Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csenga77

14 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami megmagyarázhatatlan, mélyről jövő perverzió vezetett engem A festett madár elolvasására. Tudtam, hogy nem egy könnyed nyári történet, sejtettem, hogy nem egy happy end regény, és azzal is tisztában voltam, hogy kicsit sem fog megmosolyogtatni.1939 őszén egy hat éves…..
A darázsgyár megosztja az olvasóközönséget. A The Independent szavazása alapján benne van a huszadik század 100 legjobb regénye között. A The London Times szerint "Egy rakás szemét!" Ennél jobb PR szerintem nem is kell egy könyvnek. Engem könnyedén megvettek vele.A 18…..
Kevés könyvnél tapasztaltam Magyarországon ekkora médiatámogatást. Az egyik vezető kereskedelmi csatorna folyamatosan betelefonálós játékok nyeremenyékent hirdette. Féltem, hogy ezáltal csak egy tucatkrimi, egy nagy átverés lehet a Millennium trilógia. Mire fel a csodálat? Végül…..
Vannak írók, akikbe akarva-akaratlanul is belebotlik az ember. Filmekben idéznek tőlük, társaságokban emlegetik a nevüket, kvízkérdések szeretett tárgyai; minden családban van olyan ember, aki olvasott már tőlük. Szerintem Hemigway-re mind igazak az…..
Persze, persze: vámpírral Dunát lehetne rekeszteni, de már képtelen vagyok a Stephanie Meyereket megkülönböztetni egymástól, ahogyan Martha Tailor felülmúlhatatlanul csúnya borítójú könyvei (Dr. Gyilkos, Fekély, Ragya, Rüh, stb.) között sem igazodom ki. Szorítkozzunk tehát az…..
csenga77 2010.05.18 12:26:29
Az eddigi legfiatalabb olvasót tömegközlekedési eszközön tegnap késő délután a 4-es villamoson láttam. A másfél-kétéves kislány babakocsiban ült, kezében Finy Petra Az ovi-ügy c. könyvét szorongatta. Igaz, nem lapozgatta éppen, inkább mozizott. Vagy netán már…..
csenga77 2010.02.26 11:45:28
Ma délelőtt távolsági buszon,egy hosszúhajú,vad rocker kinézetű srác szó szerint rohant felém a buszon,de nem rám pályázott,csak a mellettem lévő ülőhelyre.nagy vehemneciával vette elő Stephen King A  Mobil c. könyvét,olyannyira belefeledkezett,hogy nem győztem elhúzni…..
csenga77 2010.02.24 08:00:29
Pénteken este ,a volánbusz járatán egy tizenéves lány mellé huppantam le,aki Vicki Baum-tól a Hotel Sanghajt olvasta,aztán vagy a fáradtság vagy a történet gyűrte le ,mert elaludt...és nem akartam felébreszteni és megkérdezni,hogy ugye jó a könyv?? mert megvettem ,csak még nem…..
  Randy Pausch - Az utolsó tanítás Nagyon félek a haláltól, konstans szorongásom. Szinte a pánikig tud hajtani, ha eszembe jut: mi lesz utána? Hülyeség, nem tehetek ellene semmit, el kéne fogadnom, stb. Tudom. Akkor is. A tanatológiával foglalkozó könyvek zsigerből…..
Csütörtök este, Debrecen, 32-es busz. Huszonéves srác fekete táskával az oldalán, kapucnival a fején, állva olvasta Dan Abnett Szellemgyártó című művét. ..
Az ígéret szép szó (ha megtartják, úgy jó), azaz nem nyugodtam, míg tisztes ügynöki munkát nem voltam képes végezni, tehát íme! Múlt héten csütörtökön kora délelőtt metróztam hazafelé a 3-as vonalon, s miközben öcsémmel fecsegtem, a velünk szemben lévő ülésen…..
Alig nyafogtam el NIM-nek, hogy Makó felé nem olvasnak, amikor mégis feltűnt kettő delikvens a hazafelé tartó, homályos négyesen, ráadásul egészen elképesztő olvasmányokkal.Egy tizenéves (19) lány eredeti nyelven olvasta Bret Easton Ellis Informátorokját (Informers): Egy…..
Ott feküdt a munkahelyem bejáratánál, a portásfülke előtti polcon. Kb. egy hónapig minden nap elmentem mellette legalább kétszer, és minden alkalommal mosolyogtam, hogy mennyire meghökkentő ezen a helyen látni a Faust 1957-es kiadását, mert egyáltalán nem illik eme főiskola…..
ezért érdemes könyvesblogot csinálni!Google Analytics szerint ilyen keresésekkel akadtak rám nemrégiben:1. kossuth kiadó scifi picidzé (ezt értem).4. testvér szex (ezen már nem lepődöm meg).7. pina8. sok pina (...és kapaszkodjatok meg:)9. sok sok pinaClint Eastwood! Bekaphatja! Hóó!..
Tegnap reggel laborvizsgálatra vártam a rendelőintézetben. Az egyetlen üres hely az egyetlen olvasó ember mellett volt, így kíváncsian leültem a kb. 7. hónapban lévő csinos kismama mellé (irigylésre méltó, szerintem egy dekát se szedett fel). A könyv borítóját nem láttam, de…..
csenga77 2009.12.04 17:01:27
mit olvas az utca embere? pro domo 2009.12.01 12:23:00
kedves tagtársak, szép eredmény volt a Goldenblog 4. helyezés, de a molyon már nagyüzemben folyik a mitolvas meló... kérdezem: ne költözzünk át? (amihez persze regisztráljatok oda). itt csinálnánk egy záró statit, és szépen elhantoljuk a blogot, hm? :(a most csatlakozóktól…..
mit olvas az utca embere? Esti mese 2009.11.24 08:39:36
Tegnap este fáradt harmincas nő küzdött a széllel és a sötétséggel a buszpályaudvaron,de elszántan kezdett bele Leslie L. Lawrence Fekete Özvegyébe.És itt gyónom meg bűnömet:Rossz ügynök vagyok,mert az elmúlt hetekben több olvasót is felfedeztem de mindig volt ok amiért nem…..
Fejős "Termékeny" Évának új könyve jelenik meg. Ő lesz az új Kurcmáler, bárki meglássa...
csenga77 2009.11.09 12:41:40
Mert nem tudom máshogy értékelni, ha egy huszonéves srác Vass Virág agyonplakátreklámozott lektűrjét olvassa a metrón. Mikor annyi mást is tehetne... ..
csenga77 2009.11.02 12:27:21
csenga77 2009.11.04 18:23:02
@szamárfül: Hú:-) de kiváncsi leszek.
Egyébként egy véletlen folytán nekem is van egy saját példányom,és engem nagyon érdekel,hogy hogyan ír egy magyar trendi csaj.Mostanában egyre többen lesznek.
Tabán, tegnap kora este. Ahogy mondani szokás, jól szituált idősebb férfi. Leül előttem az ülésre, elegáns sál, ápolt, minimum diplomás, korra úgy 50-60, már erősen kopasz, tonzúrája lassan felemészti minden maradék haját - de ez mindegy. Szóval leül, és elővesz egy…..
Ha a múltkor a sikertelenség miatt panaszkodtam, most kárpótolva érzem magam, a múlt heti makói buszos termés, íme:huszonéves, csinos, szőke, hosszú hajú lány Dean Wasley Smith A mag c. sci-fiébe merült a reggeli 6.55-ösönhuszonéves srác Kormos Valéria Embervadászat…..
csenga77 2009.10.15 16:50:14
Az elmúlt hetek teli voltak kudarccal olvasásszociológiai szempontból, a makói busz tömegében sodródva folyton olvasó emberek kerültek látóterembe, de rögtön el is vitt az áramlat, így mindössze két találatom van. Egy huszonéves lány Hemingway Akiért a harang szól c.…..
Aug. 17-én reggel repültünk Londonba családilag és az én beszállókártyám elrontották, úgyhogy nem a többiekkel ültem, hanem a Pestről valahova Amerikába tartó portugál röplabdaválogatott tagjai között (Ahogy néztem, jobban örültek volna, ha a lányom keveredik oda...).…..
Hangkert Köd 2008.09.13 04:58:00
Délben ellógtam munkahelyről, irány Pest, zavarbaejtő félóra egy gyönyörű sellővel, irány Buda, borfesztivál, lássuk csak, murcinál volt a jegyzetfüzet, őt kérdezzétek, ittunk, annyi biztos, jó volt, se ebéd, se vacsora, jézusom mennyit nem ettem, mindenre emlékszem, Pécs,…..