Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1stperson

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Alkotmánybíróság jóváhagyta a „győztes kompenzáció” intézményét és ezzel a választási eredményt, amely részben a választók akaratából, részben azonban az új választási rendszernek köszönhető módon lett olyan amilyen. Érdemes nemzetközi összehasonlításban is…..
1stperson 2014.05.06 10:04:16
@pánpéter: "a kutya ugat, a karaván halad."

Az erősebb kutya meg b*szik. Ez kell a népnek. Ezért tudott Kádár 33 évig senki által nem háborgatva uralkodni. Ez a matek szerint Orbánnak is van még 29 éve uralkodni.
A turbofolk nyomában – 2. rész Előzmények: a "narodnjakok" A korabeli jugoszláv könnyűzenében az angolszász pop és rock mintát követő együttesek és énekesek mellett népszerű műfaj volt az eltorzított népzenei alapokból építkező, giccses, komponált műzene. Termékeit…..
1stperson 2013.07.10 15:34:57
Szerintem, amit tilos kihagyni, az a Sitnije Cile, sitnije.
www.youtube.com/watch?v=B2XM_xXQYYQ

A zenéjét nem más írta, mint Kovács Kornél.

Már az Eurovízióra is akarták küldeni (csak a Džuli került ki végül www.youtube.com/watch?v=057WsMkz2HE )
Félrefordítások Még szürkébb 2012.08.03 10:52:00
Folytatódik a sorozat a Szürke ötven árnyalata félrefordításaiból (korábban: I., II., III., IV. és V. rész), most az előzménnyel. Történt ugyanis, hogy már több mint egy hónapja megkaptuk Obscuriloquium lenti beküldését, de akkor nem tettük ki azonnal. Mentségünk nem sok van,…..
1stperson 2012.08.03 18:10:30
@Mythos: "Tótisz angoltudása talán még a középfokot sem éri el, erre megkapja a legnagyobb bestsellert..."

Mondjuk, attól, hogy bestseller még előfordulhat, hogy értékén kezelték, amikor fordítót kerestek neki. Lehet, hogy jobb nem vállalta. Persze ettől még Tótisz lehetne önkritikusabb, és bevallhatná, hogy pocsék munkát végzett, mert alapból alkalmatlan a feladatra.

Csak azt nem érzem az egész afféron, hogy ezzel valamilyen igazságtalanság történt az eredeti művel.
Csiki Sherlock-sorozatát pénteken kezdtük, most pedig folytatjuk a második epizód találataival.Újra itt, ezúttal a Sherlock 2. részével (szerencsére ebben kevesebb problémát találtam, és nem is annyira súlyosakat). 1. jelenet: lényegtelen - These pots need attention. The clay is…..
Officespotting SAP Hungary 2011.11.02 09:00:00
Bérlő: SAP Hungary Bérlő profilja: szoftverfejlesztés, -értékesítés, -támogatás Irodaház: Graphisoft Park Kiadó irodák Alkalmazottak száma:…..
1stperson 2011.11.03 11:04:31
@Grafithuszar: Látom, belülről fikázol. SAP-s vagy? Mert azok még a kaját is kapják, minimálisan kell csak fizetni. Ha meg nem vagy SAP-s, és irigyled őket az olcsó kajáért, akkor meg mondj szépen fel, és add át a helyed egy olyannak, aki nem lusta kimozdulni dolgozni.
1stperson 2011.11.03 11:06:24
@Klown: "Azért egy jobban fizetett munka miatt nem adnám fel a magánéletemet, ill. nem akarnám, hogy teljesen rámenjen a párkapcsolatom is! "

:))) Ha egyáltalán kérdés, hogy rámegy-e, akkor annak már úgy is annyi...
1stperson 2011.11.03 13:57:53
@EvilHedgehog: Mosmé? Ha egy kapcsolat azon bukik, hogy mennyit dolgozol, akkor annak már annyi, csak még nem vetted észre. Vagy csak egyedülállóaknak van nem közalkalmazotti mukája?
Hiánypótló termék a piacon, az biztos: megláttam, felröhögtem, és azóta sem bírom abbahagyni. A szoptató anyák közül sokan szembesülnek azzal, hogy bár a gyereket tökre nem érdekli, épp otthon tör-e rá az éhség vagy sem, nyilvános helyen szoptatni szinte egyet jelent azzal,…..
1stperson 2011.07.13 18:28:38
@Álmos: Ez elég nagy hülység... :)))
Ennyi erővel ne is egyél az utcán, mert csak órák kérdése, és "szarni" fogsz tőle, és ennek még a lehetőségére is utalni alapvető illem ellen van.
"Schmitt Pál többször is erőszakoskodott velem" - állítja exkluzív interjúnkban a Magyar Nyelv, válaszul Schmitt Pál Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeumában tartott beszédére. Hírcsárda: Mikor találkozott először Schmitt Pállal? Magyar Nyelv: Talán másfél éves…..
1stperson 2011.06.20 15:04:08
@erisz: Amíg az önműködő aláírógépet másra is akarják használni, mint csupán aláíratni vele. A legutóbbi haknija, amikor aggódott a magyar nyelvért, volt annyira életszerű, mintha K. Aranka élvezetipari kisvállalkozó lenne az erkölcsrendészet feje, és aggódni akarna a közerkölcs alacsony szintje miatt.
1stperson 2011.06.20 20:47:48
@Steve_Jobs: "Szánalmas így beszélni egy köztársasági elnökről ahogy ti beszéltek.. (tudom, az a szánalmas amilyen a helyesírásablablabla)"

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: Schmitt nem köztársasági elnök, hanem egy aláírás stencil gép, és protokoll droid, csak elbaszták a helyesírás alprogramját. Egyetlen dolog miatt tették be a Sándor palotába, hogy Orbán törvényeit pecsételje. Isten látja lelkemet, hazudnék, ha azt mondanám, hogy Sólyom a szívem csücske volt, de neki legalább volt saját gondolata is, és nem hívta fel Orbánt éjjel fél háromkor, hogy kimehet-e pisilni.
Gyönyörű dolog a kötelező biztosítás. Gyakorlati haszna nem sok van, hiszen ebből aztán a legritkább esetben rendeznek bármilyen kárt, viszont visszamenőlegesen be lehet hajtani. Gergelynek az Allianz úgy mondta fel a biztosítását, hogy nem is tudott róla. Jóhiszeműen…..
Szeret játszani a Spar, azonban úgy tűnik, a népszerűsítési akciókat nem gondolják kellőképpen át: a hipermarket dzsungelkalandra hív és saját vitamintáskát terveztet a kedves vásárlóval (amiből, hála a magyar kreativitásnak, igazán bájos dolgok születhetnek). A Homár nem…..
Bekövetkezett, amitől karácsony óta rettegtek a rajongók:a CBS-nek elege lett Charlie Sheenből, és azonnali hatállyal leállította a Két pasi meg egy kicsi forgatását. A kiváltó okokat sorba vesszük (nyugi, csak az elmúlt napok eseményeit, a többiről itt van kiváló…..
1stperson 2011.02.25 10:14:35
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
1stperson 2010.11.24 10:22:35
@metal: A sárga villogó v. elakadás jelző. Vagy aki lehúzódik, és segíti azokat, akik tudnának menni. Ennyire egyszerű.
1stperson 2010.11.24 10:25:02
@Bummer: Lehessen bérelni sárga villogót az autó tetejére. :)))
1stperson 2010.11.24 10:27:56
@kafferbivalybalamber: Vagy kereksszék matricához képest, lehetne félszem matrica is.
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..
Ha ezt végig tudod hallgatni garantáltan az Internet királya leszel.  ..
A vicces angolsággal a világ elé álló celebek sora ezen a héten Babinyecz Tímea szépségkirálynővel folytatódott, politikusaink nyelvtudásához hasonló nyelvi bravúrjai a YouTube-közösség nagy örömére bármikor megtekinthetők innentől fogva.   Elég ijesztő dolgokat bír…..
Damon Lindelof a TCA turnén hozta nyilvánosságra a Lost-finálé után kapott tweetek közül azokat, amikben a bús picsába küldték el a rajongók. Az ugrás után van egy jelenetünk, ami nem került be a fináléba, csak a hatodik évados DVD extrái között lehet megnézni őket. Meg…..
Zseniális találmány a hajléktalanok ellen. Kivéve persze a fakírokat...PAY & SIT: the private bench (HD) from Fabian Brunsing on Vimeo...
A sorozat fogyóeszköz a tévében, olyan, mint a szövetségi kapitány a magyar válogatott mellett: ha nem hozza a számokat, kíméletlenül elkaszálják. Nem azt a fejest, aki a tévénél zöld utat adott a projektnek és aki berendelte a sorozatot, majd kis cédulákon elküldött…..
1stperson 2010.06.24 17:25:22
@prof. Perselus Piton: A Sci-fi mindkét Stargat sorozatát akkor kaszálta el, amikor nem kellett volna, ezért nem is számítottak rá, és bazi nagy cliffhangerekkel zárták a sorozatot. Legalább a Universe-szel ne csinálják ezt meg.
A Monacói GP után szakított a világbajnok Jessica Michibatával, mert nem tudta összeegyeztetni a tokiói utazásokat a Forma-1-gyel. A Daily Mail idézte Button sajtósát - "megerősíthetem, hogy Jenson és Jessica szétváltak" -, a The Sun a pilóta egyik barátját:…..
1stperson 2010.05.28 14:40:56
@pupa pupánszky: "Barátom, akkor te miért is olvasod ezt az oldalt?"

Mazochizmusból.
Az alábbi levél igazi kincs, Tamás írta egy szekszárdi biciklibelsőről, és az egyik leghangulatosabb írás, amit 2010-ben kaptunk. Jöjjön tehát a csodás panasz, amit kizárólag a lendületes stílusa miatt rakunk be, hiszen a konkrét ügyről elég hézagos információkat közöl:…..
1stperson 2010.05.06 16:49:59
f1 Schumacher megsimogatta Nilát 2010.03.24 10:05:00
A hétvégi ausztrál futamra készülő bajnok delfinekkel úszkált az ottani Aranyparton.Még múlt hét közepén járt a Brisbane-környéki Sea World-ben, de a képeket, amiken Nilával pózol, csak most adták ki. Nagy állatbarát, kutyái vannak, régebben volt hogy még versenyre is…..
f1 Szakított az álompár 2010.01.11 09:52:00
Közel két év után véget vetett kapcsolatának Nicole Scherzinger és Lewis Hamilton.A pár szóvivője jelentette be, ”szétválnak, mert a karrierjükre akarnak koncentrálni”. Barátok maradnak, de szorosabb dolog nem fér bele, mert az énekesnő – újra –…..
1stperson 2010.01.11 12:12:57
f1 A Volkswagent megkapta a McLaren 2009.11.27 13:25:00
Pénteken az autosport.com vezetőben hozta a sztorit, hogy a VW motorszállítóként tart az F1-be, a cikket érdekes címlapképpel illusztrálta.Nem tudni, mi okból került a Volkswagen-embléma épp egy McLaren orrára, épp a Mercedes-csillag helyére, a logó sehol nem fordul elő a…..
1stperson 2009.11.27 17:09:48
@Tökös Veréb: "mivégre van ez a blog??? "

Hát, hogy Gabikánk vegyen magának párizsit. Csinálnak az emberek ennél szarabb munkát is pénzé. :)))

Persze, LG suxx, és 삼성 rulez.
Nyolcszoros pénzt fizet a német 2010-es vb-győzelmére a legnagyobb angol fogadóiroda, a William Hill.Bár nincs szerződése, Kubica, Rosberg, Webber, Barrichello és egy sor másik pilóta előtt van, alig marad el a 7/1-gyel fizető Felipe Massa mögött, a hatodik legesélyesebb. A…..
1stperson 2009.11.23 11:47:49
A Bacardi nagyköveteként buzdít felelősségteljes alkoholfogyasztásra Michael Schumacher, most épp egy  vicces videóval.Maseratival viszi Salvatore Calabrese sztármixert, aki közben megpróbál neki keverni egy italt. Visítás, anyazás, nevetés: a vezetés és az ivás ebből a…..
1stperson 2009.11.09 12:33:19
Anna Paquin csupán 11 éves volt, amikor már Oscar-díjat kapott a Zongoralecke című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb női mellékszereplő kategóriájában csak Tatum O’Neal nyert nála fiatalabban. Karrierje során olyan filmekben szerepelt, mint az X-men, a Majdnem híres,…..
1stperson 2009.11.07 19:08:16
@capor_:
A szinkron per definitio szar. Aki nem tudja a nyelvet, az olvasson feliratot. Aki meg nem tud olvasni, az ne nézzen Tv-t.
Én tudom, hogy a TV-k bevételének nagy részét a fél-analfabéták hozzák, de azért már örülni ne kelljen ennek.
1stperson 2009.11.07 20:09:24
@d.j: "Vannak ám gyerekek, meg idősek, meg gyengénlátók stb. Ez mind fél-analfabéta? Azért, mert mások másként szeretik, még nem kell lenézni őket."

Akinek nincs orvosi papírja róla, hogy nem lát, és nem gyerek, de nem hajlandó idegen nyelvet hallgatni, az miért kellene, hogy érdekeljen?
A szinkronnak meg volt a szerepe az átkosban, ezzel is szűrték az impirilista tartalmat. Ennek is a következménye, hogy Magyarország az olaszok és franciák szintjén van nyelv nem tudásban, ami szégyen. Csak mert rohadtul lusták az emberek.