Adatok
nullahetvenot
0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az alábbiakban olvasható "magyarázatot" Albert gazda szerzette az Alföldi Merlot által megálmodott "pontrendszerhez". A magyarázat tartja magát, ám a referenciaborok listája értelemszerűen rendszeres frissítésre szorul. A választás a kóstolt borok tengeréből…..
nullahetvenot
2008.10.27 22:17:26
nullahetvenot
2008.10.28 22:58:29
A TripAdvisor, a világ legnagyobb utazási közösségi szájtja szeptember 17-én jelentette be, hogy a szerkesztők és az utazók megszavazták a világ tíz legjobb boros úticélját. A listára azok a borvidékek kerülhettek fel, ahol a kitűnő borok mellett kiváló hotelek, éttermek és…..
nullahetvenot
2008.10.24 11:45:49
nullahetvenot
2008.10.25 22:28:33
Az utóbbi időben, megérezve a credit crunch szelét, kicsavaroztam/dugaszoltam néhány régi kedvencem új évjáratát, és sorra aranyba tenyereltem. Zsíros vígasz azért, hogy mélyebbre süllyedtem a „köznapok bora” fedőnév alatt futó alkoholizmusban. Borberkekben kevés…..
nullahetvenot
2008.10.21 17:09:59
Ismétlő rész következik. Ennek megfelelően a meglepetés is elmarad. A hosszabb kihagyás miatt viszont dupla pár: négy olyan bor, amiről már nem először lehet nálunk olvasni. Négy furmint, négy különböző stílus, négy talán igaztalanul sommás mondat. Degenfeld - reduktív,…..
nullahetvenot
2008.10.18 16:04:35
Matt Kramer, a magyar származású amerikai boríró a Wine Spectator augusztusi számában Kína, és általában véve a borhatalmi ambíciókat dédelgető országok kilátásairól bölcselkedik. A gondolatmenet apropójául egy angol borkereskedőház (Berry Bros. & Rudd) jelentése…..
Burgundi borokat kóstolni jó. Még a rendszeres borisszák is némi meghatottsággal szoktak készülődni az efféle alkalmakra, köztük én is. Vélhetően ebben benne van a borok viszonylagos elérhetetlensége – térben és pénzben egyaránt. Nehezen hozzáférhetőek, és a nagyobb…..
A borozás élményét alapvetően meghatározzák a borozás körülményei. Valószínűleg senkinek nem kell elmagyarázni, hogy egy mobiltelefon mekkora kárt tehet egy színházi előadásban, vagy hogy a sarkon dolgozó légkalapács könnyedén legyőzi Chopin noktürnjeit. A boros…..
nullahetvenot
2008.10.10 15:02:50
nullahetvenot
2008.10.11 08:24:00
Az elmúlt időben valahogy nem bontottam olyan sűrűn hárslevelűt, mint azt eredetileg terveztem. Aztán hirtelen pár tokaji elfogyott, így semmi akadálya, hogy a sorozat folytatódjék. Előre kell azonban bocsátanom: ebben a megállóban leginkább csodálkoztam. Elsősorban az lepett meg,…..
nullahetvenot
2008.10.13 10:05:51
A Takler Pince 2006-os prémiumborainak bemutatóján vettem részt kedden, ahol azt kérdezte tőlem id. Takler Ferenc, hogy mit gondolok a magas alkoholról. Ha van mellette más is a borban, akkor nem zavar egyáltalán, mondtam. Örül annak, hogy ezt mondom, mondta, de miért nem írom meg.…..
nullahetvenot
2008.10.09 16:48:20
Minden kóstolónak meg van a maga tanulsága. Vakkóstolónak pláne. Nagy nevek véreznek el rajta, mások megdicsőülnek. A magam részéről érdekes játéknak tartom ezt a fajta megmérettetést, noha ritkán kóstolok vakon. Most nyolc bikavért engedett egymásnak ifj. Kamocsay Ákos…..
nullahetvenot
2008.10.08 22:35:38
Rambo barátunk egyszer már rászabadította a kritikai szellemet a biodinamikára, most hasonló szellemben próbál rendet rakni a kézművesség fogalmát illetően. Gondolatmenete során a szalonnázó bicskától eljut az intelligens mosóporig, és közben rengeteg tisztázásra váró…..
nullahetvenot
2008.10.06 18:50:43
Kató András (Terroirclub) levelet írt az Alkoholistának, szerinte helyesbíteni kell három, a Tokaj ma című posztban megjelent állítást, mivel azok nem felelnek meg a valóságnak. Levelének releváns részét az alábbiakban olvashatják. Zárójelben jegyezzük meg, hogy az első…..
Nehéz szívvel mondja ki a borkedvelő és Tokaj iránt alapvetően elkötelezett borissza, hogy Hegyalján valójában semmi nem úgy működik, mint ahogy működhetne. Megint csak ülünk fene nagy lehetőségeinken, és sorra elmulasztjuk azokat kihasználni. Azok, akik tudják, mit akarnak,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Így kelle zet faszásan csinálni, ami a mijenk oszt kurva jó, az messze nem lehet olyan mint monjuk egy francia
Mondjuk kóstoljatok meg egy szóterni elit sato borát kitünő évjáratból, aztn meg monjuk egy 2003 as Szepsy dani szamot, és akkor mondjuk beszélgethetnétek a 100 pontos kérdésről,
( de monjuk ez csak 1 példa)
de mindegy mert guminak igaza van, akülföldiek a misztikus marketinget a csúcsra tették, és akármekyik hibátlan borról bedumálják nektek hogy az oszt király...