Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PannonBoy

0 bejegyzést írt és 858 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alighanem sokan vannak úgy ezekben a hetekben, hogy nehezen tudnak dönteni, hazautazzanak-e a karácsonyi ünnepekre. Egyrészt ugye jó legalább ilyenkor látni a családot, másrészt a járvány miatt az ember nehezebben szánja rá magát az útra, hiszen sem magát, sem a szeretteit nem akarja veszélybe…..
Mintha újra kéne gondolni a köszönési szokásainkat. Miért is kellene kezet fogni? Vegyük át újra mindazt, amit a köszönési formákról tudni kell és talán updatelni is. Napjainkban sok minden átalakul, többek között megváltozhatnak a köszönési formák a világban. A keleti kultúra mindig is kerülte…..
PannonBoy 2020.05.01 13:04:27
@balazsman: En tamogatom a kezfogasrol valo leszokast. En Angliaban elek es itt az a szokas, hogy reggelente koszonunk egymasnak es ennyi. Nincs kezfogas a legelso talalkozast kiveve.
Határátkelő Amerikában ragadva 2020.04.11 06:30:00
Kevés kínosabb dolog van annál, amikor külföldiként az ember nem csak a munkáját veszíti el az Egyesült Államokban, hanem a vele járó munkavállalói vízumot is. Ráadásul jelen helyzetben az országot elhagyni is szinte reménytelen vállalkozás...
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
PannonBoy 2020.02.08 21:17:35
@ekat: Véletlen megláttam a cikket. Igen, sikeres ember vagyok.

@Bandibacsi34: Igen, ez igaz. Van olyan, amelyik nem (bankban található). Viszont szinte mindenhol van automata till és ott szintén el lehet használni az aprót.
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
PannonBoy 2019.12.18 17:04:21
@Opportunista mikroba: Az a gond, hogy minden céget csak úgy bejegyeznek, szinte semmi kötelezettsége nincs és az adatokat sem könnyű lekérni.
Náluk Angliában bármely cég adatait le lehet kérni díjmentesen, sőt az éves beszámolóba is be lehet tekinteni.
Olvasónk a levele mellé eredetileg nem csatolt képeket, így némileg kétkedve fogadtuk a sztoriját. Fenyegeti csalódott vevőit a C-sale Kft. Egy konyharuhát vásároltam a cég salshop.hu oldaláról, melyet 3000 Ft + szállítási költség áron forgalmaznak. Utólag derült ki, hogy ez egy 1500 Ft-os IKEA…..
Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, hogy manapság igen elterjedt a Magyar vendéglátásban az a fajta protokoll, hogy a pincér az ételválasztást úgy igyekszik megkérdezni, hogy Sikerült választani? Súlyosabb az eset, ha ezt megtoldja egy kis e-vel, azaz Sikerült-e választani?  A fenti mondattal…..
Új innovatív szolgáltatásról szól a Wizz Air friss bejelentése. A helyzet azonban az, hogy amiről beszélnek, az a legkevésbé sem innovatív, inkább sima másolás. Amit viszont nem jelentettek be, az megint egy kis kicseszés lehet sok utassal: ingyen csak az utazás előtt két napon belül lehet…..
Határátkelő Propaganda 2017.07.24 06:30:00
Levelet kaptam a minap, Ausztriából írta Timike. Sokat nem tennék hozzá, mert minden sora magáért beszél, úgyhogy jöjjön a levél, utána pedig ti...
PannonBoy 2017.07.24 21:09:34
@hümhüm: Csakhogy a hivatalok nem fizetnek azért, hogy külföldre küldjenek ki hivatalos levelet. Marad az ügyfélkapu és az email. A gond ott van, hogy a hivatalok nem vagy csak nehezen értik meg, hogy ne postán, hanem elektronikus úton kommunikáljanak.
Van még hova fejlődni...
A minap volt szerencsénk a Wizz egyik legócskább belső kinézetű gépéhez. A HA-LWA műszakilag bizonyára kifogástalan állapotban van, de már meglehetősen ütött-kopott, toldozott-foltozott. Utóbbi szó szerint.  Ez a gép abból a szériából való, amelyiknél a Wizz tesztelte a Ryanair fantasztikus, és a…..
A Wizz Air régi vendég a Homáron, az Erstének meg mostanában, mintha bérelt helye lenne, ezúttal közös alkotás született. WizzAir-Erste hitelkártya csapda (gerinctelen reptéri üzletkötővel) Tisztelt Tékozló Homár szerkesztőség, A történetem egy születésnapi ajándék római repülőút okán…..
A meghirdetett menetrend alapján igazi gyorsbusz indult a budapesti reptérről a belvárosba. Az útvonal kitűnő, felfűzi a pályaudvarokat is. A menetrend is zseniális, fél óránként jár. A valóság egy cseppet más, de a szolgáltatás valóban létezik, minibusszal. Sőt egy másik szolgáltató is belépett a…..
PannonBoy 2017.04.19 03:41:12
@svajcineger: Sajnálom, de én a londoni viszonylatokhoz vagyok szocializálódva.
A vonat akkor lenne valós alternatíva, hogyha csak fel kellene "ugrani" a pontosan közlekedő szerelvényre. De így esélyes, hogy az ember lekési a járatát.
Először reformálják meg az egész MÁV-Startot, állítsák vissza a magyar vonatokba vetett bizalmat!
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
PannonBoy 2017.03.04 15:41:40
Ez egy elég alaposan megírt bejegyzés, így az is megértheti, aki soha nem járt egyetemre. Mégis, felháborítónak találom, hogy mennyire nem értik meg a kommentelők a panaszt. Itt azokról az emberekről van szó, akik majd titeket fognak gyógyítani. Nemcsak, hogy bicskanyitogató az, ahogy velük bánnak hallgatóként, de végzés után a lepusztult, embertelen körülmények között levő állami kórházakban kell dolgozniuk nevetséges fizetésért.
Igenis, nyugodtan menjenek külföldre, ott legalább megbecsülik és megfizetik a tudását.
Az adófizetők meg mi jogon számoltatják el a kitanulását??? Ehhez semmiyen jogalapjuk nincs. Elszámoltatni a kormányt kellene, csak nincs hozzá elég bátorságuk, mivel mindenki félti a sz@ros állását.

@Wenderar: Nem szeretnélek megbántani, de kikívánkozik belőlem. Egyáltalán nem vitatom, hogy az IT szakmát nehéz megszerezni és hogy sokat kell dolgozni. De ne felejtsd el, hogy egy IT-s már pályakezdőként is lényegesen magasabb fizetésért dolgozik. Ha szerencsére van és jól képzi magát, akkor valamelyik igen szépen kialakított irodaház irodájában dolgozhat, viszonlag rugalmas feltételekkel. Az orvosnak ez maximum egz magánklinika lehet, de a rugalmas munkarend álom marad.
Igen, az angol nyelv fontos, de ne várjuk már el, hogy a teljes napi orvosi anyagok tanulása mellett marad ideje nyelvtanulásra. Valamikor élnie is kell.
Tisztelt Ő I!Karcsi vagyok Budapestről. Lakást adok ki albérletbe. Olvastam az "Ezek nélkül ne írd alá a lakásbérleti szerződést!" cikket: link.Abban azt írják, hogy a közös költség felújítási alapba fizetendő részét a bérbeadónak kell fizetni és nem a bérlőnek. Hadd kérdezzem meg, hogy ezt milyen…..
PannonBoy 2017.01.07 02:30:21
Pénzügyi szempontból közelítem meg a kérdést. Valójában minden közös költség tartalmazhat felújítási alapot, fő kérdés, hogy mennyit és ki fizesse. Mivel elszámolást a közös költségről még a jónak számító társasházak sem fognak adni, a tanácsom a következő:

MENNYI AZ ANNYI?

A társasház bevétele a közös költségekből származik (általában és túlnyomóan), igy az összeg számítása: havi közös költség x albetétek (lakások) száma x 12
Hogy mennyi a felújítási alap mennyi, ahhoz egy kicsi számvitel és némi logika szükséges.
Meg kell vizsgálni az előző évi beszámolót és az adott évi tervezett költségeket. Ki kell választani azokat a tételeket, amik nem működéssel kapcsolatosak, hanem valamilyen hosszú távú beruházás része. Ezeket össze kell adni. Illetve az összes bevétel - összes kiadás pozitív eredménye esetén azt az összeget is hozzáadjuk. Ez ugyanis profitot jelent, társasháznak pedig nem lehet profitja, mivel nem üzleti vállalkozás, ez az összeg nyereség, amit tovább tud vinni következő évre, azaz potenciális felújítási alap.

A kapott összeget elosztjuk az albetétek számával, illetve 12-vel. Ekkor megkapjuk a közös költségnek azt a részét, ami vélhetően felújítással kapcsolatos.

KI FIZETI?

A közös költség alapvetően működéssel kapcsolatos, operatív költségek, így a fizetése a bérlőnek lenne a feladata. Azonban a fentebb felvázolt összeg megkérdőjelezhető a bérlő által, hiszen neki nincs köze a tulajdonhoz, így azt nem kellene fizetnie.

Valószínűleg mivel ez egy kis összeg és a teljes havidíj mellett elenyésző, senki nem foglalkozik vele.

Annak pedig, aki azt vallja, hogy "bérlő azt és annyit fizet, amennyit a tulajdonos diktál", remélem, hogy megtarthatja magának a lakását bérlő nélkül.
PannonBoy 2017.01.08 19:25:33
@kornel72: De, tudni lehet előre, hogy mennyi a felújításra szánt összeg. Ezt az éves társasházi közgyűlésen szavazzák meg, amit előtte a számvizsgáló bizottság szavaz meg. Elvileg mindenhol így kellene működnie. Ahol én vagyok tulajdonos, ott így működik.
Ha nem is szívjóság vagy nagylelkűség okán, de az első multis hetekben pusztán heveny unatkozásért kapjuk majd a fizetésünket. Bár kezdésünk időpontját már hónapokkal ezelőtt fixáltuk a buzgó HR-es kollégával és újdonsült főnökünkkel, érkezésünkkor mégis úgy fogjuk érezni magunkat mint a hivatlan…..
Ákos fél évvel ezelőtt költözött ki a szigetországba, és akkortájt havi rendszerességgel jelentkezett itt videós posztjaival. Aztán (ahogy az már lenni szokott) beindult az élet, a munka, amivel párhuzamosan egyre kevesebb lett a szabadidő, ám most ismét felvesszük a fonalat.…..
Akár sablonosnak is nevezhetném Ági történetének kezdetét, hiszen a frissen végzett egyetemista a diploma után három társával úgy dönt, hogy nekivág Angliának. Aztán a történet ott válik érdekessé, hogy gyorsan egyedül marad, majd évek során bebizonyítja, hogy ki lehet…..
PannonBoy 2016.09.01 17:44:00
@montroyal ( CAN qc): "persze az irodai munkasok vedik a munder becsuletet hogy milyen kemenyen dolgoznak"
Ezt remelem csak viccbol mondtad. Ha nem, akkor valoszinuleg meg nem lattal irodat belulrol es nem tudod, hogy a jo fizetesert kihajtanak beloled mindent. Pl. JP Morgan gyakornoki halalesetek.
Persze ott is talalni ugyeskedoket, lebecolokat, de nekik elobb-utobb kiteszik a szuruket.
PannonBoy 2016.09.01 17:45:09
@firg_firg: Oke, hogy konyvpromo, amig nem lesz online valtozata, addig biztos nem fog erdekelni.
Lehet, hogy van valami épeszű magyarázata a Telenornak arra, hogy miért csak akkor lehet lemondást intézni náluk, ha ők hívják az ügyfelet,  de nem könnyű nem kiakadt olvasónk konspirációs olvasatára hajlani. Reméljük megírják, hogy mi az igazi magyarázat! Telenor - Megtörtént eset.  Elképesztő,…..
PannonBoy 2016.08.04 00:25:56
@encir: Hát, márpedig jobb, ha hozzászoksz, hogy a neten általában tegezést használunk. Egyrészt főleg az angol rendszerek átvételének köszönhető, másrészt pedig a cégek is közeledni akarnak így az ügyfeleikhez.
Nem gondolom, hogy interneten bárkit magázni kellene (kivéve hivatalos email), a tegezés egy megfelelő kommunikációs forma.

A poszthoz: a honlap alapján lehet személyesen is megszüntetni. Csak nyomatékosan kellett volna közölni, hogy nem akar más, jobb marketing ajánlatot, hanem meg akarja szüntetni a szerződést. Mellesleg jogilag megtámadható lenne, ha nem engedélyeznék személyesen a felmondást.
Az utóbbi hetekben érdekes vita bontakozott ki a Brexitről, illetve az Egyesült Királyságról, az ott élő magyar és más uniós bevándorlókról. Kiskacsa írása egy héttel a referendum után jelent meg, erre jött válaszul (és kavart némi vihart) bbb posztja, amiről sokan…..
Nincs olyan ember, akinek ne olvasott volna az új őrületről, ugye? Csatlakoztam a telefonját bámuló sétálgató tömeghez, és egy hétig nagyon komolyan játszottam. Nyakamba vettem a várost, mert kíváncsi voltam, mennyire tudom beépíteni a meló és az életem mellé azt, hogy pokémenok után rohangásszak...
PannonBoy 2016.07.27 02:40:37
@parazita666: Hát akkor simán bekapom a faszod! Szerintem sokan (ahogy én is) nem rég kezdtük és még nem vagyunk olyan magas szinten, és időnk sincs annyi rá.
2015-ben rekordot ért el az elvándorlók száma: 2014-ben 31 ezer 500-an hagyták el az országot minimum egy éves külföldi tartózkodás szándékával, tavaly pedig ennél is többen, 33 ezren szedték a sátorfájukat és költöztek külföldre dolgozni. Közülük több százezren vannak…..
A héten felállt az új brit kormány, amiben nem meglepő módon létrehoztak egy miniszteri posztot az ország uniós kilépésének levezénylésére. A tárcát vezető David Davis azt mondta, nagyvonalú megállapodást szeretnének, de meg akarják akadályozni, hogy az utolsó pillanatban bevándorlók özöne vágjon…..