Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arp1

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  14 óra 10 perckor Napraforgoblog: "Kinek a zsoldosa Ángyán József?" címmel adott ki egy hírt az MTI. A Kettős Mérce kereste a hivatkozott blogot, de nem találta. Nem találta, mert a Google sem ismerte még a blogot, aminek egyetlen bejegyzése ma délelőtt…..
  A Magyar Hírlapnak adott interjúban Lázár János – miközben az akták nyilvánosságát illetően számunkra szimpatikus álláspontot képvisel – ügynökügyben elővette Schiffer András nagyapját:  – De akkor miért utasították el az LMP…..
 Az LMP már öreg rókának számít, már ami a demonstrációkat, performanszokat illeti, a szocik fiatalos lendületét pedig már jól ismerjük. Így amíg Kínai Kálmánék jó pártkatonához illően vonultak a Békemenettel, mi nagy érdeklődéssel látogattunk el a Demokratikus…..
 Választási részvétel: hihetetlenül sok. Ahhoz képest, hogy a pesszimisták negyvenvalahány, az optimisták pedig ötvenkettő-ötvenöt százalékkal számoltak, az 59-60 kiugróan magas. A magyar pártok pechjére északon sokan mentek szavazni.   Smer: Ficóék nagy nyertesek,…..
 „Az álmok síkos gyöngyeit szorítsd, ki únod a valót: hímezz belőlük fázó lelkedre gyöngyös takarót.” (Babits)   Hosszabb ideje tart már az égszakadás-földindulás a magyarországi események körül. Lappang bennem egy érzés: mintha most jóval nagyobb…..
  Képzeljük el, hogy Magyarországon a választások előtt kitör egy óriási botrány. Bizonyítékok kerülnek elő arról, hogy a Fidesz és az MSZP politikusai kéz a kézben loptak milliárdokat az államkasszából a nagy pénzügyi csoportokkal közösen. De gondoljuk egy lépéssel…..
  Egy Berlinben élő honfitársunkat a fenti jótanácsokkal bocsátotta útjára a budapesti utazását szervező utazási iroda a Deutsche Bahn egy kisebb kirendeltsége, ahol budapesti vonatjegyet vásárolt. Fordítás hajtás után.  Nagyon Tisztelt Utazó!  Magyarországi…..
  A kommentek miatti piszkálódás és szörnyülködés az esetek 98%-ában kicsinyes és értelmetlen időtöltés – írtam két hete a Magyar Nemzet és a Népszava egyazon napon megjelent, hozzászólások felett szörnyülködő írása kapcsán. Úgy néz ki, a kommentek…..
    Ronald Reagan néhány nap múlva szobrot kap Budapesten. A szobor az egykori elnököt séta közben ábrázolja, amint az Amerikai Nagykövetség épületétől tart a Parlament felé. Reagan tisztelőinek egy csoportja, Molnár Attila Károlytól Nyitrai Zsoltig, Rétvári…..
Arp1 2011.06.24 09:44:04
www.infocobuild.com/books-and-films/social-science/all-watched-over-by-machines-of-loving-grace.html

Ajánlom azoknak a libsiknek, akik szerint Reagan volt a mostani világgazdasági gondok beindítója. Nem róla szól, de nagyon tanulságos. Az egész liberális, internetes-demokráciás, atheista világnézet melléfogásait szépen dokumentálja.
Arp1 2011.06.24 09:47:08
@kill004: Noam Chomsky pedig egy nyelvész, aki semmit nem tud a politikáról.
  „Ahogy véget ér a magyar EU-elnökség, elszigeteljük Magyarországot, teljes mértékben. Már most, látták Orbánt valahol az EU-elnökeként beszélni? Sehol. Ahogy vége az elnökségnek, Magyarország elszigetelődik” - mondta Borut Pahor szlovén baloldali…..
Arp1 2011.06.21 02:15:59
Gondolom a Szlovénokat jobban érdekli a kikotyogás rájuk vonatkozó része.

soundcloud.com/davidbizjak/borut-pahor

Majdhogynem az "elkúrás" is szerepel benne. De ha valaki beszéli a nyelvet, az lefodíthatná.
  Tudósítóink a Nádor téren örökítették meg a jelenetet, ahogy az egyik tüntető egy Dávid-csillagos (az izraelire emlékeztető) lobogót lobbantott lángra. A nagy füsttől nem sokat lehetett látni, így nem lehet tudni, hogy a zászlót meggyújtó, fekete kabátos férfi a…..
    Avíttas, dagályos, patetikus konzervatív, múltba forduló, dohos, kereszténykedő az új alkotmányunk – olvashatjuk a különböző európai és européer lapokban. Dobray kolléga cikkében felsorol számos példát más, európai alkotmányokból, hogy esetleg,…..
  A Facebook történetének mindezidáig legviccesebb epizódja volt a Százezren Gyöngyöspatáért csoport megalakulása és gyors felívelése, ahol többek között élőben közvetítették a tegnap esti borzalmakat:   Azóta ugye kiderült, hogy nem csak az emberek nácik,…..
A Fideszt támogató jobboldali médiahegemónia következményei azt jelentik, hogy a talán legkiemelkedőbb magyar zongoraművészt, Schiff Andrást, vagy a nemzetközileg elismert karmestereket Fischer Ádámot és Fischer Ivánt ugyanúgy, mint a külföldön nagyra becsült…..
Costache Petrescu: Román forradalmárok (1848)   „Ma a parlamentben bebizonyosodott minden visszacsinalhato, es garancia csak bennunk, romaniai magyarokban van. Szomoru voltam latni ezt.” – ezt szerdán 22.30-kor csiripelte át Facebook-oldalára a Román…..
Arp1 2011.03.18 11:20:43
@siqlum: "széljobbról előzik a magyarfóbiás független EP-képviselőt, Corneliu-Vadim Tudort"
 Sejthető volt, hogy a Fidesz kiskorú gyermekek után járó duplaszavazatos terve ideológiai turbo boost üzemmódba kapcsolja majd az MSZP-t, de amit Steiner Pálból hozott ki a valóban szokatlan ötlet (és persze az RTL Klub híradója), az tényleg egy vérbeli demokratához méltó.…..
Arp1 2011.03.14 00:18:38
@Lew Archer: "A baj azzal van, hogy a baloldal bizalmatlan, különösképp a sokgyerekes anyákkal szemben, akik otthon ülnek és elmaradott gondolatokat forgatnak a fejükben,"

Szerintem politikailag a Fidesznek pont ez a jó a dologban, még egy olyan réteget felmutat akit az MSZP inkább nem szeret. Ott vannak ugye a határon túli magyarok, akiknek azért nem lehetett állampolgárságot adni, mert a Fideszre szavaznának. Akkor most itt vannak a gyerekek, nekik se lehet extra jogokat adni anyjukon keresztül, mert ők is a Fideszre szavaznának. Az meg milyen baloldali párt már, aki a sokgyerekes anyáknak nem akar kedvezni.
  Hol Polt, hol nem Polt, szombaton nagygyűlésre utaztatta tagságát a szocialista párt. Az Orbán-kormány eddigi összes intézkedése, vagy ahogyan a szocik mondják: ámokfutása elleni Bajban van Magyarország – Itt a helyed! fantázianevű óriásdemonstrációt már egy…..
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..
Arp1 2010.11.25 19:56:19
@Viktus: Látom nem érted. Itt sikongatsz, hogy mennyire megbántottak jogaidban, meg hogy ilyen nincs a kapitalizmusban, miközben elfelejted, hogy ez ugyanaz az ország mint ami 20 évvel ezelőtt is volt. Amit te itt kurvanagy kapitalizmusnak látsz, az szart se ér, amikor az IMF bekeményít, az eurót meg forintot megshortolják, multik/bankok bebirtokolnak mindent, teneked meg eladják a dumát, hogy igen-igen ez kell, mert ez a kapitalizmus. Aztán tessék, most ráeszmélhetsz, hogy ha nincs pénz, akkor a nagy elvek semmit nem érnek. Ha nincs pénz, valahonnan teremteni kell. Vagy Bajnai megszorongat, vagy Orbán államosít.

Különben mi a bajod, nyugdíjat így is úgy is kapsz? Akik most nagyon lázadnak, azok nem a (jövőbeni) nyugdíjasok, hanem a magánnyugdíjpénztárak. Érthető, az ő bizniszüket szüntetik be éppen. Meg a tőzsdézők. Ami magában is örvendetes, minél kisebb jelentősége van a tőzsdének, annál jobb mindenki másnak.

A nagy tőzsdézés helyett inkább rakd a pénzed konkrét vállalkozásba. Az az igazi kapitalizmus, nem tőzsdézés.
Arp1 2010.11.25 20:34:55
@jvizkeleti: "A tisztán tőkefedezeti rendszerben pontosan azt a tőkét veheted fel, amit te fizettél be és te gyűjtöttél össze. Az az évek alatt (főleg vállalati részvénybe, vállalati kötvénybe és pénzpiaci eszközökbe fektetve persze) megannyi termelő beruházásnak válik a forrásává. Amikor veszel egy frissen kibocsájtott részvényt, kötvényt, vagy egy pénzpiaci alapon keresztül hitelt nyújtasz egy vállalatnak, vagy kkv-nak, akkor abból azok termelő gépeket vesznek, mérnököket alkalmaznak, innoválnak."

Pont ez az ami 2008-ban megbukott, mert mint kiderült, nem hiteleket, vállalkozások beindítását finanszíroztak a piacok, hanem szerencsejáték-szerű derivatívákba rakták a pénzt. Meg spekulációba, lufikba tömködték a pénzt. És a KKV-k semmit nem kaptak belőle. Ha tözsdébe pénzt teszel, azzal a multit teszed még gazdagabbá, még nagyobb monopóliummá, még kisebb nyomás lesz rajta hogy valós versenyben méresse meg magát. A tőzsdét nem kiszolgálni kell, hanem irrelevánsá kell tenni.

Ilyen logikával az államnak adott pénz is gazdasági fejlődésbe konvertálható. Mivel a költségvetési luk betömésére használják, ezért (több) marad KKV-k támogatására, adócsökkentésre is, amire különben nem maradna.
Arp1 2010.11.25 21:21:23
@jvizkeleti: "Szóval igenis nem tartom igazságtalannak a mostani nyugdíjak csökkentését."

Azt ugye nem felejteted el hogy az egész 2000-es évtized politikája a nyugdíjasok kielégítése körül forgott? Ilyesmit mégis hogyan tarthatsz kivitelezhetőnek?

"Az egészségügy, az oktatás, a transzport, az állami tv-k, rádiók, újságok, értelmiségi gittegyletek tömkelegét kellene teljesen átalakítani, és a valós igényekhez alakítani (csökkenteni). Ebből annyi elpazarolt adót lehetne felszabadítani, amivel már nem lenne gond az adósság törlesztése, és a felosztó-kirovó rendszer békés, és nyugodt kifuttatása."

Ez a szoci megszorítós módszer. Leépítünk, minden ágazatban "megspórolunk" egy kevéske pénzt. Amiket később akár nyugdíjakra is lehet költeni. Emlékezz csak a MÁV-ra, ahol a megspórolt 1,5 milliárd 3 milliárd kiesését eredményezte.
  A Spiegel angol nyelvű kiadásában megjelent, tárgyi tévedésekben és rosszindulatban bővelkedő, Budapest Experiences A New Wave of Hate című, Europe's Capital of Anti-Semitism felcímű írásról megemlékeztünk már blogunkon (a magyar sajtóban elég rendes…..
  Ez van a világ végén. Szigorúan rendszertelenül jelentkező vulgárcsillagászati posztjaim sorát gyarapítva osztom meg a The Daily Galaxy napokban megjelent cikkét a világegyetem eddigi legtávolabbi látható pontjáról. Mit pontról, galaxisról!   A Hubble űrteleszkóp…..