Regisztráció Blogot indítok
Adatok
négyláb

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltás tiszta lelkű, de nem véletlenül elfeledett tündöklő csillagai a politikai elitet a krónikus magyarországi szegénységgel szembesítő Solt Ottilia és a nemzetstratégiát az oktatásra és a tudásalapú társadalomra építő Beke Kata volt. Beke Kata személyisége a magyar sorsot is…..
négyláb 2022.12.03 11:02:06
Úgy hangzik ez az elnevezés, mint valami visszafejlesztés, miközben maga az optimális jövő. Nem arról van szó tehát, hogy elfogadjuk a Fogaskerekű végelgyengülését, és megpróbáljuk „visszaminősíteni” valami hitványabbá, hanem éppen ellenkezőleg: a fizika törvényei azt mutatják, hogy a mai…..
négyláb 2022.12.01 07:19:10
@bozon: Néhány éve feltalálták már az elektromos buszokat is, nem kell folyamatosan dieselbuszokkal riogatni, mint egyedüli alternatívával. Egyébként még a dieselbuszokkal sem okozunk olyan környezeti ártalmat, mint amit ti a nyomvonal hosszabbítással terveztek, szétdúlva a hegytetőt.
négyláb 2022.12.01 10:16:52
.@kiskisutca: "Íg y megszűnne a Fogaskerekű, mint olyan turistalátványosság." Bizony, pont ez (is) a baj! De a javasolt megoldással nem értek egyet, nem is lenne támogatója. Miért nem maradhatna minden funkció egyben?
"De a Fogaskerekűt nem kell pótolni, mert majdnem mindegyik megállója elérhető más járattal! Sőt gyorsabban! Amelyik meg nem, oda olcsóbb egy igény szerinti taxicsekk, mint a pótlás megszervezése." Nahát ezzel szó szerint egyetértek!
"De a lakóparkos hosszabbítást nem lehetne megakadályozni, nem is érdemes ebbe beleállni, mert egy tök természetes igény, max. humanizálni." Micsoda? Építsük ki a kötött pályát az erdő széléig, hátha még nagyobb kedv lesz a zöldterületek vagy akár erdős részek totális beépítésére? Ez ugye nem komoly?
négyláb 2022.12.01 11:00:48
@nem benfentes: Szó szerint igaz, egyetértek!
A nagy európai energiaválság és az a látványos felkészületlenség, amiről egész Európa fenntartható (-nak szánt) energiaszektora tanúbizonyságot ad, immár megtámadja a városi tömegközlekedést is. A támadás első számú eszköze az árképzési anomália, miszerint a tömegközlekedési szolgáltatóknak pont a…..
négyláb 2022.11.11 00:23:29
@kiskisutca: " de nem a teljes forgalom megszüntetése árán"

Valaki akart a megszólalók közül ilyesvalamit? Hol lehetett ilyet olvasni?
négyláb 2022.11.18 06:26:20
@bozon: a fogas felújítása RÉGÓTA SZÜKSÉGES, de nem a Ti hagymázas, megalomániás terveitek szerint. Mert
ha figyelted, "kiskisutca" már pedzegette a lényeget: semmi szükség a több villamosjárat mellett egy továbbit bevinni a Széll Kálmán térre. Talán a 20 métert még a mankóval közlekedők is meg tudják tenni leszállva a fogasról a villamos megállóig. A felső szakaszhosszabbítás pedig egy kész elmebaj, a kirándulók(?), kerékpárosok vagy megteszik az utolsó három megállót busszal a szabadsághegyi megállótól, vagy a Széchenyi-hegyi végállomástól végigsétálnak a Hegyhát utcán ugyanoda, miután - állítólag - kirándulni, sportolni jönnek a hegyre.... Azért, hogy a kerekesszékeseket feltétlenül villamosjárattal is(!) eljuttassuk (hiszen busz rendelkezésre áll) az erdő szélére, talán egy kicsit túlzott a (tízmilliárdos) többletberuházás, a hegy feltúrása árán a víziótok megvalósítása. Vagy mégis a későbbi lakótelepeknek kell megágyazni a Normafáig kiépített villamosjárattal? A jelenlegi közlekedési igény ugyanis ott busszal megoldott és a buszjáratokat amúgy semmiféle módon nem tudod kiváltani sem az alsó (busz)szakaszok, egészen a Gyöngyvirág utcáig, sem fenn a Konkoly-Thege út (KFKI) miatt. Vagy ott leállítanátok az általatok képzelt verzió megvalósulása után a buszközlekedést és Csillebércre valóban több kilométeres gyalogtúrával jutnának el az ott lakók ill. dolgozók?
Tehát az épeszű cél a jelenlegi vonal felújítása, lehetőleg retro, nosztalgia küllemmel ami egyben turista látványosság (nem áramvonalas XXI.századi szupervonatként, a 20-25 km-es haladási sebességhez igazítva, hogy a légellenállás feltétlenül a legkisebb legyen...) és ami nyilván a fele összegből megvalósulhatna.
Minden esetre sikerült a buta politikusokat már megetetni ezzel a gigaprojekt verziótokkal, (lásd pl. XII. Önkormányzat) akik most, hogy leállították a fogast, ebből is politikai tőkét próbálnak kovácsolni az egymásra mutogatással és a meghosszabbítás mellett kardoskodnak.
És még egy dolog: a felújítás után is épeszű, a reális igényekhez igazodó üzemidő szükséges, nem villamosszerű hajnali fél öttől éjfélig járatva, több órán keresztül egyetlen utas nélkül. Akkor sem, ha gumiágyon gördül hangtalanul!
Az utolsó adalék a történethez, csak a BKK teljes inkompetenciáját bemutatandó: az alsó szakaszon, ahol valóban a fogas nélkül egyes helyeket (Zsibói utca, Esze Tamás Iskola) nagyon nehéz megközelíteni, leállították a pótlójáratokat, ezzel szemben a felső két utolsó megállószakasz pótlása non-stop biztosított, noha a felső végállomás 300 m-es többletsétával az Eötvös útról lépcsőzés nélkül elérhető... Ez a járat viszont az üzemidő 99 %-ában üresen, vagy max. 1 utast szállítva pörög az üzemanyag/energiamegtakarítás iskolapéldájaként...
négyláb 2022.12.01 06:40:36
@bozon: Képtelen vagytok elszabadulni ettől a teljesen felesleges, környezetromboló (a fenti meghosszabbítást el ne próbáljátok adni másnak) víziótól. Azon a 10 milliárdos nagyságrendű többletköltségen meg ugorjunk nagyvonalúan át, amibe csak a hosszabbítás kerülne. A 21-es buszcsalád tanulmányozását pedig neked ajánlanám. Még egyszer (talán másodszorra felfogod), hogy a 21-eseket (21, 21A, 212) nem tudod kiváltani, bár lehet (evés közben jön meg az étvágy) még kirukkoltok egy KFKI-ig történő meghosszabbítás ötletével is, de akár be is lehetne (szerintetek)vezetni egy szárnyvonalat a 212-est kiváltandó a Boráros térre....
A fogaskerekűre a turisták, a külföldiek a ti Bombardier- féle elképzelésetek alapján nem lennének kíváncsiak, viszont valaki azt írta (jó ötlet), hogy nyáron egy nyitott kocsi is vonzerő lehetne egy egyébként nosztalgikus küllemű szerelvényre akasztva.
A műszaki részébe (pályatest, felső vezeték, peronok) nem szeretnék beleszólni, az szigorúan szakmai kérdés, jobb lett volna, ha az ilyen kérdésekben kiéltétek volna magatokat és nem a "nagy koncepció" kialakításán agyaltatok volna, mely szerint minél kevésbé hasonlítson az eredeti fogasra a felújított/eltorzított. A műszaki kérdésekhez is egy rövid megjegyzés: a kétéltű (villamos/fogas) ötletét azért csak az edzettebb idegzetűek ízlelgessék...
Bár nagyon szeretném, hogy egy felújított fogas CÉLSZERŰ ÉS ÉSSZERŰ üzemidőben (újra)működjön, de látva, hogy a politika és a szakmaiságnak álcázott diletancia milyen torzszülött megoldásokat preferál, már csak abban bízhatom, hogy pénz hiányában mindezek megvalósítatlanok maradnak. A felújításig kis elektromos buszokkal simán meg lehetne oldani akár hosszú távon is az alsó szakasz kiszolgálását (persze nem 20 percenként közlekedtetve 20 órás menetidőben), de ez megoldás persze nem tetszik a gigaberuházás milliárdjainak megcsapolására ácsingózóknak. A fenti kétmegállós szakaszra ugyanez vonatkozik, persze nem egész héten 20 órában 20 percenként pörgetve körbe - üresen, mint most)
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
négyláb 2022.02.28 10:13:30
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @hoplita:
100 ország és az ENSZ nem ismeri el? Akkor egy kis adalék a mai Index.hu (Beleznay István) írásból:
"Koszovó arra kérte az Egyesült Államokat, hogy telepítsenek egy állandó katonai bázist az országukban – közölte az ország védelmi minisztere, Armend Mehaj.

Hozzátette: az ukrajnai események fényében felgyorsítják a NATO-integrációjuk folyamatát is. A miniszter szerint ezekre a lépésekre „mielőbb szükség van" azért, hogy garantálják a Nyugat-Balkán békéjét, biztonságát és stabilitását.

Az Egyesült Államoknak jelenleg 635 katonája van a balkáni országban, akik a NATO békefenntartó missziója részeként állomásoznak ott.

Koszovó függetlenségét 2008 óta több mint 110 állam ismerte el, Szerbia viszont – amely jó kapcsolatokat ápol az oroszokkal is – még mindig nem tette ezt meg. Rajtuk kívül 4 olyan NATO-tagállam is van még, amely nem ismeri el Koszovó függetlenségét, az ország ENSZ-tagságát pedig az oroszok vétózták meg. "
Kövér László somorjai beszéde a magyar kitelepítés emléknapján szerintem igen precízre sikerült. A szlovákok inkább elfelejtenék a sztorit, a hazai - jellemzően ellenzéki - kommentelők pedig autofire módban lőnek Kövérre. Nem kellene, most nincs igazuk. Véleménycikk. Mielőtt a minapi somorjai…..
négyláb 2021.08.07 10:13:06
@timargabor: köszönet illeti Önt ezert a korrekt allasfoglalasert ebben a ket orszag között maig fennallo, szamomra megoldhatatlannak tünö kerdesben, melyben tetten erhetö a tipikus magatartasa a tolvajnak, aki nem szereti, ha felemlegetik a bünt, amit elkövetett. Eppen ez vilagit ra mindennel jobban a V4 formacio sebezhetösegere: addig all fenn a szoros együttmüködes, amig ra nem mutatunk az ellenünk elkövetett jogsertesekre es a mai napig ervenyes, egyebkent minden nemzetközi normat felrugo Benes-dekretumokra. Egy halk bocsanatkeresre sem tellik, azonnal arrogans tamadas a valasz a tema megpenditesere is. Termeszetesen az itthoni hazaaruloknak pedig semmi sem draga, karörvendve kommentaljak az arcatlan szlovak allasfoglalast, ha ezzel üthetnek egyet az Orban-rendszer emblematikus kepviselöjen. Viszont sajnos naivitas azt gondolni, hogy egy ellenzeki gyözelem eseten ebben a kerdesben a magyar allaspont valtozatlan maradna: visszaternenk a kadari evtizedek gyakorlatahoz, azaz minnel nagyobbat ütöttek az utodallamokban maradt magyarokon, annal jobban szerettük öket, annnal nagyobb volt a szocialista testveriseg. Csak remelni lehet, hogy ez nem következik be....
Vajon annak kell beilleszkednie egy országba, aki odaköltözik, vagy a befogadó társadalomnak is alkalmazkodnia kell? A kérdés elég régóta vita tárgya, miként az is, milyen elvárásoknak kelljen megfelelni annak, akik állampolgárságért folyamodnak...
négyláb 2021.03.22 12:32:38
Milőtt a parttalan, hosszú fejtegetéseket végig olvasnám, csak röviden:
IGENIS, MINDEN ESETBEN A BEFOGADÓ NEMZETHEZ KELL IDOMULNIA, ALKALMAZKODNIA, AZ OTTANI ÉRTÉKRENDHEZ, FELFOGÁSHOZ A BETELEPÜLNI SZÁNDÉKOZÓNAK. Ez a kérdés(felvetés) csak a hibbant nyugat-európai liberális demokráciákban lehet téma, tessék megnézni azokat a még egészséges immunrendszerrel rendelkező országokat, akikre nem sikerül rákényszeríteni nem csak a multikultit meg a migrációt, hanem a bevándorlók által átformált városi létformát sem. Ha valaki úgy dönt hogy, Djakartában vagy Kabulban képzeli el európaiként az életét, ne követelje számon az európai létforma valamennyi feltételét a helyieken, persze hamar ki is penderítenék (jó esetben élve) onnan.
Az már tényleg az elmebetegség minősített esete, amikor az Európába beözönlő tudatlan, muzulmán, ellenséges beállítottságú tömeggel szembeni magyar reakció esetében felróják nekünk, hogy bezzeg 56-ban jó volt, hogy befogadták a menekült magyarok százezreit Európában és a tengerentúlon. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy a magyarok az első naptól kezdve dolgoztak és nem csak beilleszkedni akartak, hanem képesek is voltak rá. Az ellenpéldákat pedig nem sorolnám: Nyugateurópa legtöbb országában párhuzamos társadalmak alakultak ki, amelyek fokozatosan és egyre gyorsuló ütemben maguk alá gyűrik az őshonos lakósságot, kiszipolyozzák az adott országok szociális rendszerét és demográfiai robbanással egy emberöltő alatt elfoglalják ezeket az országokat.
Mi abba az Európai Únióba léptünk be, amelyik (akkor még legalábbis szóban) védte az európai határokat, az európai értékek prioritását tűzte a zászlajára. Mára viszont ehhez képest hova jutottunk? Az alapító atyák forognak a sírjukban.......
négyláb 2021.03.22 12:32:46
@bati67: Sajnos a dánok sem jobbak a spanyoloknál: a delfinek évenkénti rituális mészárlása sem borzaszt el kevésbé, mint a szerencsétlen állatok pamplonai futtatása vagy az arénákban történő leölése.
Olaf Latzel brémai evangélikus lelkipásztornak közösség elleni uszítás vádja miatt kell bíróság elé állnia novemberben. Az ügy háttere, hogy Latzel nyilvánosan elérhetővé tette a tavaly általa tartott házassági szeminárium hanganyagát. A felvétel a lelkész olyan kijelentéseit tartalmazta, mint…..
JogÁsz A darnózseli hentes 2019.11.07 20:15:45
Előrebocsátom, nem szoktam olyan ügyről írni, amelyben még nem született jogerős ítélet. Márpedig N. János ügyében a végső szót a Kúria fogja kimondani. Mégis, a sajtóban elég nagy visszhangot kiváltó ügyben érdemes megosztani néhány gondolatot a feleségét feldaraboló hentessel szemben hozott…..
négyláb 2019.11.11 08:52:52
@Kőműves Kellemetlen: köszönöm a matekórát. Igazad van, felületes voltam. Akkor pontosítok: nem egy, hanem legalább két évtizede kellett volna kényszernyugdíjazni, vagy legalábbis a bírói pályáról eltanácsolni, ami persze tudom, egy jogállamban nem lehetséges.
Alapvetően egy bíró a törvény keretei között mozoghat, mégis van bizonyos mozgási szabadsága: a bizonyítékok értékelésének lehetősége. A kétszeri felmentés, majd a mostani ítélet is nevetséges lenne, ha nem ilyen elkeserítő történetről lenne szó. Ezek az esetek, mint a hentesé, vagy VV Fanni meggyilkolása, illetve az ügyek széles nyilvánosság előtt történő bemutatása pedig nemcsak arra mutat rá, mennyire nem nyerik el az elkövetők a méltó büntetésüket, hanem kifejezetten útmutatót adnak a további elkövetőknek, mire kell vigyázniuk, ha szintén valami hasonlót terveznek.
Végül köszönjük a nyelvi helytelenségekre történő rámutatásokat. Valóban sok pontatlanságot, pongyola megfogalmazást írunk le. Csak azt nem értem, aki ennyire ügyel a nyelvi tisztaságra, egy komoly téma tárgyalásakor miért ír olyan trágárságokat, mint "oltári nagy faszság"? A magyar nyelvben ki lehet fejezni ezt a mögöttes tartalmat másképp is....
négyláb 2019.11.11 09:00:29
@Jogálom 2.0:
Tisztelt Hölgyem, minden sorával egyetértek. Köszönöm a szakszerű hozzászólásait és legfőképpen azt, amiben rámutat arra a legnagyobb hibára, amit egy volt bíró elkövethet, hogy egy folyamatban lévő, nem jogerős eljárásban - anélkül, hogy egyetlen tárgyaláson részt vett volna - befolyásolni kívánja a végkifejletet.
négyláb 2019.11.15 09:33:35
@Kőműves Kellemetlen:
Igen, a trágárság a nyelv primitív, vulgáris része. Ilyen kifejezéseket egy civilizált körben egy értelmes beszélgetés/vita keretében nem használtak(nak). Azt meg nem árt tudni, mit értünk PC alatt (pl. nem szabad migránsozni, buzizni, stb.) hogy véletlenül se nevezzük nevén a dolgokat, én is gyűlölöm, de egy biztos: a trágárságnak a PC-hez semmi köze nincs.........
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
négyláb 2019.03.28 19:11:21
@Töhötöm Kolompos: Csak egy kicsit vitatkoznék/okoskodnék, bár nem vagyok szakértője a kérdésnek. Én csak télen (novembertől- márciusig) követem ezt a desztinációt, többször utaztam rajta. Soha nem sikerült 60 ezer alatt (podgyász nélkül) megúsznom az utat. Összehasonlítva a tényleg filléres olasz/német desztinációkkal még távolságarányosan is biztosan jobb volt a megtérülés és nem hinném, hogy Agadir horror repülőtéri díjakkal ijeszti el a légitársaságokat. Még valami: télen ez a desztináció nem az ad hoc turistákból tartotta el magát, hanem az évek óta téli szezononként kétszer visszajáró különböző sportokat űzőkből. Ők/mi viszont szomorúan látjuk, hogy ezután csak tizen-huszon óra alatt lehet(ne) eljutni oda....
A kormány nyugati kampányának margójára. A csúnya 2016-os évben, amikor már minden migránst átengedtünk, az összes nyugati ország migránsterrorban fuldoklott, mi pedig a magunk homogenitásában ünnepelhettük a békét, így nézett ki a 100 ezer lakosra jutó erőszakos halálesetek száma Európában. A…..
négyláb 2018.10.16 07:54:00
@Shish Yakoo: Csak a vitaindító cikket olvastam és kész volt az álláspontom: az írója vagy egy kapitális hülye, vagy -ami valószínűbb - a szokásos sunyi libsi csavarás: egyrészt harcolunk azért, hogy ne lehessen emberjogi okokból statisztikailag rögzíteni és megnevezni milyen (még egyelőre) kisebbségi csoporthoz tartoznak a bűncselekmények elkövetői, másrészt megpróbáljuk az egész magyar lakosság, az egész ország nyakába varrni a bűncselekmények magas számát.
Önnel teljesen egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy naponta CSAK A BŰNCSELEKMÉNYRŐL OLVASHATUNK, az elkövető(k) személyét ritkán sikerül a közvéleménynek azonosítani, annyira vigyáznak a derék újságírók, nehogy egy utalás is elhangozzon az etnikai hovatartozást illetően.
Mindannyian nagyon várnánk egy objektív statisztikát, milyen a börtönben ülő, bűnügyi eljárás alá vont személyek etnikai összetétele és aránya! Ezzel kéretik a kevéssé tisztelt blogírónak foglalkozni!
négyláb 2018.10.16 07:56:12
@David Bowman: Hol? Idézd!
Isten nem nézi az emberek nemét, a bőrük színét stb. csak a Megváltóba vetett hitét, amellyel bűnbocsánatot nyerhetnek és elnyerhetik a helyüket a Mennyországban (Róm. 5,1). Az, hogy nincsenek fekete bőrű angyalábrázolások a keresztény művészet meghatározó századaiból tehát nem éppen a Mennyország…..
A Fidesz elnöke végül csak megtalálta Strasbourgot, pedig először Brüsszelben akarta megvédeni Magyarországot. ..
négyláb 2018.09.12 07:26:40
@Tenkes Kapitánya: Biztos a Sorstalanság-ra gondolt, ami ugye, Nobel-díjra volt érdemes....
négyláb 2018.09.12 07:34:36
@Tenkes Kapitánya: Biztosan a Sorstalanság-ra gondolt, amely Nobel-díjra volt érdemes....Meg a a filmművészet remekére, az Oscar-díjas magyar filmre..... Szegény Várkonyi Zoltán, akármilyen nagy rendező volt, arra nem gondolt, hogy egy Egri csillagok-kal, vagy más hasonló témákkal még egy ötödrendű európai filmfesztiválra sem lehet kijutni....
négyláb 2018.09.12 07:38:54
@tamask: Pontos a megfogalmazás az utolsó szóig!
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
Az Index is beszámolt róla, hogy ma délután Erdei iskola állomás hegy felőli kitérőjénél kisiklott a 60-as villamos/Fogaskerekű Vasút (ki-ki hogyan szereti). Egyelőre nem csak a hivatalos jelentések, de a nem hivatalos csatornák sem árultak el valószínűsíthető baleseti okot, ezért én sem szeretnék…..
négyláb 2018.08.05 14:47:48
@Benbe: Én megtanultam magyarul (meg egyéb nyelveken is) írni és olvasni és amit elolvastam, értelmezni. Úgy látszik, ez nálad nem jött be. Hol olvastál akár egy utalást is arról, hogy szeretném megszüntetni a fogaskerekűt? Leírtam többször - amit úgy látszik, képtelen vagy felfogni - , és ez azóta több szakmailag felkészült hozzászóló véleménye is( ha olvasod a saját blogod), hogy a fogaskerekűt a jelenlegi nyomvonalán a VALÓS igényeknek megfelelően kellene felújítás után közlekedtetni. Csak az a bibi, akkor nem tudnátok akár 100 milliárdot is erre a célra kihasítani az EU-s meg a költségvetési pénzekből, mert a töredékéből megoldható lenne a jelenleg akut probléma. Ez az, amiért értetlenkedsz, amiért nem akarod megérteni azt, ami egy nyolc elemit végzett ember is azonnal értene. Hányszor kell nekem leírni, neked meg elolvasni valamit, hogy megértsd, hogy nem megszüntetést akarunk, hanem ésszerű felújítást és közlekedtetést, mihamarabb!
négyláb 2018.08.05 18:02:01
Ez a süketek párbeszéde. Nem fogsz tudni a felújítást ellenzők közé besorolni. Azt viszont nem mered írni, meghosszabbítást ellenzők, mert azt nyugodtan vállalom. Én mindig az előző tartalomra válaszolok. A válaszod viszont egy általad képzelt/fantáziált előzményre vonatkozik. Ha leírom (tízszer), hogy hőn óhajtom a felújítást, akkor ebből azt próbálod valami nyakatekert csavarral értelmezni, hogy nem akarom. Ezzel a dialógussal magadat minősíted. Az már más kérdés, hogyan újítsuk fel és ebben valóban van alapvető különbség közöttünk. Értelmetlen a meghosszabbítás mindkét irányban. Ezt a vonalat kell(ene) felújítani, de ez a vita okafogyott, a meghosszabbítást már kibuliztátok. És most a leírt mondatodra a konkrét válasz: A végállomások azért elfogadhatatlanok nektek, mert léteznek, használhatók ( a felső kifejezetten odaillő) és ezekre nem lehetne sokmilliárdokat költeni. A járműveket és a pályát mi sem természetesebb, hogy ki kell cserélni, csak éppen nem olyan "kétéltűekre", mint amit akartok, hogy lehetőség szerint minél többe kerüljön a komplikált technika, hanem TECHNIKAILAG ÚJ, EGYÉBKÉNT KÜLLEMÉBEN RETRO FOGASKEREKŰ KOCSIKRA. A jelenlegi állapot fenntartása pedig - addig amíg lehívhatjátok a pénzt -pontosan lekövethetően a ti érdeketek. Különben nem üzemeltetnétek hajnalban/este/éjszaka ÜRESEN is ebben a műszaki állapotban, megőrjítve az egész érintett lakósságot.
A meghosszabbítások értelmetlenségét pedig nem elemzem újra, aki fel akarja fogni az érveimet elsőre is megértette, aki meg nem képes rá, ötödszörre sem tudja. Persze nem feltételezem egy pillanatig sem, hogy ne tudnád, csak nem akarod, mint ahogy a feltett kérdéseimet is elereszted a füled mellett, mert nincs logikus válaszotok rájuk.
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is...
négyláb 2018.07.04 09:23:42
@Magánvéleményem: Így igaz, ezt elfelejtettem......
Napjainkban egyre inkább megfigyelhető a tendencia, miszerint kialakult egyfajta verseny a tengernyi kormánypárti médiamunkás között. Való igaz, hogy nehéz kitűnni a naponta ránk zúduló szarcunamiból, az elmúlt pár évben szinte mindent láttunk a Fidesz jóindulattal, empátiával és elfogadással…..
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
Különösen nem ötből négy. Az a négy, amelyiket Nigéria lakosainak AIDS-es 80 %-a megerőszakolt. És most persze AIDS-esek lettek, de minimum HIV fertőzöttek. Ezt mind ifjabb Lomnici Zoltántól tudtam meg, aki alkotmányjogászhoz illő elfogulatlan szakértelmével világosította meg az elmém. Talán…..
négyláb 2018.04.09 22:43:13
@Dr. Sándor Zsuzsa: Ne keverjük össze a szezont a fazonnal. Én arra utaltam, hogy unokája nehogy egy rasszista, antiszemita indíttatású bűncselekmény áldozata legyen Nyugateurópában, mert ott, ezekben a nagyon demokratikus országokban - mint tudjuk - vannak ilyenek és a veszély valós.. Viszont Ön a német állam toleranciáját és az iskolarendszert dicséri, miközben - állítása szerint - éppen Magyarországon kellene (csak vélelmezni tudom: a fasiszta Orbán rezsim miatt) az unokájáért aggódnia. Asszonyom, elnézést a kérdésért: Ön jól van? Korábban, aktív bíró korában is ilyen kristálytisztán látta a logikai összefüggéseket?(amúgy Virág elvtárs módra: Az a gyanús, ami nem gyanús?) Vagyis Ön talán azt vizionálja, hogy Budapesten, a nyílt utcán verik a zsidókat (ahogy ezt már a bécsi Standard-ban néhány éve olvashattuk), ellenben Párizsban, Londonban vagy Kölnben békésen sétálgathatnak, kéz-a kézben a virágcsokrot nyújtó szeretetteljes muszlim bevándorlókkal? Egy jótanács: válaszolja meg saját magának ezt az előbbi kérdést és ha tényleg így képzeli, ahogy az előbb leírtam, sürgősen keressen fel egy neurológust, mert talán még segíthet.
Egyébként köszönöm, hogy megtisztelt a - még ha számomra értelmezhetetlennek is tűnő - válaszával.
négyláb 2018.04.10 08:20:07
@Up!: Elnézést, ha nem értek egyet Önnel. Ne hasonlítsuk össze a nálunk többévente elszórtan előforduló egyes eseteket a nyugateurópai, párizsi helyzettel, ahol a zsidók már az utcára se mernek kipában kimenni, ahol menetrendszerűen gyújtanak fel zsinagógákat, persze nem az őshonosok. Végül egy egyszerű, mindenki által lekövethető példa: amig nálunk a belvárosban nyáron a vendéglátóhelyek nyitott teraszán minden második asztalnál héberül beszélnek a turisták ill. a tartósan Budapesten állomásozó nem magyarországi zsidók, vagy az éjszakai életben a szórakozóhelyeken szinte ugyanaz a helyzet, ebből a jelenségből általában nem arra lehet következtetni, hogy az érintettek veszélyben éreznék magukat és tombolna az antiszemitizmus. Ezzel szemben konkrét tény (S. Ráduly János, Info Rádió, Párizs)), hogy a francia fővárosból tízezrével települnek ki vidéki enklávékba a zsidók, mert a korábbi lakhelyük élhetetlen számukra a nap-nap után megélt fizikai fenyegetettségtől. Mi meg, ha véletlenül egy ilyen eset előfordul, évekig mea culpa-zunk és a rettenetes kollektív bűntudattól a fejünket sem merjük felemelni. Egyébként látom, Ön is felveszi a kesztyűt és reagál olyan megszólításra is, amely nem érdemes rá. Sajnos minden blogra rátelepszik egy-két primitív szellemi keretlegény, aki a kultúrált eszmecserét lehetetlenné teszi, mert érvelés helyett alpári, trágár mocskolódással próbálja ledorongolni a másként gondolkodókat. Ezeket (szándékosan írom az "őket" helyett) ki kell(ene) rekeszteni és szerintem a magára valamit is adó blogíró él is a lehetőséggel, akár mellette, akár ellene rondítottak a kommentek közé. Szíves figyelmébe ajánlom a blogírónak Kabai Lajos blogját, aki előre figyelmeztet arra, hogy a bárdolatlan stílusban írt kommenteket azonnal törli. Bár nagy csörtéket szoktam vívni vele, ezért igen nagyra becsülöm őt.