Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M_Runcájsz

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Harmadik epizódjához érkezett a Westworld második évada az HBO-n. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb eseményeit...
M_Runcájsz 2018.05.17 12:42:59
@"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd": szerintem tök egyértelmű: a piros vérszerű dolog, az a díszlet része bennük a hitelesség végett. A fehér bizbasz az, ami hajtja őket. A szarás témában pedig, amíg nem voltak tudatuknál, addig nem érdekelte őket. Miután már tudják magukról, hogy robotok, utána már azért nem érdekli őket...
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
M_Runcájsz 2016.05.24 12:26:39
Eddig a részig gondolkodtam azon, hogy vajon a sorozatban a karakterek maguk irányítják-e a sorsukat, vagy előre megírt sorsszerű az életük. Ebben a részben két helyen is bebizonyították a készítők, hogy az egész sorozat sorsszerű, az elejétől fogva. Magyarán igazából nincs miért izgulnunk, minden ember sorsa előre meg vagyon írva az istenek által.
1. Bran-éknél jövőbelátás: Az Öreg háromszemű varjú részeken át mondta, előre látta, hogy nem szabad a múltban lennie, mert mi lesz a vége. Tudta, hogy mikor lesz az, amikor Brannek el kell hagynia a barlangot.
2. Varys-nál a múltba látás: Az egy dolog, hogy a papnő tudta Varys múltját és szerinte a herélésének meg kellett azért történnie, hogy az legyen mára, aki. A biztos sorsszerűség jele az, hogy beszéltek hozzá már akkor a tűzvarázslók (fény isten?) a herélése időszakában. Ők már akkor tudták a jövőt.

Szóval a karakterek cselekedeteikkel nem tudnak változtatni a dolgok folyásán, az már előre megíródott.

Extra: Hodor halála tök logikátlan okra vezethető vissza. Menjünk visszafelé az időben. Hodor támasztja az ajtót jelenben miközben Bran irányítja az agyát. A múltban Bran nézi, ahogy a gyerek Hodor (Wylis) agya pörkölődik emiatt a kapcsolat miatt. Előtte a filmben még a barlangban vannak, Hodor ül a helyén 'normálisan'. Bran beszél az öreggel, hogy megérintette az Éjkirály. ÉS itt egyszer csak hirtelen visszamegy Bran a múltba (az öreggel együtt), nézni apját, elvesztve a jelenbeni tudatát. MIÉRT kellett hirtelen csak apukát nézegetni a múltba csak úgy? Teljes logikátlanság, emiatt halt meg ott X ember.
M_Runcájsz 2016.05.24 12:49:54
@gwr: Mire gondolsz, milyen monológot? 'Hodor! hm, hm Hodor, Hodor. Hodor, Hodor, Hodor, hmmmm Hodoooor.' Ilyenre gondolsz?
Emberek, ez óriási hír, és menten két nagyszerű részből áll: Sorozat készül Richard Morgan Altered Carbon (Valós halál) című cyberpunk-klasszikusából Joel Kinnaman lesz a főszereplő, Takeshi Kovacs  A sorozatot ráadásul a Netflix gyártja, így minden káromkodás és véres jelenet benne lesz, az…..
M_Runcájsz 2016.05.14 11:00:47
M_Runcájsz 2016.05.14 11:05:55
@sixx: Köszi. Librit néztem, ott nem volt elérhető. No meg az ncore-t, és ott se. Amúgy meg ami nincs fent Ncore-n az nem is lehet olyan jó. :D (vicc)
M_Runcájsz 2016.05.14 11:11:29
@sixx: Akár egy külön posztban, tudnál esetleg arról írni, hogy milyen kiemelkedően jó, ehhez a könyvhöz hasonló már kész sorozatok vannak? Sajnos nem nagyon vagyok képben sorozatok terén, ellenben igencsak érdekelnek.
Szabó Tibor, a TV2 Tények című műsorának munkatársa volt - egészen ma reggelig, amikor is azonnali hatállyal felmondott, és ha jól tudjuk, a büdös életbe' nem akar tévézéssel foglalkozni. Szabó Tiborról eddig nem sokat lehetett tudni, a neve azért került be a köztudatba, mert hétvégén a Facebookon…..
M_Runcájsz 2016.03.21 13:08:31
@Nomenta 2.1: figyi, attól h minden posztodba belerőlteted a 350e-t, attól nem lesz hitelesebb ám a ügy. Ez nem az a blog, ahol működik a súlykolásos eljárás.
M_Runcájsz 2016.03.21 13:11:38
@Taprobane: Mert a srác SE akarta a feladatot vállalni erkölcsi problémák miatt. Maga lépett ki, tény kellett neki kis segítség a döntéséhez. Ha egy Kunfalvi Nóra típus lenne, még büszke is lenne, h a 444 baszogatja.
Kicsit a könyvolvasóknak, kicsit a sorozat folytatásáról spekulálóknak is szólhat a Trónok harca hatodik évadának első előzetese amiben azt mondják, hogy fogalmunk sincs, mi fog történni. A képsorok nem újak, de hatásosak, áprilisban jön a folytatás az HBO-ra.…..
M_Runcájsz 2015.12.04 22:26:28
@sixx: nos, igen, a nagy kérdés az, hogy üzletileg (reklám bevételileg) mennyire fontos az Index csoportnak a pár százezer külföldön élő magyar. Pl. a hirdetők számára piac tudna-e lenni a kint élő magyarok. A válasz valószínűleg NEM, ezért van zárva a külföldiek előtt az Indavideó.
Az pedig szerintem nem helyes válasz, hogy a nem magyar külföldiek miatt van zárva, mert azok szarnak rá, hisz közel 100%-os magyar tartalom van rajta, nem is értik.
Újabb hét, régi Gólem, szürke póló, short, pálmafa, rettentő tornacipő, új csaj jön, a neve Orsi, két pár megy vele randizni, és feladata lesz. A nap nyertese Közellenség, akit nem herélnek ki, pedig igény lenne rá. Na, csapjunk a lecsóba. Az ébresztés képsorai mindig…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
M_Runcájsz 2014.08.07 00:12:16
@Steppenwolf: nem vagyok demokrata. már nem. kiölték belőlem. anarchista vagyok. és úgy veszem észre, egyre többen.
Hosszú,copfba kötött haj, barátságtalan tekintet, kőből faragott arc, kamionsofőr bajusz és egy szombrérót viselő nőt ábrázoló tetoválás a mellkason. Ezek minden idők egyik legfoglalkoztatottabb hollywoodi színészének ismertetőjegyei. Ha nem láttad még egy filmben sem, akkor…..
M_Runcájsz 2014.08.03 09:25:02
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
M_Runcájsz 2013.07.12 15:27:51
@Kandeláber: Bajnai lehetséges szavazótábora 2 éve folyamatosan vándorol ki külföldre dolgozni, aki marad az szépen megválasztja újra a fideszt, nem kell aggódnod.
Egyre több tehetséges magyar művész/előadó látja be, hogy itthon nem sok babér terem számára és próbál szerencsét külföldi tévéműsorokban. Korábban egy akrobatikus kosárlabdacsapat haknizta végig Európa tehetségkutatóit, majd az Attraction fogott vándorbotot és nyert a…..
Pénteken este átadták a legrosszabb reklámoknak járó Aranydisznó-díjat az Akváriumban. A Bistro Reklámügynökség és az Index által meghirdetett reklámmoslék versenyen hét kategóriában hirdettek "győztest", és mindenki legnagyobb örömére a Fődíjat a Danone Activia Pocak…..
Október 26-án, pénteken Hende Csaba a Vas megyei Hegyfalu közelében, az épülő M86-os főút mentén tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány szerdai ülésén döntött a NATO-val már egyeztetve arról, hogy a pápai repülőteret egy vegyes használatú civil és…..
Az atlatszo.hu blogot indít az Index platformján, a blog.hu-n, ahol szándékaink szerint rövidebb híreket közlünk és/vagy személyesebb hangvételben írunk majd olyan témákról, amilyenekről az oknyomozó portálon is szoktunk. Első bejegyzésünkben Mong Attila elementáris hatású…..
Éhségsztrájkba kezd Gyurcsány Ferenc. 168 óra a Kossuth téren, csak folyadékon. A Kossuth tér visszatér, csak most fordított felállásban. "Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek." - mondta 2006 nyarán. Így igaz ...Szegény…..
M_Runcájsz 2012.09.10 12:28:15
@kenájkikit: a magad érdekét lásd az akcióban (nem jó az előzetes választási regisztráció), ne a gyurcsányét!
M_Runcájsz 2012.09.10 13:01:34
@laspalmas: neked is mondom, a magad érdekét lásd az akcióban, ne a gyurcsányét!
M_Runcájsz 2012.09.10 13:04:22
@R.H. ny.: ha az előzetes regisztráción nem vesz részt, nincs már szavazati joga a tényleges választáskor. Ugyanúgy mint MNYP-nél, aki nem ment el sóhivatalba papírért, annak lenyúlták a pénzét.
„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges.…..
Hihetetlen, de újra itt van, már a harmadik X, először is a válogatókkal, és a kérdések egyre csak szaporodnak! Mikor tölti be a képernyőt az első Csudálatos Táblagép és/vagy Spar reklám? Mikor fogja először elbőgni magát Keresztes Ildikó? Eljutnak a verseny feléig a…..
Stephen Kingben az a jó, hogy minden sztorijában van valami csavar, ami miatt sokan azt gondolják, ez már irodalom. A csavar pedig valami olyasmi, amitől az ember érzelmileg mélységesen bevonódik a sztoriba. A szörnyeket például megértjük, és egy kicsit velünk is azonosulunk, mert…..
M_Runcájsz 2012.09.03 12:33:38
Leborulok VV Béci, azaz Young G önmenedzselési képességei előtt. Az, aki képes a Blikkben "VV Béci: Snoop Dogg teszteli a zenéjét" címmel lehozatni egy cikket arról, hogy találkozott egy zenészemberrel, akire rátukmált egy zongora alakú pendrive-ot (!!!), vagy pendrive alakú…..
M_Runcájsz 2012.08.14 15:24:20
@LayerFlop: LOL
Tisztelt volt köztársasági elnök úr! Mint az Orbán-kormány egyik kommunikációs vezetője, határozottan visszautasítom, hogy bírálta a kormány politikáját, különös tekintettel a választójogi törvény tervezett módosításait. Nem tudok tekintettel lenni arra, hogy két éve…..
M_Runcájsz 2012.08.06 09:25:54
@Anselmo: olyan kormányképes erő nincs, aki ezt a veszélyes fideszt le tudná váltani! ha hirtelen eltűnne orbán valahova, s a fidesz szétesne a titkosrendőrségével, simicskájával, csányijával együtt, akkor lenne kormányképes erő.
A jelenlegi fideszt csak egy jobb önmaga vagy nála még is agresszívabb banda tudja váltani.
Dániel Péterről szóló korábbi posztjaim után magam se gondoltam volna, hogy erről a figuráról valaha is jót fogok mondani, de hát "Never say never" - mondja a művelt görög. Kiskolonc ugyanis eljuttatott egy levelet a 168 órának, amelynek első felét a kiépülő orbáni diktatúra…..
M_Runcájsz 2012.07.31 16:54:27
@sterimar: az lehet, de a lyuk a 16% miatt 400 milliárd forint.
M_Runcájsz 2012.07.31 17:08:46
@eßemfaßom meg áll: az 50e úgy ARÁNYLIK a 300e-hez, hogy hatod része. És most rohadtul matematikus voltam.

Sőt felteszek egy találós kérdés? Hány 300Ft-os kenyeret tudsz vásárolni 1hónapban 50e forintból és hányat 300e forintból?
Szegény beteg ember olcsóbban kapja a gyógyszert a patikában, mint a gazdag? Mi van ha nem futja rá?
M_Runcájsz 2012.07.31 18:35:01
@eßemfaßom meg áll: kimondtad a lényeget. a fidesz nem konzervatív párt, s nem is szocialista párt.
A fidesz vadkapitalista párt.
A helyzet változott meg, nem mi – ezzel indokolta tavaly év végén egy emlékezetes interjújában a kormány IMF-politikájában bekövetkezett fordulatot Orbán Viktor. Politikai értelemben kétségtelenül kalandos hónapok teltek el azóta, és bár a tárgyalások órákon belül…..
M_Runcájsz 2012.07.17 09:48:38
@concret: nem bonyolult dolog, elég a tényeket értelmezni. tények: politikai viszonyok, törvények, gazdasági folyamatok, társadalmi állapot a tágabb környezetben.
M_Runcájsz 2012.07.17 09:58:45
@bóra77: szerintem nem éppen értelmes, inkább egydimenziós. Kizárólag politikai dimenzióban képes gondolkodni. Nem is akar másban.
Példa, különadók. Bemész bármelyik mobilcég ügyfélszolgálatára, nyíltan megmondják neked, hogy a különadó miatt emelkedni fognak az árak, rád fogják terhelni. Mit mondd a kormány és mit elemez TG? Politikai értelemben sikeres a különadó, hisz a mobilcégeket adóztatják, és a plusz adókkal enyhül a szorítás. Summázva rábaszik a lakosság, főleg a kiskeresetűek, a kormány boldog, TG pedig elkönyveli politikai sikernek.
L*fasz ez, nem elemzés és értelmesség.
M_Runcájsz 2012.07.17 10:05:27
@concret: én értem, hogy lehet TG részéről nyílt provokáció is, hogy blogját fenntartsa. Csak ezzel a hitelességét szétszedi.
Másik megközelítés, hogy ő írja a posztjában, hogy a tényeket kell figyelembe venni. Nem sikerült neki a tényeket alaposan kibontani (mert nem csak a politikait kell, hanem muszáj a társadalmi, gazdaságit is), így rossz a poszt.
Ha ő maga nem képes a politikai aspektuson túl látni, akkor ne írjon. Vagy írjon társszerzőkkel, gazdasági, társadalmi terüleket együttesen értelmezve.
Ekkor elkerülhetőek azok a hibák, hogy Orbán rövid távú politikai lépéseit sikernek értelmezze.
 "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel." Jól gondold meg mielőtt valóságshowba jelentkezel barátom. Exkluzív interjúnk során a Való Világ első számú botrányhőse, Baukó (VV) Éva lerántja a leplet. A műsorról, a médiáról egy reality…..
ProgBlog A következő halott 2012.05.01 22:48:00
„Szomszédimat, igaz, Agyonverém már mind, de hasztalan, Mindég kerülnek újak”Madách Imre: Az ember tragédiája - 1862 Május elsején illik megemlékezni a baloldalról – ha már létezni nemigen látjuk manapság. Néhány méretében és társadalmi hatásában…..