Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BARANY

31 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nézem, több mint egy év eltelt azóta, hogy Dezsőről írtam e hasábokon. Kérem, ne vessenek meg, ne higgyék, hogy eladtam az autót, begyávultam, kivéreztem, mert még tart az elszántságom, de ez most a két lépés előre, két lépés hátra időszaka, számolatlanul fogynak a…..
A könyv azt írja, hogy a váltócserét a hátsó ülőlap kiszedésével kell kezdeni. Aztán le lehet engedni a hátsó hidat, hátrahúzni a diffit, és ezután lehet nekiállni az érdemi váltólebontásnak. Hát ezért alakult úgy, hogy vagy két éve ott pihent az ötgangos a garázsban,…..
Brunn elott a bevasarlokozpontoknal, 120as temponál (ora szerint) leelozott egy Skoda.Általában Octavia, Superb a leggyakoribb típus a pályán, vagy Fabia. Kábé leszarom mik eloznek meg. Csakhogy ez egy Skoda 100 volt.Kábé hasonlo évjáratu rendszámmal mint az én autom, kicsit csipás…..
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
Mostanában egyre jobban kezdem megérteni, hogy az élvezetes örömautózáshoz nem kell 200 lóerő. Mindenkinek kellene egy 127-es Fiat, hogy helyre zökkenjen a világnézete. Nem, nem találtam fel a meleg vizet, volt már erről írás a Totalcaron. Csikós is nagyon szerette  és egy…..
Ritának sokat evett a Merci, nekem meg sokkal kevesebbet. Ugyanakkor, ugyanott. Itt valami vezetéstechnikai gebasz lesz, de együtt ritkán megyünk, jobb ötletnek láttam egy fordulatszámmérős-economys műszeregység beszerzését, és elmagyarázni, hogy nem kis fordulaton gyorsítunk,…..
Este tíz múlt, gyűlnek a bogarak a garázsban percegő neoncsövek körül. Ernyedten ülök a sámlin, sokat kivett belőlem a reggel óta tartó szerelés. Még gyorsan felfújom a gumikat, hogy a holnapi Belsőség-találkozóra menet ne legyen gond, aztán irány haza, az ágyba. Pont elérem…..
BARANY 2012.08.20 17:31:51
Az autóipar egy gigantikus piac, melyben fénysebességgel terjednek a jó és rossz hírek (utóbbiak még gyorsabban). Bárhol bármi apróság történik, ami akár csak nyomokban is utalhat a későbbi változásokra, azt azonnal szájukra veszik az elemzők és a stratégák. Semmi nem marad…..
Egy harckocsit elindítani nem könnyű feladat. Egy tankhajót még nehezebb. Megmondjuk, hogyan csináld. Vélemények az azonos című írásunkról...
Fília Expressz D-Byrd 2010.09.12 17:30:00
A cím nem a Ford Thunderbirdjének rövidített nevére utal, hanem egy jazztrombitásra, Donald Byrdre.Donald Byrd 1933-ban született, 55-től zenélt és eléggé jól tudott trombitálni. Nem untatnám az olvasókat most még több trombitás vagy egyéb jazzenész felsorolásával.Sokal…..
Autófília Die musik und der W123 2010.05.18 22:24:00
Egy zenemániás ember nem elégedhet meg azzal a megoldással amit a tizenötödik részben írtam le. (iPod mono hangon, lábtérben elhelyezkedo hangszórók) A lábteres hangszóróelhelyezés csak provizorikus megoldás volt. Mivel az ajtókárpitot nem szeretném megbontani, csakis az…..
Fília Expressz Még jó hogy... 2010.03.02 17:00:00
... bizonyos dolgok megmaradtak.Ahogy a tata is mondta a reklámban ahol ropogtatja a protézisét a sóspálcikán. Az autógyártók bizony rákényszerülnek olyan modellek gyártására amiket a piac provokál ki, sőt nem ritka hogy az eredeti modelltípusok közül már csak jelzészinten…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
Figyelmes olvasóink talán emlékezhetnek rá, hogy már volt egy ilyen című poszt az autófílián.Akkor még nem birtokoltam a W123-as Benzemet. Épp kifelé igyekeztem a városból, amikor az út mellett megláttam egy ismerős autót, azonnal kapcsoltam: Fotó, poszt. Satufék, beálltam a…..
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
Fília Expressz Az jó lesz rá 2010.02.26 15:22:00
Van úgy hogy az autófil ember elég gyakran (jó elismerem, állandóan) autós hirdetéseket nézeget, és a "menthető" kategóriában szokott megjelenni a következő fajta: - idősebb modell, perverzebb autófil számára érdekesebb autó. - viszonylag jó állapot, látszódik…..
Fília Expressz Majd ha kiürül... 2010.02.25 13:00:00
...jó lesz erre. Vagy arra. Az emberi leleményesség a különféle termékek csomagolásainak újrafelhasználásakor csak a fillérbaszásnál nagyobb. Gondoljunk csak a diszperzitesvödörre, vagy a rámásdobozra, fagylaltosdobozra. Az autófilek szerelés közben csavarokkal, anyákkal,…..
Fília Expressz Racing. Not posing 2010.02.08 21:46:00
  Darwin-díjas ügyfelek, vagy műszaki hiba? A világon hatmillió, itthon akár húszezer Toyotát hívnak vissza a gázpedálok miatt. Elmondjuk a titkot, hogyan ússza meg, ha önnél is beragad. Vélemények azonos című írásunkról...
Nem egyszerü a dolga annak a delikvensnek, aki el akarja kezdeni a csillagos jangtájmerezést. Már akkor is gebasz van, ha szigorúan a youngtimer kategória korlátain belül akarunk maradni, állólánykákról meg W/R107-röl nem is szólva. Az AMG verziókat pedig meg kell…..