Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daily Shark

242 bejegyzést írt és 2027 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, mostanában miért toppannak elém pont olyan filmek, amik az isteni akarat és motiváció megfejtésére irányulnak (na jó, igazából én választom őket), de a lényeg, hogy pár héten belül már a második sikertelen próbálkozást láttam ebben a témában. A Viskó című filmet egy ismerősöm ajánlotta,…..
Daily Shark 2019.07.01 10:26:37
@eloi: Ez eléggé úgy hangzik, mint egy kissé kínosan erőltetett magyarázkodás arra, hogy feloldható legyen a vallásban propagált végtelen szeretet és jóság meg a kegyetlen valóság közti ellentmondás.
Nyilván aki az előbbiben hisz, az addig csűri-csavarja a dolgokat, míg úgy tűnik, hogy alátámasztják azt.

.
Az amerikaiakkal való hatékony metakommunikációról már elmélkedtem korábban, de arról még nem, hogy miképp érdemes jól és hatékonyan beszélgetni velük. Essék akkor most szó erről, bár szerintem az általam tapasztaltak és leírtak nem csak amerikaiakra és nem csak idegenekkel való társalgásokra…..
Éjjel egy józsefvárosi buszmegállóban valaki összefirkálta a Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa közös  könyvét hirdető plakátot (pontosabban csak az üveget, ami a plakátot fedte, de ez igazából mellékes). Az illető konkrétan Dávid-csillagot rajzolt kettejük arcára, és hát jelen kontextusban nehéz…..
Daily Shark 2019.01.10 10:17:04
@maxval balcán bircaman: Annyira kiszámítható vagy. Pontosan lehet előre tudni minden reagálásodat. Rém unalmas lehet.
Vagy inkább chatbot lehetsz, de akkor még nagyon fejleszteni kell! Viszont jó hír, hogy egy chatbot még fejlődhet... :D
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
Internetmegosztás otthon, egyszerűen A laptop és más mobil eszközök előnyeit akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha vezeték nélküli hálózatot, WiFi-t létesítünk otthonunkban. A WiFi hozzáférés egyik, de nem egyetlen előnye, hogy csatlakozhatunk a mobil kütyükkel az internethez. A Wifi router…..
Daily Shark 2017.06.04 22:22:19
Arról senki se szól, hogy a legtöbb router UI-ját még mindig programozók csinálják, akik a maguk kocka logikájából kiindulva azt hiszik, hogy ha ők tudják konfigurálni, akkor mindenki tudja.
Pedig az átlagember mondhatjuk családos, ahol sokszor nagy szükség lenne arra, hogy a gyerekek számára külön-külön adott idősávokban, adott eszközökön, adott korlátozásokat állítsanak be. Eddig már a harmadik routert nyűvöm, most egy TP-Link Archer C8 van, de eszetlenül túlbonyolított és zavaros a kezelőfelülete, ha mondjuk ezt két gyerek 4 eszközére és egy vendégre akarom megoldani, úgy, hogy hétköznap és hétvégén más-más idősávokban vannak tiltva.
Eleve mi az a faszság már, hogy MAC addresst kell kézzel beírogatnom, mikor a legtöbb eszközt már név szerint azonosítja a router... az is oltár baromság, hogy időbeli beállítást csak adott nap 0-23:59-ig lehet megadni, és ha azt akarom, hogy éppen este 10-től másnap reggel 6-ig legyen, akkor két külön "szabályt" kell hozzá csinálni, egyet éjfélig, egyet meg éjfél után.
És persze arra sincs mód, hogy egy az egyben letiltsam a kapcsolatot, hanem meg kell adni az IP tartományt, amit tiltani akarok. Mittudomén, családapa vagyok, nem rendszergazda...

Jó lenne, ha létezne egy felhasználóbarát UI, aminél behozza egy táblázatba a rácsatlakozott eszközöket, aztán naponta órákra lebontva csak be kéne pipálni, hogy melyik mikor engedélyezett oszt kész..
Nem vagyok süket, de egy gyerekkori műtét óta közepesen erős hallássérültnek diagnosztizáltak. Mivel nem egyértelmű a helyzet, gyakran hülyeséget válaszolok a félrehallott kérdésre, vagy nem reagálok, mert meg se hallom, és ez rengeteg félreértést szül...
Daily Shark 2017.05.28 21:33:09
@Albert Ejstejn: Ez csak bizonyos fajta hallásproblémákra igaz.
SERTEPERTE A Heineken csillaga 2017.03.20 08:46:44
Az tény, hogy a sörfőzés egyik legrégibb jelvénye a hatágú csillag vagy Wotan-csillag, mely a korai középkorban jelent meg, a sörfőzők egyik címereként. A két egymásba fonódó háromszög alkotta hatszög jelentés voltaképpen a tökéletesség. A csillag felső csúcsa az eget, az alsó a földet, a négy…..
Kaszás Zsoltnak* elege lett a menekültellenes plakátokból. Elege lett abból, hogy idegengyűlölő üzenetek kéklettek mindenhol az ő adóforintjaiból, miközben a közmédiából is megállás nélkül ömlött a menekültellenes propaganda. Ahhoz az eszközhöz nyúlt, amelyhez rajta kívül még számos magyar polgár:…..
Daily Shark 2017.01.24 14:01:49
@NBarbieReloaded:
Mit képvisel vagy jelenít meg a TASZ-os kocsija, amiért szét akarod verni?
A plakát üzenethordozó. Az üzenet állami politikai propaganda volt, közpénzen, ez ellen tiltakozott, aki lefestette.
A TASZ valamelyik tagjának kocsija semmilyen üzenetet nem hordoz, nem.jelenít meg és nem közpénzből van.
Tehát semmi ondokod nincs rá, hogy megrongáld.
Láthatólag senki se képes felfogni, hogy itt a plakát csak egy politikai üzenet hordozója volt, amivel szemben nyilvánított véleményt az, aki nem értett egyet vele, hogy az ő adóforintjaiból az állam folyamatosan gyűlöletkeltő manipulációt folytasson.
Ha mondjuk nem plakáton tette volna, hanem szétküldi a fidesz tagokat, hogy nyilvánosan a főtéren végezzék el ugyanezt az uszítást, akkor mondjuk megdobálja paradicsommal vagy kifütyüli.
De itt plakátbiznisz volt, kellett a megrendelés Rogán szomszédjának, meg egy plakáttal nem lehet vitatkozni (bár sokszor fideszessel se).
Két SSD is landolt nálam, aminek kifejezetten örültem, hiszen még egyetlen kínai számítástechnikai alkatrészt sem teszteltem. Mivel ma már mindenki SSD-re telepíti az operációs rendszerét, ezért egy konfiguráció kihagyhatatlan része a memória alapú tároló. A Blitzwolf 120…..
Több forrásból is úgy értesültünk, hogy Vlagyimir Putyin azonnali hatállyal hazarendelte minden orosz politikusát és családjaikat. Sörgős értesítést kaptak a külföldön tevékenykedő adminisztrátorok, diplomaták és orosz érdekeltségű cégek dolgozói, hogy családjaikkal együtt azonnal térjenek vissza…..
A Divoom Aurabox az elmúlt időszak egyik legérdekesebb szerzeménye. Ez tudtommal az első olyan bluetooth hangszóró, amin vezérelhető LED világítás van. Ha már vezérelhető, akkor sem akármilyen, ugyanis a mátrix RGB LED-eket tartalmaz, és okostelefonról azt rajzolhatsz ki rá, amit…..
Városi legendaként kering egy történet egy cicáról, aki máig nem tisztázott módon jutott hozzá a bontatlan dobozban található májkrémhez. Röviden annyi történt, hogy egy srác megkérte egy barátját, hogy amíg néhány napig külföldön van, etesse a macskáját. Úgy látszik a…..
Daily Shark 2016.08.03 12:06:15
@Moan: Ez nem feltétlenül igaz, van olyan macska, aki addig fal, amíg már mozogni is alig bír, ha kaja van előtte.
Fejszenyélfaragáshoz kéznél a minta. /Kínai bölcsesség/ Illyés Tibor  -eredeti foglalkozása szerint fotóriporter- egy igazi műalkotással nyert a hír, eseményfotó (egyedi) kategória első helyén. Tanuljuk el tőle azt, hogyan lehet műalkotás készítésével újságírói műfajban mégis nyerni. Illyés…..
Elsőre nehéz eldönteni, miről is van szó: hajóról vagy egy lebegő házról, hiszen egyfelől teljesen úgy néz ki, mint egy villa, másfelől a vízen úszik, és nem kapcsolódik szárazföldhöz. Tulajdonképpen mindegy is, egyszerűen izgalmas és nekünk nagyon…..
A legújabb létfontosságú kérdésekben a polgárok véleményét kutató kérdőív kissé túl eufemizált lett, vélhetően a brüsszeli elnyomás hatására.Gondolom, segít, ha lefordítom egyszerű, hétköznapi magyar nyelvre.   A menekült csürhe jórészt terroristákból áll.…..
Ha az alábbi országcsoportok közül kellene választanod, te és a gyerekeid hol élnétek szívesebben, figyelembe véve elsősorban a politikai berendezkedést, szabadságjogokat, a gazdasági helyzetüket, valamint az általános életszínvonalat?   Hol élnél szívesebben a…..
Daily Shark 2015.04.27 14:53:11
Figyelem! A következő sorok erősen alkalmasak a nyugalom megzavarására! Amennyiben a kedves Olvasó vallásos, Orbán hívő kisnyugdíjas (vagy ellenkezőleg, éppen Gyurcsány fan), esetleg izomagyú Tankcsapda rajongó a B-középből, akkor saját szellemi és az én testi épségem…..