Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ecsedy Áron

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Argentinában majdnem megfulladt a tangó, de 1983-ban a katonai diktatúra végével újra hódítani kezdett az országot szimbolizáló tánc. A kilencvenes évekre pedig már az új, nuevo tangó indult fejlődésnek. Míg Argentinában a reform évei zajlottak, itthon a tangó kultúra…..
Ecsedy Áron 2014.09.14 01:15:10
Az első rendszeres milonga tényleg az Alma, de a 90-es évek legelején is már volt tangó Budapesten, csak nem volt annyira látható: csak a 90-es évek végére kezdett el a tánciskolai kultúra szétválni különálló táncokra, előtte mindenki táncolt majdnem mindent és persze messze nem úgy nézett ki mint most (a legtöbb minden a versenytánc és a társastánc köré épült ami társastánc volt)

Keress rá az "argentin tangó" kifejezésre ezen az oldalon:
www.mdssz.hu/old/aranykonyv.html

1992-ben két magyar is indult az akkor frissen megrendezésre kerülő argentin tangó versenyeken. Persze ez színpadi tangó volt (kérdezd meg Lacit, akkor még teljesen másodlagosan ezzel is megpróbálkozott mambó, salsa, meg jazzbalett mellett), abból is elég sajátos fajta, de a gyökereket egy Auer Pál nevű társastánc tanár tette le még anno, aki ezerféle táncot tanított. Mint látható 1992-ben Sándor Zoliék (versenytáncosok, ma a Dance Station TSE tanárai, még néha-néha fellépnek tangó koreográfiával, de "argentin tangós" körökben nem ismertek) dobogósok voltak tangóban, 1996-tól pedig az Oktogonban is volt tánciskolai szinten tangó tekintve, hogy az alapítók között voltak tangó tanárok is (Kulik Johanna és Tóth Attila, mindketten versenytáncosokként és társastánc tanárként is működtek jó sokáig, Attila azt hiszem a mai napig is tanít a tangó mellett társastáncokat).
Tangó Négyen párban 2014.08.29 09:28:00
Ezért a felvételért biztosan nem kap filmes díjakat az "operatőr". Kicsit homályos, kicsit bemozog, a fényekkel is lehetne még dolgozni, de mégis különlegesség. A gazdasági világválság még csak lappang, amikor Mariana, Arce, Juana és Chicho sajátos, improvizáció és koreográfia…..
Tangó Ritka felvétel... 2014.09.12 12:54:56
Egy felvétel 1900-ból. Régi és nem mindennapi. Jelzi a cím, és az első képkockák máris a századforduló szecessziós, bohém mulatságainak helyszínére repítenek minket. Egy igazi tangó mulatság a száz évvel ezelőtti éjszakai életből. A helyszín talán egy lokál, vagy…..
Ecsedy Áron 2014.09.13 14:24:38
Ebben semmi nincs amit "autentikus" kifejezéssel lehet illetni. Most leszámítva, hogy a srác apja a modern tango technika és oktatási metódus egyik atyja, kiváló modern tangót táncolnak, sok-sok olyan figurával és főleg olyan technikával aminek a századfordulón értelme sem lett volna, de még évtizedekkel később is a közbotrány kategória lett volna. A századforduló tangója szög egyszerű sétalépésekből és azok különböző formában megakasztasából állt (van YouTube-on sok korai video, persze csak úgy 10-15 evvel későbbről) és a húszas évekig nem értették volna sem azt milyen tánc az aminél a pár szétválik egy kicsit is, ezért az sem ha hátra sacadázik. D'arienzo stílusú, egyenletes és lassú tangót ekkor nem játszottak, ami akkor tangó zene néven futott ma milongaként lenne azonosítható (mitöbb ez egyben a milonga definíciója is: a századforduló, korai tangója ahogyan a húszas évek második felében "restaurálták"). A stílus technikai, ritmikai és figurális részén kívül a formai (testtartás) része sem kóser, mert ekkor a dolog inkább úgy nézett ki, mint amit ma canyenguének hívnak (ahogyan pl. Szőllősi Andris és Götz Andi táncol), ami persze megint csak egy formai restaurációs kezdeményezés eredményeképpen jött létre valamikor a hatvanas évek végétől, tehát az sem autentikus. Amúgy ilyen formaisággal senki nem táncolt a tangóreneszánsz előtt (80-as évek vége). Amúgy igazad van, jó táncosok...
Tangó A követők bűnei 2014.07.29 09:28:00
Ma újra vendégbloggerünk jegyzi a posztot. A diplomatikusságot ismét nem engedte közel a billentyűkhöz:  A hét fő bűn című posztom kapcsán, az elmúlt napokban számos visszajelzés érkezett. Kaptam hideget és meleget egyaránt. Voltak akik, gratuláltak a szókimondáshoz -…..
Ecsedy Áron 2014.08.26 01:10:03
Értékelni tudom amikor (ráadásul név nélkül) emberek definitív kijelentéseket tesznek. Szóval:

1) ha eltűröd, hogy valaki barátkozzon, akkor akarod. Ha nem akarod, akkor meg mit kened protokollra? Valaki mondta tangóórán, hogy "viseld el ha valaki tánc közben a bugyidban turkál"? Akinek erre a szabályra úgy komolyan szüksége van, annak igazából arra is szükséges van, hogy a partnere átlépje a határokat. Nyilván akkor érzi magát fölényben. Mert értelmes (nő) soha nem viseli el - persze ha nem tetszik neki.

2) Erre mondja az argentin azt, hogy ha nem akarsz tangózni valakivel, akkor ne tedd. Ha nem akarod, hogy valaki átöleljen, akkor ne táncolj vele. Horrible dictu, ha nem akarod, hogy a pasi a tangó keretein és szokásrendszerén belül, azt a lehető legjobban kihasználva rádnyomuljon, akkor ne táncolj vele. FYI: tangodevla.wordpress.com/2012/10/29/erints-meg/

3) Ha ez egy táncosnál előfordul ez nyilván nem a tanuló hibája.

4) Ez sem. Csak. Így jár, aki figurákat tanul gyorsan miközben még mindig csak sétálnia kellene.

5) Mivan? Most akkor a #2 ponttal mi lett? Ha csaj bejön, akkor tök mindegy mijét nyomja nekem. Ha nem, akkor rossz ötlet volt felkérni és én vagyok béna.

6) Jézus. Most komolyan, ilyet ki csinál? Aki trpila leszúrt ridbergert tanul az első órán miközben a lábát a faszi nyaka köré tekeri? Az meg is érdemli.

7) Kérjen csak. Tessék megtanulni nemet mondani. Lehet ám diplomatikusan is, mondjuk "kicsit később?".

(HT: remélem így már megfelel a kommentem a blogod igen magas formai és tartalmi elvárásainak és nem állít be sem téged sem nagyra becsült tanár kollégáidat rossz színben)
Ecsedy Áron 2014.08.26 12:18:07
Névtelenség: kösz a hivatkozást arra, hogy mennyi ideje csinálom, de igazaból csak az újfenti azonosíthatóság hiányoltam amikor valaki tanácsokat ad. Tudod, hogy később lehessen tudni ha marhaságokat beszél és közben mindentudónak állítja be magát kijelentő módban akkor utána ne lehessen eltűnni a balfenéken azzal, hogy jaazneménvoltam.

1) nos eredetileg ez a tánc ismerkedés gyanánt vagy helyett jött létre. Horrible dictu minden páros tánc nem túl burkolt eredeti szándéka ez volt. Az teljesen tiszta, huszadik század második felében, a szalontánc (értsd europanizalt forma) és a versenytáncok közös hatásaként létrejött újítás, hogy az emberek l'art pour l'art nem csak társasági élet hanem táncikálás végett táncolnak. Azonban ez a tangó mindennapi használata esetében nem igaz. Mindenki társasági életet élni megy táncolni és közben - ahogyan minden buliban - benne van a pakliban a szexuális aspektus is. Nyilván ahogyan ismerkedés közben nem fogjuk meg a fenekét a partnernek (legalábbis az ismerkedési fázisban) úgy tánc közben sem, de ez azt semmilyen szinten nem zárja ki az ismerkedés, közeledést mint a tánc egyik potenciális eredményét. Ha nem így lenne, akkor rutinszerűen és boldogan tancolnának urak urakkal és hölgyek hölgyekkel.

2) nyilván minden általánosítás hamis. Azonban ha beszéltél pártucat olyan helyi táncossal aki rendszeresen eljár milongákra BsAs-ben, sőt ha egyáltalán megpróbálták helyiekkel táncolni ott (lényegesen nehezebb kivitelezni, mint az átlagember gondolná - legalábbis a jó táncosokkal), akkor nem gondolnád így. Abból nem érdemes kiindulni, hogy tanárok Európában mit mondanak a súlyos pénzeket fizető ügyfélnek, mert sokszor úgy hamisítják a tényeket, ahogy a számukra a legkedvezőbb (lde persze nem csak ott szokás ez).

3) félreértettél: ha a tanuló feje azzal van tömve, hogy miként _helyes_ az amit csinál, ha rendszeresen technikai részletekkel van terrorizálva mindjárt az elején, ahelyett, hogy megszokná a mozgást, partnert, zenét, vezetés-követést, akkor fog bocsánatot kérni állandóan. Közel másfél évtizedig tanítottam, én is elkövettem ezt a hibát az elején.

4) igen, bizonyára... Most tekintsünk el attól, hogy a szakmai tapasztalatom fényezem és megkérdezem tőled: ha a követő semmi mást nem csinál, mint kivitelezi amit vezetsz, akkor ki táncol, te vagy ő? Tudod, hogy argentin spanyolban a tangó kapcsán a "vezetés" szót nem használják, ez egy európai ferdítés? Szó szerint a "jelöl" szót használják. Abban az értelemben, hogy a férfi a saját intencióját jelöli... És ekkor nem beszéltünk még arról, hogy aki tenyleg tud táncolni nő (nem azért mondom, hogy argentin mert hitelesebb, hanem azért mert más felfogás és vérmérséklet) annál elég sok odafigyelésedbe fog kerülni, hogy vezetni tudd. Ugyanis a jelölt mozgás adta lehetőségeken belül ő választ mit csinál és rá kell döbbenj, hogy nem az a játék, hogy te mutatsz neki egyvalamit amit tehet (persze ha igazán jó vagy ez az eredménye), hanem kizársz egy sor lehetőséget és a maradékból választhat.

5) erről egyszer mar írtam elég hosszan, nem férne el itt: tangodevla.wordpress.com/2011/04/19/tango-darwinizmus-avagy-ki-ker-fel-kit-1/

6) általában a mezei kezdő nem csak lépéseket tanul a táncórán, hanem stílust, tradíciókat és ideológiát is. Ha a tanár mint az emociok és a szenvedély guruja adja elő magát, folyamatosan ködösít arról, hogy (ő) mennyire beleéli magát minden táncba és ez mennyire fontos, akkor ez lesz az ki nem mondott elvárás. Ez sokszor a tanár öntömjénezése és sokan csináljak. Nyilván ez sokszor abból következik, hogy míg egy argentin amikor elmegy egy tango órára, ott csak a lépéseket kell megtanulnia, mert a táncot, a szokásokat, a zenét már ismeri, az körülveszi, addig itthon ezt a lépésekkel párhuzamosan próbálja átadni a tanár. Nem mindenki azonosan jó ebben...

7) aha. Ez a te egyéni preferenciád. Azonban badarság azt gondolni, hogy erre létezik bármilyen szabály is. Az argentin nők ezt elképesztő profizmussal oldják meg. Egyszerűen elkezdenek ömlengeni arról a tanda végén milyen jó volt a tánc és mennyire jó táncos vagy és, hogy bármikor, de _bármikor_ kérd fel őket, nem is kell cabezeoznod, azzal ugyanezt az eredményt érik el... Főleg BsAs-ben ahol egy nő inkább nem táncol egész este ha nem kaphat jó táncosokat és ahol rutinszerűen vissza fog utasítani egy nő, ha felkéred, csak azért mert nem tudja ki vagy, mert európai vagy, mert nem azt a stílust tancolod, mert nem tűnsz ki, mert kitűnsz, mert nem úgy öltözöl, mert füstszűrős/nemfüstszűrős/nincsrajtadsapka (ismerős valahonnan? Nem tánc....)
Sajnos az alábbihoz hasonló esetek egyre gyakrabban előfordulnak. A Zugügyvéd ismer olyan családot, aki hasonló könyvelői baki miatt lett hajléktalan. Csak az az érthetetlen, miért éri meg az államnak hajléktalanná tenni egy családot néhány millió forintos, lényegében…..
Ecsedy Áron 2013.07.05 10:53:37
@bigmac: Úgy, hogy könyvelő jelenti továbbra is a minimálbért a Bt beltag után (pontosabban nem jelenti ki). Amúgy a post lényege NEM az, hogy elcseszte, hanem, hogy adóhatóság olyan tétel után hajt be adót, ami nem volt jövedelem. Mivel a vállalkozást nem lehet fenntartani bejelentett tag nélkül, így vagy hagyja borulni a bt-t, vagy fizet. Azonban csak adót, mert bevétele nincsen. Viszont (elvileg) adót és járulékait csak jövedelem után kell megfizetni. Ez állandó probléma pl. egyéni vállalkozónál is: ha visszaadod (felfüggeszted) nem tudsz munkát vállalni amikor beesik az ajtódon. Ha pedig nem adod vissza, akkor fizethetsz adót a nem létező jövedelmed után is.
  Vas Gergely is Budapestet fotózza, mint oly sokan mások, de szigorúan csak a hardvert. A szerkezetet. Olyan, mint amikor a katalógusban le vannak fényképezve az eladó tárgyak, és a mosolyogva füvet nyíró apuka és a kacagva hajat szárító anyuka csak a brossúra címlapján…..
Vajon kinek támadt a kormányzatban az a fergeteges ötlete, hogy a fiatalokat a Bergendy zenekar majd lázba hozza, ismerkedésre meg tánctanulásra ösztönzi őket? Hogy majd Budapesten meg nyolc vidéki városban az egyetemista korú fiatalok ezrével özönlenek a nagyanyáik fénykorát…..
Ecsedy Áron 2013.04.15 11:42:35
@De gustibusaut bene, aut nihil: Tja néha megjelennek egy-egy high profile haknin. Pl. volt ötórai tea a Gellértben drágáért, ott is játszottak.
Ecsedy Áron 2013.04.15 11:45:25
@kovi1970: Mindenképpen ennyibe kerül, csak nem mindegy kinek. Ha a fiatalnak kerül, akkor nem fog táncolni. Ha a köznek kerül (akinek "van") akkor fog. Ez átcsoportosítási kérdés. Minden közpénz ezt a célt szolgálja. Csak az nem mindegy mennyiből mit csinálsz. 10 millerből 1.000 fiatal féléves heti kétalkalmas táncoktatását lehetne megoldani kis ügyességgel.
Krumplishal Tánclépésben 2013.04.14 09:29:21
Séta - Talán már megszokhattátok tőlünk, hogy a mesterekről szóló írásainkon kívül nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy bemutassuk nektek a mellettük segédkező vagy éppen tért ölelő pofonjaikat elszenvedő furfangos vagy kevésbé furfangos furkókat is. Igazán nem a…..
LifeTILT Bitch-Air A kurva járat 2011.05.09 03:15:00
  Most hétvégén egy legénybúcsúban volt szerencsém részt venni. Egy főiskolai haverom ugyanis úgy döntött, becsukja a szemét és beleugrik abba a szakadékba, aminek az alján a házasság intézményének sziklái várják. Ezek a sziklák előbb vagy utóbb, de szét fogják zúzni…..
Ecsedy Áron 2011.05.13 21:58:03
@_alesi_:

1) nem tudom, írtam ilyet? Kommentekről volt szó. Read...
2) nézz jobban utána, a szó mai jelentése leginkább Robert O. Paxton definíciójához áll közel, amúgy nincs egyértelmű definíciója
3) konkrétan mi a különbség? tartok tőle, hogy ez sem stimmel, kevés esetben fordult elő, hogy a helyi lord erőszakkal hozta volna be anyut... kérdezz meg egy néprajzost, vagy történészt.
4) már? Úgy érted az elmúlt 3 generáció alatt komoly változások álltak be a társadalomban és a biológiában? Tényleg: mikor változott meg a világ a létezők legjobbikára, amikor NEM a pénz, hatalom, pénztárca számít a férfiak oldaláról? :)
5) a kurva egy olyan ősi mesterséget jelöl, amelynek tényleges szociális természete vélhetően pontosan azonos a maiéval, van belőle a megélhetési és a hetéra típus és közötte átmenetek sora. Azonban ma a kurva nem foglalkozás, hanem stigma. A szó értelme változott. A mai értékrendben (ha komolyan veszem, nem képmutató hazugságként), amiben a nő egyenlő ilyen megnevezés egyenlő a hasonló non-PC elnevezésekkel a buzitól, az agyalágyultig.
Ecsedy Áron 2011.05.15 23:59:59
@_alesi_: kicsit leegyszerűsítve látod a dolgot, de ez a te szerencséd. A kérdés helyesen: mennyi lányt ismerek aki tisztában van vele, hogy nem a hatalom szerint választ (nem szélsőséges izom, nem merdzsó, vagy 40 centi, de a kellemes életvitelt biztosító minőség, vagy annak ígérete alapján (ez utóbbi sokszor fontosabb, mint a tényleges - ld. szakirodalom)) - gondolom senki sem gondolja, hogy valamilyen nondeskript rózsaszín szerelmes álmok irányítják őket (amik mitől is lesznek??? a trubadúr lelkedtől? tudod azok mit kaptak anno? babérlevelet...papírzsepi híján...).
Ecsedy Áron 2012.06.17 18:46:02
@Szandeeekahh: A modern rabszolgaságról (úgy mint emberkereskedelem) igen. De úgy mint 'a pénz rabszolgaságáról'. Királylány, tényleg álmodozol. Sajnos a pénz csak egy eszköz, méghozzá egy elképesztően demokratikus eszköz. Korábban a termelőeszközök sokkal kevésbé mobilak voltak, legyen az gép, föld, vagy akár a termelés előtt a képesség, hogy egy törzs közösen vadásszon, tüzet szerezzen és őrizzen, vagy akár csak egy individuum képessége az élelemszerzésre és a védelemre (ez utóbbi per definitionem férfit jelent). A pénz mindezt helyettesíti, hiszen meg lehet venni vele ezeket, vagyis a munkádért kapott pénz juttat ennivalóhoz, szálláshoz. A pénz tette lehetővé, hogy nőknek bármilyen önálló joguk legyen a férfitől függetlenül is. Azonban a lényeg nem változott: az élelemért egy nő mindig megteheti, hogy áruba bocsátja a szaporodóképességét (házasság), vagy annak illúzióját (ebből sok van, kifejtettem fenn). Ahogyan a régmúltban kardinális kérdés volt, hogy nőként hová házasodsz, úgy ma is fontos, hogy honnan szerzed a pénzt. Persze lehet sokféleképpen pénzt szerezni, de ott van az a választási lehetőség, hogy elkéred egy pasitól. Ha odaadja - mindegy miért - az a tied. A biológiai motiváció miatt ez női előny, ahogyan a fizikai erő, a nagyobb állóképesség, az agresszió és az azt elkerülő hierachia pedig férfi előny. Lesznek olyanok akik élni fognak vele, mert önrendelkezési joguk van. Ezt társadalmi szinten befolyásolni csak a szabadságjogokkal együtt lehet, akkor is ha az értékrend miatt pl. nem divatos kurválkodni (ugyanis az is kényszer). Félreértés ne essék: nem gondolom, hogy tök jó, hogy sok lány eladja a szexualitását. Azonban az ténykérdés, hogy ha nem tehetné meg, akkor nem lennének szabadok és ki vagyok én, hogy megmondjam azt a más lányának, hogy mit csinálhat, ki vagyok én, hogy megmondjam más fiának, hogy mit ne csináljon. És akkor még az átmeneti kategóriákról (a házasságtól a pornóig) nem is beszéltünk. Férfi és nő között az egyetlen objektíve egyenrangú szexuális érintkezés - rendkívül vicces módon - az egyéjszakás kaland. Az más kérdés, hogy adott személytől függően ez korántsem biztos, hogy azonos előnyökkel és hátrányokkal jár...
autózz! Vinné a bank az autómat 2012.01.14 08:42:00
Gabriella helyzete nem egyedi, a svájci frank alapú autóhitelekkel sokan elúsztak az utóbbi években. Különösen nagy gondot jelent az ilyesmi akkor, ha valakinek munkaeszköze is egyben a kocsi és azzal keresi a kenyerét. Közületek van, aki hasonló szituációba sodródott? Ti mit…..
  Felmerült kormánykörökből, hogy az Andrássy környékét sétálóssá kellene tenni az új múzeumi negyed kiépítésével párhuzamosan. Balázs Attila, építész, a Városépítő bloggere a sugárútról szóló posztjában elmerengett azon, hogyan lehetne átalakítani annak…..
Csabáék csapata eléggé ledöbbent, amikor a siófoki Tequila Tavernában még mozgó, zöld levéltetveket találtak a salátában. Legalább friss volt, nemigaz? A személyzet végül 10% kedvezményt adott a speciális fogásra: A történet úgy kezdődött, hogy lejöttünk Siófokra, hogy…..
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
Ecsedy Áron 2011.06.27 11:51:21
@kej: Hallottam. Ez már azonban megvalósítási kérdés. Amennyiben átmenő forgalom lesz (ami esélyes) és amit leírtál (kapu az EU-ba), akkor ez nem lesz probléma.

Amit a szabályokról írsz: nos, nem azért léptünk be az EU-ba, mert mi is szeretnénk szabályok szerint játszani. Azért léptünk be, mert szeretnénk mi is olyan gazdagok lenni. Ennek az nem módja, hogy olyan szabályokat követünk, amelynek az a lényege, hogy a többi ország gazdagságát konzerválja és az 'újak' pedig jó fogyasztóként szépen vegyék a drága EU termékeket. A Huawei jó példája, hogy miként is működhet a Made in EU. A dömpingár nyilván nem opció, de attól még lehet rajta pénzt keresni, úgy hogy a vásárló, Kína és Magyarország is jól jár. Ez pedig lehetőség, hogy az amit Nyugat-Európa sok évszázada játszik, abból behozzunk valamit.
Ecsedy Áron 2011.06.27 13:48:53
@lüke: Most _komolyan_ azt gondolod, hogy attól lesz valaki magyar anyanyelvű, mert tökéletesen fújja pár nyelvész elképzelését a 'helyes' magyar nyelvről? Sok közöd nem lehet nyelvészethez.
Ecsedy Áron 2011.06.27 14:37:22
@lüke: consensus study esetleg (de ez helyesírás, nem nyelvészet). Külföldi nyelven tényleg helytelen, mert konkrét nyelvet akarsz leírni általános terminológiával, ahogyan az 'idegen nyelven' is helytelen lenne ebben a kontextusban. Mi köze van ennek Kínához amúgy?
"Meglehetősen hosszú időbe telik, míg hazánkban a szocializmus és a kapitalizmus között az ideológia terén eldől a harc: melyik győz. Ennek oka az, hogy még hosszú ideig fenn fog maradni országunkban a burzsoázia és a régi társadalomból származó értelmiség befolyása,…..
Ecsedy Áron 2011.06.26 22:14:12
@sinus67: Kérdés, hogy a biznisz amit odavinne kínai barátunk lenne-e akkora durranás odaát, mint amit ide hozott és nem tudják-e megoldani azt másképpen, valamint a potenciális tüntetők állampolgárok-e? Ugyanis ez nem mindegy.

Az Egyesült Királyság GDP-je a fele Kínáénak. Magyarországé az ötvenede. Nyilván egy pármilliárd font meg sem látszik a költségvetésben, nálunk a teljes reformcsomagot árazták be ennyire. Ott él egy csomó tibeti menekült, aki állampolgárságot kapott és ha valaki szervez valamit sanszosan nem az átmeneti vízummal ott tartózkodók lesznek. Nyilvánvalóan ez ellen itthon sem lehetett volna sokat tenni, de nem ez történt. És nyilván az sem mindegy, hogy kell-e nekik az üzlet, mert míg nekünk nincs termelőiparunk (saját), addig nekik jócskán amit védeniük kellene...
Ecsedy Áron 2011.06.26 22:33:31
@sinus67: Ez kétségtelen, de ez teljesen más kérdés, erről nincs infóm.
Legutóbbi hírek szerint a Skype vezetősége úgy döntött, hogy továbbra is ingyenesen fogja szolgáltatni a Skype-to-Skype hívásokat, cserébe viszont display hirdetéseket fog megjeleníteni a Skype nyitóoldalán. A fizetős Skype-to-Skype hívások bevezetése helyett tehát a…..
A Tv2 vetélkedőjének korábbi adásaiban akadt már pál olyan kérdés, amin elvitatkozgattunk a készítőkkel és a kommentelőkkel, mostani találatunk is hasonló kimenetellel kecsegtet. Történt ugyanis, hogy a március 1-i adásban két fiatalember (egyikük a testmodositas.blog.hu…..
Ecsedy Áron 2011.03.05 00:59:41
@bbandi: Na végre... A kérdés feltevésének színvonala szerint a hangszer ütővel és pengetve is megszólaltatható, így ütős és húros is egyszerre. Az más kérdés, hogy általában ütővel szólaltatják meg (hence the English name HAMMERED dulcimer), azonban az ilyen okostojás sókban általában a kérdések is helytelenek (volt olyan játék, amiben egyetlen kérdés nem volt úgy megfogalmazva, hogy a választható válaszok közül ki lehetett volna választani egyértelműen az egyiket, mert a kérdés megfogalmazója olyanra kérdezett rá, hogy pl. melyik szerző nem volt János, és közben mindegyik...(olasz barokk zeneszerzőket botrányos módon 4-5 középső névvel is ellátták szüleik, amely elkerülte Kovács János MCXII. szerkesztő figyelmét)).

Annyi biztos, hogy technikailag így szerencsejátéknak minősül amire nem hiszem, hogy lenne proper engedélyük. Persze ez csak akadékoskodás és főleg az ember intelligenciáját sérti - kiemelten az, hogy valaki a látványos imbecilitásáért fizetést vesz fel, nem is keveset.
w Győz a szittya förgeteg 2011.02.17 05:40:00
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak…..
Ecsedy Áron 2011.02.17 17:08:37
@Tóta W. Árpád: Te fi... szerintem rosszul fogod fel ami történik. Az egész médiatörvény szerintem (és már amikor kijött is ezt gondoltam) egy ún gumicsont.

A gumicsont a közigazgatásban alkalmazott taktika, aminél az elfogadásra javasolt anyagba elhelyezel pár látványosan gáz elemet, amire tudod, hogy a felügyelő/aláíró közeg tutira ugrani fog, de olyat és annyira kidolgozva, hogy a közeg érdemben érvelve próbálja azt megváltoztatni. Némi küzdelem után a kérdéses részt kitörlik/megváltoztatják, a többit, amelyeket szándékosan az elfogadhatósági határra pozicionálsz, elfogadják, mert örülnek, hogy a nagy gázt elhárították.

A jelen helyzetben lehet, hogy a médiatörvény más passzusai (9 év) voltak a tényleges látens cél, de az is lehet, hogy az egész médiatörvény egy nagy bazi média és EU hekk. Csont nélkül átment az EU elnökségi program (még dícsérték is) és még egy féltucat más, ennél sokkal fontosabb változtatás nagyobb, vagy legalábbis összemérhető hullámok nélkül, miközben mindenki ezen a csonton rágódott. Ha ez volt a cél, akkor OV most sátáni kacajjal dörgöli a tenyerét. Ha nem ez volt a cél, akkor meg hülye vicc volt, de azért mégis jól sikerült. Annyi biztos, hogy az újságírókon és a VSZL-ken kívül nagyon sok mindenkit nem izgatott a kérdés.
Régi védekezési trükk, hogy más használta a WI-FI hálózatomat, de lehat akár igaz is. Mindenesetre kevesen tudják, milyen veszélynek teszik ki magukat, ha nem titkosítják le körültekintően. A rágalmazás a legenyhébb bűncselekmény, lehetne akár tiltott pornográf felvétel való…..
Ecsedy Áron 2011.02.16 21:23:11
@kovi1970: Szerintem ez az ügy nem kóser. A bíró visszadobná, hogy jó de ki az aki rágalmazott. Nyomozás pedig ilyen esetben szinte kizárt, hogy volt.

Nekem autómat lopták el úgy, hogy elismerte az elkövető és minden ponton visszadobták, mert a) nem bűncselekmény b) mivel jelzáloggal terhelt az autó (bár a felét kifizettem) nem egészen volt az enyém, tehát nem is lophatták el tőlem (!) c) nem tudtam a pontos lakcímét és anyja nevét az elkövetőnek (nem adták ki a nyomozás során)

Nem vicc.

(érvényes jelzálog szerződésből akart kibújni az elkövető megbízója - úgy kell elképzelni mintha a lízingszerződést felmondás HELYETT simán elvinné a házad elől, majd arra hivatkozna, hogy az ő nyilvántartása szerint fel van mondva a szerződés, és amikor arra hivatkozol, hogy a _szerződés_ nem volt felmondva, oka sem volt rá, akkor már is hajtanak el a polgári peres bíróságra).
Az alábbi felvetést annyiban pontosítaná a Zugügyvéd, hogy ha lejárt a készülék kedvezményhez kapcsolt hűségidő, vagy a részletre vásárolt készülék árát az előfizető teljesen kifizette, akkor   a szolgáltató alappal követelheti-e meg  a kártyafüggőségét…..
Ecsedy Áron 2011.02.08 01:36:31
@woodooman: és ahogyan a kollégák is itt megjegyezték, hogy tizenezres óradíjjal működnek egyesek (ami sajnos nem elvetemült, a mérnöki óradíj általában ekörül van - listaáron persze...)
Modorosblog Minden nő kurva 2011.02.04 06:00:00
- Odassál, Jancsi bácsi!- Ne örüljél ezen Zolikám, inkább elég szomorú. Ha Klári néni így lett volna régen, akkor az olyan tisztességes ember, mint én, feléje se néz. Az a baj, hogy ti már ezt láttátok fiatalon mindenütt. Ránk szakadt ez a fene nagy szabadság, azt mire…..
2010. szeptember 13-án írtam:"Amint lesz egy kis időm, kikérem a Szíjjártó bérezésére vonatkozó adatokat is, mert nagyon érdekel, mennyi pénzért hajlandó folyton segget csinálni a szájából."Nos, jól megfizeti Viktor az ő szóvivőjét, aki bármit hajlandó…..
Ecsedy Áron 2011.02.03 15:16:51
Szerintem a fiúknak nem tűnik fel mennyit kapnak fizetésként egy hónap alatt, mert nem ez az összes bevételük, másik részről pedig a 2 miller soknak tűnhet és az is, de ajánlom mindenki figyelmébe a Gini-indexet: hu.wikipedia.org/wiki/Gini-index

Magyarországon a népesség által felfogott és a tényleges vagyoni különbségek között óriási a rés. A magyar azt gondolja, hogy az még oké, hogy valaki kétszer, vagy háromszor keressen többet, mint ő, de tízszer, százszor, ezerszer? Márpedig a világ nem kis részében ez egyáltalán nem valószínűtlen helyzet. Magyarország a tíz legkisebb vagyoni különbségű országa között van, vagyis a leggazdagabbak és legszegényebbek közötti különbség az egyik legkisebb a világon, kisebb a különbség, mint az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, hasonló ahhoz, ami Svédország, Dánia, Németország helyzete is. Az Egyesült Államokban közel hétszer akkora különbség, mint itthon...

Az más kérdés, hogy ez így kínos, de mivel javítják, így nehezen lehet majd kritizálni őket (és mérget vehettek rá, hogy visszamenőleg fogják javítani) és a kormányzatban az ilyen mértékű fizetések eddig is megszokottak voltak (jogszabály alapján határozzák meg a bérezést).

Azon persze lehet vitatkozni, hogy legyen a rendszer más, vagy a plafon alacsonyabb. A köz-, nem köz kérdése szerintem irreleváns, a kérdés, hogy az adott munkára alkalmas emberek mennyiért dolgoznak. Ha lehetne sokkal többet is keresni, elképzelhető, hogy azok az emberek, akik most multik pénztárcáját dagasztják inkább a kormányzatban dolgoznának. A fordítvát nehezebben tudom elképzelni, de meglehet, hogy ezeket még fele ennyiért is el lehet csípni.