Regisztráció Blogot indítok
Adatok
silayn

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor három éve lebuktunk a gyerek előtt Mikulás-Angyalka és Húsvéti Nyuszi ügyben - na jó, utóbbiban még húsvétig hitt, akkor kellett felvilágosítani, hogy nyilván ha az első kettő mi vagyunk, akkor ebben sincs nagy meglepetés -, első reakciója az volt: Anya, de akkor ti…..
Tyúkudvar Tyúknak tojáshéj? 2011.10.03 07:00:00
 A kérdés, etessünk-e a tyúkokkal tojáshéjat?A rövid válasz, igen.De a dolog nem annyira egyszerű. A tojáshéj nagyon hasznos, hiszen pont azok az ásványi anyagok vannak benne, amelyek a tyúk számára szükségesek. Az összegyűjtött tojások héját visszaetetve kalciumhoz és…..
hogyvolt VV5 - 1X03 2011.09.15 13:00:00
Hát Szűzmáriám, na. Be kell vallanom, úgy vagyok, mint az ősrégi viccben a parasztbácsi a repülőgépen: arra ugyan számítottam, hogy összefosom magam, de hogy mindez a nyakamba is szakad, arra nem. Azt se tudom, hol kezdjem, tényleg. Ha már a kommentelők is Szalay Annamáriáért…..
hogyvolt VV5 - 1X02 2011.09.14 12:25:00
Nem is tudom, mit mondhatnék. Mindenekelőtt a női nem nevében bocsánatot szeretnék kérni a T. olvasóktól a tegnap este látottak és hallottak miatt. Mert persze, van, amikor azon kapjuk magunkat és lemegyünk kutyába – gondolok itt elsősorban a hajnalban, takonyrészegen, az…..
Egy liba és egy malac Casting 2011.08.16 13:59:00
Ha tudtok Hófehérke és a hét törpe szereplőválogatásról, akkor kérlek, szóljatok, mert megvan az ideális Kuka jelöltem!                ..
Gyerekszoba Életrekelt babák 2011.06.01 08:33:00
Hátborzongatóak kissé a képek, nem véletlenül. Emlékszünk azokra a babákra, amiknek ki lehetett nyitni a száját és a szemük lecsukódott, ha lefektettük őket? Ilyen babákat reprodukált hús-vér gyerekekkel a Winkler+Noah. A projekt üzenete egyszerű és világos, mint a nap:…..
Engedjétek meg, hogy utólag is boldog új évet kívánjak mindenkinek!Rengeteg változás történt az életünkben, talán jelenleg a legstabilabb pont a családban az óvodás cula lányom, aki karácsonyra teljesen leamortizálta magát az oviban, így az ünnepek alatt tulajdonképpen a fő…..
silayn 2011.01.18 23:35:12
Subba Top 10 pofáraesés 2010.12.10 14:05:00
Irodában okosan, én végig hangosan röhögtem, sőt, harsogtam. via..
Piroska és Farkas Ajándéksapka 2010.10.22 21:28:00
Nünü mutatja be Anyika legújabb darabját, amely ajándékba készült egy kedvesvalakinek (hamarosan látható majd ennek egy másik változata, hogy megadjuk a választás lehetőségét:)..
- interjú Szirtes Mónikával, a Klájszter utcai Szirtesék mindennapjai című nagy sikerű gyermekkönyv szerzőjével Sietősen lép be a hangulatos dél-kelet pesti cukrászda nagyüveges ajtaján. Arcán nyoma sincs fáradtságnak, sokkal inkább kiegyensúlyozottság és – talán…..
Keressük az alábbi képen látható, bugyirózsaszín alvórongyi hasonmását, aki időnként helyettesítené emezt a következő fellépések alkalmával: -Míg eltűnik, lapul valahol, s mi idegesen keresgéljük, s képtelenek vagyunk időben elindulni. Mert alvórongyi nélkül nem megyünk…..
silayn 2010.10.09 17:09:36
@jou: a teste ennek is lapos, csak a feje és a végtagjai vannak kicsit kitömve, talán a képen nem jól látszik! Tudnál képet mutatni a tiedről? És hogy ha mégis ugyanez és nálatok nem létszükséglet örömmel megvásárolnám tőled!
Az édes babuciról ez egy tavalyi kép, már nagy cula de hálistennek továbbra is édes maradt :)
silayn 2010.10.10 00:16:13
@piroskaesfarkas: Az! Az! Rózsaszín és pont ugyanolyan! Itt van nálam és csak miattatok mentem ki a budaörsi teszkóba :) írtam mailt is, a welcomesre :)
Miket mond megint ez a gyerek? Hát olyanokat, hogy kifektet minket. Rakosgatja az ellentétpáros játékát. Nem mellesleg mindet kirakja pár perc alatt, s ügyesen össze is illeszti (nap-hold, szomorú-vidám, szemben-háttal, sovány-dundi, alacsony-magas, stb.) őket, akárcsak a kirakós…..
múlt 26-án! Még belegondolni is furcsa, hogy van egy nagy cula, 3 éves, ráadásul már óvodás lányom (de erről írok még).Először a statisztikák: 98-100 cm magas (attól függően, hogy ki és hogyan méri, szóval méteres gyerek) 14,7 kg ebéd után és trikóban. (Én állítólag 6…..
silayn 2010.10.01 14:53:07
Igazából az esküvőnk napján döbbentem rá, hogy nem pusztán egy férjet és bónuszként férjjel együtt egy szuper családot (ami ugye nem kis mázli, és ez most nem rejtett nyalizás, mert senki nem olvassa a blogot), hanem egy igazi nótáskedvű famíliát is kaptam. Az Urak…..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 40. 2010.09.01 09:26:00
Ez bizony ismét kerek jubileum, és ilyenkor szeretem, ha valami egészen különleges posztot kaphattok. Márcsak azért is szívesen publikálom a következő Olvasói levelet, mert ékesen bizonyítja, hogy olykor egy sima főzésből is kerekedhet világraszóló kreatív játék, egész…..
Bár általában a gyerekek nyűvik a játszótereken, ezt a libikókát még szülői felügyelet mellett sem ajánlatos használniuk: a hatalmas mérleghinta hossza ugyanis 79 láb, azaz 24,13 méter, és 3,53 méter magasra emelkedhetünk vele. Onnan meg azért már lehet esni rendesen - rázni…..
Odakuckózodik hozzám és rögtön elalszik, vagy mocorog még egy kicsit, míg dalolok Neki párat, esetleg megmondja, hogy melyik nótát szeretné ("ezt, ezt Anya", "másikat Anya", "juhászos furulyázik", "Micikósat Anya, Micikó elment Malakkához,…..
silayn 2010.08.25 23:38:37
@piroskaesfarkas: úgy értem elaludni, ha már végre elalszik, akkor egy darabig jól megy neki :)
óriás procedúra, semmiféle klasszik altatási módszer nem használ:amíg bármilyen módon foglalkozom vele ő ébren van és figyel, nehogy lemaradjon valamiről. Egy napos kora óta csak akkor alszik el ha órákig rázom a seggét, ez tizenkilósan meg már nem annyira vicces :)
Simán ébren van bármikor éjfélig is ha hagyom és ugyanúgy 6-kor kel reggel, mintha 100 órát aludt volna, ilyesmi.
(Egyszer egy hétig kipróbáltuk azt, mi lenne ha ő irányítaná az alvási szokásokat, hátha beállítja majd magának. Meg kíváncsi is voltam, mégis mikor fárad el magától végre. Na azon a héten én sem aludtam kb semmit, duracell és soha semmitől nem fárad el)
B. Nórán az ellibásodás jegyeit vélem felfedezni... Beletanult a nyávogásba, úgy, hogy közben kolibrikat megszégyenítően csapkod a kezével. Reggelente megmondja, hogy mit akar felvenni (pörgős szoknyák és cicás felsők első helyen, szín igény még nem merült…..
Piroska és Farkas Zöldjelzés 2010.04.23 09:42:00
Zöldjelzést kapott a glutén, a túró, a joghurt, a kefír és a tojás. A védőlány és a doktornő szerint a fehérje és a sárgája is mehet fokozatosan, nekem viszont kétségeim vannak a fehérjével kapcsolatban, és azt egyelőre még nem adom. Mivel ezeket is mind bioboltban kívánjuk…..
Na jó. Mostanra már én is kigyönyörködtem magam a bánatos esőfelhőkben, tüzetesen megvizsgáltam a gyerekkel minden erretekeredő gilisztát, úgyhogy köszönöm szépen, már nekem is elég! Jöhet a jóidő. Amikor Nünüt csak kitolom a kertbe, és akkorákat alszik, hogy csak az ott…..
Piroska és Farkas Nyelvórák 2010.04.17 08:04:00
Picibbként csak nézte a szánkat figyelmesen, ahogy énekeltünk neki, formáltuk a szavakat, majd úgy félévesen megpróbálkozott a halacskát utánozni, és tökéletesre fejlesztette. Később jöttek az állathangok, a "búú", "beebee", "kárkár" és a…..
Piroska és Farkas Ezmiez 10. 2010.04.12 21:39:00
Szemöldökfelhúzást váltott ki belőlem az alábbi tárgy is, mikor megláttam, majd rájöttem, hogy mi is ez. Mit ki nem találnak??!!!!  Lehet tippelni. Aztán majd jól elárulom a végén. Raaaajtaaaaaa! MEGOLDÁS PEDIG: ..
silayn 2010.04.13 08:56:57
Piroska és Farkas Babák rongyból 2010.04.11 08:00:00
Imádtam babázni. Most is szeretek. Élvezem, hogy ismét nézegethetem a játékbabákat a gyereknek. Meg persze én is odavagyok értük, és ha beszerzek egyet, ráfoghatom Nünüre. Mert neki már kell, ugyanis minden babára, legyen az igazi, vagy játék, mondja, hogy "baba".…..
Hát igen, meg volt a nagy áttörés, igaz egyszer, és azóta sem, de mostantól reménykedhetek, hogy egyszer az én lányom is szobatiszta lesz ...Szóval az történt, hogy a délutáni alvásból ébredve Nóri azt mondta, hogy szeretne a wc-be pisilni. Én csak pislogtam nagyokat, mert…..