Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacusru

0 bejegyzést írt és 572 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
világevő Világevés 2012-ben 2012.12.31 14:10:52
Elfelejtettem megünnepelni a blog második születésnapját szeptember végén, de akkor itt az évzáró keretében ezt is bepótolom. A Chili&Vanílián épp van (illetve holna lesz) egy átfogó évzáró körkérdés, amiben én is válaszolok, így most inkább a személyesebb,…..
Már hónapok teltek el, hogy megjelent az ultrasikeres Samsung Galaxy sorozat várva várt legújabb tagja, a Galaxy S III. Azóta rengeteg minden történt, lehet kapni a boltban, már összetörték, szétszedték, filmet forgattak vele (és egy kínai-izlandi lánnyal meg a…..
világevő Legjobb: ősz a Balcsin 2012.10.16 12:03:38
Ha nem is a mai esős idővel, de nekem talán az ősz az igazi kedvencem a Balatonon. Főleg olyankor, amikor már elindul az új étlap a Kistücsökben, Szemesen, tele őszi finomságokkal és vadhúsokkal. Tegnap ebben az élményben volt részem, ráadásul gyönyörű napsütés is volt…..
Stájerország (Ausztria zöld szíve) nem feltétlenül a gasztronómiájáról híres itthon, pedig bőven vannak ott is felfedezni valók, éttermekben is, ételekben is. Írok majd az éttermekről is (itt már látható egy képriportom a grazi termelői piacról), de elsőként a világ egyik…..
1903-tól 1991-ig Budapest legjobban felszerelt kórháza volt a Pestújhelyi. Az intézményre még a szovjetek is vigyáztak, a rendszerváltás óta viszont már senki sem.  Szétvert, egykor korszerű orvosi berendezések (Fotó: Kizmus Szabolcs)..
Lacusru 2012.06.17 20:10:58
@KissGecihuszár: Hihetetlen, hogy a nélkülözés, az éhezés és az irigység micsoda dolgokat tud előhozni, magukat embernek nevező élőlényekből!

Szerencsére nálunk minden oké... még a válság legkisebb szellője sem érintett meg (érdekes módon az ismerőseinket, barátainkat sem)

Az ilyen kis narancs ködben élő szerencsétlenek, mint Te is talán majd rájöttök egyszer, hogy folyamatosan átvernek és megtévesztenek... igaz, mit mondjak azokra az emberekre, akik vakon hisznek egy cigánynak? Nyaljátok bő nyállal :-) egészségetekre!
Lacusru 2012.06.17 20:14:13
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Néha komolyan elgondolkodom azon, mivel is érdemeltem ki a sorsomat :-)
Minden esetre köszönöm! Panaszkodni nincs miért, minden rendben, igaz ma délután kicsit meleg volt az utcán...
Lacusru 2012.06.17 20:16:57
@lavór: Biztos lehetsz benne, hogy simlicska mester már megtervezte az oda épülő projektet... már csak ki kell várni, hogy átjátszák a telket és megérkezzen az únyijós pííz (azoktól, akiket torkuk szakadtából szidnak)
Volt ez a Tündi csaj az osztályban, egész jól nézett ki, de ugye ahol isten ad, máshonnan vesz el, szóval mondjuk úgy, hogy a külső megjelenése és az iq hányadosa fordított arányosságban állt egymással. Ettől független jóindulatú kis aranyos csajszi volt, csak éppen nem…..
Lacusru 2012.06.17 15:24:47
@micsoda?: Az eredeti manapság több százezer! 10évvel ezelőtt meg nem is lehetett még itthon megvenni, csak a hamisítványt... igaz, annak is horror ára volt.

Jut eszembe... LV azaz a big boss VL közötti összefüggés :-) ő is cipzár mögé került.
A Bodegának a Facebook oldalát már nem is tudom, hogy találtam meg, de az nagyon megfogott, hogy az akkor még ismeretlen admin belinkelte Heston Blumenthal tökéletes hamburgeres videóját. Ott és akkor meg is kérdeztem a hely elérhetőségét, és onnantól csak idő kérdése volt, hogy…..
Aki kóstolta már, nem nagyon vitázik rajta, hogy szuper-e a vietnami kávé, engem még az sem zavar benne, hogy édes, pedig alapvetően feketén iszom mindenhol a kávémat, kivéve a római Sant'Eustachio kávézót, mert ott már egyből cukorral készítik.Ilyen, amikor nagyon úri helyen…..
[Update 11:08 Megjött Lyonból is a megerősítés: a hír szerencsére nem igaz!][Update 10:30 Mivel se Párizsból, se Lyonból senki sem erősítette meg, ezért egyre biztosabb, hogy csak egy álhírről van szó, hiába terjed az egész világon, megelehetősen komoly forrásokban is!][Update…..
Lacusru 2012.06.04 15:34:57
@JóMarietta: "Akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni" Hurrá, éljen soká!!!

Ennek a "buta" álhírnek köszönhetően bízom abban, hogy a 100. születésnapi vacsorája legalább 500 csillagos lesz (a 90. 300, a 95. 400)

Csak így tovább Bocuse "bácsi" :-)
Eladásra kínál Norvégia egy titkos tengeralattjáró támaszpontot. A hír egy kissé meglepő, mindenesetre igaz. Bár hasonló helyszínt eddig maximum csak valamely akciófilmben láthattunk, most bárki  megvásárolhatja magának, aki rendelkezik az ingatlanért kért összeggel.…..
Manapság is találkozni néha a villamosvágányokon fura, faburkolatú járművekkel, melyek villamosokat, alkatrészeket, néha teherkocsikat vontatnak. Ezek már csak "belszolgálati" célokat szolgálnak, a BKV saját szállításait végzik. De 1996-ig, amíg határozattal beszüntették a BKV vágányhálózatának…..
Lacusru 2012.06.02 23:54:40
@Greg36: Lebstück a térképek szerint... és soha az életben nem keresztezték egymást a Pozsonyival!
A Pozsonyi amúgy stimmel szerintem, csak ez Chinoin sarok?
Lacusru 2012.06.03 00:11:27
@Adani: Szomorú, hogy ebben az országban válogatott barmok vannak és voltak vezető pozícióban, akik képtelenek értelmesen gondolkodni... vagy mindenkinek egy közös célja tönkre tenni ezt a szép országot?

Nekem a fejembe vésték anno az általános iskolában, hogy a vízi szállítás után a vasút a legkedvezőbb. Kevés helyen, olcsón iszonyatos árú mennyiség szállítható rajta. Nos nálunk előbb a hajózást vágták tönkre, majd bele kezdtek a kötött pályák szétrombolásába.

Mi lesz a következő, felszedjük az aszfaltot az autópályákról, és felszórjuk valami méreg drága sivatagi homokkal?
Lacusru 2012.06.03 00:39:17
@McKay: Elég messze van egymástól a kettő... valahogy nem tudom elképzelni, hogy valaha volt közös kereszteződésük.
Már csak az Árpád úti régi házak miatt sem tudom elképzelni! De persze lehet, hogy én tévedek, végül is még csak 22-23éve élek újpesten.
A nemzetközi aukciókon néhány éve az egekbe szökött a francia borok ára a kínai milliomosoknak köszönhetően. (A válság mellett persze a "rossz nyelvek" szerint a rekordot követő visszaesésnek is ők voltak az okai, egészen pontosan, hogy túlságosan felhajtották az…..
Itt az ideje, hogy megismerkedjünk északkeleti szomszédunkkal. Nekem az elmélyülésben személyesen az asszonyfőnök családja, Stas Gorin megbízott állandó szakkomentátorom, Ödönbá' kárpátaljai származású volt edzőm, valamint az internet, többek közt Visontay Péter fotói…..
Lacusru 2012.05.30 21:15:04
@IzomTibi: Pivo mint sör, OK.
De ha két sört kérsz a pultnál, akkor dva piva pozhalujsta... nem? Hogy leírni hogy kell helyesen bevallom nem tudom már, de biztos, hogy a-val mondod (elképzelhető, hogy o-val írod viszont)

Évek óta vágyom Odessába, vagy a környékére egy pár hetes nyaralásra. Eddig mindenki csak jót mesélt, aki ott járt... főleg, hogy elő tudok vakarni a környéken pár régi ismerőst :-)
világevő A fine dining halála 2012.05.27 11:45:00
[Update 05.28. 15h: Megvan Rathgeber budapesti menüje, lásd lent!]Miközben itthon még nagyon erőteljesen megfigyelhető az a törekvés, hogy sok étterem a lehető leginkább a fine dining, az haute cuisine felé igyekszik, művészien tálalt, extrém bonyolult, egzotikus helyekről…..
Lacusru 2012.05.28 16:28:10
@világevő: Remek, köszönöm :-) Látom szerencsére van számomra is ehető a menüben! (azaz hal, hal...)
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Szánalmas állásajánlatok „rovatotokba” ajánlanám a következő álláshirdetést, amin pár hete akadt meg a szemem. Korábban már olvastam párszor, hogy az érettségi helyét lassan átveszi a diploma, ami elég szomorú. Szerény véleményem…..
Lacusru 2012.05.26 13:27:12
@pirimogyoró: Bizony, egy kisebbségi soha sem hazudik :-) csak ő maga sem tudja mit beszél!

A szavazóit meg hibernálni kellene addig, míg meg nem lesz az egymillió munkahely... hiszen addig se éhezzenek, nélkülözzenek.

---
Egyébként meg nem tudom, mi a baj, ha főiskolát végzett embert keresnek. Érettségit szinte minden félkegyelmű szerzett már, és ahogy tapasztaltam, a főiskolákon is szereztek diplomát olyan buta, primitív emberek, akikre az utcasöprést sem lehetne rábízni önállóan :-(
Én azt mondom a papír nem jelent semmit, de jó ha van azért... igaz ismerek olyat, akinek 8általánosa sincs, mégis jól menő vállalkozásai vannak.
Lacusru 2012.05.26 13:31:02
@omg_wtf: Tudod, mire megszerzed a diplomát, addigra pont végig járod a területeket... szerzel egy kis gyakorlatot, tapasztalatot úgy, hogy nincs még felelősség a válladon. Mire megismered a ház működését, addigra levizsgázol mindenből, aztán lehet menni kipróbálni, milyen az amikor felelősség is van már a válladon :-)
Minden magára valamit is adó sporteseménynek van háziasszonya. Naná, hogy az Európa-bajnokságnak is. Tovább után megmutatjuk őt, figyelem: korhatáros tartalom lesz! És naná, hogy ezek a háziasszonyok általában szemtelenül fiatalok, szemtelenül csinosak, és nem idegenkednek…..
Lacusru 2012.05.25 14:03:21
@Dövan: Tiszta szerencse, hogy csak statisztikai alapon :-)
Tudod, az első pontnál elvérzett a dolog... ugyanis ha a gazdagság számít, már régen rossz!
Viszont, ha a pénz számít, akkor a külső is pénzzel szebbé tehető, vagy akár láthatatlanná is varázsolható.
Okos? Ennél a ribancnál még az Ózdi átlag is jobb szerintem. Aki modellkedésből, azaz a testéből él, annak elég híg lehet a káposztalé a fejében... és óhatatlanul alá írta előttem a nyilatkozatot, hogy egy ócska kurva :-(
Lacusru 2012.05.25 14:04:51
@nemecsek ernő áruló: OKé, de ez állítólag még csak 24, pedig már olyan lelakott feje van, mintha MILF lenne.
Lacusru 2012.05.25 14:18:19
@nemecsek ernő áruló: Látod milyen jó, hogy mindenkinek más az ízlése :-) így legalább ritkábban csorgatjuk a nyálunkat ugyan azért a lányért!
Bócz Endre nyugalmazott budapesti főügyésszel készített beszélgetésünk folytatása   Dr. Bócz Endre     1960-ban szerzett diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. 1961.    február 28-ától 2000. április 30-áig a Fővárosi Főügyészségen…..
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvános konzultációt tart a hálózatsemlegesség (net-neutrality) aktuális kérdéseiről. Ez önmagában persze nem egy megrázó erejű hír, de ha úgy fogalmazzuk, hogy a hálózatsemlegesség például olyan kérdéseket vet fel, mint…..