar-Curtis 1205x vezérlőt. Egy mopedautóhoz a 10-14 kW csúcsteljesítmény bőven elegendő. Egy ilyen vezérlőt a bontókban kb. 80e Ft-ért lehet venni.Következő lépés a motor beszerzése volt, a gödöllői targonca…..
Electro Aixam Prolog... 2011.11.28 14:38:00
Hol is kellene kezdeni....Ha eltekintünk a fiamnak épített ablaktörlő motoros gokarttól, akkor az elektromos meghajtású járművek iránti érdeklődésem kb. onnantól datálható, amikor az egyik fagylaltos triciklimből kidobtam a Yamaha Mint blokkot, és 2 db elektromos robogó agymotort…..
Arra vesszük a menekülési üzemanyagokat. Igenis létezik pofátlanul olcsó is, sőt, még az adó is kevés rajta. Persze, kis szépséghibával...
woodoopilot 2011.11.03 13:45:45
@Donor: Nemrég alakítottam át elektromosra egy mopedautómat, nem került túl sokba. Kb. 200e Ft-ot költöttem az elektromos hajtásláncra, de ennek a fele kb. visszajön a diesel motor és a többi felesleges alkatrész eladásából. A járgányt hobbiból építettem, de amióta elkészült, azzal járok dolgozni. Igaz autónak nem nevezném, kb. annyit a használati értéke mint egy robogónak, viszont 2 személlyel is lehet vele közlekedni, és nem kell ázni-fázni rossz időben. A max. sebesség 65 km/h, a gyorsulás nevetséges, a hatótáv akku függő, nekem most kb. 50 km, ami dolgozni járni elegendő.
DE!!! a fogyasztás csak 8-10 kWh áram 100 km-en, ami kb. 1 liter benzinnek fellel meg. Az akkuamortizáció 2-3 Ft/km, más szervízköltség nem nagyon van, kb. 30e km után kell szénkefét cserélni a motorban.
Jövedéki adó nincs az elektromos áramban, és ha valaki a munkahelyén is tudja tölteni a kocsit, annak még olcsóbb.
Ha azt nézzük egységnyi energiára vetítve mennyi adót fizetünk, az elektromos áramtól most nincs jobb...
Régi, jó barátunk, Gyuri (tudják, ő az a furcsa srác a döbbenetes motorjaival) küldte az alábbi képeket. Csehországi barátjától kapta őket, nem is tudom, mit lehetne tanulságként levonni belőlük. Az biztos, hogy a mopedautók konstrukciós sajátossága a pillekönnyű műanyag…..
woodoopilot 2011.09.22 21:18:46
@]{udarauszkasz: Mopedautó után még sosem kellett tötymörögnöm, de pótkocsit húzó traktor, kombájn, földmunkagép stb. után elég gyakran...
Nekem van pár mopedautóm, a fiam járt ilyennel iskolába 14 évesen, meg pizzát szállítottunk ki velük. Egy robogótól sokkal komfortosabb, és jóval kevesebbet fogyaszt.
Belsőség Minek ide mopedautó? 2009.04.22 02:37:57
  Békén kellene hagyni a mopedautósokat, hátha maguktól belátják: autózni autóval kell, mopedezni meg mopeddel. Megmondjam miért? Mert a mopedet ki lehet kerülni, ezt meg nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
woodoopilot 2009.04.22 19:14:53
@odb: csak halkan jegyzem meg, a mi mopedautóink kb. 70-et mennek...
Lámpánál simán legyorsulom a bénább sofőröket, a CVT váltó miatt 30-ig egész jól gyorsulnak ezek a járgányok. Van "igazi" autóm is, de én nagyon szeretek ezekkel a játék autókkal közlekedni, minek füstöljek el 2x annyi üzemanyagot, azért az 5 percért, amivel hamarabb érek be a városba.
woodoopilot 2009.04.22 19:21:01
@Shadowbull: ugyan olyan előírások, mint az összes többi motorkerékpárra!
woodoopilot 2009.04.22 19:30:42
@Shadowbull: egy 100 Le-s, 1 tonnás járművel elég sok embert meg lehet ölni...

szerintem egy kezdő vezetőnek nem az utánfutó húzását kellene megtiltani, hanem a jármű teljesítményét kellene korlátozni, mint az A korlátozott, A1, és A jogsi esetében. Bár a motorosok a korlátozás ellenére eléggé hullanak...
Autófília Vigyázz, dízel! 2009.01.02 09:00:00
Az Autófília csapata (észrevette már valaki, hogy mostanában minden posztomat így kezdem?) nem szereti a dízel autókat, ezt meg is énekeltük Móron. Nekem például nincs különösebb bajom velük, de ne mondják el senkinek!A most következő történetet amolyan városi legendaként…..