Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takaróléc

1 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kínai kalandjaim Kantoni karantén 2020.09.29 13:59:09
Sikerült eljutnom Kínába. Nem volt egyszerű. Repülőjárat is kevés van, és végig aggódtam, hogy törlik-e az utolsó pillanatban azt, amelyikre végül lett jegyem. Úgy volt, hogy 14 órát kell várnom az átszállásra Párizsban, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy a járványhelyzet miatt nem hagyhatom el a…..
A századforduló a magyar konyha fénykoraként él a köztudatban, nem is alaptalanul. Az agrárországban az élelmiszer olcsó volt, a szállítás és az élelmiszeripar forradalmi fejlődésének köszönhetően a választék kibővült, az ellátás pedig függetlenedett az időjárás szeszélyétől. Az éhínség fenyegetése…..
A katalán passzkirályok nélkül is egy négyest hintettünk Észak-Korea legnagyobb barátjának. Tutira vesszük, hogy a szomszédból szurkoló Kim Dzsong sem unta a meccset. És igen, igen, igen a válogatottban egy éve gólképtelen Fernandónk is betalált egy búbos fejessel. A…..
takaróléc 2012.06.03 00:43:21
A college, ami nem kollégium, már többször szerepelt, de Aiiaiiyo brékingje most többszörösen is csavart visz a témába: Ez most tényleg breaking: David McQuoid egy hamiltoni lakos ingatlant keresett a környéken a Google népszerű programjának segítségével, mikor meglátta a…..
Alicudi első beküldését magam határozottan viccesnek találom.A Spektrum magazin november-decemberi számában találtam egy nagyon csúnya a félrefordítást.A cikk a plasztikai mûtétek történetérôl szólt, a szerzô leírta, hogy a a második világháborúban már a brit légi…..
Okoskodhatnánk mi magunk is, de egyelőre a D-licencünk sincs meg, amivel legalább gyerekeket zavarhatnánk körbe-körbe a pályán, és még szponzort sem találtunk az ingünk hajtókájára. Ezért inkább megkerestük az aktív magyar edzők közül nemzetközi meccset nemcsak tévén…..
takaróléc 2011.04.17 10:43:55
@robot_:
Ja, de KarikaV43 a Ligában megítélt 11-esekről beszélt, én arra válaszoltam. A BL-ben Messi 1 tizit lőtt be (Arsenal), egyet viszont kihagyott (Pana). Villa belőtt egyet Kazanban. Mindenesetre érdekes, hogy a BL-ben 10 meccsen 3-at adtak meg nekik, pont annyit, mint a Ligában 32 meccsen. Nyomják a Barcát a spanyol bírók? Inkább az ellenkezője látszik.Viszont Karika túlzott, amit tisztázni kellett.
A véleményes hosszú hétvége (vagy hosszú véleményes hétvége) alkalmából megpróbáljuk ledolgozni az ezen a területen (is) keletkezett lemaradásunkat. Az a helyzet ugyanis, hogy a várólistán kicsit elcsúsztak egymástól a dolgok: az "OK" címkével megjelölt…..
Elnézést a címért, de nem akartam koprofágiát írni, bár lényegében ugyanezt jelenti. Andie finoman "lepkekaki" subjecttel küldte:Nem mindegy, hogy lepkekakit kell enni... vagy lepkét kell kakilni :) 0:30-nál :-)Legyünk igazságosak: a they all eat rainbows and poop…..
A kormány tavaszi munkaterve alapján nem lesz itt sem nyugdíjreform, sem közoktatási reform. Sőt, igazából semmilyen olyan átfogó reform nem várható, ami egyébként várható és elvárható lenne egy forradalmi kétharmadtól...Ízlelgessük egy kicsit a hírt és próbáljuk meg…..
seth_greven (TSR) jelentkezik ismét:Discovery Science, Mars-expedíciós műsor.Az asztronauták beszélgetnek:- Téged mi inspirál?- Talán az öregapám. Mindig szeretett volna eljutni az űrbe.- De ez az apád álma.Ez idáig lehetne rejtvény is: "Találjátok ki, hogy hol a hiba."De…..
takaróléc 2010.12.12 14:36:40
@seth_greven: Ha ez földrajzi kérdés, akkor a Budapest túl tág kategória. Én kiskoromban apu/anyunak szólítottam a szüleimet Pesten, most a gyerekeim engem papának, az anyjukat mamának szólítják Budán. De inkább arra gyanakszom, hogy itt teljesen a családi hagyományok meg a véletlen alakulások számítanak. Engem attól rázott ki mindig a hideg, amikor az óvónők apukának szólítottak. Ez országos óvónőszokás? Erre is képzik ki őket? Mindenesetre vér ciki, amikor egy nálam mondjuk 20 évvel idősebb nő rám néz és azt mondja: "Jaj, apuka, meg kell valamit beszélnünk."
Félrefordítások Írás a falon 2010.12.11 07:58:00
Ági harmadik beküldésével RJB lett, amihez gratulálunk és köszönjük neki (a "vegyél egyet" volt az eddigi kedvencem tőle). Ez a mostani szerintem viszont véleményes, vagyis inkább nem is félrefordítás:Tegnap a Reflektor tv egyik műsora a Rém rendes családról szólt,…..
Persze rögtön az első beérkező kép(ek)nél kiderült, hogy a verseny egyik kérdése szabályozatlan maradt, de ezt most tisztázzuk: ha valaki több képet küld be, akkor az mindegyik külön beküldésként indul, tehát Csaba (eddig) két eséllyel rendelkezik a szótár…..
Félrefordítások Fűrész LXXV. 2010.09.12 07:55:00
A fordítógépes ugye nem vág a blog proflijába, és természetesen soha, de soha, cross my heart and hope to die. Mzx beküldését egyébkén már csak azért sem teszem ki, mert nem hivatásos fordító követte el, tehát akkor se vág a blog profiljába, ha esetleg nem fordítógép, hanem…..
takaróléc 2010.09.18 12:22:20
Csak megjegyzem, hogy valószínűleg nem egy csinos fiatal afrikai lánytól kaptál levelet, hanem egy afrikai férfitól, aki pénzátutalásban reménykedett. A scammerekről a forum.419eater.com oldalon olvashatsz bővebben, és mivel a szivatásuk (scambaiting) is népi sport, láthatsz képeket is néhány igaziról:

forum.419eater.com/forum/album_cat.php?cat_id=1&sid=bf60782d1e08a2a0c282285a054b8a69

Szóval ilyen pofákat képzelj a levél mögé. Az arcfűrészelés szép példája az átlagos scammer-angolnak.
Megkaptunk az első olvasói levelet. Igaz, nem Szeged környéki, de azért nincs messze tőlünk. Tervbe volt véve, hogy Orosházára is elmegyünk még idén. De lássuk a levelet. Igaz, nem konkrétan a kerékpározásról szól, de az kapott nagyobb hangsúlyt. Kedves Szegedbicaj! Szeretném…..
takaróléc 2010.08.07 13:04:06
@fireman4: Jól értem? A biciklist kell közlekedési kultúrára tanítani, amiért nem adják meg neki az elsőbbséget? Ezt egy kicsit gondold át. Meg hogy ha egy kocsiba hajtasz bele, aminek elsőbbsége van, eszedbe jut-e azt magyarázni, hogy nem láttad.
Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól…..
Félrefordítások Rossz vér 2010.07.26 07:58:00
 A következő gyűjtés Aiiaiiyo nevű olvasónktól érkezett. Sok sorozatot nézünk, a húgom belekezdett a True Bloodba, aztán a könyveket is elkezdtük olvasni. Már az elsőnél sokkoló volt a katasztrofális fordítás. Ha nem találnám szórakoztatónak kitalálni, hogy vajon mi…..
Fogyik a magyar!1. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. (E cikk sajátos aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök…..
takaróléc 2010.07.17 12:43:49
A Föld népessége nem fogy, sőt túl sokan is vagyunk. Még Európa is a nagyon sűrűn lakott területek közé tartozik. Szóval miért is baj hogy fogyik a magyar?
a) Mert a nagy népek versenyelőnyben vannak a kicsikkel szemben? Nem, Mo. sohasem lesz akkorra, hogy a méret tényleg számítson, mint Kína, Brazília vagy akár Irán esetében, másfelől pl. a belgák is elég jól elvannak.
b) Mert szép nyelvünk, csodás kultúránk fennmaradásához kell, hogy legyenek a jövőben is magyarok? Rossz hírem van: csodás kultúránkat érdemben a most érettségiző magyaroknak is csak elenyésző kisebbsége érti. Itt nem a népességfogyás, hanem a közoktatás végezte el a piszkos munkát, illetve: az a magaskultúra, aminek a helyi változatára olyan büszkék vagyunk, globálisan sem érdekel már senkit.
c) Ki fogja fizetni 20-30-50 év múlva a nyugdíjakat, ha a társadlom elöregszik, és nem lesz keresőkorú lakosság? Na ez komoly, csak ennek a megoldásához nem kell szaporodni feltétlenül. Talán rossz ötlet volt a rendszerváltás után a kevesebb munkahelyre rögtön azzal reagálni, hogy a cigányokat kizárta a társadalom a munkaerőpiacról, és azóta sem próbált semmit az integrációjuk érdekében. Az is baj, hogy a határon túli magyarok áttelepülésére is egyre kevésbé lehet számítani, mert gazdaságilag már nem nagy a különbség (és nem is biztos, hogy a mi javunkra), ráadásul Mo. már nem jó hely. De jöhetnek majd bevándorlók máshonnan. Én a dolgos, fegyelmezett népekre szavazok, akiktől nagy gazdasági teljesítmény várható. Annak idején nem fog zavarni, ha a nyugdíjam árát az ázsiai rasszba tartozók termelik ki.
d) Mert olyan fontos, hogy az itt lakók fehérbőrűek legyenek és magyar érzelműek (bármit jelentsen is ez)? Nem, nem fontos.
Szóval nem a szaporodásra kell gyúrni a politikának, hanem a bevándorlást kell megfelelően szabályozni, mert ember van bőven a Földön, és ha nem sikerül itt előállítani, akkor importálni kell.