Regisztráció Blogot indítok
Adatok
négyláb

0 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kövér László somorjai beszéde a magyar kitelepítés emléknapján szerintem igen precízre sikerült. A szlovákok inkább elfelejtenék a sztorit, a hazai - jellemzően ellenzéki - kommentelők pedig autofire módban lőnek Kövérre. Nem kellene, most nincs igazuk. Véleménycikk. Mielőtt a minapi somorjai…..
négyláb 2021.08.07 10:13:06
@timargabor: köszönet illeti Önt ezert a korrekt allasfoglalasert ebben a ket orszag között maig fennallo, szamomra megoldhatatlannak tünö kerdesben, melyben tetten erhetö a tipikus magatartasa a tolvajnak, aki nem szereti, ha felemlegetik a bünt, amit elkövetett. Eppen ez vilagit ra mindennel jobban a V4 formacio sebezhetösegere: addig all fenn a szoros együttmüködes, amig ra nem mutatunk az ellenünk elkövetett jogsertesekre es a mai napig ervenyes, egyebkent minden nemzetközi normat felrugo Benes-dekretumokra. Egy halk bocsanatkeresre sem tellik, azonnal arrogans tamadas a valasz a tema megpenditesere is. Termeszetesen az itthoni hazaaruloknak pedig semmi sem draga, karörvendve kommentaljak az arcatlan szlovak allasfoglalast, ha ezzel üthetnek egyet az Orban-rendszer emblematikus kepviselöjen. Viszont sajnos naivitas azt gondolni, hogy egy ellenzeki gyözelem eseten ebben a kerdesben a magyar allaspont valtozatlan maradna: visszaternenk a kadari evtizedek gyakorlatahoz, azaz minnel nagyobbat ütöttek az utodallamokban maradt magyarokon, annal jobban szerettük öket, annnal nagyobb volt a szocialista testveriseg. Csak remelni lehet, hogy ez nem következik be....
Vajon annak kell beilleszkednie egy országba, aki odaköltözik, vagy a befogadó társadalomnak is alkalmazkodnia kell? A kérdés elég régóta vita tárgya, miként az is, milyen elvárásoknak kelljen megfelelni annak, akik állampolgárságért folyamodnak...
négyláb 2021.03.22 12:32:38
Milőtt a parttalan, hosszú fejtegetéseket végig olvasnám, csak röviden:
IGENIS, MINDEN ESETBEN A BEFOGADÓ NEMZETHEZ KELL IDOMULNIA, ALKALMAZKODNIA, AZ OTTANI ÉRTÉKRENDHEZ, FELFOGÁSHOZ A BETELEPÜLNI SZÁNDÉKOZÓNAK. Ez a kérdés(felvetés) csak a hibbant nyugat-európai liberális demokráciákban lehet téma, tessék megnézni azokat a még egészséges immunrendszerrel rendelkező országokat, akikre nem sikerül rákényszeríteni nem csak a multikultit meg a migrációt, hanem a bevándorlók által átformált városi létformát sem. Ha valaki úgy dönt hogy, Djakartában vagy Kabulban képzeli el európaiként az életét, ne követelje számon az európai létforma valamennyi feltételét a helyieken, persze hamar ki is penderítenék (jó esetben élve) onnan.
Az már tényleg az elmebetegség minősített esete, amikor az Európába beözönlő tudatlan, muzulmán, ellenséges beállítottságú tömeggel szembeni magyar reakció esetében felróják nekünk, hogy bezzeg 56-ban jó volt, hogy befogadták a menekült magyarok százezreit Európában és a tengerentúlon. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy a magyarok az első naptól kezdve dolgoztak és nem csak beilleszkedni akartak, hanem képesek is voltak rá. Az ellenpéldákat pedig nem sorolnám: Nyugateurópa legtöbb országában párhuzamos társadalmak alakultak ki, amelyek fokozatosan és egyre gyorsuló ütemben maguk alá gyűrik az őshonos lakósságot, kiszipolyozzák az adott országok szociális rendszerét és demográfiai robbanással egy emberöltő alatt elfoglalják ezeket az országokat.
Mi abba az Európai Únióba léptünk be, amelyik (akkor még legalábbis szóban) védte az európai határokat, az európai értékek prioritását tűzte a zászlajára. Mára viszont ehhez képest hova jutottunk? Az alapító atyák forognak a sírjukban.......
négyláb 2021.03.22 12:32:46
@bati67: Sajnos a dánok sem jobbak a spanyoloknál: a delfinek évenkénti rituális mészárlása sem borzaszt el kevésbé, mint a szerencsétlen állatok pamplonai futtatása vagy az arénákban történő leölése.
Olaf Latzel brémai evangélikus lelkipásztornak közösség elleni uszítás vádja miatt kell bíróság elé állnia novemberben. Az ügy háttere, hogy Latzel nyilvánosan elérhetővé tette a tavaly általa tartott házassági szeminárium hanganyagát. A felvétel a lelkész olyan kijelentéseit tartalmazta, mint…..
JogÁsz A darnózseli hentes 2019.11.07 20:15:45
Előrebocsátom, nem szoktam olyan ügyről írni, amelyben még nem született jogerős ítélet. Márpedig N. János ügyében a végső szót a Kúria fogja kimondani. Mégis, a sajtóban elég nagy visszhangot kiváltó ügyben érdemes megosztani néhány gondolatot a feleségét feldaraboló hentessel szemben hozott…..
négyláb 2019.11.11 08:52:52
@Kőműves Kellemetlen: köszönöm a matekórát. Igazad van, felületes voltam. Akkor pontosítok: nem egy, hanem legalább két évtizede kellett volna kényszernyugdíjazni, vagy legalábbis a bírói pályáról eltanácsolni, ami persze tudom, egy jogállamban nem lehetséges.
Alapvetően egy bíró a törvény keretei között mozoghat, mégis van bizonyos mozgási szabadsága: a bizonyítékok értékelésének lehetősége. A kétszeri felmentés, majd a mostani ítélet is nevetséges lenne, ha nem ilyen elkeserítő történetről lenne szó. Ezek az esetek, mint a hentesé, vagy VV Fanni meggyilkolása, illetve az ügyek széles nyilvánosság előtt történő bemutatása pedig nemcsak arra mutat rá, mennyire nem nyerik el az elkövetők a méltó büntetésüket, hanem kifejezetten útmutatót adnak a további elkövetőknek, mire kell vigyázniuk, ha szintén valami hasonlót terveznek.
Végül köszönjük a nyelvi helytelenségekre történő rámutatásokat. Valóban sok pontatlanságot, pongyola megfogalmazást írunk le. Csak azt nem értem, aki ennyire ügyel a nyelvi tisztaságra, egy komoly téma tárgyalásakor miért ír olyan trágárságokat, mint "oltári nagy faszság"? A magyar nyelvben ki lehet fejezni ezt a mögöttes tartalmat másképp is....
négyláb 2019.11.11 09:00:29
@Jogálom 2.0:
Tisztelt Hölgyem, minden sorával egyetértek. Köszönöm a szakszerű hozzászólásait és legfőképpen azt, amiben rámutat arra a legnagyobb hibára, amit egy volt bíró elkövethet, hogy egy folyamatban lévő, nem jogerős eljárásban - anélkül, hogy egyetlen tárgyaláson részt vett volna - befolyásolni kívánja a végkifejletet.
négyláb 2019.11.15 09:33:35
@Kőműves Kellemetlen:
Igen, a trágárság a nyelv primitív, vulgáris része. Ilyen kifejezéseket egy civilizált körben egy értelmes beszélgetés/vita keretében nem használtak(nak). Azt meg nem árt tudni, mit értünk PC alatt (pl. nem szabad migránsozni, buzizni, stb.) hogy véletlenül se nevezzük nevén a dolgokat, én is gyűlölöm, de egy biztos: a trágárságnak a PC-hez semmi köze nincs.........
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
négyláb 2019.03.28 19:11:21
@Töhötöm Kolompos: Csak egy kicsit vitatkoznék/okoskodnék, bár nem vagyok szakértője a kérdésnek. Én csak télen (novembertől- márciusig) követem ezt a desztinációt, többször utaztam rajta. Soha nem sikerült 60 ezer alatt (podgyász nélkül) megúsznom az utat. Összehasonlítva a tényleg filléres olasz/német desztinációkkal még távolságarányosan is biztosan jobb volt a megtérülés és nem hinném, hogy Agadir horror repülőtéri díjakkal ijeszti el a légitársaságokat. Még valami: télen ez a desztináció nem az ad hoc turistákból tartotta el magát, hanem az évek óta téli szezononként kétszer visszajáró különböző sportokat űzőkből. Ők/mi viszont szomorúan látjuk, hogy ezután csak tizen-huszon óra alatt lehet(ne) eljutni oda....
A kormány nyugati kampányának margójára. A csúnya 2016-os évben, amikor már minden migránst átengedtünk, az összes nyugati ország migránsterrorban fuldoklott, mi pedig a magunk homogenitásában ünnepelhettük a békét, így nézett ki a 100 ezer lakosra jutó erőszakos halálesetek száma Európában. A…..
négyláb 2018.10.16 07:54:00
@Shish Yakoo: Csak a vitaindító cikket olvastam és kész volt az álláspontom: az írója vagy egy kapitális hülye, vagy -ami valószínűbb - a szokásos sunyi libsi csavarás: egyrészt harcolunk azért, hogy ne lehessen emberjogi okokból statisztikailag rögzíteni és megnevezni milyen (még egyelőre) kisebbségi csoporthoz tartoznak a bűncselekmények elkövetői, másrészt megpróbáljuk az egész magyar lakosság, az egész ország nyakába varrni a bűncselekmények magas számát.
Önnel teljesen egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy naponta CSAK A BŰNCSELEKMÉNYRŐL OLVASHATUNK, az elkövető(k) személyét ritkán sikerül a közvéleménynek azonosítani, annyira vigyáznak a derék újságírók, nehogy egy utalás is elhangozzon az etnikai hovatartozást illetően.
Mindannyian nagyon várnánk egy objektív statisztikát, milyen a börtönben ülő, bűnügyi eljárás alá vont személyek etnikai összetétele és aránya! Ezzel kéretik a kevéssé tisztelt blogírónak foglalkozni!
négyláb 2018.10.16 07:56:12
@David Bowman: Hol? Idézd!
Isten nem nézi az emberek nemét, a bőrük színét stb. csak a Megváltóba vetett hitét, amellyel bűnbocsánatot nyerhetnek és elnyerhetik a helyüket a Mennyországban (Róm. 5,1). Az, hogy nincsenek fekete bőrű angyalábrázolások a keresztény művészet meghatározó századaiból tehát nem éppen a Mennyország…..
A Fidesz elnöke végül csak megtalálta Strasbourgot, pedig először Brüsszelben akarta megvédeni Magyarországot. ..
négyláb 2018.09.12 07:26:40
@Tenkes Kapitánya: Biztos a Sorstalanság-ra gondolt, ami ugye, Nobel-díjra volt érdemes....
négyláb 2018.09.12 07:34:36
@Tenkes Kapitánya: Biztosan a Sorstalanság-ra gondolt, amely Nobel-díjra volt érdemes....Meg a a filmművészet remekére, az Oscar-díjas magyar filmre..... Szegény Várkonyi Zoltán, akármilyen nagy rendező volt, arra nem gondolt, hogy egy Egri csillagok-kal, vagy más hasonló témákkal még egy ötödrendű európai filmfesztiválra sem lehet kijutni....
négyláb 2018.09.12 07:38:54
@tamask: Pontos a megfogalmazás az utolsó szóig!
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
Az Index is beszámolt róla, hogy ma délután Erdei iskola állomás hegy felőli kitérőjénél kisiklott a 60-as villamos/Fogaskerekű Vasút (ki-ki hogyan szereti). Egyelőre nem csak a hivatalos jelentések, de a nem hivatalos csatornák sem árultak el valószínűsíthető baleseti okot, ezért én sem szeretnék…..
négyláb 2018.08.05 14:47:48
@Benbe: Én megtanultam magyarul (meg egyéb nyelveken is) írni és olvasni és amit elolvastam, értelmezni. Úgy látszik, ez nálad nem jött be. Hol olvastál akár egy utalást is arról, hogy szeretném megszüntetni a fogaskerekűt? Leírtam többször - amit úgy látszik, képtelen vagy felfogni - , és ez azóta több szakmailag felkészült hozzászóló véleménye is( ha olvasod a saját blogod), hogy a fogaskerekűt a jelenlegi nyomvonalán a VALÓS igényeknek megfelelően kellene felújítás után közlekedtetni. Csak az a bibi, akkor nem tudnátok akár 100 milliárdot is erre a célra kihasítani az EU-s meg a költségvetési pénzekből, mert a töredékéből megoldható lenne a jelenleg akut probléma. Ez az, amiért értetlenkedsz, amiért nem akarod megérteni azt, ami egy nyolc elemit végzett ember is azonnal értene. Hányszor kell nekem leírni, neked meg elolvasni valamit, hogy megértsd, hogy nem megszüntetést akarunk, hanem ésszerű felújítást és közlekedtetést, mihamarabb!
négyláb 2018.08.05 18:02:01
Ez a süketek párbeszéde. Nem fogsz tudni a felújítást ellenzők közé besorolni. Azt viszont nem mered írni, meghosszabbítást ellenzők, mert azt nyugodtan vállalom. Én mindig az előző tartalomra válaszolok. A válaszod viszont egy általad képzelt/fantáziált előzményre vonatkozik. Ha leírom (tízszer), hogy hőn óhajtom a felújítást, akkor ebből azt próbálod valami nyakatekert csavarral értelmezni, hogy nem akarom. Ezzel a dialógussal magadat minősíted. Az már más kérdés, hogyan újítsuk fel és ebben valóban van alapvető különbség közöttünk. Értelmetlen a meghosszabbítás mindkét irányban. Ezt a vonalat kell(ene) felújítani, de ez a vita okafogyott, a meghosszabbítást már kibuliztátok. És most a leírt mondatodra a konkrét válasz: A végállomások azért elfogadhatatlanok nektek, mert léteznek, használhatók ( a felső kifejezetten odaillő) és ezekre nem lehetne sokmilliárdokat költeni. A járműveket és a pályát mi sem természetesebb, hogy ki kell cserélni, csak éppen nem olyan "kétéltűekre", mint amit akartok, hogy lehetőség szerint minél többe kerüljön a komplikált technika, hanem TECHNIKAILAG ÚJ, EGYÉBKÉNT KÜLLEMÉBEN RETRO FOGASKEREKŰ KOCSIKRA. A jelenlegi állapot fenntartása pedig - addig amíg lehívhatjátok a pénzt -pontosan lekövethetően a ti érdeketek. Különben nem üzemeltetnétek hajnalban/este/éjszaka ÜRESEN is ebben a műszaki állapotban, megőrjítve az egész érintett lakósságot.
A meghosszabbítások értelmetlenségét pedig nem elemzem újra, aki fel akarja fogni az érveimet elsőre is megértette, aki meg nem képes rá, ötödszörre sem tudja. Persze nem feltételezem egy pillanatig sem, hogy ne tudnád, csak nem akarod, mint ahogy a feltett kérdéseimet is elereszted a füled mellett, mert nincs logikus válaszotok rájuk.
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is...
négyláb 2018.07.04 09:23:42
@Magánvéleményem: Így igaz, ezt elfelejtettem......
Napjainkban egyre inkább megfigyelhető a tendencia, miszerint kialakult egyfajta verseny a tengernyi kormánypárti médiamunkás között. Való igaz, hogy nehéz kitűnni a naponta ránk zúduló szarcunamiból, az elmúlt pár évben szinte mindent láttunk a Fidesz jóindulattal, empátiával és elfogadással…..
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
Különösen nem ötből négy. Az a négy, amelyiket Nigéria lakosainak AIDS-es 80 %-a megerőszakolt. És most persze AIDS-esek lettek, de minimum HIV fertőzöttek. Ezt mind ifjabb Lomnici Zoltántól tudtam meg, aki alkotmányjogászhoz illő elfogulatlan szakértelmével világosította meg az elmém. Talán…..
négyláb 2018.04.09 22:43:13
@Dr. Sándor Zsuzsa: Ne keverjük össze a szezont a fazonnal. Én arra utaltam, hogy unokája nehogy egy rasszista, antiszemita indíttatású bűncselekmény áldozata legyen Nyugateurópában, mert ott, ezekben a nagyon demokratikus országokban - mint tudjuk - vannak ilyenek és a veszély valós.. Viszont Ön a német állam toleranciáját és az iskolarendszert dicséri, miközben - állítása szerint - éppen Magyarországon kellene (csak vélelmezni tudom: a fasiszta Orbán rezsim miatt) az unokájáért aggódnia. Asszonyom, elnézést a kérdésért: Ön jól van? Korábban, aktív bíró korában is ilyen kristálytisztán látta a logikai összefüggéseket?(amúgy Virág elvtárs módra: Az a gyanús, ami nem gyanús?) Vagyis Ön talán azt vizionálja, hogy Budapesten, a nyílt utcán verik a zsidókat (ahogy ezt már a bécsi Standard-ban néhány éve olvashattuk), ellenben Párizsban, Londonban vagy Kölnben békésen sétálgathatnak, kéz-a kézben a virágcsokrot nyújtó szeretetteljes muszlim bevándorlókkal? Egy jótanács: válaszolja meg saját magának ezt az előbbi kérdést és ha tényleg így képzeli, ahogy az előbb leírtam, sürgősen keressen fel egy neurológust, mert talán még segíthet.
Egyébként köszönöm, hogy megtisztelt a - még ha számomra értelmezhetetlennek is tűnő - válaszával.
négyláb 2018.04.10 08:20:07
@Up!: Elnézést, ha nem értek egyet Önnel. Ne hasonlítsuk össze a nálunk többévente elszórtan előforduló egyes eseteket a nyugateurópai, párizsi helyzettel, ahol a zsidók már az utcára se mernek kipában kimenni, ahol menetrendszerűen gyújtanak fel zsinagógákat, persze nem az őshonosok. Végül egy egyszerű, mindenki által lekövethető példa: amig nálunk a belvárosban nyáron a vendéglátóhelyek nyitott teraszán minden második asztalnál héberül beszélnek a turisták ill. a tartósan Budapesten állomásozó nem magyarországi zsidók, vagy az éjszakai életben a szórakozóhelyeken szinte ugyanaz a helyzet, ebből a jelenségből általában nem arra lehet következtetni, hogy az érintettek veszélyben éreznék magukat és tombolna az antiszemitizmus. Ezzel szemben konkrét tény (S. Ráduly János, Info Rádió, Párizs)), hogy a francia fővárosból tízezrével települnek ki vidéki enklávékba a zsidók, mert a korábbi lakhelyük élhetetlen számukra a nap-nap után megélt fizikai fenyegetettségtől. Mi meg, ha véletlenül egy ilyen eset előfordul, évekig mea culpa-zunk és a rettenetes kollektív bűntudattól a fejünket sem merjük felemelni. Egyébként látom, Ön is felveszi a kesztyűt és reagál olyan megszólításra is, amely nem érdemes rá. Sajnos minden blogra rátelepszik egy-két primitív szellemi keretlegény, aki a kultúrált eszmecserét lehetetlenné teszi, mert érvelés helyett alpári, trágár mocskolódással próbálja ledorongolni a másként gondolkodókat. Ezeket (szándékosan írom az "őket" helyett) ki kell(ene) rekeszteni és szerintem a magára valamit is adó blogíró él is a lehetőséggel, akár mellette, akár ellene rondítottak a kommentek közé. Szíves figyelmébe ajánlom a blogírónak Kabai Lajos blogját, aki előre figyelmeztet arra, hogy a bárdolatlan stílusban írt kommenteket azonnal törli. Bár nagy csörtéket szoktam vívni vele, ezért igen nagyra becsülöm őt.
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
négyláb 2018.04.09 09:36:33
@fran7: Bár kiváló, tárgyilagos a helyzetelemzésed, ne várj a másik oldalról egyetlen mértéktartó választ sem. Csak a veszett kutyák csaholását, amelyek őrjöngve támadnak. Különösen most, amikor olyan pofont kaptak, hogy a fal adta a másikat. Normális, az ország valós érdekeit szem előtt tartó, netán (még a felvetés is elképzelhetetlen) konstruktív ellenzéket ezek közül még vízionálni sem lehet, a párbeszéd lehetetlen. Mi egy ilyen ország vagyunk, nekünk ez jutott, még kommunistákból is Kelet-Európában a legalja, mert másutt még azok is a saját nemzetük érdekeit védték. Ezek, ahol csak módjuk van, mocskolják az országot, ha nem ők rabolhatnak, fosztogathatnak, megy a hangulatkeltés az egész világon, a dezinformálás, antiszemitázás stb. Bár az ATV, a HírTV, az RTL, a legnagyobb internetes hírportál, több napi és hetilap kivétel nélkül az ellenzék szócsövei, gátlástalanul a tájékoztatás és a sajtószabadság függetlenségének eltiprásáról hazudoznak és kürtölik tele az egész világot és sajnos kritika nélkül mindenütt teret kapnak a valóban "gleichschaltolt" nyugateurópai sajtóban, ahol az állásával játszik az újságíró, aki igazat mer írni, akár a magyarországi, akár a migrációval kapcsolatos állapotokról. Még a nyugateurópai, antiszemita indíttatású, migráns hátterű bűncselekményekről szóló tudósítások is cenzúrázva vannak (ami korábban elképzelhetetlen lett volna), a Nagy Terv megvalósítása, az európai keresztény civilizáció megsemmisítése érdekében. Az Európai Parlament tagjainak többsége kilóra megvehető selejt, vagy gátlástalan bűnöző (példaként Cohn-Bendit banditát említem, de Guy Verhofstadt--tal kezdve a lista hosszan sorolható), akiktől hiába várunk védelmet Európa valós érdekeiben. Csak abban bízhatunk, hogy jövőre az európai nemzetek - végre felébredve - kisöprik ezt a csőcseléket és igazi érdekképviseletet küldenek a helyükre.
Vajon a pályakezdő újságírók tudják-e, ki az a Baló György? Tudják-e, hogy a nagy öregek (Szepesi György, Vitray Tamás, Szilágyi János, Mester Ákos) közül ő az egyedüli, akitől még tanulni lehet a kérdezés mesterségét? Igaz, hogy műsorát az RTL Klub az éjfél körüli sávba dugta, aki azonban nem…..
négyláb 2018.04.07 11:07:40
@moonlight777: Először tán azt kellene megoldani (egész Európában), hogy ne lehessen (akár hivatalos szerződések alapján sem) pénzeket off-shore paradicsomokba utalni, se cégesen, se magán úton. Mert még egyszer: összességében a kevesebb adó, amit mindenki megfizet, több, mint a magasabb, de sokak által elkerült adó. Szakmabeliként ugye ebben egyetértünk? Meg talán abban is, hogy a magasan képzett szakemberek, akiket éppen csak itthon lehet tartani a (nyugat)európai viszonylatban alacsonyabb fizetésekért, biztosan lelkesen üdvözlik az Ön javaslatát, ahelyett, hogy vennék a kalapjukat és indulnának szerencsét próbálni. Ezekért pedig nagyobb kár lesz, mint a londoni tányérmosogatókért.
Györfi András Var min ren 2018.03.22 23:10:20
Teljesen természetes, hogy egy kormány munkája hagy némi kívánni valót maga után. Egy országot vezetni nem könnyű, tengernyi ügy, probléma, óriási felelősség. Arról nem is beszélve, hogy az igazán ragyogó elmék inkább a piacon értékesítik magukat, jobban megéri, mint a köz szolgálatába állni, így…..
négyláb 2018.03.24 11:51:15
Most vonatkozzunk el egy kicsit a politikától, mert a Semjén-storyra kéjes gyönyörűséggel csapnak le a ballib frecskendezők, pedig nem az a lényeg, hogy milyen pártállású a fő-fővadász úr(?) Alapvetően az a probléma, hogy amikor nem a túlélésről van szó, mint az ősember idejében, milyen lelkületű az az ember(szabású), akinek örömet okoz egy érző lényt, ráadásul egy szép, okos állatot csupán passzióból legyilkolni? Én azt hiszem, ezek az embernek kinéző torzult lelkivilágúak ugyanúgy nem alkalmasak emberi közösségek vezetésére, mint ahogy a gyerektelenek sem igazán képesek az emberiség jövőjét felelősséggel megítélni, mert a horizontjuk a kis tyúkszaros életükkel be is zárul és számukra mindegy, mi lesz 50-100 év múlva. Ráadásul aki így tud ok nélkül gyilkolni, azt csak a törvény elrettentő ereje tartja vissza, hogy ne ezt csinálja adott esetben a szomszédjával. (Láttuk a délszláv háborúban, ahol a 30 éven át egymással jó viszonyt ápoló szomszédok egyik pillanatról a másikra kiirtották a másik komplett családot)
A vadászok sokszor álszent vadgazdálkodási/fajnemesítési dumákkal indokolják a vadállati ösztöneik kiélését, amelyet a vadászatok közben történt bal- és halálesetek cáfolnak a legjobban, amelyek megmutatják, hogy mindenre lőnek, ami mozog, legyen az vad, hajtó, vagy (aminek kimondottan örülök) a vadásztársuk. Nem ártana egyszer fővadászunkat is meghajtani csak úgy helikopterről, nyílt téren......
négyláb 2018.03.24 12:19:57
@Boar.: Nem volt kétségem, hogy néhányan találva fogják érezni magukat. Ketten már felszisszentek. Be lehet még jelentkezni Semjén mellé, akiket egyszer még meghajtunk és minden érzelgősség nélkül egy kis talpalávalót odapörkölünk nekik. Csak hogy félreértés ne legyen, mesterlövész szinten űzem ezt a sportot, de (eddig) csak táblára, lőtéren.
négyláb 2018.03.24 12:39:59
@Boar.: Meghozod a kedvem a mozgó célpontra lövésre....